Σελίδα 19 από 28
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:31
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Γαληνός έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:20
Εγώ τον γύρο τον λέω παντού γύρο (και το καταλάβαιναν κ οι Αθηναίοι).
Το σουβλάκι όμως το λέω καλαμάκι, μου κάθεται πιο καλά (και κοροϊδεύουν οι μη Αθηναίοι).
Και πώς γίνεται η διάκριση μεταξύ γύρου με πίτα και γύρου μερίδα;
Γαληνός έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:20
Αντίθετα, με την σως/αλοιφή/σάλτσα που λέγεται Ουγγαρέζα (ή Σικάγο) έχω πρόβλημα.
Σε ένα γυραδικο στην Αθήνα, είχα πει γύρο χοιρινό σε πίτα πατάτα, ντομάτα Ουγγαρέζα και η υπάλληλος απάντησε: Μήπως να σου φέρω κ καμία Τουρκάλα.. Βαρέθηκα να της εξηγώ κ είπα με σως (την Αθηναϊκή) εννοούσα. Ιδέα δεν είχε.
Ουγγαρέζα;

Σικάγο;

Ρε μλκς σοβαρά τωρα;

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:32
από shrike
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2019, 10:31
Γαληνός έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:20
Εγώ τον γύρο τον λέω παντού γύρο (και το καταλάβαιναν κ οι Αθηναίοι).
Το σουβλάκι όμως το λέω καλαμάκι, μου κάθεται πιο καλά (και κοροϊδεύουν οι μη Αθηναίοι).
Και πώς γίνεται η διάκριση μεταξύ γύρου με πίτα και γύρου μερίδα;
Γαληνός έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:20
Αντίθετα, με την σως/αλοιφή/σάλτσα που λέγεται Ουγγαρέζα (ή Σικάγο) έχω πρόβλημα.
Σε ένα γυραδικο στην Αθήνα, είχα πει γύρο χοιρινό σε πίτα πατάτα, ντομάτα Ουγγαρέζα και η υπάλληλος απάντησε: Μήπως να σου φέρω κ καμία Τουρκάλα.. Βαρέθηκα να της εξηγώ κ είπα με σως (την Αθηναϊκή) εννοούσα. Ιδέα δεν είχε.
Ουγγαρέζα;

Σικάγο;

Ρε μλκς σοβαρά τωρα;
Ναι ρε μαλάκα, πού είναι το πρόβλημά σου δηλαδή; Γιατί σου φαίνεται λογικό το Ρώσικη και όχι το Ουγγαρέζικη;
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:33
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Beria έγραψε: 20 Απρ 2019, 03:04
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι υποχρεουμεθα να συνομιλούμε για το σουβλάκι με τύπους που βάζουν αλοιφη ... Ουγγαρέζα
Ή ... σικάγο. Αδιανόητες καταστάσεις. Οριακές
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:35
από Γαληνός
το ζητάω έτσι:
μία πίτα με γύρο (χοιρινό ή κοτόπουλο) κλπ
ή ψωμάκι με γύρο (χοιρινό ή κοτόπουλο) κλπ
ή μερίδα γύρο (χοιρινό ή κοτόπουλο)
και ποτέ δεν έγινε λάθος
αντίθετα με την δεσποινίς Ουγγαρέζα, είχα μεγάλα προβλήματα, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης ήταν επαρχιώτης
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:35
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
shrike έγραψε: 20 Απρ 2019, 10:32
Ναι ρε μαλάκα, πού είναι το πρόβλημά σου δηλαδή; Γιατί σου φαίνεται λογικό το Ρώσικη και όχι το Ουγγαρέζικη;
Η ρώσικη σαλάτα είναι ρώσικη σε όλο το παγκόσμιο στερέωμα (εκτός από τη ρωσία όπου ονομάζεται ολιβιέ). Η ουγγαρέζα/ σικάγο, πάλι, όχι.
Δεν απαντάς όμως στο κρίσιμο ερώτημα της διάκρισης μεταξύ πίττας γύρου και μερίδας γύρου.
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:39
από Feindflug
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2019, 10:33
Beria έγραψε: 20 Απρ 2019, 03:04
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι υποχρεουμεθα να συνομιλούμε για το σουβλάκι με τύπους που βάζουν αλοιφη ... Ουγγαρέζα
Ή ... σικάγο. Αδιανόητες καταστάσεις. Οριακές
Είπαν οι άνθρωποι που πληρώνουν 3 ευρώ γι' αυτό

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:40
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Επειδή είδες μια ράντομ φωτό στο ίντρενε δεν σημαίνει ότι βάζομε όλοι πατάτες. Σατζικάκι, βέβαια, α βολοντέ
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:42
από Feindflug
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2019, 10:40
Επειδή είδες μια ράντομ φωτό στο ίντρενε δεν σημαίνει ότι βάζομε όλοι πατάτες. Σατζικάκι, βέβαια, α βολοντέ
Αυτό είναι τα ψίχουλα που πέφτουν από αυτά που τρώμε εδώ, τυλιγμένα και ξανασερβιρισμένα.
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:44
από Γαληνός
https://menshouse.gr/stekia-fagita/8185 ... -apogiosis
Ντεμέκ σάντουιτς σε λέει μετά.
Μόνο στη Θεσσαλονίκη αυτά: 5 «αλοιφές» που μπορείς να βάλεις στο πιτόγυρο για να το απογειώσεις!
Γιατί, βλέπετε, μπορεί η συμπαθέστατη
πρωτεύουσα να το παλεύει στο θέμα των
τυλιχτών (μη γελάτε Θεσσαλονικείς, τα λένε πράγματι τυλιχτά!), όμως από
αλοιφές η κατάσταση είναι πιο απελπιστική κι από εγκαταλελειμμένη καντίνα Νοέμβριο μήνα στη Σέριφο.
Εν αντιθέσει με τους Αθηναίους,
εμείς στη Θεσσαλονίκη έχουμε σαλάτες αλοιφές να φάνε και οι κότες- των κοκόρων συμπεριλαμβανομένων. Γιατί, βλέπετε, στα σάντουίτς μας (πιτόγυρα, τυλιχτά- το πιάσατε το νόημα) υπάρχει πληθώρα επιλογών στο τι θα βάλεις για ν’ «αγκαλιάσει» την πίτα σου.
Και, όπως θα καταλάβατε, αφήνουμε έξω τις προφανείς επιλογές του τζατζικιού και των διαφόρων σως, ενώ δεν μπήκαμε καν στον κόπο ν’ αναφέρουμε την κέτσαπ και την μουστάρδα που ουδείς βάζει στην πρωτεύουσα αν δεν το ζητήσεις.
Ποιες αλοιφές μένουν, λοιπόν;
Μα, φυσικά η…
1. Πάπρικα
Αν είστε κι εσείς Θεσσαλονικιός που κάνει εκτός έδρας εμφανίσεις όπως ο γράφων, μην υποπέσετε στο λάθος και ζητήσετε πάπρικα από το σαντουιτσάδικο. Θα σας φέρουν πάπρικα σε σκόνη μέσα σ’ ένα πλαστικό μπολάκι κι εσείς θα μείνετε να τους κοιτάζετε η γνωστότερη ελληνική λέξη.
Στην συμπρωτεύουσα, από την άλλη, πάπρικα είναι η κόκκινη αλοιφή που τη βάζεις στο σάντουιτς με γεμιστό μπιφτέκι και σε φέρνει ένα- δυο βήματα πιο κοντά στη δυσπεψία.
Μόνο στη Θεσσαλονίκη αυτά: 5 «αλοιφές» που μπορείς να βάλεις στο πιτόγυρο για να το απογειώσεις!
Το γευστικό αποτέλεσμα, όμως, είναι απλά εξωπραγματικό. Φάτε μια φορά και θα μας θυμηθείτε.
2.
Ουγγαρέζα
Σε περίπτωση που την πατήσεις και πας σε ψητοπωλείο (έτσι λένε τα γυράδικα στη νο1 πόλη της Ελλάδας) ζητώντας ουγγαρέζα- Αληθινές Ιστορίες: Δημήτρης, 32: Δεν μπορεί να βρει σάντουιτς με ουγγαρέζα στην Αθήνα- κατά πάσα πιθανότητα θα πέσεις σε πλακατζή σουβλατζή που θα σου κοτσάρει φωτογραφία του Δημήτρη Ουγγαρέζου στη σακούλα.
Μόνο στη Θεσσαλονίκη αυτά: 5 «αλοιφές» που μπορείς να βάλεις στο πιτόγυρο για να το απογειώσεις!
Σε μας, όμως, βάζεις ουγγαρέζα στο σάντουιτς με κυπριακή πίτα και γύρο κοτόπουλο και με κάθε μπουκιά αρχίζεις να πείθεσαι πως πράγματι υπάρχει Θεός.
Αν δεν υπήρχε, πώς στο καλό γίνεται να υφίσταται τέτοιος συνδυασμός;
3.Ρωσική
Μην παιδεύεστε αδίκως: στην Αθήνα από «ρωσική» μόνο αυτοκρατορία- καμιά Αικατερίνη Α΄, κάνας Νικόλαος Β΄, μέχρι εκεί. Αν απαιτήσεις να φας ρωσική στο σάντουιτς, θα σε κοιτάξουν σα να είσαι κάποιο τέρας με κεφάλι λιονταριού και σώμα λιονταριού, αλλά από διαφορετικά λιοντάρια, που λέει και μια ψυχή.
Μέγα, μέγιστο λάθος: η ρωσική πάει τέλεια με χοιρινό σουβλάκι ή μπριζολάκι (α, ναι, ξεχάσαμε: βάζουμε και τέτοια στις πίτες μας εμείς), καθώς μετατρέπει το γεύμα σου από εύγευστο σε αμβροσία.
Φανταζόμαστε ξέρετε ποιοι έτρωγαν αμβροσία, έτσι;
Πάντως όχι η Αικατερίνη Α΄ ή ο Νικόλαος Β΄…
4.Τυροκαυτερή
Μισό λεπτό να ενεργοποιήσουμε το google translate: τυροκαυτερή Θεσσαλονίκης= τυροσαλάτα Αθήνας. Στην πρωτεύουσα οι πιθανότητες να συναντήσεις μαγαζί που θα τη βάζει στα πιτόγυρα είναι περίπου όσες και να μπορεί ο Τσίπρας να πει στ’ αγγλικά «Το οικονομικό οικοσύστημα που δημιουργεί η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία διακρίνεται από σταθερότητα, διαχρονικότητα και ανθεκτικότητα».
Μόνο στη Θεσσαλονίκη αυτά: 5 «αλοιφές» που μπορείς να βάλεις στο πιτόγυρο για να το απογειώσεις!
Κακώς: η τυροκαυτερή στο σάντουιτς με πατημένο ψωμάκι και χωριάτικο λουκάνικο είναι μια γαστριμαργική κόλαση, στο βούρκο της οποίας θέλεις να κυλιστείς μέχρι να διαολιστείς.
Και μετά, θα χτυπήσεις κι ένα δεύτερο ίδιο σάντουιτς.
Ε, εντάξει: δεν έχεις το Θεό σου.
5.
Μελιτζανοσαλάτα
Μη νομίζετε, σας βλέπουμε- το ελαφρώς υπερυψωμένο φρύδι που μαρτυρά την έκπληξή σας και συνδυάζεται αρμονικά με το ανασήκωμα των ώμων που υποδηλώνει πλήρη άγνοια: «Μα καλά, βάζουν μελιτζανοσαλάτα στα πιτόγυρα;».
Εννοείται βάζουν. Για την ακρίβεια, αν ήμασταν πραγματικό κράτος δικαίου, θα έπρεπε η χρήση της μελιτζανοσαλάτας στο σάντουιτς με πανσέτα να είναι επιβεβλημένη και το να μην την επιλέξεις αντισυνταγματικό.
Αλλά τι περιμένεις, κυρία μου;
Δεν υπάρχει κράτος…
αλλά τονίζω, ο γύρος της Αθήνας είναι πιο νόστιμος από της Θεσσαλονίκης ως αναλογία υλικών
Θεσσαλονίκη βάζουν 5πλάσιο κρέας, μουστάρδα+κέτσαπ μαζί με κάποια αλοιφή!!! ειδικά στα πέριξ Τούμπας και Βικελίδης
(μελιταζοσαλάτα ή πάπρικα αλοιφή σε γύρο δεν έχω βάλει ποτέ)
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:47
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
5. Μελιτζανοσαλάτα
Ντάξει δε περιγράφω άλλο
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:50
από Γαληνός

Πρώτη φορά το βλέπω κι εγώ. Ας μάς πει κάποιος Βέρος Σαλονικιός
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:53
από shrike
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2019, 10:35
shrike έγραψε: 20 Απρ 2019, 10:32
Ναι ρε μαλάκα, πού είναι το πρόβλημά σου δηλαδή; Γιατί σου φαίνεται λογικό το Ρώσικη και όχι το Ουγγαρέζικη;
Η ρώσικη σαλάτα είναι ρώσικη σε όλο το παγκόσμιο στερέωμα (εκτός από τη ρωσία όπου ονομάζεται ολιβιέ). Η ουγγαρέζα/ σικάγο, πάλι, όχι.
Δεν απαντάς όμως στο κρίσιμο ερώτημα της διάκρισης μεταξύ πίττας γύρου και μερίδας γύρου.
Εγώ όποτε παραγγείλω πιτόγυρο, το λέω πιτόγυρο. Για την ακρίβεια, η διαδικασία πάει κάπως έτσι: πάμε για πιτόγυρα; και στο μαγαζί "μια πίτα γύρο". Αν θέλω μερίδα, λέω γύρο μερίδα. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα.
Ή, για να το πω καλύτερα, πιστεύεις ότι έχω πρόβλημα συνεννόησης εγώ, που αν θέλω πίτα γύρο λέω πίτα γύρο κι αν θέλω μερίδα λέω μερίδα, και όχι ο φίλος Αθηναίος που αν θέλει να φάει σουβλάκι (=ξυλάκι με κομματάκια κρέας -συνήθως χοιρινό- επάνω) θα πρέπει να δείξει στο μαγαζί φωτογραφία για να καταλάβει ο σουβλατζής τι εννοεί και να μην φάει πιτόγυρο;
Αν και δεν θα το 'κανα ποτέ, ο συνδυασμός δεν με τραβάει ούτε με σφαίρες, δεν καταλαβαίνω την απορία σου. Θέμα γεύσης είναι, σε κάποιους μπορεί να αρέσει. Στην Αθήνα βάζουν γιαούρτι λες κι έχει πάθει εγκαύματα απ' τον ήλιο ο γύρος, και σε πείραξε η μελιτζανοσαλάτα;
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:54
από Feindflug
Γαληνός έγραψε: 20 Απρ 2019, 10:50

Πρώτη φορά το βλέπω κι εγώ. Ας μάς πει κάποιος Βέρος Σαλονικιός
Αν και σε αρκετά γυράδικα υπάρχει στις σαλάτες, δεν έχω δει ή ακούσει κάποιον να βάζει στον γύρο ή στο σουβλάκι. Μάλλον την έχουν για να την σερβίρουν ως πιάτο "βάλε κι ένα τζατζίκι και μια μελιτζανοσαλάτα".
Ίσως είναι ένας μύθος, το κάτι παραπάνω, που θα εξοργίσει περισσότερο τους εχθρούς του Θεσσαλονικιώτικου γύρου!
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:55
από sharp
talaipwros έγραψε: 18 Απρ 2019, 14:57
Εδώ μερίδα σουβλάκι δίδω 13 λίρες
Μια χαρά είστε

Από αστακό είναι;
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:56
από Γαληνός
λέω κι εγώ, γιατί σπούδασα πάνω, θα το είχα δει