Φυσικα και υπαρχει τυχαιο. Και επισης υπαρχει και εξελιξη. Και μεσα απο το χαος μπορουν να αναδειχθουν δομες (μαθηματικα αποδεδειγμενο, θεωρια του χαους).Befaios έγραψε: 30 Ιαν 2025, 23:40 Δεν έχω να αφιερώσω τον χρόνο σε ατέρμονες συζητήσεις.
Το μόνο που κάνω είναι παρατηρήσεις που οδηγούν σε συμπεράσματα εύκολα για τον οποιονδήποτε θέλει να τα παραδεχτεί.
Δεν μιλάμε για το πως το βλέπει ο καθένας σε θέμα καλοπέρασης, αλλά υπό το τελικό πρίσμα της φιλοσοφίας πέρα από οτιδήποτε.axilmar έγραψε: 29 Ιαν 2025, 11:24 Το αντιθετο, ξεροντας οτι μετα θανατον υπαρχει η ανυπαρξια, η σημασια της ζωης αυτης αυξανεται κατακορυφα.
Μα κανείς δεν είναι σε θέση να δογματίσει εάν μετά τον θάνατο δεν θα υπάρχει κάποιο νόημα στη ζωή.axilmar έγραψε: 29 Ιαν 2025, 11:24 Ουτε η μετα θανατον ζωη εχει καποιο νοημα.
Αντε πες οτι πηγες στον παραδεισο. Μετα; αυτο ητανε; αιωνιως ενας παραδεισος; Μετα ποιο θα ειναι το νοημα της υπαρξης σου;
Ο παράδεισος δογματικά δεν είναι τόσο τόπος, όσο η βίωση της ψυχής. Αυτά όμως είναι χριστιανικά δόγματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα.
Όπως εδώ στη Γη δεν υπάρχει ποτέ ένα μόνιμο σκηνικό και τα πάντα γυρίζουν μέσα στην ιστορία, έτσι θα είναι και έξω από τον πλανήτη μιας και ο κόσμος ΔΕΝ είναι μόνο ο πλανήτης μας.
Αν σε ενδιαφέρει το χριστιανικό δόγμα φέρνει σαν παράδειγμα νομίζω τα Χερουβίμ, όπου αέναα τους αποκαλύπτονται νέα γνωρίσματα του Θεού και αυτό τους κάνει πάντα να δοξολογούν.
Εδώ δογματίζεις και δεν είσαι σε θέση να δογματίζεις. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι στην πλεονεκτική θέση, αλλά δεν είσαι.axilmar έγραψε: 29 Ιαν 2025, 11:24 Η υπαρξη κανονων δεν εχει προαπαιτουμενο την υπαρξη σχεδιαστη. Μπορει οι κανονες να εχουν δημιουργηθει τυχαια.
Αντίθετα από την πλευρά μου πάντα επισημαίνω το υπάρχον σκηνικό το οποίο οδηγεί σε λογικά συμπεράσματα.
Το δημιούργημα του σύμπαντος με τους κανόνες του απαιτεί κάποιος να το σκέφτηκε, τυχαίο δεν υπάρχει.axilmar έγραψε: 29 Ιαν 2025, 11:24 Οι ενθεοι ισχυριζεστε οτι υπαρχει θεος, πρεπει να το αποδειξετε.
Εγω σου αποδειξα παντως οτι δεν μπορει να υπαρξει θεος,
Αν είχε ποτέ αποδειχτεί η μη ύπαρξη του Θεού με κάποιο τρόπο αυτό θα γινόταν η αιώνια σημαία για όλους τους άθεους. Αντίθετα η αιώνια σημαία των ένθεων είναι ότι ο κόσμος υπάρχει... και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.
Λογικά το να παραδεχτεί κάποιος το πρώτο που απαιτείται, δηλαδή την ύπαρξη του Θεού, είναι το πρώτο βήμα και μετά ακολουθούν και τα άλλα.Ασέβαστος έγραψε: 29 Ιαν 2025, 08:47 αντε, καλα, για τη συζητηση, ας πουμε ναι, καποιος τον δημιουργησε.
πως μπορουμε να ξερουμε ποιος, και πως μπορουμε να ξερουμε οτι δεν πεθανε, η εφυγε.
Είναι ανήκουστο να βρίσκεσαι σε έναν κόσμο και να θεωρείς ότι αυτό δεν δείχνει κάτι.
Το πρώτο είναι η ψυχή και το λογικό να παραδεχτούν το βασικό.
Όταν κάποιος επισημαίνει το πρώτο που πρέπει να παραδεχτεί κανείς:
«Εκείνο που ξέρω εγώ είναι ότι ο κόσμος υπάρχει».
Δεν γίνεται να τον ρωτάμε επιπλέον εξηγήσεις, αφού δεν καταλάβαμε την πρώτη και βασική.
Ο θεος δεν ειναι αναγκαιος σε τιποτα.