Εγώ εδώ μιλάω για όσους έχουν -λόγου χάρη- γεννηθεί άντρες και νιώθουν γυναίκες, οπότε προβαίνουν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου (ή δεν το κάνουν καθόλου και απλά δηλώνουν γυναίκες.) Και η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να μετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις για γυναίκες, για πολλούς λόγους, μιας και αυτό είναι το θέμα συζήτησης που είχα με τον John.Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Μαρ 2023, 20:41 Είτε έτσι είτε αλλιώς λέγεται, αφορά κάποιους που έχουν ισχυρή ταυτότητα παραδοσιακού κοινωνικού φύλου (άντρας ή γυναίκα) αλλά αντίθετη με το βιολογικό τους φύλο, για τους οποίους φτιάχτηκε και το transitioning. Αυτοί που έχουν μη δυαδική ταυτότητα φύλου, είναι άλλο πράγμα νομίζω.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό αυτά τα ζητήματα προέκυψαν από το αμερικανικό κεφάλαιο, που με την καμπάνια το 2008 κατάληψης της γουόλ στρητ , η αμερικανική άρχουσα τάξη ένιωσε να απειλείται.
Πχ δεν υπήρχε τόση μανιώδης κόντρα λευκών μαύρων την δεκαετία του 2000 από όσο θυμάμαι εγώ.
Και οι μεγάλες εταιρίες και τα μίντια προωθούν ασταμάτητα αυτές τις κόντρες. Και γω πχ είμαι υπέρ της ισότητας των μαύρων, αλλά όταν βλέπω black power μπλουζάκια σε κάθε αγώνα ΝΒΑ, σκέφτομαι πως αν γινόταν το αντίστροφο θα θύμιζε Κου Κλουξ Κλαν η κατάσταση.
Και με μπλουζάκια black power σε κάθε ματς αυξήθηκε και η αντίδραση με Τραμπ, λευκούς εξτρεμιστές κτλ.
Αν η ράτσα μπαίνει στο επίκεντρο των πάντων από ένα σημείο και μετά δεκαπλασιάζεται ο αληθινός ρατσισμός.
Αυτό όσο αφορά τα φυλετικά ζητήματα.
Για τα θέματα των λοάτκι, πάλι με τους τραβεστί από ένα σημείο και μετά ξέφυγε η κατάσταση. Όχι δεν μπορώ να δεχθώ πως δίνουν σε 12άχρονα φαρμακευτική αγωγή, και φαρμακευτικές εταιρίες δεν κρύβονται πίσω από αυτή την μαζική προπαγανδιστική μαλακία. Όταν το 2010 σε κάποιο βαθμό ο κόσμος αποδέχτηκε τους γκέι, δεν περίμενε να ακολουθήσουν οι ακρότητες που ακολούθησαν. Σημαίες λοάτκι πχ σε κάθε γωνιά στην Αγγλία, τραβέλια ημίγυμνα να κάνουν εκπαιδευτικές διαλέξεις σε δημοτικά και χάπια στείρωσης να προωθούνται σε έφηβους. Και πάλι μετά αυτό φέρνει μια συντηρητική αντίδραση.
Πχ δεν υπήρχε τόση μανιώδης κόντρα λευκών μαύρων την δεκαετία του 2000 από όσο θυμάμαι εγώ.
Και οι μεγάλες εταιρίες και τα μίντια προωθούν ασταμάτητα αυτές τις κόντρες. Και γω πχ είμαι υπέρ της ισότητας των μαύρων, αλλά όταν βλέπω black power μπλουζάκια σε κάθε αγώνα ΝΒΑ, σκέφτομαι πως αν γινόταν το αντίστροφο θα θύμιζε Κου Κλουξ Κλαν η κατάσταση.
Και με μπλουζάκια black power σε κάθε ματς αυξήθηκε και η αντίδραση με Τραμπ, λευκούς εξτρεμιστές κτλ.
Αν η ράτσα μπαίνει στο επίκεντρο των πάντων από ένα σημείο και μετά δεκαπλασιάζεται ο αληθινός ρατσισμός.
Για τα θέματα των λοάτκι, πάλι με τους τραβεστί από ένα σημείο και μετά ξέφυγε η κατάσταση. Όχι δεν μπορώ να δεχθώ πως δίνουν σε 12άχρονα φαρμακευτική αγωγή, και φαρμακευτικές εταιρίες δεν κρύβονται πίσω από αυτή την μαζική προπαγανδιστική μαλακία. Όταν το 2010 σε κάποιο βαθμό ο κόσμος αποδέχτηκε τους γκέι, δεν περίμενε να ακολουθήσουν οι ακρότητες που ακολούθησαν. Σημαίες λοάτκι πχ σε κάθε γωνιά στην Αγγλία, τραβέλια ημίγυμνα να κάνουν εκπαιδευτικές διαλέξεις σε δημοτικά και χάπια στείρωσης να προωθούνται σε έφηβους. Και πάλι μετά αυτό φέρνει μια συντηρητική αντίδραση.
- hellegennes
1200 χρόνια μαξ.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μαρ 2023, 17:44 Σαφώς και ο Αιγυπτιακός πολιτισμός είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς (που αφορά σε χιλιετίες πριν την εμφάνιση του κλασσικού ελληνικού πολιτισμού)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο ελληνικός πολιτισμός αφορά στην "κλασσική" και όχι αρχαία περίοδο, τόσο στο επιστημονικό όσο και φιλοσοφικό ή πολιτικό πεδίο.hellegennes έγραψε: 03 Μαρ 2023, 22:301200 χρόνια μαξ.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μαρ 2023, 17:44 Σαφώς και ο Αιγυπτιακός πολιτισμός είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς (που αφορά σε χιλιετίες πριν την εμφάνιση του κλασσικού ελληνικού πολιτισμού)
Αρχαίοι πολιτισμοί ήταν ο κινέζικος, μεσοποταμιακός, αιγυπτιακός, που αφορούν σε δύο και τρεις χιλιετίες πριν την προχριστιανική χιλιετία. Για τους υπόλοιπους "αρχαίους" πολιτισμούς υπάρχουν μύθοι και υποθέσεις χωρίς απτά στοιχεία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Αυτό όμως που λες είναι δυο διαφορετικοί ορισμοί. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι πολύ παλιότερος της κλασικής περιόδου και ταυτόχρονα όλες οι περίοδοι της Αιγύπτου δεν είναι ίδιες. Εσύ εδώ πιάνεις την πρώτη περίοδο της Αιγύπτου με μια αρκετά μεταγενέστερη ελληνική περίοδο. Το πιο σωστό είναι να ξεκινήσεις την μέτρηση από την ιστορία, δηλαδή από την πρώτη χρήση της γραφής. Εκεί ο αιγυπτιακός και ο ελληνικός πολιτισμός απέχουν 1200 χρόνια ως προς την αρχή τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν υπάρχει νεοφιλελευθερισμός, μόνο ο κλασικός του 19ου αιώνα. Η επιστροφή σε αυτόν είναι συντηρητισμός. Όσοι δεξιοί εφάρμοσαν κοινωνική πολιτική, πήραν την ιδέα από τους σοσιαλιστές.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Φεβ 2023, 16:10
αυτό που περιγράφεις δεν είναι δεξιά (συντηρητισμός) αλλά νεοφιλελευθερισμός
Και ιδιωτικές κλινικές. Το τι επινοεί η υγεία-εμπόρευμα για να κάνει μπίζνες και να βγάλει κέρδη, καταντά απάνθρωπο.AOC έγραψε: 03 Μαρ 2023, 21:26 Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό αυτά τα ζητήματα προέκυψαν από το αμερικανικό κεφάλαιο, που με την καμπάνια το 2008 κατάληψης της γουόλ στρητ , η αμερικανική άρχουσα τάξη ένιωσε να απειλείται.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Δεν είναι επιλήψιμη ούτε ύποπτη η πρακτική αυτή. Συνηθίζεται να αλλάζουν οι όροι στους κλάδους της ιατρικής και γενικά αυτοί που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε επειδή περιγράφουν καλύτερα την κατάσταση είτε για λόγους σεβασμού προς τους ασθενείς και τους οικείους τους. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την "πολιτική ορθότητα" που πολλοί πλέον την απεχθάνονται και την χλευάζουν ενώ στην πραγματικότητα είναι εκδήλωση πολιτισμού.ik_90 έγραψε: 03 Μαρ 2023, 19:53Αρκεί να πω ότι για πάρα πολύ καιρό το να μην συμβαδίζει η γνώμη σου για το φύλο σου με το φύλο σου χαρακτηριζόταν ως «διαταραχή ταυτότητας φύλου» (και είναι διαταραχή), τώρα -ένεκα πολιτικής ορθότητας- «δυσφορία φύλου» και μαντεύω ότι στο μέλλον θα είναι και αυτό κανονικότητα.
Κανείς δεν έχει πρόβλημα που το "French pox" θεωρείται παρωχημένο και ενίοτε προσβλητικό και αντί αυτού λέμε "σύφιλη".
Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τον όρο "Νόσος του Χάνσον" αντί για τον παλιότερο και στιγματισμένο όρο "λέπρα".
Κανείς δεν έχει πρόβλημα που για τα άτομα με σύνδρομο Down αφήσαμε στο παρελθόν τους όρους retarded, idiots, mentally handicapped, mongoloids (στην Ελλάδα κάποιοι τα έλεγαν "μογγολάκια").
Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τη χρήση της φράσης "άτομα με ειδικές ανάγκες" για ποικίλες περιπτώσεις αναπηριών και διαταραχών.
Μερικοί όμως έχουν πρόβλημα που για μια μερίδα συνανθρώπων μας η διαταραχή ταυτότητας φύλου έγινε δυσφορία φύλου και ανησυχούν που στο μέλλον θα γίνει κι αυτή η περίπτωση "κανονικότητα". Φουλ εγωιστική προσέγγιση.
- taxalata xalasa
Ρε Τζιμη. Μια φιλική ερώτηση. Μήπως τον παίρνς;Jimmy81 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:50Δεν είναι επιλήψιμη ούτε ύποπτη η πρακτική αυτή. Συνηθίζεται να αλλάζουν οι όροι στους κλάδους της ιατρικής και γενικά αυτοί που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε επειδή περιγράφουν καλύτερα την κατάσταση είτε για λόγους σεβασμού προς τους ασθενείς και τους οικείους τους. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την "πολιτική ορθότητα" που πολλοί πλέον την απεχθάνονται και την χλευάζουν ενώ στην πραγματικότητα είναι εκδήλωση πολιτισμού.ik_90 έγραψε: 03 Μαρ 2023, 19:53Αρκεί να πω ότι για πάρα πολύ καιρό το να μην συμβαδίζει η γνώμη σου για το φύλο σου με το φύλο σου χαρακτηριζόταν ως «διαταραχή ταυτότητας φύλου» (και είναι διαταραχή), τώρα -ένεκα πολιτικής ορθότητας- «δυσφορία φύλου» και μαντεύω ότι στο μέλλον θα είναι και αυτό κανονικότητα.
Κανείς δεν έχει πρόβλημα που το "French pox" θεωρείται παρωχημένο και ενίοτε προσβλητικό και αντί αυτού λέμε "σύφιλη".
Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τον όρο "Νόσος του Χάνσον" αντί για τον παλιότερο και στιγματισμένο όρο "λέπρα".
Κανείς δεν έχει πρόβλημα που για τα άτομα με σύνδρομο Down αφήσαμε στο παρελθόν τους όρους retarded, idiots, mentally handicapped, mongoloids (στην Ελλάδα κάποιοι τα έλεγαν "μογγολάκια").
Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τη χρήση της φράσης "άτομα με ειδικές ανάγκες" για ποικίλες περιπτώσεις αναπηριών και διαταραχών.
Μερικοί όμως έχουν πρόβλημα που για μια μερίδα συνανθρώπων μας η διαταραχή ταυτότητας φύλου έγινε δυσφορία φύλου και ανησυχούν που στο μέλλον θα γίνει κι αυτή η περίπτωση "κανονικότητα". Φουλ εγωιστική προσέγγιση.
όχι ό,τι με νοχλάει να τον παίρνς. Απλά ρωτάω λογω δημοσκόπισης...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
σωστό, ο νεοφιλελευθερισμός είναι η αναβίωση του κλασικού φιλελευθερισμού του laizes faireBipsco έγραψε: 04 Μαρ 2023, 00:47Δεν υπάρχει νεοφιλελευθερισμός, μόνο ο κλασικός του 19ου αιώνα. Η επιστροφή σε αυτόν είναι συντηρητισμός. Όσοι δεξιοί εφάρμοσαν κοινωνική πολιτική, πήραν την ιδέα από τους σοσιαλιστές.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Φεβ 2023, 16:10
αυτό που περιγράφεις δεν είναι δεξιά (συντηρητισμός) αλλά νεοφιλελευθερισμός
και ναι, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει περισσότερα κοινά με τη σοσιαλδημοκρατία παρά με τον κλασικό φιλελευθερισμό κατά τη γνώμη μου
ο συντηρητισμός όμως δεν έχει να κάνει με την επιστροφή στα οικονομικά δόγματα του κλασικού φιλελευθερισμού
είναι μια ιδεολογία αυτόνομη με δικές της αρχές και μια από αυτές είναι η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική ειρήνη κάτι το οποίο διαταράσσεται από την ασύδοτη οικονομία που στηρίζουν οι φιλελεύθεροι
ο συντηρητισμός συνδυάζεται με το οικονομικό δόγμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού. η θάτσερ και ο ρίγκαν είναι που γέννησαν αυτό το έκτρωμα συντηρητισμού και νεοφιλελευθερισμού
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
neon imposter
- Phorum.gr user: neon imposter
Μην τη πατάς όπως την πατάω εγώ καμιά φορά. Το περιεχόμενο των όσων λένε, δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Σημασία έχει ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος.
Αυτά ορίζουν οι κανόνες του Ad Hominem.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
neon imposter
- Phorum.gr user: neon imposter
AlienWay έγραψε: 04 Μαρ 2023, 13:31Μην τη πατάς όπως την πατάω εγώ καμιά φορά. Το περιεχόμενο των όσων λένε, δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Σημασία έχει ποιος είναι ο ένας και ποιος είναι ο άλλος.
Αυτά ορίζουν οι κανόνες του Ad Hominem.
Συμφωνώ με αυτά που γράφεις εδώ και συγκεκριμένα για τις παρακάτω περιπτώσεις που αναφέρεις, ειδικά όσον αφορά στην περίπτωση των ΑΜΕΑ:Jimmy81 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:50 Δεν είναι επιλήψιμη ούτε ύποπτη η πρακτική αυτή. Συνηθίζεται να αλλάζουν οι όροι στους κλάδους της ιατρικής και γενικά αυτοί που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε επειδή περιγράφουν καλύτερα την κατάσταση είτε για λόγους σεβασμού προς τους ασθενείς και τους οικείους τους. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την "πολιτική ορθότητα" που πολλοί πλέον την απεχθάνονται και την χλευάζουν ενώ στην πραγματικότητα είναι εκδήλωση πολιτισμού.
Διαφωνώ, όμως, ξεκάθαρα στο παρακάτω:Jimmy81 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:50 Κανείς δεν έχει πρόβλημα που το "French pox" θεωρείται παρωχημένο και ενίοτε προσβλητικό και αντί αυτού λέμε "σύφιλη".
Όχι, αγαπητέ, δεν είναι καθόλου «εγωιστική προσέγγιση». Εγωιστική θα ήταν αν ήμουν όντως ομοφοβικός/τρανσοφοβικός και δεν ήθελα να επιτρέπεται στους ανθρώπους αυτούς να αλλάξουν φύλο και να έχουν αυτό που επιθυμούν. Επίσης, αν δεν έκαναν τα ακραία που κάνουν -μην ρωτήσεις τώρα ποια, τόσα και τόσα έχουν παρατεθεί στο εν λόγω νήμα- δεν θα είχα θέμα ακόμα και με τη «λείανση της γλώσσας», όπως χαρακτηρίζω (ευγενικά) αυτό που κάνει η πολιτική ορθότητα. Να μην υπάρχουν, δηλαδή, καθόλου φορτισμένες λέξεις, ώστε να περάσουμε σε μια νερόβραστη σούπα ουδετερότητας (προφανώς αυτό πάει σε βαθύτερο και ευρύτερο επίπεδο και είναι ένα θέμα που χρήζει ανάλυσης μόνο του).Jimmy81 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:50 Μερικοί όμως έχουν πρόβλημα που για μια μερίδα συνανθρώπων μας η διαταραχή ταυτότητας φύλου έγινε δυσφορία φύλου και ανησυχούν που στο μέλλον θα γίνει κι αυτή η περίπτωση "κανονικότητα". Φουλ εγωιστική προσέγγιση.
Όταν, όμως, ο ακτιβισμός τους προχωράει σε επίπεδα επιβολής στον γενικό πληθυσμό (και αυτό αφορά όλες τις υποστηριζόμενες από το τρέχον αφήγημα μειοψηφίες), μέχρι και σε φάση αλλαγής της ίδιας της πραγματικότητας, ε, κάπου πρέπει να αντιδράσουμε στην παράνοια, δεν νομίζεις;(ρητορικό το ερώτημα, προφανώς και δεν πιστεύεις ότι χρειάζεται αντίδραση). Αν και υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτής της «επιβολής», θα αναφέρω χαρακτηριστικά, πως το να μην προτίθεμαι να συμμετέχω στο τρας και δυστοπικό σκηνικό του να έρχεται μια τύπισσα με μια περούκα και μούσια (βγαλμένη από σκετς του ΑΜΑΝ), πιο αρρενωπή κι από εμένα και να μου λέει να της απευθύνομαι σαν γυναίκα ή να έρχεται ένας/μία/έν@ και να μου λέει με ποιες αντωνυμίες πρέπει να τ@ απευθύνω τον λόγο και έχοντας σαν πιθανό ενδεχόμενο στο μέλλον να έχω και νομικές επιπτώσεις αν δεν το κάνω, τότε, συγγνώμη, αλλά αυτό δεν το βλέπω ως «φουλ εγωιστική προσέγγιση» παρά μόνο σαν αντίδραση ενός νορμάλ ανθρώπου που μόλις τον πέταξαν σε ψυχεδελικό όραμα του Terence Mckenna και προσπαθεί να καταλάβει τι στον π@τσο συμβαίνει γύρω του.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Και οι ιατρικοί όροι που άλλαξαν και επικρατούν σήμερα από μειοψηφίες άλλαξαν και καθιερώθηκαν (και δεν έχουμε πρόβλημα να τις ακολουθήσουμε στο λεξιλόγιό μας). Γενικότερα σε αρκετές περιπτώσεις μειοψηφίες διεκδικούν και πετυχαίνουν έναν στόχο, με πιθανή επίδραση και στην πλειοψηφία, έστω και με αναπαίσθητο τρόπο (π.χ. ένας επαγγελματικός κλάδος που διεκδικεί αυξήσεις των απολαβών του). Εδώ η ίδια η κυβέρνηση προκύπτει συχνά από μειοψηφία στο σύνολο των ψηφοφόρων. Σου επιβάλλονται επίσης από νεαρή ηλικία ένα σωρό κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς που μπορεί να μην τηρούσες (προσφώνηση με το συνοδευτικό "κύριος", πληθυντικός ευγενείας κλπ). Αλλά έχεις πρόβλημα με έναν ακόμα κανόνα που μπορεί να καθιερωθεί και αφορά τις υπερσπάνιες περιπτώσεις που θα χρειαστεί να έχεις δοσοληψίες με ένα transgender άτομο τα οποία αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μιλάμε για τρομακτική δυστοπία, τι να πω...ik_90 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 19:17Όχι, αγαπητέ, δεν είναι καθόλου «εγωιστική προσέγγιση». Εγωιστική θα ήταν αν ήμουν όντως ομοφοβικός/τρανσοφοβικός και δεν ήθελα να επιτρέπεται στους ανθρώπους αυτούς να αλλάξουν φύλο και να έχουν αυτό που επιθυμούν. Επίσης, αν δεν έκαναν τα ακραία που κάνουν -μην ρωτήσεις τώρα ποια, τόσα και τόσα έχουν παρατεθεί στο εν λόγω νήμα- δεν θα είχα θέμα ακόμα και με τη «λείανση της γλώσσας», όπως χαρακτηρίζω (ευγενικά) αυτό που κάνει η πολιτική ορθότητα. Να μην υπάρχουν, δηλαδή, καθόλου φορτισμένες λέξεις, ώστε να περάσουμε σε μια νερόβραστη σούπα ουδετερότητας (προφανώς αυτό πάει σε βαθύτερο και ευρύτερο επίπεδο και είναι ένα θέμα που χρήζει ανάλυσης μόνο του).
Όταν, όμως, ο ακτιβισμός τους προχωράει σε επίπεδα επιβολής στον γενικό πληθυσμό (και αυτό αφορά όλες τις υποστηριζόμενες από το τρέχον αφήγημα μειοψηφίες), μέχρι και σε φάση αλλαγής της ίδιας της πραγματικότητας, ε, κάπου πρέπει να αντιδράσουμε στην παράνοια, δεν νομίζεις;(ρητορικό το ερώτημα, προφανώς και δεν πιστεύεις ότι χρειάζεται αντίδραση). Αν και υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτής της «επιβολής», θα αναφέρω χαρακτηριστικά, πως το να μην προτίθεμαι να συμμετέχω στο τρας και δυστοπικό σκηνικό του να έρχεται μια τύπισσα με μια περούκα και μούσια (βγαλμένη από σκετς του ΑΜΑΝ), πιο αρρενωπή κι από εμένα και να μου λέει να της απευθύνομαι σαν γυναίκα ή να έρχεται ένας/μία/έν@ και να μου λέει με ποιες αντωνυμίες πρέπει να τ@ απευθύνω τον λόγο και έχοντας σαν πιθανό ενδεχόμενο στο μέλλον να έχω και νομικές επιπτώσεις αν δεν το κάνω, τότε, συγγνώμη, αλλά αυτό δεν το βλέπω ως «φουλ εγωιστική προσέγγιση» παρά μόνο σαν αντίδραση ενός νορμάλ ανθρώπου που μόλις τον πέταξαν σε ψυχεδελικό όραμα του Terence Mckenna και προσπαθεί να καταλάβει τι στον π@τσο συμβαίνει γύρω του.
Και μόνο που φαντάζεσαι ένα σκηνικό όπου κάποια ασαφής "πολιτική ορθότητα" παλεύει να φτιάξει μια "νερόβραστη σούπα ουδετερότητας" με "καθόλου φορτισμένες λέξεις" δείχνει με πόση ευκολία οι συνωμοσιολογίες κυριαρχούν στα μυαλά των ανθρώπων - φαινόμενο διαχρονικό. Βέβαια γουστάρεις φορτισμένες λέξεις αρκεί να αφορούν πάντα τους άλλους. Οι άλλοι πρέπει να είναι οι ανώμαλοι, οι προβληματικοί. Διότι αν αφορούν δικά σου χαρακτηριστικά ενοχλείσαι...όπως όταν σε αποκαλούν τρανσφοβικό ή ομοφοβικό. Σωστά;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 93 Απαντήσεις
- 2131 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
-
- 2 Απαντήσεις