Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2019, 00:34
Ναι, εγώ δε το επιλέγω από αναγκαιότητα. Μ' αρέσει.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Η διατροφή έτσι εξελίχθηκε, από ανάγκη. Από ανάγκη τρως πρωτεΐνη, από ανάγκη δεν την τρως, αν χρειαστεί. Από ανάγκη θα φας μακαρόνια με κέτσαπ.Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:32Οι αναγκαίες επιλογές γιατι να μην είναι σαχλαμάρες ; Αν δεν ηταν αναγκαίες θα ηταν επιλογές ;Cecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:28Τις σαχλαμάρες. Μα εκεί σχολίασα εξ αρχής, ότι δεν είναι σαχλαμάρα η αναγκαία επιλογή πολλών ανθρώπων.
Το πιστευω για σενα.
Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''![]()
Α το ξέρω αυτό το ανέκδοτο. Νομίζω τελειώνει κάπως η Αγρινιώτισσα πάει στον αρχηγό Πετρετζίκη τους αλλούς δύο και τους διατάσσει να φάνε από το υπέροχο παστίτσιο με λεπτό μακαρόνι Νο 6 παρακαλώ.Cecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''![]()
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
φξδCecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''![]()
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα απο το υπερπέραν συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
Όχι, σκέφτομαι να αρχίσω αύριο, με μυριστηκεςΑγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:51φξδCecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''![]()
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα απο το υπερπέραν συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
*Σε διαιτα είσαι ; Πολλα νευρα .
Και μετά ήρθε μια Αξιωτισσα κλπCecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''![]()
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Φεβ 2019, 16:07 Επειδή έχω κάνει πολλές δοκιμές για μακαρόνια στο παστίτσιο, έχω καταλήξει στο εξής: Όντως, τα χοντρά με τρύπα είναι τα καλύτερα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διαπερνάει η σάλτσα του κιμά το μακαρόνι. Ακριβώς γι' αυτό δοκίμασα να κάνω παστίτσιο με πέννες κλπ (που έχουν ακόμη μεγαλύτερη τρύπα) αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο γιατί ο κιμάς διαπερνάει και το εξωτερικό των μακαρονιών επειδή είναι πιο κοντά και φτάνει μέχρι κάτω, με αποτέλεσμα κάτι σαν μακαρόνια με κιμά φούρνου με μπεσαμέλ πάνω. Είναι νόστιμο αλλά δεν αξίζει, τόσο κόπο. Στο παστίτσιο πρέπει να είναι εμφανή τα στρώματα και αυτό μόνον με τα μακριά και χοντρά μακαρόνια επιτυγχάνεται.
Τα λαζάνια, είναι άλλη φάση. Αυτό πάντως που τους δίνει την κρεμώδη υφή δεν είναι η μπεσαμέλ αλλά το τυρί και αυτό επιτυγχάνεται μόνον με στρώσεις μαλακών τυριών όπως είναι η μοτσαρέλα ή το ανθότυρο ως κοντινή ελληνική εκδοχή, σε συνδυασμό με κίτρινο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα) για περισσότερο πικάντικη γεύση.
Το πάχος της μπεσαμέλ στην κορυφή και η υφή της είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει να είναι πιο "στέρεα" σε άλλους πιο ρευστή. Εγώ προτιμώ τη δεύτερη εκδοχή.