!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ναι, εγώ δε το επιλέγω από αναγκαιότητα. Μ' αρέσει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Επιτέλους
Θα μου φτιάξουν και μένα
Κυριακή. Κατσικάκι η μία αδερφή, κινεζικο αυθεντικό η άλλη μου αδερφή
Γλυκά η μάνα
Εγώ θα πετάξω ένα ρόλο κοτόπουλο στη κατσαρόλα
Η νύφη θα έρθει με άδεια χέρια στάνταρ

Τη πεθερά θα τη βάλω να τη προσέχει η αδερφή της και θ αφήσω και μισό ρόλο σπίτι

Σκέφτομαι από τώρα το κινεζικο
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:32
Cecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:28
Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:27 Ποιοι ειναι οι χαρακτηρισμοι ; :smt017
Τις σαχλαμάρες. Μα εκεί σχολίασα εξ αρχής, ότι δεν είναι σαχλαμάρα η αναγκαία επιλογή πολλών ανθρώπων.
Οι αναγκαίες επιλογές γιατι να μην είναι σαχλαμάρες ; Αν δεν ηταν αναγκαίες θα ηταν επιλογές ;
Η διατροφή έτσι εξελίχθηκε, από ανάγκη. Από ανάγκη τρως πρωτεΐνη, από ανάγκη δεν την τρως, αν χρειαστεί. Από ανάγκη θα φας μακαρόνια με κέτσαπ.

Η διατροφή είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, η γεύση ένα εκ των οποίων, αλλά χαμηλότερης σημασίας.Εϊναι κάτι που αλλάζει, που φθείρεται, που καταστρέφεται (μιλάω για τους ρισέπτορς) και χίλια δυο άλλα. Ακόμα και η υφή που αισθάνεσαι στη γλώσσα της κάθε τροφής μπορεί να επηρεαστεί, 3 κρανιακά νεύρα επηρεάζουν τη γλώσσα. Η "γεύση" είναι το ένα ελάχιστο πράγμα που έχει σημασία ουσιαστικά. Το αν είναι υπερεκτιμημένη είναι σε εποχές ευημερίας. Κατά κύριο λόγο στην ιστορία της ανθρωπότητας συμμετείχε κατά ΜΗΔΕΝ τα εκατό και το ΜΟΝΟ το οποίο ήταν χρήσιμο ήταν η αίσθηση του πικρού για την αποφυγή δηλητηριάσεων.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;'' :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις

Naida έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:34 Ναι, εγώ δε το επιλέγω από αναγκαιότητα. Μ' αρέσει.
Το πιστευω για σενα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;'' :003:
Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα συζήταγαν για παστίτσιο. :roll:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Cecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45
Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα συζήταγαν για παστίτσιο. :roll:
Α το ξέρω αυτό το ανέκδοτο. Νομίζω τελειώνει κάπως η Αγρινιώτισσα πάει στον αρχηγό Πετρετζίκη τους αλλούς δύο και τους διατάσσει να φάνε από το υπέροχο παστίτσιο με λεπτό μακαρόνι Νο 6 παρακαλώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 23 Φεβ 2019, 00:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα απο το υπερπέραν συζήταγαν για παστίτσιο. :roll:
φξδ

*Σε διαιτα είσαι ; Πολλα νευρα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:51
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα απο το υπερπέραν συζήταγαν για παστίτσιο. :roll:
φξδ

*Σε διαιτα είσαι ; Πολλα νευρα .
Όχι, σκέφτομαι να αρχίσω αύριο, με μυριστηκες :smt005:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Και μετά ήρθε μια Αξιωτισσα κλπ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Επειδή έχω κάνει πολλές δοκιμές για μακαρόνια στο παστίτσιο, έχω καταλήξει στο εξής: Όντως, τα χοντρά με τρύπα είναι τα καλύτερα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διαπερνάει η σάλτσα του κιμά το μακαρόνι. Ακριβώς γι' αυτό δοκίμασα να κάνω παστίτσιο με πέννες κλπ (που έχουν ακόμη μεγαλύτερη τρύπα) αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο γιατί ο κιμάς διαπερνάει και το εξωτερικό των μακαρονιών επειδή είναι πιο κοντά και φτάνει μέχρι κάτω, με αποτέλεσμα κάτι σαν μακαρόνια με κιμά φούρνου με μπεσαμέλ πάνω. Είναι νόστιμο αλλά δεν αξίζει τόσο κόπο. Στο παστίτσιο πρέπει να είναι εμφανή τα στρώματα και αυτό μόνον με τα μακριά και χοντρά μακαρόνια επιτυγχάνεται.

Τα λαζάνια, είναι άλλη φάση. Αυτό πάντως που τους δίνει την κρεμώδη υφή δεν είναι η μπεσαμέλ αλλά το τυρί και αυτό επιτυγχάνεται μόνον με στρώσεις μαλακών τυριών όπως είναι η μοτσαρέλα ή το ανθότυρο ως κοντινή ελληνική εκδοχή, σε συνδυασμό με κίτρινο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα) για περισσότερο πικάντικη γεύση.

Το πάχος της μπεσαμέλ στην κορυφή και η υφή της είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει να είναι πιο "στέρεα" και χοντρή και σε άλλους πιο "ρευστή" και λεπτή. Εγώ προτιμώ τη δεύτερη εκδοχή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αγις

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Φεβ 2019, 16:07 Επειδή έχω κάνει πολλές δοκιμές για μακαρόνια στο παστίτσιο, έχω καταλήξει στο εξής: Όντως, τα χοντρά με τρύπα είναι τα καλύτερα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διαπερνάει η σάλτσα του κιμά το μακαρόνι. Ακριβώς γι' αυτό δοκίμασα να κάνω παστίτσιο με πέννες κλπ (που έχουν ακόμη μεγαλύτερη τρύπα) αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο γιατί ο κιμάς διαπερνάει και το εξωτερικό των μακαρονιών επειδή είναι πιο κοντά και φτάνει μέχρι κάτω, με αποτέλεσμα κάτι σαν μακαρόνια με κιμά φούρνου με μπεσαμέλ πάνω. Είναι νόστιμο αλλά δεν αξίζει, τόσο κόπο. Στο παστίτσιο πρέπει να είναι εμφανή τα στρώματα και αυτό μόνον με τα μακριά και χοντρά μακαρόνια επιτυγχάνεται.

Τα λαζάνια, είναι άλλη φάση. Αυτό πάντως που τους δίνει την κρεμώδη υφή δεν είναι η μπεσαμέλ αλλά το τυρί και αυτό επιτυγχάνεται μόνον με στρώσεις μαλακών τυριών όπως είναι η μοτσαρέλα ή το ανθότυρο ως κοντινή ελληνική εκδοχή, σε συνδυασμό με κίτρινο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα) για περισσότερο πικάντικη γεύση.

Το πάχος της μπεσαμέλ στην κορυφή και η υφή της είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει να είναι πιο "στέρεα" σε άλλους πιο ρευστή. Εγώ προτιμώ τη δεύτερη εκδοχή.
:g030:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις

Κοκκορα Μπαρδουνιωτικο .
ΚΟΛΑΑΑΑΣΗΗΗΗΗ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Κριθαράκι γιουβέτσι με λουκάνικο Καρπενησίου, φετα και γραβιέρα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Γύρισα από της πεθεράς, με περιποιήθηκε σήμερα με φρικασέ κοτόπουλο, χτες με λαχανάκια και μπριζόλες, και προχτές με πήγε έξω για φαγητό. Πασάς.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”