!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Ναι, εγώ δε το επιλέγω από αναγκαιότητα. Μ' αρέσει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Επιτέλους
Θα μου φτιάξουν και μένα
Κυριακή. Κατσικάκι η μία αδερφή, κινεζικο αυθεντικό η άλλη μου αδερφή
Γλυκά η μάνα
Εγώ θα πετάξω ένα ρόλο κοτόπουλο στη κατσαρόλα
Η νύφη θα έρθει με άδεια χέρια στάνταρ
Τη πεθερά θα τη βάλω να τη προσέχει η αδερφή της και θ αφήσω και μισό ρόλο σπίτι
Σκέφτομαι από τώρα το κινεζικο
Θα μου φτιάξουν και μένα
Κυριακή. Κατσικάκι η μία αδερφή, κινεζικο αυθεντικό η άλλη μου αδερφή
Γλυκά η μάνα
Εγώ θα πετάξω ένα ρόλο κοτόπουλο στη κατσαρόλα
Η νύφη θα έρθει με άδεια χέρια στάνταρ
Τη πεθερά θα τη βάλω να τη προσέχει η αδερφή της και θ αφήσω και μισό ρόλο σπίτι
Σκέφτομαι από τώρα το κινεζικο
- Cecily Anne
Η διατροφή έτσι εξελίχθηκε, από ανάγκη. Από ανάγκη τρως πρωτεΐνη, από ανάγκη δεν την τρως, αν χρειαστεί. Από ανάγκη θα φας μακαρόνια με κέτσαπ.Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:32Οι αναγκαίες επιλογές γιατι να μην είναι σαχλαμάρες ; Αν δεν ηταν αναγκαίες θα ηταν επιλογές ;Cecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:28Τις σαχλαμάρες. Μα εκεί σχολίασα εξ αρχής, ότι δεν είναι σαχλαμάρα η αναγκαία επιλογή πολλών ανθρώπων.
Η διατροφή είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, η γεύση ένα εκ των οποίων, αλλά χαμηλότερης σημασίας.Εϊναι κάτι που αλλάζει, που φθείρεται, που καταστρέφεται (μιλάω για τους ρισέπτορς) και χίλια δυο άλλα. Ακόμα και η υφή που αισθάνεσαι στη γλώσσα της κάθε τροφής μπορεί να επηρεαστεί, 3 κρανιακά νεύρα επηρεάζουν τη γλώσσα. Η "γεύση" είναι το ένα ελάχιστο πράγμα που έχει σημασία ουσιαστικά. Το αν είναι υπερεκτιμημένη είναι σε εποχές ευημερίας. Κατά κύριο λόγο στην ιστορία της ανθρωπότητας συμμετείχε κατά ΜΗΔΕΝ τα εκατό και το ΜΟΝΟ το οποίο ήταν χρήσιμο ήταν η αίσθηση του πικρού για την αποφυγή δηλητηριάσεων.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''
'' Τωρα θα πρέπει να τρωτε συμφωνα με το διαιτολογιο που θα δωσουν'' η φωνη απο συγγενη που δεν εχει ευχαριστηθεί φαγητο στην κουζινα του σπιτιου του με εναν τόνο χαιρεκάκιας .
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Cecily Anne
Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''![]()
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα συζήταγαν για παστίτσιο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Α το ξέρω αυτό το ανέκδοτο. Νομίζω τελειώνει κάπως η Αγρινιώτισσα πάει στον αρχηγό Πετρετζίκη τους αλλούς δύο και τους διατάσσει να φάνε από το υπέροχο παστίτσιο με λεπτό μακαρόνι Νο 6 παρακαλώ.Cecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
- '' δλδ αν δεν σου σηκωνεται εσενα να μην γαμάμε κ εμεις για συμπαράσταση κ να μην ζηλευεις ;''![]()
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 23 Φεβ 2019, 00:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
φξδCecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα απο το υπερπέραν συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
*Σε διαιτα είσαι ; Πολλα νευρα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Cecily Anne
Όχι, σκέφτομαι να αρχίσω αύριο, με μυριστηκεςΑγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:51φξδCecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα απο το υπερπέραν συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
*Σε διαιτα είσαι ; Πολλα νευρα .
Και μετά ήρθε μια Αξιωτισσα κλπCecily Anne έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:45Έχω κι εγώ ανέκδοτο που ξεκινάει:Αγις έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:42 Θυμηθηκα σκηνη στο διαδρομο εντατικης καρδιοπαθων.
Ένας τσέλιγκας από την Αθήνα, ένας Μανιάτης από τη Νάπολη και μια Αγρινιώτισσα συζήταγαν για παστίτσιο.![]()
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Επειδή έχω κάνει πολλές δοκιμές για μακαρόνια στο παστίτσιο, έχω καταλήξει στο εξής: Όντως, τα χοντρά με τρύπα είναι τα καλύτερα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διαπερνάει η σάλτσα του κιμά το μακαρόνι. Ακριβώς γι' αυτό δοκίμασα να κάνω παστίτσιο με πέννες κλπ (που έχουν ακόμη μεγαλύτερη τρύπα) αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο γιατί ο κιμάς διαπερνάει και το εξωτερικό των μακαρονιών επειδή είναι πιο κοντά και φτάνει μέχρι κάτω, με αποτέλεσμα κάτι σαν μακαρόνια με κιμά φούρνου με μπεσαμέλ πάνω. Είναι νόστιμο αλλά δεν αξίζει τόσο κόπο. Στο παστίτσιο πρέπει να είναι εμφανή τα στρώματα και αυτό μόνον με τα μακριά και χοντρά μακαρόνια επιτυγχάνεται.
Τα λαζάνια, είναι άλλη φάση. Αυτό πάντως που τους δίνει την κρεμώδη υφή δεν είναι η μπεσαμέλ αλλά το τυρί και αυτό επιτυγχάνεται μόνον με στρώσεις μαλακών τυριών όπως είναι η μοτσαρέλα ή το ανθότυρο ως κοντινή ελληνική εκδοχή, σε συνδυασμό με κίτρινο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα) για περισσότερο πικάντικη γεύση.
Το πάχος της μπεσαμέλ στην κορυφή και η υφή της είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει να είναι πιο "στέρεα" και χοντρή και σε άλλους πιο "ρευστή" και λεπτή. Εγώ προτιμώ τη δεύτερη εκδοχή.
Τα λαζάνια, είναι άλλη φάση. Αυτό πάντως που τους δίνει την κρεμώδη υφή δεν είναι η μπεσαμέλ αλλά το τυρί και αυτό επιτυγχάνεται μόνον με στρώσεις μαλακών τυριών όπως είναι η μοτσαρέλα ή το ανθότυρο ως κοντινή ελληνική εκδοχή, σε συνδυασμό με κίτρινο τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα) για περισσότερο πικάντικη γεύση.
Το πάχος της μπεσαμέλ στην κορυφή και η υφή της είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει να είναι πιο "στέρεα" και χοντρή και σε άλλους πιο "ρευστή" και λεπτή. Εγώ προτιμώ τη δεύτερη εκδοχή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Φεβ 2019, 16:07 Επειδή έχω κάνει πολλές δοκιμές για μακαρόνια στο παστίτσιο, έχω καταλήξει στο εξής: Όντως, τα χοντρά με τρύπα είναι τα καλύτερα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διαπερνάει η σάλτσα του κιμά το μακαρόνι. Ακριβώς γι' αυτό δοκίμασα να κάνω παστίτσιο με πέννες κλπ (που έχουν ακόμη μεγαλύτερη τρύπα) αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο γιατί ο κιμάς διαπερνάει και το εξωτερικό των μακαρονιών επειδή είναι πιο κοντά και φτάνει μέχρι κάτω, με αποτέλεσμα κάτι σαν μακαρόνια με κιμά φούρνου με μπεσαμέλ πάνω. Είναι νόστιμο αλλά δεν αξίζει, τόσο κόπο. Στο παστίτσιο πρέπει να είναι εμφανή τα στρώματα και αυτό μόνον με τα μακριά και χοντρά μακαρόνια επιτυγχάνεται.
Το πάχος της μπεσαμέλ στην κορυφή και η υφή της είναι θέμα γούστου. Σε άλλους αρέσει να είναι πιο "στέρεα" σε άλλους πιο ρευστή. Εγώ προτιμώ τη δεύτερη εκδοχή.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Κοκκορα Μπαρδουνιωτικο .
ΚΟΛΑΑΑΑΣΗΗΗΗΗ
ΚΟΛΑΑΑΑΣΗΗΗΗΗ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Κριθαράκι γιουβέτσι με λουκάνικο Καρπενησίου, φετα και γραβιέρα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Γύρισα από της πεθεράς, με περιποιήθηκε σήμερα με φρικασέ κοτόπουλο, χτες με λαχανάκια και μπριζόλες, και προχτές με πήγε έξω για φαγητό. Πασάς.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-