Re: τι ΔΕΝ τρωτε
Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2025, 14:19
Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι για να ενισχύσουμε την γεύση του. Είναι βάρβαρο να πίνουμε ανάλατο το ερυθρό.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Καλύτερα να μην τρως καθόλου ψωμί από σιτάρι ή σίκαλη αν έχεις δυσανεξία. Χρειάζεσαι άλλα πράγματα όπως αυτό εδώ που είναι εξαιρετικό και θυμίζει πολύ σταρένιο ψωμί. Εν πάσει περίπτωση όλα τα ψωμιά θέλουν κατάψυξη, δεν αρκεί το ψυγείο για να μείνουν εύγευστα.Antares έγραψε: 09 Απρ 2025, 15:16 Αν και μου αρέσει πάρα πολύ δεν τρώω ψωμί (έχω ήπια νομίζω δυσανεξία στη γλουτένη). Φουσκώνω σαν ζυμάρι ακόμη και αν είναι γερμανικού τύπου το ψωμί ή και ψωμί σίκαλης (το ανέχομαι καλύτερα αλλά δεν βρίσκω).
Για την κατάψυξη δεν γνώριζα, όταν αγοράζω το διατηρώ στο ψυγείο.
Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 15:12 Και εννοείται πως ποτέ δεν τρώμε ψωμί που έχει αφεθεί εκτός κατάψυξης, είναι ιεροσυλία και βαρβαρότητα να αφήνουμε ψωμί να εκτίθεται στον αέρα. Με το που αγοράσουμε φρέσκο ψωμί αμέσως το κόβουμε σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη, τα βάζουμε σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μόλις είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε βάζουμε το ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ξεπαγώσει ίσα ίσα, κόβουμε όσα φρατζολάκια θέλουμε (το κόψιμο είναι πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να έχουμε πιο ομοιόμορφα φρατζολάκια στο μέγεθος που θέλουμε), βάζουμε ό,τι δεν κόψαμε κατευθείαν στην κατάψυξη και περιμένουμε οι φρατζόλες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις βάλουμε στο στόμα. Έτσι τρώνε ψωμί οι σύγχρονοι πολιτισμένοι άνθρωποι.
Ευχαριστώ, δεν έχω συνήθως διάθεση να φτιάξω ψωμί χωρίς γλουτένη, κάποτε αγόραζα έτοιμο αλλά δεν μου άρεσε καθόλου και πιστεύω ότι είναι γεμάτο ζάχαρη και συντηρητικά.Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 15:46
Καλύτερα να μην τρως καθόλου ψωμί από σιτάρι ή σίκαλη αν έχεις δυσανεξία. Χρειάζεσαι άλλα πράγματα όπως αυτό εδώ που είναι εξαιρετικό και θυμίζει πολύ σταρένιο ψωμί. Εν πάσει περίπτωση όλα τα ψωμιά θέλουν κατάψυξη, δεν αρκεί το ψυγείο για να μείνουν εύγευστα.
https://modernistcuisine.com/recipes/gl ... e-brioche/
Μπράβο. Και για την κοπή του ψωμιού να χρησιμοποιείς οδοντωτό ηλεκτρικό μαχαίρι όχι τα απλά σαν τους νεάντερταλ.aLiCat έγραψε: 09 Απρ 2025, 15:51Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 15:12 Και εννοείται πως ποτέ δεν τρώμε ψωμί που έχει αφεθεί εκτός κατάψυξης, είναι ιεροσυλία και βαρβαρότητα να αφήνουμε ψωμί να εκτίθεται στον αέρα. Με το που αγοράσουμε φρέσκο ψωμί αμέσως το κόβουμε σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη, τα βάζουμε σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μόλις είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε βάζουμε το ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ξεπαγώσει ίσα ίσα, κόβουμε όσα φρατζολάκια θέλουμε (το κόψιμο είναι πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να έχουμε πιο ομοιόμορφα φρατζολάκια στο μέγεθος που θέλουμε), βάζουμε ό,τι δεν κόψαμε κατευθείαν στην κατάψυξη και περιμένουμε οι φρατζόλες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις βάλουμε στο στόμα. Έτσι τρώνε ψωμί οι σύγχρονοι πολιτισμένοι άνθρωποι.![]()
Τακτική που ακολουθώ από χρόνια.
Τι έγινες ρε συ, πέρασε η αναρχική σου περίοδος ?Antipnevma έγραψε: 08 Απρ 2025, 19:22 Εννοείται ότι δεν τρώμε ποτέ 'καλοψημένο' κρέας είτε βοδινό είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο είτε αρνίσιο είτε οτιδήποτε
Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 14:19 Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι
Λέιζερ ρε, λέιζερ!Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 21:07Μπράβο. Και για την κοπή του ψωμιού να χρησιμοποιείς οδοντωτό ηλεκτρικό μαχαίρι όχι τα απλά σαν τους νεάντερταλ.aLiCat έγραψε: 09 Απρ 2025, 15:51Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 15:12 Και εννοείται πως ποτέ δεν τρώμε ψωμί που έχει αφεθεί εκτός κατάψυξης, είναι ιεροσυλία και βαρβαρότητα να αφήνουμε ψωμί να εκτίθεται στον αέρα. Με το που αγοράσουμε φρέσκο ψωμί αμέσως το κόβουμε σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη, τα βάζουμε σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μόλις είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε βάζουμε το ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ξεπαγώσει ίσα ίσα, κόβουμε όσα φρατζολάκια θέλουμε (το κόψιμο είναι πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να έχουμε πιο ομοιόμορφα φρατζολάκια στο μέγεθος που θέλουμε), βάζουμε ό,τι δεν κόψαμε κατευθείαν στην κατάψυξη και περιμένουμε οι φρατζόλες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις βάλουμε στο στόμα. Έτσι τρώνε ψωμί οι σύγχρονοι πολιτισμένοι άνθρωποι.![]()
Τακτική που ακολουθώ από χρόνια.
Σχεδόν κανένας σεφ παγκοσμίως δεν τρώει ξεροψημένα κρέατα και υπάρχει λόγος για αυτό.Μπίστης έγραψε: 09 Απρ 2025, 21:29Τι έγινες ρε συ, πέρασε η αναρχική σου περίοδος ?Antipnevma έγραψε: 08 Απρ 2025, 19:22 Εννοείται ότι δεν τρώμε ποτέ 'καλοψημένο' κρέας είτε βοδινό είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο είτε αρνίσιο είτε οτιδήποτε
Σε ποια αυτοκρατορία τα τρώγανε έτσι που λες και γουστάρεις ?
Εγώ τα κρέατα αν δεν είναι ξεροψημένα τα προσπερνάω, σαλατούλα και πατάτες τηγανητές, ωμοφαγία μόνο τα αρπακτικά
Το πίνουμε έχοντας το περάσει από το μπλέντερ. Τα κρασιά θέλουν hyperdecanting.Μπίστης έγραψε: 09 Απρ 2025, 21:30Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 14:19 Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι![]()
Το ροζέ πως να το πίνουμε ?
Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 21:58Το πίνουμε έχοντας το περάσει από το μπλέντερ. Τα κρασιά θέλουν hyperdecanting.Μπίστης έγραψε: 09 Απρ 2025, 21:30Antipnevma έγραψε: 09 Απρ 2025, 14:19 Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι![]()
Το ροζέ πως να το πίνουμε ?
https://modernistcuisine.com/mc/how-to- ... your-wine/
