Feindflug έγραψε: 08 Σεπ 2020, 17:34
Γιατί δεν φάγαμε δεκατιανό σήμερα, τύποι;
Τύπε, σταφιδόψωμα ειχε κανονικά, ο ΑΥΔΜ δεν έκανε καν τον κόπο να τα βάλει στην καναδέζα, ο κωλντρον ειχε το φορητό λόγω ασκήσεων κυλικείο, με 10 πίτσες (επίσημη τιμή 1,35, πουλάει πάντα 1,50 να βγάζει το κατιτίς του) αλλα έπεσε σε μπλόκο ΕΠΟΠ που τα ρημάξανε όλα γιατί οι γυναίκες τους χτες είχαν φακές και σπανακόρυζο
Μισό, δηλαδή εσύ μόνον με αλλοδαπές παίζεις μπαλίτσα στο τίντα;
Τύπε, σταφιδόψωμα ειχε κανονικά, ο ΑΥΔΜ δεν έκανε καν τον κόπο να τα βάλει στην καναδέζα, ο κωλντρον ειχε το φορητό λόγω ασκήσεων κυλικείο, με 10 πίτσες (επίσημη τιμή 1,35, πουλάει πάντα 1,50 να βγάζει το κατιτίς του) αλλα έπεσε σε μπλόκο ΕΠΟΠ που τα ρημάξανε όλα γιατί οι γυναίκες τους χτες είχαν φακές και σπανακόρυζο
Τα παράπονά σας στον επιλοχία που μ' έχωσε όργανο δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα με αποτέλεσμα να γίνω ο μοναδικός ΥΠΑΞ που παραλαμβάνει απ' τον εαυτό του.
Βασικά οι ΕΠΟΠ δεν τα φάγανε, κλείστηκα με τον θαλαμοφύλακα στο λόχο και τα φάγαμε μαζί (πραγματικό περιστατικό, το είχα κάνει με πρόγευμα που είχε ψημένο ΒΙΚΗ με φρέσκο ψωμί. Ωστόσο είχα παραγγείλει έξτρα ποσότητα, οπότε έφαγε κανονικά ο λόχος (απλά εγώ έφαγα 5-6 μερίδες, και άλλες 2-3 ο θαλαμοφίδακας)). Όποτε έβλεπα το ζαμπονάκι ΒΙΚΗ γυάλιζε το μάτι μου.
Τα παράπονά σας στον επιλοχία που μ' έχωσε όργανο δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα με αποτέλεσμα να γίνω ο μοναδικός ΥΠΑΞ που παραλαμβάνει απ' τον εαυτό του.
Βασικά οι ΕΠΟΠ δεν τα φάγανε, κλείστηκα με τον θαλαμοφύλακα στο λόχο και τα φάγαμε μαζί (πραγματικό περιστατικό, το είχα κάνει με πρόγευμα που είχε ψημένο ΒΙΚΗ με φρέσκο ψωμί. Ωστόσο είχα παραγγείλει έξτρα ποσότητα, οπότε έφαγε κανονικά ο λόχος (απλά εγώ έφαγα 5-6 μερίδες, και άλλες 2-3 ο θαλαμοφίδακας)). Όποτε έβλεπα το ζαμπονάκι ΒΙΚΗ γυάλιζε το μάτι μου.
Η Πτήση έχει καταντήσει τρομερά γραφική, ο τρόπος γραφής τους είναι απλά ανόητος, με κακά ελληνικά, πλατιάζοντας απίστευτα. Ακόμα και αν έχουν κάτι να πουν, χάνεται μέσα στο λογύδριο.
Αίγαγρος έγραψε: 09 Σεπ 2020, 10:30
Η Πτήση έχει καταντήσει τρομερά γραφική, ο τρόπος γραφής τους είναι απλά ανόητος, με κακά ελληνικά, πλατιάζοντας απίστευτα. Ακόμα και αν έχουν κάτι να πουν, χάνεται μέσα στο λογύδριο.
ειδικός τύπος
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Beria έγραψε: 08 Σεπ 2020, 15:17
Φίλε μου Sys3x et al
Μιας και μου ζητάτε να συνταχτώ στον αγώνα τον καλό, να καταθέσω κι εγώ την γνώμη μου.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μας επιβάλλουν τα όπλα που θα αγοράσουμε τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποιος θα είναι ο επόμενος σύμμαχός μας.
Διότι αυτό θα σημαίνει ότι η Φίλη και Σύμμαχος υπερατλαντική αποδέχεται οριστικώς ότι δεν μπορεί πλέον να παίζει τον χωροφύλακα στην περιοχή οπότε αυτά που έρχονται -μέχρι να βρεθεί ο επόμενος νταβάς- θα κάνουν τα τωρινά να μοιάζουν με εκδρομή νηπιαγωγείου σε παιδική χαρά.
Εν ολίγοις ζήτω που καήκαμε
Υπηρέτησα σε Μοιρα Patriot (το 2002) και σε κουβέντα που έκανα με το διοικητή μου, έλεγε ότι δεν ενδείκνυνται για περιοχές με έντονο ανάγλυφο όπως η Ελλάδα, σε αντίθεση π.χ. με την έρημο του περσικού Κόλπου.
Κι όταν τον ρώτησα, τότε γιατί τους αγοράσαμε, μου απάντησε "δεν αγοράσαμε πυραύλους, αγοράσαμε ειρήνη".
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
vatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 12:49
Υπηρέτησα σε Μοιρα Patriot (το 2002) και σε κουβέντα που έκανα με το διοικητή μου, έλεγε ότι δεν ενδείκνυνται για περιοχές με έντονο ανάγλυφο όπως η Ελλάδα, σε αντίθεση π.χ. με την έρημο του περσικού Κόλπου.
Κι όταν τον ρώτησα, τότε γιατί τους αγοράσαμε, μου απάντησε "δεν αγοράσαμε πυραύλους, αγοράσαμε ειρήνη".
Δίκιο είχε. Εδώ (το είχα ανεβάσει και σε αυτό το νήμα) φαίνεται το γιατί.
Ο ρόλος τους είναι κυρίως ασπίδα για κρίσιμες εγκαταστάσεις/νευραλγικού χαρακτήρα (άμυνα), παρά ως επιθετικό όπλο εμπλοκής από μεγάλη απόσταση. Τον ίδιο ρόλο θεωρώ πως έχουν και οι S-400.
vatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 12:49
Δίκιο είχε. Εδώ (το είχα ανεβάσει και σε αυτό το νήμα) φαίνεται το γιατί.
Ο ρόλος τους είναι κυρίως ασπίδα για κρίσιμες εγκαταστάσεις/νευραλγικού χαρακτήρα (άμυνα), παρά ως επιθετικό όπλο εμπλοκής από μεγάλη απόσταση. Τον ίδιο ρόλο θεωρώ πως έχουν και οι S-400.
Στο άρθρο που βάζεις γράφει όμως αυτό:
Τα MIM-104 Patriot απ'την άλλη, όντας πλήρως διασυνδεδεμένα με το υπόλοιπο σύστημα, λειτουργούν στο 100% των δυνατοτήτων τους.
Μήπως εννοεί ότι την πληροφορία τη λαμβάνουν από άλλα συστήματα κι επομένως δεν έχουν ανάγκη από τα δικά τους ραντάρ;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Αν υπάρχει όντως διασύνδεση, π.χ. με τα ΑΣΕΠΕ ή τα σύγχρονα F-16 adv. που έχουν Link-16, τότε ναι. Πάντως εγώ αμφιβάλλω* για την πλήρη αξιοποίηση στο 100%, εννοώ πως είναι περισσότερο και θέμα ερμηνείας, γιατί ο γράφων μπορεί να εννοεί πως πετυχαίνουν π.χ. πλήρη κάλυψη της βόρειας Κρήτης σε ανοιχτή θάλασσα, ή στο κεντρικό Αιγαίο.
*και ο λόγος που αμφιβάλλω, είναι πως δεν πιστεύω να έχουμε πλήρη διαλειτουργικότητα σε όλα μας τα συστήματα (επίγεια και εναέρια ραντάρ, πλοία κ.α.). Πρέπει να πέσουν και εκεί πολλά χρήματα που μάλλον δεν υπάρχουν.
Αν υπογραφεί σήμερα η αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας , παίζει δυνατά να χρησιμοποιούν τα γαλλικά αεροσκάφη αποκλειστικά ή το αεροδρόμιο του Καστελλίου ή του τυμπακιου.
Το διάβασατε εδώ και κρατήστε το
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.