Cecily Anne έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 11:11
Maspoli έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 10:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 10:56
Σε ποιο άθλημα δεν έχεις ελεύθερη πρόσβαση φλάφυ;
Απ' ό,τι ξέρω, υπάρχουν πολύ λίγα αθλήματα που χρειάζεται να πληρώνεις από την τσέπη σου, ειδικώς στο ερασιτεχνικό επίπεδο.
Σε κολυμβητήριο, τζούντο, μπάσκετ κτλ αν πας τα παιδιά σου, δωρεάν τα πας;
Σε σύλλογο ή σε δημόσιες εγκαταστάσεις; Στην περιοχή μου οι σύλλογοι έχουν ένα τελείως συμβολικό ποσό των 30 ευρώ περίπου, για να γραφτείς και να παρακολουθήσεις μαθήματα. Η είσοδος στις δημόσιες εγκαταστάσεις είναι δωρεάν.
Τζούντο δεν έχουμε. Το κολύμπι ήταν 35 ευρώ, αλλά μέσα σε αυτά ήταν καθημερινά έξοδα (χυμός, μπάρα δημητριακών, νερό) και τα παιχνίδια που αγόρασαν.
Κι εγώ κάπως έτσι τα ξέρω. Όπως ξέρω κι ότι ακόμη και στην ερασιτεχνική ενασχόληση,
οι αθλητές δεν πληρώνουν αλλά πληρώνονται όταν το επίπεδο τους είναι επαρκές για συμμετοχή σε ομάδες αθλοπαιδειών και αγώνες.
Ο "ερασιτεχνισμός" δηλαδή έχει πολλές μορφές, ο καθένας επιλέγει αυτή που του ταιριάζει.
Το ότι χρειάζονται χρήματα για ιππασία, τέννις, ιστιοπλοΐα, σκοποβολή κλπ (που είναι κυρίως ατομικά αθλήματα) είναι σαφές. Αλλά αυτό που αφορά στον αθλητισμό ως διασκέδαση, καλή φυσική κατάσταση κλπ είναι δωρεάν σε όλους. Και υπάρχουν χώροι γι' αυτό. Όσοι μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν πιο εξειδικευμένα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, επίσης μπορούν να το κάνουν. Οπότε, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λένε.