εβγαλε τουλαχιστον μαθηταδες πολλους
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αχιλλέας Μπέος vs Αλκίνοου Ιωαννίδη....ευκολάκι ποιον υποστηρίζουμε...Ουπς.λαθος μου...ο Μπέος παιζει μονοτερμα...
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Παλαιοελλαδίτης
Re: Αχιλλέας Μπέος vs Αλκίνοου Ιωαννίδη....ευκολάκι ποιον υποστηρίζουμε...Ουπς.λαθος μου...ο Μπέος παιζει μονοτερμα...
Μερικά παλαιότερα ρεπορτάζ σχετικά με το ζήτημα.
- Παλαιοελλαδίτης
Re: Αχιλλέας Μπέος vs Αλκίνοου Ιωαννίδη....ευκολάκι ποιον υποστηρίζουμε...Ουπς.λαθος μου...ο Μπέος παιζει μονοτερμα...
Σταγιάτες: Παρέμβαση κατοίκων στη Γιορτή Λουκάνικου με συνθήματα για το νερό στο Πήλιο (video)
https://e-thessalia.gr/stagiates-paremv ... lio-video/Σε παρέμβαση στη χθεσινή γιορτή λουκάνικου στις Σταγιάτες, τη γιορτή που πραγματοποιεί ο Δήμος Βόλου στο χωριό, προχώρησαν χθες το βράδυ κάτοικοι των Σταγιατών αντιδρώντας στον τρόπο διαχείρισης του νερού από την δημοτική αρχή Βόλου. Οι κάτοικοι των Σταγιατών ανήρτησαν πανό στην είσοδο του χωριού και στην πλατεία με συνθήματα σχετικά με το νερό όπως “Λευτεριά στου Πηλίου τα νερά”. Επίσης διαβάστηκε σύντομο κείμενο για τους αγώνες των κατοίκων. Όπως ανάρτησή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η Κίνηση Πολιτών για το νερό αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησε να συμμετάσχει στο γλέντι αλλά υποχρεώθηκε να φύγει.
https://www.facebook.com/watervolo/vide ... 128574906/Παρέμβαση κατοίκων των Σταγιατών στην χθεσινή γιορτή λουκάνικου, την μοναδική γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου σε αυτό το χωριό. Αναρτήθηκαν πανό στην είδοσο του χωριού και στην πλατεία με συνθήματα σχετικά με το νερό.
Διαβάστηκε σύντομο κείμενο για τους αγώνες των κατοίκων.
Αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησε να συμμετάσχει στο γλέντι αλλά υποχρεώθηκε σε αλλαγή προορισμού.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ
- Παλαιοελλαδίτης
Mε μαύρες σημαίες στο σπίτι του προέδρου του τοπικού συμβουλίου οι κάτοικοι των Σταγιατών για το νερό
https://e-thessalia.gr/me-mayres-simaie ... a-to-nero/11 Μαΐου 2020, 09:01
Πορεία με μαύρες σημαίες προς το σπίτι του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Θανάση Μπόγκα πραγματοποίησαν χθες κάτοικοι των Σταγιατών για το νερό. Αρχικά έγινε συνέλευση στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή των μόνιμων κατοίκων του χωριού και των Σταγιατιωτών που μένουν στο Βόλο.
Τη συνέλευση οργάνωσαν κάτοικοι του χωριού. Μετά από την ενημέρωση και τη συζήτηση που ακολούθησε, ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα που θα δοθεί στη δημοσιότητα, στο οποίο τονίζεται ότι μετά και την άρνηση του τοπικού εκπρόσωπου να αναλάβει πρωτοβουλίες, τη διαχείριση του χωριού παίρνει στα χέρια της η Λαϊκή συνέλευση.
Έγινε πορεία με μαύρες σημαίες προς το σπίτι του κ. Μπόγκα όπου θηροκολλήθηκε το ψήφισμα και όλοι μαζί μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βόλο.
“Το μήνυμα στάλθηκε από το μικρό μας χωριό προς όλες τις κατευθύνσεις. Παλεύουμε ενάντια στη λεηλασία των φυσικών μας αγαθών και της ελευθερίας μας μέχρι να δικαιωθούμε με ότι αυτό συνεπάγεται. Μοιραζόμαστε τις υπέροχες στιγμές που βιώνουμε στις Σταγιάτες με όλους τους συναγωνιστές/ριες με τους ίδιους στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού σε όλο τον πλανήτη” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι των Σταγιατών.
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης:
Οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση! Η μακραίωνη ιστορία του χωριού και οι παραδόσεις του είναι άρρηκτα δεμένες μαζί της. Όπως και η ζωή μας. Χωρίς την πηγή αυτή, το χωριό μας δεν θα υπήρχε. Το καθαρό της νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρει ο τόπος μας.
Οι παρακάτω υπογράφοντες/ουσες κάτοικοι Σταγιατών, σήμερα Κυριακή 10-5-20 συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Σταγιατών και αποφασίσαμε τα εξής:
– Θεωρούμε υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και της ζωής μας την αλλαγή της πηγής υδροδότησης του χωριού και τον αποκλεισμό των Σταγιατών από την Κρύα Βρύση, από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες.
– Η Κρύα Βρύση είναι η πηγή ζωής του χωριού μας, μέρος της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και κύριο συστατικό της βιολογικής και της πολιτιστικής υπόστασης των κατοίκων.
– Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών.
– Η αλλαγή της υδροδότησης έγινε εν αγνοία του προέδρου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Έκτοτε, δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για την αποκατάσταση του δικτύου. Είναι φανερό ότι δεν συμπάσχει με την αγωνία των κατοίκων και δεν μπορεί να εκφράσει τον αγώνα τους. Από σήμερα, η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού.
– Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης του χωριού μας από την Κρύα Βρύση.
– Η πηγή μας αποτελεί τον ομφάλιο λώρο των Σταγιατών, τον δεσμό μας με τη ζωή του χωριού μας, με τη φύση, την υγεία, την κοινότητα, την παράδοσή μας, με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είμαστε οργανικά, βιολογικά και πολιτιστικά δεμένοι μαζί της εδώ και 350 χρόνια. Απαιτούμε την παροχή νερού της Κρύας Βρύσης στα σπίτια μας, χωρίς χημικές παρεμβολές, όπως ορίζει ο νόμος περί χλωρίωσης για κοινότητες κάτω των 3000 κατοίκων. (Υ.Μ. 5673/4-12-57 Υγ. Διάταξη)
– Ο αγώνας μας θα είναι ανυποχώρητος.
Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί σε κάθε αρμόδιο και στον τύπο.
Ακολουθούν υπογραφές.
- Παλαιοελλαδίτης
Πάντως ο πρόεδρος της κοινότητας νίπτει τας χείρας του (φαντάζομαι με το νερό της Κρύας Βρύσης
).
https://e-thessalia.gr/quot-as-ta-vroyn ... ymvoylioy/Αρνείται να πάρει θέση για το θέμα της χλωρίωσης ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Θανάσης Μπόγκας καλώντας τη ΔΕΥΑΜΒ και τους κατοίκους που αντιδρούν, να τα βρουν μεταξύ τους. Μάλιστα επισημαίνει ότι όποια αναφορά του ονόματός του στην υπόθεση αυτή γίνεται εκ του πονηρού και ως εκ τούτου δεν τον αγγίζει.
Η ανακοίνωση που Θανάση Μπόγκα:
Με την τελευταία διοικητική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την επωνυμία «Καλλικράτης» ο οικισμός Σταγιατών εντάθηκε διοικητικά στον Δήμο Βόλο. Η ΔΕΥΑΜΒ, που έχει την ευθύνη για την ποιότητα του πόσιμου νερού, θεώρησε σκόπιμο να τοποθετήσει σύστημα χλωρίωσης στο υδραγωγείο του νερού της πηγής Κρύα Βρύση. Από δω και πέρα πλέον ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και κατοίκων του χωριού. Η ΔΕΥΑΜΒ κάνει τον δικό της έλεγχο και διαπιστώνει ότι το νερό της κρύας βρύσης είναι επιβαρυμένο με μικροβιολογικό φορτίο. Οι κάτοικοι του χωριού, με τις δικές τους μετρήσεις, βρίσκουν το νερό πεντακάθαρο. Η ΔΕΥΑΜΒ τοποθετεί σύστημα χλωρίωσης και κάποιοι το καταστρέφουν. Αυτό συνέβη έξι φορές και μάλιστα, την τελευταία φορά, έγινε την περίοδο της πανδημίας. Η ΔΕΥΑΜΒ μη έχοντας άλλη επιλογή έδωσε νερό χλωριωμένο από την Πορταριά, χωρίς βέβαια εγώ σαν πρόεδρος να έχω κάποια ενημέρωση για τα συμβάντα …… ‘Όταν όμως πληροφορήθηκα το γεγονός, επικοινώνησα με τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ και μου είπε ότι δώσαμε νερό από την Πορταριά γιατί κάποιοι κατέστρεψαν το σύστημα χλωρίωσης. Όμως οι κάτοικοι των Σταγιατών δεν θέλουν το νερό της Πορταριάς…. αλλά το νερό της πηγής Κρύα Βρύση. Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα: Πως το θέλουμε το νερό της πηγής Κρύας Βρύσης: με χλώριο ή χωρίς; Άρα είναι υπόθεση που αφορά εκείνους που δεν θέλουν τη χλωρίωση και καταστρέφουν τους χλωριωτές και της ΔΕΥΑΜΒ που είναι ανένδοτη στο θέμα της χλωρίωσης. Ας τα βρουν μεταξύ τους και να δώσουν τη λύση!!! Η όπια αναφορά του ονόματος μου ως προέδρου σε αυτή την υπόθεση γίνεται εκ του πονηρού …..και ως εκ τούτου δεν με αγγίζει.
https://e-thessalia.gr/paremvasi-eisagg ... stagiaton/Τη παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Θανάσης Μπόγκας για την επίλυση του θέματος με το νερό στο χωριό των Σταγιατών.
Η ανακοίνωση του Θ.Μπόγκα είναι η εξής:
“Θλίβομαι….. ειλικρινά θλίβομαι που ένα θέμα με τόσο απλή λύση ….έγινε εθνικό.
Θα κάνω μια λεπτομερή αναφορά σε ό,τι αφορά το νερό της πηγής Κρύας Βρύσης για να γίνουν κατανοητά κάποια στοιχεία …..βέβαια για τους καλοπροαίρετους.
Η πηγή απέχει από τον οικισμό περίπου 700 με 800 μέτρα. Το νερό μεταφέρονταν στο χωριό με αγωγούς αμιάντου. Επί προεδρίας μου και με προσωπική μου αυστηρή επίβλεψη, αντικαταστάθηκαν οι αγωγοί αμιάντου με πλαστικούς Φ-100 . Οι αγωγοί είναι δύο. Ο ένας διοχετεύει νερό στην βρύση της πλατείας και ο άλλος στο υδραγωγείο και από κει με αντλία υπό πίεση διοχετεύεται στην κεντρική δεξαμενή του χωριού που υδρεύονται τα νοικοκυριά! Όσες φορές καθάρισα την κεντρική δεξαμενή, το κατακάθι που μάζευα ήταν ίσο με μια κουταλιά της σούπας! Πίνουμε νερό χρόνια, ως και χιλιάδες Βολιώτες, κάθε χρόνο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όσες φορές ρωτούσα Βολιώτες που γέμιζαν δοχεία με νερό από την βρύση της πλατείας αν τους αρέσει το νερό, μου απαντούσαν: “είδαμε την υγεία μας”. Για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού της πηγής κρύας βρύσης αναφέρονται σε ανάγλυφες επιγραφές με αραβικούς χαρακτήρες πάνω σε μαρμάρινες εντοιχισμένες πλάκες. Όμως με τον Καλλικράτη, το χωριό μας διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βόλου.
Η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να τοποθετήσει σύστημα χλωρίωσης στο υδραγωγείο.Από εδώ και πέρα πλέον ξεκινάει μια διαμάχη μεταξύ κατοίκων του χωριού και της ΔΕΥΑΜΒ. Οι μεν τοποθετούσαν χλωριωτές και κάποιοι άλλοι τους κατέστρεφαν και η επιχείρηση με δελτίο τύπου κάθε φορά να χαρακτηρίζει το νερό ακατάλληλο!!
Αυτή η διαδικασία συνεχίζει για 8 με 9 χρόνια. Αλά και τώρα, επί προεδρίας μου, συνεχίζεται το ίδιο….
Επι 10 μήνες που έχω αναλάβει τα καθήκοντά μου, δεν μου ζητήθηκε καμία συνεργασία, ούτε μου έκαναν ποτέ κάποια ενημέρωση για τις αναλύσεις που κάνουν και τα αποτελέσματα αυτών, οι κάτοικοι του χωριού.
Το παράδοξο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι: Χλωριώνεται το μισό νερό που υποτίθεται ότι είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και το άλλο μισό που δεν χλωριώνεται το πίνουν 20 μ25 νοικοκυριά και χιλιάδες Βολιώτες, χωρίς κανένα πρόβλημα….
Είναι δυνατόν το μισό νερό της πηγής να είναι επιβαρυμένο με μικροβιολογικό φορτίο και το άλλο μισό να είναι καθαρό; Επειδή το θέμα έχει πάρει πορεία παραλόγου και ταλανίζεται μια ολόκληρη κοινωνία δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να σιωπά. Θεωρώ απαραίτητη την εισαγγελική παρέμβαση για να δοθεί λύση επιτέλους!!!”
- Παλαιοελλαδίτης
Να και η Ελληνοφρένεια. Φαντάζομαι πως το ρεπορτάζ τους θα είναι αντικειμενικότατο.
Δημαρχε κανε και γιορτη πηξιματος τυριου κ γιαουρτιουΠαλαιοελλαδίτης έγραψε: 09 Ιουν 2020, 15:33 Σταγιάτες: Παρέμβαση κατοίκων στη Γιορτή Λουκάνικου με συνθήματα για το νερό στο Πήλιο (video)
https://e-thessalia.gr/stagiates-paremv ... lio-video/Σε παρέμβαση στη χθεσινή γιορτή λουκάνικου στις Σταγιάτες, τη γιορτή που πραγματοποιεί ο Δήμος Βόλου στο χωριό, προχώρησαν χθες το βράδυ κάτοικοι των Σταγιατών αντιδρώντας στον τρόπο διαχείρισης του νερού από την δημοτική αρχή Βόλου. Οι κάτοικοι των Σταγιατών ανήρτησαν πανό στην είσοδο του χωριού και στην πλατεία με συνθήματα σχετικά με το νερό όπως “Λευτεριά στου Πηλίου τα νερά”. Επίσης διαβάστηκε σύντομο κείμενο για τους αγώνες των κατοίκων. Όπως ανάρτησή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η Κίνηση Πολιτών για το νερό αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησε να συμμετάσχει στο γλέντι αλλά υποχρεώθηκε να φύγει.
https://www.facebook.com/watervolo/vide ... 128574906/Παρέμβαση κατοίκων των Σταγιατών στην χθεσινή γιορτή λουκάνικου, την μοναδική γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου σε αυτό το χωριό. Αναρτήθηκαν πανό στην είδοσο του χωριού και στην πλατεία με συνθήματα σχετικά με το νερό.
Διαβάστηκε σύντομο κείμενο για τους αγώνες των κατοίκων.
Αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησε να συμμετάσχει στο γλέντι αλλά υποχρεώθηκε σε αλλαγή προορισμού.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Παλαιοελλαδίτης
Ωχ, ωχ.
Σύμφωνα με το άρθρο:
Ο Δ. Ματής ειχε εκλεγεί πρόεδρος της Τ.Κ. ως υποψήφιος του Σκοτινιώτη (σημ. δική μου: διαδεχόμενος τον νυν πρόεδρο Μπόγκα) αλλά κήρυξε αντάρτικο για το νερό. Τον διαδέχτηκε ο γιος του ως υποψήφιος του Μπέου
και πέρσι επανεξελέγη ο Μπόγκας ως ''μεμονωμένος'' (το 2014 συμμετείχε στις εκλογές ως υπ. δημοτικός σύμβουλος σε αντίπαλη παράταξη από αυτή του Μπέου, για πέρσι δεν ξέρω) τον οποίο η μερίδα των κατοίκων που αντιδρά κήρυξε ανεπιθύμητο κάνοντας πορεία με μαύρες σημαίες έξω από το σπίτι του.
Υ.Γ. Ας επαναλάβω πως στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Βόλου τόσο του 2014 όσο και του 2019, στο συγκεκριμένο χωριό η παράταξη Μπέου βγήκε πρώτη με διαφορά.
https://e-thessalia.gr/ola-edo-plirononte-3/Ο Δ. Ματής είχε εκλεγεί πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταγιατών με την παράταξη της προηγούμενης δημοτικής αρχής Βόλου. Προσχώρησε όμως στο αντάρτικο, που απαιτούσε να μην χλωριώνεται το νερό, να μην γίνουν συνδέσεις με την αποχέτευση, να μην πάρει την άρδευση η ΔΕΥΑΜΒ, που ήθελε με λίγα λόγια να κηρύξει τις Σταγιάτες αυτόνομη επικράτεια, και αποχώρησε από την παράταξη.
Στις δημοτικές εκλογές του 2014 δεν κατέβηκε ο ίδιος υποψήφιος αλλά ο γιος του Συμεών, φυσικά με τον συνδυασμό Μπέου που τους είχε τάξει λαγούς με πετραχήλια. Ο Σ.Ματής εκλέχτηκε πρόεδρος, αφού δεν πίστεψε μόνο αυτός τον Μπέο αλλά και η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού του αλλά και των άλλων χωριών. Τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Όλα εδώ πληρώνονται.
Σύμφωνα με το άρθρο:
Ο Δ. Ματής ειχε εκλεγεί πρόεδρος της Τ.Κ. ως υποψήφιος του Σκοτινιώτη (σημ. δική μου: διαδεχόμενος τον νυν πρόεδρο Μπόγκα) αλλά κήρυξε αντάρτικο για το νερό. Τον διαδέχτηκε ο γιος του ως υποψήφιος του Μπέου
Υ.Γ. Ας επαναλάβω πως στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Βόλου τόσο του 2014 όσο και του 2019, στο συγκεκριμένο χωριό η παράταξη Μπέου βγήκε πρώτη με διαφορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παλαιοελλαδίτης την 09 Ιουν 2020, 17:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Παλαιοελλαδίτης
- Παλαιοελλαδίτης
Μαζεύονται ενισχύσεις;
https://athens.indymedia.org/post/1605616/
https://athens.indymedia.org/post/1605616/
Ανεβαίνουμε στις Σταγιάτες για την επόμενη συνέλευση μας και οργανώνουμε τις δράσεις μας για την στήριξη της κοινότητας. Θα σταθούμε δίπλα στην κοινότητα που μας φιλοξενεί και θα απαντήσουμε από κοινού στις απειλές των φασιστών δημάρχων.
Για την καταστολή στην αυτοοργανωμένη κοινότητα των Σταγιατών στις 5 Ιουνίου 2020
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, έγινε επέμβαση του Δήμου Βόλου και της αστυνομίας στο χωριό των Σταγιατών στο Πήλιο. Ο δήμαρχος Βόλου Μπέος, με την συνοδεία υπαλλήλων, μπράβων και αστυνομικών, μπήκε στον χώρο του σχολείου και πέταξε εξοπλισμό και αντικείμενα από την αίθουσα που διαχειρίζεται η κοινότητα. Με την γνωστή μαφιόζικη φρασεολογία του επιτέθηκε κατά της αυτοδιαχείρισης της κοινότητας των Σταγιατών που εδώ και 10 χρόνια διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων πολιτισμού, εκπαίδευσης και πολυχρηστικών εργαστηρίων, με τοπική και διεθνή αναγνώριση. Ήρθε να αντικαταστήσει την δημοκρατία σε ένα μικρό ελεύθερο χωριό με τον φασισμό του αφεντικού που απλόχερα του δίνει η παρούσα κυβέρνηση του «νόμου και της τάξης».
Τα γεγονότα αυτά αναφορικά με την φασιστική νοοτροπία του δημάρχου δεν μας εκπλήσσουν, όμως η βία που ασκείται από τέτοια υποκείμενα σε ολόκληρες κοινότητες καταλύοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία είναι απαράδεκτη και επιβάλλεται η αντίδραση των πολιτών εναντίον της.
Το χωριό των Σταγιατών στις παρυφές του Βόλου έχει γίνει γνωστό για τους αγώνες του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, καθώς από τις πηγές του –Κρύα Βρύση– ρέει ποιοτικό νερό, ενώ οι κάτοικοι δεν δέχονται σωστά την χλωρίωση του και το θεωρούν κοινό αγαθό προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο. Οι αγώνες αυτοί έχουν δικαιωθεί πολλάκις απέναντι στις «επενδύσεις» που προσπαθεί να επιβάλλει ο εν λόγω δήμαρχος και από την προηγούμενη θητεία του με τις απειλές και τον βρώμικο πόλεμο εναντίον της κοινότητας.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κοινότητας των Σταγιατών και ο βασικός παράγοντας που αποτελεί σημείο συνάντησης ομάδων και συνελεύσεων άμεσης δημοκρατίας είναι η αυτοδιαχείριση στην πράξη που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται από την συνέλευση του χωριού, μία διαδικασία αυτονομίας σε τοπικό επίπεδο, όπου η διαχείριση των δημόσιων χώρων και αγαθών περνά όχι σε αντιπροσώπους κομματικών συμφερόντων αλλά στους ίδιους τους πολίτες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η ποιότητα της ζωής, η ελευθερία και ο πολιτισμός είναι τα δομικά στοιχεία του. Η αυτοδιαχείριση είναι πολιτική συναίνεση, άγνωστη λέξη για την παρούσα κυβέρνηση και τους αντιπροσώπους της καθώς από την αρχή της θητείας της επιβάλει τον «νόμο» με την καταστολή.
Η Από Κοινού Συνέλευση για την Αποανάπτυξη, τον Κοινοτισμό και την Άμεση Δημοκρατία, μία συνέλευση πανελλαδικού χαρακτήρα, έχει ορίσει ως έδρα των συναντήσεων από την αρχή της ίδρυσής της το χωριό των Σταγιατών, εκτιμώντας και στηρίζοντας αυτό το φωτεινό παράδειγμα αυτονομίας και αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας. Στον φιλόξενο χώρο του σχολείου έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές, έχουμε περπατήσει τα καλντερίμια, τα μονοπάτια, ανάβουμε τους παραδοσιακούς φούρνους για το κοινό ψωμί, πίνουμε το κρυστάλλινο νερό από το κεφαλάρι της πλατείας.
Όχι, δεν θα αφήσουμε την καταστολή να ισοπεδώσει αυτή την κοινότητα και να καταστρέψει μια δημοκρατική δομή ζωής. Ετοιμαζόμαστε για τον αγώνα ενάντια στον δήμαρχο και τις βλέψεις του, θα στηρίξουμε με κάθε μέσο την αυτοδιαχείριση των Σταγιατών.
Ανεβαίνουμε στις Σταγιάτες για την επόμενη συνέλευση μας και οργανώνουμε τις δράσεις μας για την στήριξη της κοινότητας. Θα σταθούμε δίπλα στην κοινότητα που μας φιλοξενεί και θα απαντήσουμε από κοινού στις απειλές των φασιστών δημάρχων.
«...Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει, όποιος το πίνει πολεμάει κ’ αντέχει.»
Από Κοινού Συνέλευση για την Αποανάπτυξη, τον Κοινοτισμό και την Άμεση Δημοκρατία
Μετα και απο τα βιντεο του Μπεου στο χωριο και τους 4-5 πιθηκους που ουρλιαζαν,δεν τιθεται κανενα θεμα σχετικα με το ποιος εχει δικιο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- Μαυροβασίλης
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
- Παλαιοελλαδίτης
Persona non grata ο Αχ. Μπέος στις Σταγιάτες-“Δεν διαθέτουμε σκηνή για περιφερόμενο θίασο, ούτε πλυντήριο για ξέπλυμα” σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Α.Π.Ο.ΔΡΑΣΗΣ το...2016!!!
Και παρά τους ισχυρισμούς τους περί φασιστικής επέλασης του Μπέου, το 2019 οι συνδημότες και οι συγχωριανοί τους τον ξαναψήφισαν.
https://e-thessalia.gr/persona-non-grat ... imarchous/Χρησιμοποίησαν αστυνομική και δικαστική βία, απειλές και τραμπουκισμούς εναντίον συγχωριανών μας
Παράτησαν συνειδητά ασυντήρητες τις δεξαμενές και τα δίκτυα του νερού της πηγής μας με αποτέλεσμα να μολυνθεί
Μας φόρτωσαν με χαράτσια στο νερό και την πολιτιστική μας δράση
Μας ενέπαιξαν με τα σοβαρά προβλήματα της έλλειψης αστικής συγκοινωνίας και καταστήματος στην κεντρική πλατεία του χωριού μας
Εγκατέλειψαν στο έλεος της φθοράς τα λιγοστά δημόσια κτήρια
Μας δυσφήμισαν ως τοπική κοινότητα με την πολιτική τους στην υπόθεση του νερού
Μας χαρακτήρισαν μπαταξήδες, τενεκέδες και κλέφτες
Αυτά τα σοβαρά και μεγάλα δεινά μας φόρτωσε η παρούσα δημοτική αρχή μέσα σε μόλις ένα χρόνο, με την πολιτική που άσκησε σε όλα τα χωριά του Πηλίου. Μια πολιτική ίδια με του προκατόχου της που στοχεύει στην κατολίσθηση των χωριών στο αστικό κέντρο και το ξεπούλημα της γης και των φυσικών αγαθών, την οποία επιχειρεί να επιβάλλει υιοθετώντας μεθόδους από τον φασιστικό χώρο, τη συγγένεια με τον οποίο άλλωστε δεν κρύβει.
Είμαστε λίγοι αλλά δραστήριοι ενεργοί πολίτες που δημιουργούμε ασταμάτητα πολιτισμό με δικά μας αποκλειστικά μέσα, τον οποίο μοιραζόμαστε με κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κρατάμε ζωντανή τη σχέση με το παρελθόν και παλεύουμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας μέσα στις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Καταφέρνουμε έτσι να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις συνέπειες της πολιτικής της τωρινής δημοτικής αρχής και να διατηρήσουμε ζωντανές τις προοπτικές επιβίωσης στον τόπο μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ζωντανοί και ενεργοί πολίτες
ΕΙΝΑΙ μια δήθεν, κατά φαντασία, επικίνδυνη και ανεπιθύμητη δημοτική αρχή.
Εάν τελικά ο περιφερόμενος θίασος αποφασίσει να συμπεριλάβει τις Σταγιάτες στη λίστα των προγραμματισμένων θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές ντυμένους δημάρχους, τους πληροφορούμε ότι το χωριό μας δε διαθέτει σκηνή και θεατές, ούτε πλυντήριο για ξέπλυμα της βρώμικης πολιτικής εναντίον των τοπικών κοινωνιών του Πηλίου.
Και παρά τους ισχυρισμούς τους περί φασιστικής επέλασης του Μπέου, το 2019 οι συνδημότες και οι συγχωριανοί τους τον ξαναψήφισαν.
- Παλαιοελλαδίτης
Το πρώτο βίντεο λογικά δείχνει την πορεία από την ημέρα της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας.
Στο δεύτερο βίντεο ο Μπέος έχει δίκιο όταν λέει για τον πρόεδρο της κοινότητας ''εσείς τον ψηφίσατε'' (και όχι οι Βολιώτες). Στο τρίτο, ο Ντάου Τζώνης έπεσε.
https://www.facebook.com/stagiatesapodr ... ted_videos
https://www.facebook.com/stagiatesapodr ... g2NTEyODA/
https://www.facebook.com/stagiatesapodr ... 747890737/
https://www.facebook.com/stagiatesapodr ... ted_videos
https://www.facebook.com/stagiatesapodr ... g2NTEyODA/
https://www.facebook.com/stagiatesapodr ... 747890737/
- Παλαιοελλαδίτης
Ανέβηκε το επίπεδο.
https://twitter.com/stergiosale/status/ ... 9556665347
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 11 Απαντήσεις
- 629 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ