Σελίδα 18 από 21

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ 2023, 11:05
από Annibas
Βλήμα έγραψε: 13 Νοέμ 2023, 09:55 Υπάρχουν κατεψυγμένα καλαμάρια που να μην είναι τελείως άχυρο στην γεύση, αλλά να είναι και σημαντικά φθηνότερα από τα φρέσκα;
Για να το θέσω αλλιώς, ποια είναι τα λιγότερο κακά κατεψυγμένα καλαμάρια;
Το βασικό είναι να μην βγουν από την κατάψυξη και μπουν ξανά, όταν βγουν για πρώτη φορά θα πρέπει να καταναλωθούν όταν ξεπαγώσουν. Δεν έχει καμιά σημασία ο χρόνος που θα παραμείνει στην κατάψυξη αρκεί να μην περάσει η ημερομηνία λήξης που είναι γραμμένη στην συσκευασία.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβ 2024, 22:04
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.

Ξέρει κανένας για Ζελατίνη του εμπορίου σε Σκόνη .....απο Βόιδι ή απο Γουρούνι που βλέπω να εχουν οι περισσότεροι είναι καλύτερη ;;;


Επίσης πως ξεχωρίζεις το Κολλαγόνο Τύπου 1 2 3 αν τη δουλειά που το θέλεις την κάνει Τύπος 1 ;;; . :smt017


Αφού είναι Ζωικός ζωμός γιατί δε μυρίζει ανάλογα ;;; . :smt017


:sal5:



.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 12:51
από Fata_Morgana
Έφαγα εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα που σου άφηβε τη γεύση της καπνιστής μελιτζάνας. Υποθέτω την καπνίζουν με γκαζάκι. Πως αλλιώς να την καπνίσω χωρίς γκαζάκι να πάρει άρωμα καπνιστού; να την κάνω με αναπτήρα; να ανάψω τίποτα ξυλάκια στον νεροχύτη να τη βάλω από πάνω;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 12:51
από Beria
Fata_Morgana έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:51 Έφαγα εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα που σου άφηβε τη γεύση της καπνιστής μελιτζάνας. Υποθέτω την καπνίζουν με γκαζάκι. Πως αλλιώς να την καπνίσω χωρίς γκαζάκι να πάρει άρωμα καπνιστού; να την κάνω με αναπτήρα; να ανάψω τίποτα ξυλάκια στον νεροχύτη να τη βάλω από πάνω;
Στο φούρνο, στο γκριλ

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 12:56
από Λίνο Βεντούρα
Fata_Morgana έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:51 ανάψω τίποτα ξυλάκια στον νεροχύτη να τη βάλω από πάνω;
Ο Χριστός κι η Παναγία!

Και μετά ψάχνετε πώς ξεκινούν οι πυρκαγιές

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 12:57
από Fata_Morgana
Beria έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:51
Fata_Morgana έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:51 Έφαγα εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα που σου άφηβε τη γεύση της καπνιστής μελιτζάνας. Υποθέτω την καπνίζουν με γκαζάκι. Πως αλλιώς να την καπνίσω χωρίς γκαζάκι να πάρει άρωμα καπνιστού; να την κάνω με αναπτήρα; να ανάψω τίποτα ξυλάκια στον νεροχύτη να τη βάλω από πάνω;
Στο φούρνο, στο γκριλ
Έτσι τις κάνω συνήθως αλλά δεν παίρνουν αυτή τη μυρωδιά του καπνιστού. Αυτό θέλω να πετύχω.
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:56
Fata_Morgana έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:51 ανάψω τίποτα ξυλάκια στον νεροχύτη να τη βάλω από πάνω;
Ο Χριστός κι η Παναγία!
Γιατί αναστατώθηκες εσύ;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 13:07
από Αγις
Εικόνα

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 13:19
από Καραμελίτσα
Πάρε ένα καπνιστήρι 20 ευρώ.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 13:27
από Fata_Morgana
Καραμελίτσα έγραψε: 12 Αύγ 2024, 13:19 Πάρε ένα καπνιστήρι 20 ευρώ.
Θα το έχω υπόψιν. Αλλά αν το παραγγείλω τώρα μέχρι να έρθει θα έχουν χαλάσει οι μελιτζάνες.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 15:10
από waldorf
Fata_Morgana έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:51 Έφαγα εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα που σου άφηβε τη γεύση της καπνιστής μελιτζάνας. Υποθέτω την καπνίζουν με γκαζάκι. Πως αλλιώς να την καπνίσω χωρίς γκαζάκι να πάρει άρωμα καπνιστού; να την κάνω με αναπτήρα; να ανάψω τίποτα ξυλάκια στον νεροχύτη να τη βάλω από πάνω;
Extreme λύση (την έχω κάνει) :
Ταψάκι μιάς χρήσης με ροκανίδια (από καλό ξύλο) και ξερά μυρωδικά επάνω.
Το ταψάκι στον πάτο του φούρνου και το προς κάπνισμα υλικό στην σχάρα από πάνω.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 15:30
από Machine ghost
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 19 Φεβ 2024, 22:04 .

Ξέρει κανένας για Ζελατίνη του εμπορίου σε Σκόνη .....απο Βόιδι ή απο Γουρούνι που βλέπω να εχουν οι περισσότεροι είναι καλύτερη ;;;


Επίσης πως ξεχωρίζεις το Κολλαγόνο Τύπου 1 2 3 αν τη δουλειά που το θέλεις την κάνει Τύπος 1 ;;; . :smt017


Αφού είναι Ζωικός ζωμός γιατί δε μυρίζει ανάλογα ;;; . :smt017


:sal5:



.
έχει και από φύκια και απο φλουδες φρούτων οσο για την μυρουδιά όλα τα κάνει η χημεία τροφίμων , θες μυρωδια παρτη,δεν θες στην εξαφανίζουμε! πρόσεχε γιατι ενας τύπος ειναι από χονδρους κοκκάλων

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 15:32
από Machine ghost
waldorf έγραψε: 12 Αύγ 2024, 15:10
Fata_Morgana έγραψε: 12 Αύγ 2024, 12:51 Έφαγα εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα που σου άφηβε τη γεύση της καπνιστής μελιτζάνας. Υποθέτω την καπνίζουν με γκαζάκι. Πως αλλιώς να την καπνίσω χωρίς γκαζάκι να πάρει άρωμα καπνιστού; να την κάνω με αναπτήρα; να ανάψω τίποτα ξυλάκια στον νεροχύτη να τη βάλω από πάνω;
Extreme λύση (την έχω κάνει) :
Ταψάκι μιάς χρήσης με ροκανίδια (από καλό ξύλο) και ξερά μυρωδικά επάνω.
Το ταψάκι στον πάτο του φούρνου και το προς κάπνισμα υλικό στην σχάρα από πάνω.
σωστά και πετάς το φούρνο μετά , τι λέτε ρε τα ξαναδιαβάζετε αύτα που γράφετε;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 15:33
από waldorf
Να,κάπως έτσι:

Εικόνα
Στο δικό μου πείραμα είχα αυτό το αποτέλεσμα:


Εικόνα

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 15:35
από waldorf
Machine ghost έγραψε: 12 Αύγ 2024, 15:32 ...
σωστά και πετάς το φούρνο μετά , τι λέτε ρε τα ξαναδιαβάζετε αύτα που γράφετε;
Τα έχουμε κάνει πριν τα γράψουμε αγαπητέ.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Αύγ 2024, 15:36
από Machine ghost
Fata_Morgana έγραψε: 12 Αύγ 2024, 13:27
Καραμελίτσα έγραψε: 12 Αύγ 2024, 13:19 Πάρε ένα καπνιστήρι 20 ευρώ.
Θα το έχω υπόψιν. Αλλά αν το παραγγείλω τώρα μέχρι να έρθει θα έχουν χαλάσει οι μελιτζάνες.
ανοίγεις την μελιτζάνα , ξεσποριάζεις, χαράζεις και σε μια λαδοκολα κάτω στο φούρνο στο γκριλ μέχρις αναλογα ποσο πικρες τις θες μετα λειωνεις με πηρούνι και παιζεις με ξιδι λάδι αλάτι, διορθώνεις έλαφρα τις μαλακίες με λίγη ζάχαρη , ελαφρα!