!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μέλι

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
GoBack

Re: Μέλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

enterprise-psi έγραψε: 27 Σεπ 2019, 19:56
GoBack έγραψε: 27 Σεπ 2019, 19:43 69
Nice :lol:
wtf τυπε,εγω εχω στοκαρει φυτοφαρμακο για 2 ζωες και εσυ σκεφτεσαι ακολασιες
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

GoBack έγραψε: 27 Σεπ 2019, 21:59
enterprise-psi έγραψε: 27 Σεπ 2019, 19:56
GoBack έγραψε: 27 Σεπ 2019, 19:43 69
Nice :lol:
wtf τυπε,εγω εχω στοκαρει φυτοφαρμακο για 2 ζωες και εσυ σκεφτεσαι ακολασιες
Θεσσαλια θεριζει ο καρκινος παχεος εντερου συμφωνα με γνωστο μου γαστρεντερολογο και τον αποδιδει στην αλογιστη χρηση φυτοφαρμακων που εχουν μολυνει ακομη και τον υδροφορο οριζοντα.
Κατα τα αλλα ομως οι αλλοι μας λενε να τρωμε αφοβα μελι απο βαμβακιες.
Ρε ουστ.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

taliban έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:56
Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:25 Και φοράς αυτό το κουβούκλιο και σου γαμιέται το είναι. Να σε τσιμπάνε και δυο τρεις οι καριόλες. Άστο διάλο γαμώτ! :011:
:smt005:
Η στολή του αστροναύτη.
Δεν την χρησιμοποιούμε πάντα.
Όταν τα μελισσια δουλεύουν με καλό καιρό και παμε για έλεγχο μια απλή μάσκα στο κεφάλι αρκεί.
Αν τώρα πας να πάρεις μελια ή ο καιρός είναι ανάποδος και πρέπει να ανοιχτούν ή αν φοράς αρώματα ή έχεις κάνει μπάνιο με διαφορά μυρωδικα τα διεγείρεις επιθετικά.

Μπάνιο με πράσινο σαπούνι.
Ρε με είχαν γαμήσει οι καριόλες. Έκανε και πειράματα η γυναίκα μου με τριώροφα που τις είχαν πει και τα κουβάλαγα σαν μαλάκας και είχα σκάσει. Ευτυχώς γέννησε την κόρη και τα παράτησε. Την ψήνανε από το σύλλογο να ξανασχοληθεί όταν "ξεπεταχτεί" το μωρό και θα είναι πιο ανεξάρτητο. Αλλά έκανε και τη δεύτερη κι έτσι ξεχάστηκε για τα καλά :smt023
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak »

Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:07

Ρε με είχαν γαμήσει οι καριόλες.
Μήπως ήσουνα γλυκούλης;
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Λουλουδι ηταν
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

don't speak έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:11

Μήπως ήσουνα γλυκούλης;
Σκάσε.

Και απάντα εδώ viewtopic.php?f=24&t=14979#p870110
don't speak

GoBack έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:12 Λουλουδι ηταν
:lol:
don't speak

Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:15

Μήπως ήσουνα γλυκούλης;
Σκάσε.

Μπα θα προτιμούσα πιο σοβαρό σλόγκαν ή πιο εύστοχο.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

don't speak έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:24
Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 23:15

Μήπως ήσουνα γλυκούλης;
Σκάσε.

Μπα θα προτιμούσα πιο σοβαρό σλόγκαν ή πιο εύστοχο.
Άσε ρε. Κότες όλες.

Ζητιανιά αποδοχής. Κακομοιριά.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Ενταξει δεν χρειαζεται να εισαι επιστημονας για να καταλαβεις οτι μια περιοχη που ψεκαζεται για δεκαετιες, θα εχει μεγαλυτερη ποσοτητα χημικων ουσιων στο εδαφος της, ουτε χρειαζεται καμμια επιστημονικη μελετη για να αντιληφθει καποιος οτι αυτες οι ουσιες μεσω του εδαφους περνουν στα φυτα.

Οταν φυτευεις ενα φασολι, δεν περιμενεις να φυτρωσει κερασια ή φραουλια, ουτε ζητας καποια επιστημονικη μελετη για να στο αποδειξει αυτο. Οταν οι ευρωπαιοι πηγαν στην Αμερικη μεγαλο μερος των Ινδιανων αποδεκατιστηκε απο τις ασθενειες που μεταφεραν εκει, τωρα δεν συμβαινει αυτο, γιατι ο ανθρωπος ειναι ενας ζωντανος οργανισμος που προσαρμοζεται και εξελισσεται. Μπορει οι μελισσες να ζουνε στον κοσμο των οσμων οπως λετε, αλλα δεν παυουν να ειναι επισης ζωντανοι οργανισμοι που επισης προσαρμοζονται και εξελισσονται με οτι αυτο συνεπαγεται (ανθεκτικοτητα στις οσμες στα φυτοφαρμακα κλπ).

Στην τελικη εφοσον κατακρινετε τοσο την κοινη λογικη και ειστε και ειδημονες, παρακαλω πολυ να μου γραψετε ολα τα ειδη φυτοφαρμακων που εχει ψεκαστει τα τελευταια 80 χρονια ο Θεσσαλικος καμπος και να μου παρουσιασετε επιστημονικη μελετη για την χρονικη διαρκεια που χρειαζεται για να εξαλειφθουν τελειως απο το εδαφος, για καθε ειδος φυτοφαρμακου.

Καλη η φαση της επιστημονικης μελετης αλλα παει και τουμπαλιν.

Επισης ποση ζαχαριτσα κλπ χρησιμοποιειτε στα μελισσια σας; Διοτι απο οτι καταλαβαινω λιγο πολυ, ολοι χρησιμοποιουν....

Δικαιωμα του καθενος να κανει οτι θελει με τα μελισσια του, αλλα ειναι επισης δικαιωμα μου, αν και ασχετος, να μην γουσταρω καμπισιο μελι απο περιοχες που ψεκαζονται. Δηλαδη ψεκαζεις το πρωι και η μελισσα εχει θεμα, ψεκαζεις το μεσημερι και η μελισσα το αλλο πρωι ειναι κουλ, ε σορρυ θα προτιμησω κατι αλλο και φυσικα δεν κανω δυσφημιση στην δουλεια ή το χομπυ κανενος.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Νομίζω ότι για να πάρεις πιστοποίηση για βιολογικά προϊόντα από κάποιο χτήμα, πρέπει να περάσουν 4 χρόνια από όταν σταματήσεις να χρησιμοποιείς χημικά.

Και κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο με τα φρεσκοραντισμένα.
Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ »

Μηχανικός έγραψε: 28 Σεπ 2019, 22:54 Νομίζω ότι για να πάρεις πιστοποίηση για βιολογικά προϊόντα από κάποιο χτήμα, πρέπει να περάσουν 4 χρόνια από όταν σταματήσεις να χρησιμοποιείς χημικά.

Κλασική ελληναραδικη λογική ισοπεδωσης+μπόνους διαστρέβλωση του αλλου: Δεν ειπε ποτέ ότι υπάρχει προβλημα ΜΟΝΟ με τα φρεσκοραντισμενα

Επόμενος παρακαλώ
ωραία πύτισσα η ζωή
Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot »

Μηχανικός έγραψε: 28 Σεπ 2019, 22:54 Νομίζω ότι για να πάρεις πιστοποίηση για βιολογικά προϊόντα από κάποιο χτήμα, πρέπει να περάσουν 4 χρόνια από όταν σταματήσεις να χρησιμοποιείς χημικά.

μονο που δεν γινονται ποτε ελεγχοι.
αρκει να δηλωσεις βιοκαλλιεργητης και οτι συμορφωνεσαι με τις βιολογικες πρακτικες και κατευθυνσεις..
κωμωδια η κατασταση..
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: 29 Σεπ 2019, 02:03

Κλασική ελληναραδικη λογική ισοπεδωσης+μπόνους διαστρέβλωση του αλλου: Δεν ειπε ποτέ ότι υπάρχει προβλημα ΜΟΝΟ με τα φρεσκοραντισμενα

Επόμενος παρακαλώ
Ναι όταν γράφουν ότι οι μέλισσες καταλαβαίνουν και δεν πάνε στα ραντισμένα, εννοούν ότι οι μέλισσες δεν θα πηγαίνουν στα λουλούδια του χτήματος και μετά από ένα-δύο-τρία χρόνια από όταν ραντίστηκε για τελευταία φορά. :D
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Nostalgia έγραψε: 28 Σεπ 2019, 18:54 Επισης ποση ζαχαριτσα κλπ χρησιμοποιειτε στα μελισσια σας; Διοτι απο οτι καταλαβαινω λιγο πολυ, ολοι χρησιμοποιουν....
Σου έχω απαντήσει εδώ για την ζάχαρη.

Όλοι χρησιμοποιούν.
Και ακόμη της βιολογικής μελισσοκομίας την ανάλογη βιολογική.

Οι ποσότητες δεν είναι στάνταρ.
Εξαρτάται το πως σε πάει ο καιρός.

Η ζάχαρη περισσότερο βοηθητικό ρόλο παίζει παρά στο να βγει παραπάνω μέλι.

Υπάρχουν και οι τροφοδοσίες που γίνονται (όχι για αποθήκευση) με σκοπό την διέγερση του σμήνους δηλαδή παίρνει το μήνυμα η βασίλισσα πως έξω υπάρχει ανθοφορία (ενώ δεν υπάρχει τόση όση αντιλαμβάνεται) και αυξάνει την γέννα της αναλόγως.
Αν υπάρχει γύρη έξω πετυχαίνουμε ανάπτυξη το φθινόπωρο και την άνοιξη. Αν δεν υπάρχει γύρη και δεν τροφοδοτήσουμε με γυρεόπιτα δεν πετυχαίνουμε τίποτα.
Οι ποσότητες στις διεγερτικές τροφοδοσίες είναι μικρές.Πχ 200γρ την ημέρα για 10 μέρες. Δηλαδή δεν αποθηκεύεται.
Αν τροφοδοτήσεις με σκοπό την αποθήκευση(κυρίως το φθινόπωρο αν δεν υπάρχει διαθέσιμη ανθοφορία) η αναλόγια ζάχαρης νερού είναι 2:1 αλλά οι μέλισσες παθαίνουν ζημιά και το σμήνος χάνει τον πληθυσμό του αργά το χειμώνα.
Με σκέτη ζάχαρη δεν γίνεται τίποτα.

Το ζυμάρι κάνει την ίδια δουλειά. Αλλά αν δεν είναι καλής ποιότητας η μέλισσα το αντιλαμβάνεται και το κατεβάζει στις κηρήθρες ακόμη και αν δεν το χρειάζεται άμεσα προς κατανάλωση.
Αν είναι καλής ποιότητας το αφήνει ατόφιο και κάποια στιγμή μπορεί να πετρώσει. Όταν πάει να το πάρει το τρίβει και το πετάει εκτός κυψέλης.

Τώρα όσο αφορά στις ανθοφορίες αν ταϊστούν αναπόφευκτα ένα ποσοστό θα περάσει στο μέλι.
Στα θυμάρια απ όσο γνωρίζω γίνονται και κάποιες τροφοδοσίες με υγρό (σιρόπι) το οποιο πάει απευθείας στο γόνο. Αλλά πιστεύω πως ένα ποσοστό θα αποθηκευτεί.
Αν βάλεις ζυμάρι νοθεύεται χειρότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Ο μόνος σίγουρος τρόπος, όπως ξαναέγραψα, για να διαπιστώσεις είναι το χημείο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”