Σελίδα 18 από 28

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 02:03
από Dwarven Blacksmith
Καλά, βάζετε κρέας στο κρέας σας;

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 02:05
από Γαληνός
Ναι, είναι βαρύ... Μετά από πολύ αλκοόλ λέει . Όταν είσαι γκολ, βάζεις κ μπέικον κ στρωνεις. Τσεκαρισμενο.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 02:16
από hellegennes
Καλά, πώς γίνεται; Όλες οι γνωστές φίρμες έτοιμων σαλατών έχουν. Π.χ. η Αμβροσία. Πείτε μου ότι δεν πουλάνε στην Αθήνα αυτές τις σαλάτες. Βλέπω στο site του ΑΒ υπάρχει.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 02:18
από hellegennes
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2019, 02:03 Καλά, βάζετε κρέας στο κρέας σας;
Δεν έχεις ακούσει ποτέ γαλοπούλα γεμιστή με κρέας;

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 02:19
από Dwarven Blacksmith
Τις πουλάνε, το έχω ακούσει ως όνομα.
Την έχω φάει κιόλας, δεν θυμάμαι που. Απλά δεν μου έκανε τόσο εντύπωση.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 03:04
από Beria
hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:39
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:33
Γαληνός έγραψε: 20 Απρ 2019, 01:32

Νομίζω την αγνοούν πλήρως. Πρώτη φορά την άκουγε η κοπέλα. 90% των γυραδικων θα βρεις μόνο σως (κάτι σαν μαγιονομουσταρδα), τζατζικι, μουστάρδα, κέτσαπ, γιαούρτι. Κι αυτό ήταν.
Άλλο κουλό, που έχουν σως που την λένε σως!Είχα βρει κ μαγαζιά με Ουγγαρέζα, ελάχιστα ήταν. Μάλλον κανένας από επαρχία θα τα είχε ανοίξει.
Εγώ ξέρω σχεδόν όλα τα μαγαζιά έχουν κίτρινη σως, και ροζ σως (αυτή μάλλον λες Ουγγαρέζα). Το ποια από τις δύο θα σου βάλουν αν πεις σκέτο "σως" εξαρτάται από το μαγαζί.
Η ουγγαρέζα είναι κρεμώδης αλοιφή από μαγιονέζα και ζαμπόν.
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι υποχρεουμεθα να συνομιλούμε για το σουβλάκι με τύπους που βάζουν αλοιφη ... Ουγγαρέζα

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 04:10
από hellegennes
Δεν βάζω. Δεν μ' αρέσει προσωπικά.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 06:52
από Chilloutbuddy
Κουρκούας έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:52
shrike έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:41
Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:36 Ο μεγαλύτερος μύθος των Θεσαλλονικιών είναι ότι υπάρχουν "Αθηναϊκά ιδιώματα". Ότι μιλιέται στην Αθήνα μιλιέται και στην υπόλοιπη Ελλάδα πλην μπουγατσούπολης. Και αυτό το λέω ως τίποτα από τα δύο.
Εγώ είπα ένα υπαρκτό παράδειγμα πιο πάνω, αλλά μάλλον δεν το είδες.

Στη Λιβαδιά, μια γκαζιά δρόμο απ' την Αθήνα, σουβλάκι λένε το... σουβλάκι. Αυτό που θ' ακούσεις και στον Βόλο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλονίκη... παντού. Μόνο στην Αθήνα λένε έτσι τα πιτόγυρα, δεν ξέρω τι παίζει με Πελοπόννησο επειδή δεν έχω πάει ποτέ. Και στην Αθήνα ακόμα, η ιστορία για το σουβλάκι = τυλιχτό σάντουιτς πρέπει να 'ναι των τελευταίων λίγων δεκαετιών, παλιότερα το καλαμάκι με κομάτια κρέας λέγαν κι αυτοί έτσι.

Τώρα, να μου πεις για τα κασέρια και τα τυριά, αυτό είναι άλλη ιστορία.
και στο μοριά κανονικά μιλάνε. οι αθηναίοι είναι τραγικά μόνοι τους εδώ.
Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 06:54
από Chilloutbuddy
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Απρ 2019, 02:03 Καλά, βάζετε κρέας στο κρέας σας;
στην Ουγγαρία έχουν ρολό λίπος με λίπος, εκεί σε θέλω

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 07:56
από perseus
Ζωγραφου το πιτογυρο το 2001 ειχε 200 δρχ ,στηνβΑγια μαρινα κορωπιου 160 ,το 1999 εγω εδινα τονουζο μεζε 200 δρχ,το 5λιτρο ο πιλαβας εκανε 6800 και εαμ δεν εχεις εργαστηριον επεξεργασιας κρεατος δεν επιτρρεπεται να φτιαχνεις γυρο ,γνωστος μου που δουλευει σε μεγαλο σουβλατζίδικο των ιωαννινων μου ειπε οτι κοβουν αυτοι τα κρεατα και τα στελνουν σε εξωτερικο εργαστηριο για τυποποιηση

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 08:00
από Yochanan
Chilloutbuddy έγραψε: 20 Απρ 2019, 06:52 Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.
Δεν έχει καμία σημασία. Άμα δεν αναγνωρίσουμε εμείς το όνομα ώς "Μακ...."....


εεε, μπερδεύτηκα, τι λέγαμε;

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 08:02
από Al Bundy
Yochanan έγραψε: 20 Απρ 2019, 08:00
Chilloutbuddy έγραψε: 20 Απρ 2019, 06:52 Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.
Δεν έχει καμία σημασία. Άμα δεν αναγνωρίσουμε εμείς το όνομα ώς "Μακ...."....


εεε, μπερδεύτηκα, τι λέγαμε;
Να το πούμε βορειοσουβλάκι;

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 08:05
από Βινόσαυρος
όπως τότε με την απαγορευση του
κοκορετσίου(;) από την ένωση

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 08:49
από Chilloutbuddy
Al Bundy έγραψε: 20 Απρ 2019, 08:02
Yochanan έγραψε: 20 Απρ 2019, 08:00
Chilloutbuddy έγραψε: 20 Απρ 2019, 06:52 Όλος ο πλανήτης souvlaki το λέει το πιτόγυρο. Πάει χάσατε, δεν αλλάζει τώρα.
Δεν έχει καμία σημασία. Άμα δεν αναγνωρίσουμε εμείς το όνομα ώς "Μακ...."....


εεε, μπερδεύτηκα, τι λέγαμε;
Να το πούμε βορειοσουβλάκι;
Μάλλον για τα ΜακΝτόναλντς λέει

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2019, 10:13
από shrike
hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 22:58
shrike έγραψε: 19 Απρ 2019, 19:30
Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 18:31
Όπου το καλαμάκι ρουφήγματος προηγείται του καλαμακίου σούβλας.
Το καλαμάκι σαν όρος δεν είναι παράλογο, αν βγαίνει (όπως λες) από τα καλάμια.
Σε παλιές ταινίες βέβαια, δεκαετίας 60 πχ, δεν έχει τύχει ποτέ να το ακούσω, μόνο σουβλάκια τα λέγανε. Ακόμα και σε σκηνές σε σουβλατζίδικα στην Αθήνα.

Το σουβλάκι μπορείς να μου εξηγήσεις πού σκατά έχει την βάση του, να το λέτε έτσι; Εννοώ, το τυλιχτό σάντουιτς/πιτόγυρο ή όπως αλλιώς θες να το πεις. Αλλά... σουβλάκι ρε πούστη μου; Από πού κι ως πού;


Edit: επίσης, λίγο πιο βόρεια από σας εκεί χάμου, στη Λιβαδιά που μη μου πεις ότι δεν ξέρουν από σουβλάκια ή ότι είστε πιο ειδικοί απ' αυτούς για κάποιον λόγο, σουβλάκια τα λένε. Τα καλαμάκια για τον φραπέ τα 'χουν μόνο.
Το καλαμάκι είναι τοπικός ιδιωματισμός. Θεωρώ δε ντροπή που είναι στο λεξικό Μπαμπινιώτη σαν έννοια, αν και φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα του συγκεκριμένου λεξικού. Τουλάχιστον ας το μετονομάσει Λεξικό της Αθηναϊκής Διαλέκτου (ΛΑΘΗΔΙ) αντί για Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας (ΛΝΕΓ).
Και γιατί όχι απλά Λεξικό Αθηναϊκών; ΛΑΘΗ δηλαδή.