!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
51
55%
Οχι
42
45%

Σύνολο ψήφων: 93

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

spanakotas έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:41 "Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο παρατηρητής παρεμβαίνει στη φύση του παρατηρούμενου αντικειμένου"
you asked for it!

:sal9: :sal9: :sal9:

you got it!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

spanakotas έγραψε: 25 Δεκ 2024, 00:33
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 24 Δεκ 2024, 23:14
spanakotas έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:41
Spoiler
"Εξαιρετική υπερανάλυση που ξεπερνάει τα όρια της ουρανομήκους παπαριάς"=Κρίμα που δεν είπες τα ίδια για τον Σωτηράκη Τσιόδρα
και πήγες και τον ψήφισες
Με βάση την νοημοσύνη που επιδεικνύεις στην συνομιλία μας,θεωρώ πως ψήφισες Σωτηράκη Τσιόδρα τουλάχιστον 3 φορές

Εγώ δεν πήρα θέση στο ερώτημα.Εγώ απέξειξα πως το ερώτημα είναι άτοπο τόσο απο την εννοιολογική πλευρά όσο και απο την μαθηματική του πλευρά.Κάποιος σου ζήτησε να διαλέξεις "κορώνα" ή "γράμματα" χωρίς να υπάρχει το κέρμα.
Αν δεν υπάρχει "κέρμα" δεν μπορούν να οριστούν τα 2 ενδεχόμενα "Ο Θεός υπάρχει"-"Ο Θεός δεν υπάρχει"

Ευτυχώς δεν είμαστε σε αμφιθέατρο Πανεπιστημίου να γίνεις ρόμπα,όταν θα σου ζητούσα να μου εξηγήσεις των πείραμα των δυο σχισμών

Έτσι, στο πλαίσιο της κβαντικής φυσικής, υποστηρίχθηκε ότι, εν αντιθέσει προς την έννοια της αντικειμενικότητας της ύλης, στοιχειώδη σωματίδια, όπως τα φωτόνια, τα ηλεκτρόνια και τα κουάρκς, δεν υφίστανται ως πράγματα, ως υλικά στοιχεία, αλλά ως κυματοδέσμη με δυναμικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει ότι ο υλικός κόσμος δεν απαρτίζεται, όπως υπέθεσαν οι εκπρόσωποι της παραδοσιακής φυσικής, από άτμητα υλικά άτομα αλλά ότι βρίσκεται σε ένα διαρκές καθεστώς άπειρων και εύπλαστων δυνατοτήτων.

Κατ’ αντιδιαστολή προς την άποψη της αιτιοκρατίας, εξάλλου, ο Heisenberg διατύπωσε την αρχή της απροσδιοριστίας, σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατον να επισημανθούν επακριβώς τα χαρακτηριστικά ενός υποσωματιδίου σε μία δεδομένη στιγμή χωρίς να αλλάξουν την επόμενη. Και τούτο, γιατί η ίδια η διαδικασία της παρατήρησης, μέσω της οποίας, π.χ., μετρούμε μία ιδιότητα ενός φωτονίου, αλλάζει κάποια άλλη του ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο παρατηρητής παρεμβαίνει στη φύση του παρατηρούμενου αντικειμένου.
https://physics4u.wordpress.com/2012/01/03/ή-ή-ί-4/

"Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο παρατηρητής παρεμβαίνει στη φύση του παρατηρούμενου αντικειμένου"=Αίντε τώρα να καταλάβουν τα χαιβανούλια της ψωροκώσταινας που ψηφίσαν Σωτήρη Τσιόδρα τι σημαίνει η συγκεκριμένη φράση και πως αυτή η φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ερώτημα "Υπάρχει Θεός;"
Έτερον μαλακοειδές σεντόνιον, που γέμει copy+paste αποσπασμάτων αλιευμένων από ιντερνετική εκλαϊκευμένη κβαντομηχανική...
...έχει γεμίσει ο κόσμος από ιντερνετικούς πανεπιστήμονες.

Κοίτα ρε φίλε, δεν ήθελα να σε φέρω σε δυσκολη θέση. Κατανοώ πως μιας και δεν μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου για την σημασία του "υπάρχω", αναγκάζεσαι να "κελαηδήσεις άλλο μοτίβο" μπας και εντυπωσιαστώ και τσιμπήσω...
....αλλά είσαι πολύ νεός για μια πολύ παλιά πουτάνα σαν και του λόγου μου.
Λεξικό Κοινής Ελληνικής (Τράβα μια μηνυσάρα στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ, που τολμάει να έχει αντλιθετη άποψη
υπάρχω [ipárxo] Ρ πρτ. υπήρχα, αόρ. υπήρξα, απαρέμφ. υπάρξει :
I1.για κπ. ή για κτ. που έχει υλική υπόσταση, που έχει οντότητα: Όταν εγώ δε θα ~ πια…, δε θα ζω. Σκέφτομαι, άρα ~. Πέρυσι αυτό το σπίτι δεν υπήρ χε εδώ. 2. (στο γ' πρόσ.) α. για κπ. ή για κτ. που βρίσκεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος: Aυτό το ζώο δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Yποκαταστήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. || Δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει; (έκφρ.) δεν υπάρχει (τίποτε άλλο), για κτ. με ιδιαίτερη αξία, σημασία, σπουδαιότητα: Γι΄ αυτόν δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τα παιδιά του. Όταν δουλεύει, δεν υπάρχει γι΄ αυτόν τίποτε άλλο.
β. για κτ. που έχει υπόσταση νοητική: Yπάρχει Θεός;
Aυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία μου / στα όνειρά μου. γ. με αφηρημένα ουσιαστικά, σε απρόσωπες εκφορές: Yπάρχει η δυνατότητα / ο φόβος / η ελπίδα. Yπάρχουν βάσιμες υποψίες. Yπήρξε κάποια πρόοδος, σημειώθηκε. Aναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν αντιδράσεις, αν θα εκδηλωθούν. Θα υπάρξουν δυσκολίες. || Yπάρχει πρόβλημα. II. ως αόριστος του ρήματος είμαι: Yπήρξα ευτυχισμένος / δυστυχισμένος. Στα νιάτα της υπήρξε πολύ ωραία γυναίκα. Yπήρξαμε συμμαθητές.

[λόγ. < αρχ. ὑπάρχω]
ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ (τράβα μια μηνυσάρα και σε αυτούς)
Νέα ελληνικά (el) Ετυμολογία

υπάρχω < αρχαία ελληνική ὑπάρχω

Προφορά

ΔΦΑ : /iˈpaɾ.xo/

Ρήμα
υπάρχω
έχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα

Spoiler
σκέφτομαι, άρα υπάρχω
ζω

σε άλλους πλανήτες υπάρχουν άνθρωποι;
υφίσταμαι

έντονη ανησυχία υπάρχει για το μέλλον

βρίσκομαι κάπου
μήπως υπάρχει βιβλιοπωλείο εδώ κοντά;

(στον αόριστο, με κατηγορούμενο) διατελώ, είμαι

ο θείος μου υπήρξε πρόεδρος του σωματείου
έχω αξία για κάποιον, είμαι κάτι σημαντικό
το παρελθόν δεν υπάρχει πια για μένα
Λεξικό Ανθιμου Γαζή (να κάνεις μήνυση στους απογόνους του αφού δεν συμφωνεί ο Γαζής μαζί σου)
Πρώτον, άρχω, κατάρχομαι, επιχειρώ, Προκατάρχω, Καθηγούμαι τινός...
2) Ειμί, Είμαι, Ύπαρξιν έχω, Υφίσταμαι, Κείμαι εις βάσιν, Παρών ειμί, Πάρειμι...
Λεξικό Σουΐδα (Δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη, οπότε μην ψάχνεις για απογόνους προς μήνυση)
Το Υπάρχειν, ουχ απλώς το είναι σημαίνει, αλλά το πάλαι είναι και προείναι.
Ετυμολογικό-Ερμηνευτικό Λεξικό Μπαμπινιώτη (αυτός και αν χρειάζεται μήνυση, που επίσης τολμάει να έχει αντίθετη άποψη)
υπάρχω ρ. αμετβ. {υπήρξα} 1. έχω υπόσταση, αποτελώ οντότητα: υ- πάρχει θεός;
|| «σκέπτομαι, άρα (λατ. eogito ergo su m ,
Καρτέσιος) || υπάρχει ζωή στον Άρη; !| δεν υπάρχουν γοργόνες
2. ζω. βρίσκομαι εν ζωή:
κάθε οργανισμός, για να υπάρξει, χρειάζεται ορισμένες συνθήκες
3. υφίσταμαι κατά συγκεκριμένο τρόπο, έχοντας συγκεκριμένες ιδιότητες: δεν μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός χωρίς ανάπτυξη
|| υπάρχει έρωτας χωρίς πάθος; || δεν υπάρχει πια ο ενθουσιασμός που υπήρχε τότε || είναι ο καλύτερος υπολογιστής που υπάρχει αυτή τη στιγμή■
ΦΡ. υπάρχει τρόπος μπορεί να γίνει, γίνεται:
Ρε φίλε...για κελάηδα πάλι να δω κάτι... :giggle:
Και θα προσπαθήσω να μην σε φέρνω σε τόσο δύσκολη θέση...αλλά δεν βοηθάς και εσύ λιγάκι...

ΥΓ.
Την γνώμη μου για τον Τσιόδρα την έχω πει στο αντίστοιχο νήμα τότε, όταν μας δούλευε...
Και αυτά που σου λέω εγώ το πρωί, μην τα επαναλαμβάνεις εσύ το βράδυ...εκτίθεσαι.

ΥΓ2
Κοίτα να περάσεις καλά τις γιορτές.
Βιώνεις έναν απέραντο υπαρκτικό ύπνο φίλε μου.Sweet dreams!!!! Αλοίμονο σε εκείνον που θα έχει ως εγχειρίδιο χρήσης για την κοσμοθεωρία του αυτά που λέει ο Μπαμπινιώτης,το ΑΠΘ και ο Γαζής

Να μου πεις πως ενστερνίζεσαι την τάδε άποψη ενός αρχαίου φιλοσόφου και να διαπραγματεύεσαι με βάση αυτή,να πάει στα κομμάτια.Αλλά να έχεις ως "Ευαγγέλιο" τις παπαριές των πανεπιστήμιων της ψωροκώσταινας και του κάθε Μπαμπινιώτη και με βάση αυτές να καθορίζεις την κοσμοαντιλήψη σου,δεν μπορεί να το δεχτεί ούτε ο σκύλος μου

Καλή συνέχεια στον υπαρκτικό σου ύπνο!!!
Μωρέ...στενοχωριέμαι που χρονιάρες μέρες σε έφερα σε τόσο δύσκολη θέση...
Μα και εσύ, βρε αδερφέ, δεν προσέχεις λιγάκι και πας και πέφτεις στο στόμα του λύκου από μόνος σου.
Τι σου ήρθε να υποστηρίξεις κάτι χωρίς να έχεις αποδεικτικά τεκμήρια;
Δεν πειράζει όμως...έμαθες κάτι και αυτό είναι προς όφελός σου.
Αν μη τι άλλο, μορφωτικά, έγινες κάτι παραπάνω από τον σκύλο σου...
Για ό,τι άλλο θέλεις, μην διστάσεις.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Λοξια τελικα που κατεληξες, ως προς το ερωτημα του νηματος;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Bazoomba έγραψε: 25 Δεκ 2024, 08:46 Λοξια τελικα που κατεληξες, ως προς το ερωτημα του νηματος;
Πότε να έχω καταλήξει; τώρα; εδώ και λίγο καιρό; Μπααα...
Αυτό έχει συμβεί εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα και είναι προσωπική άποψη και όχι αποδεικτική θέση.
Γι' αυτό και δεν ασχολούμαι πλέον με τέτοιο ερώτημα. Είναι μάταιο καθώς είναι αναπόδεικτο και αναπάντητο αυτό το ρώτημα.
Απλώς, σε κάποιες επί μέρους "ασυμφωνίες", όπου τα αποδεικτικά στοιχεία αφθονούν, γράφω κάτι, αν και όχι πάντα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

Λοξίας έγραψε: 25 Δεκ 2024, 09:36
Bazoomba έγραψε: 25 Δεκ 2024, 08:46 Λοξια τελικα που κατεληξες, ως προς το ερωτημα του νηματος;
Αυτό έχει συμβεί εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα και είναι προσωπική άποψη και όχι αποδεικτική θέση.
Γι' αυτό και δεν ασχολούμαι πλέον με τέτοιο ερώτημα. Είναι μάταιο καθώς είναι αναπόδεικτο και αναπάντητο αυτό το ρώτημα.
Απλώς, σε κάποιες επί μέρους "ασυμφωνίες", όπου τα αποδεικτικά στοιχεία αφθονούν, γράφω κάτι, αν και όχι πάντα.
Οκ, παντως το νημα το τιμας τακτικα.

Και δεν λεει και κανεις τιποτα πρωτοτυπο, καρμπον οι απαντησεις που εδωσε ο καθενας πριν μισο αιωνα στον εαυτο του.
Γιατι χαλατε τις καρδιες σας μερες που ειναι; Σαν σημερα γεννηθηκε ο Χριστος, χαρειτε.

Χρονια πολλα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Bazoomba έγραψε: 25 Δεκ 2024, 10:15 Σαν σημερα γεννηθηκε ο Χριστος, χαρειτε.

Χρονια πολλα.
Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Bazoomba

kongrosian έγραψε: 25 Δεκ 2024, 10:36
Bazoomba έγραψε: 25 Δεκ 2024, 10:15 Σαν σημερα γεννηθηκε ο Χριστος, χαρειτε.

Χρονια πολλα.
Spoiler
Εικόνα

Εικόνα
Δεν βαριεσαι...
Χρονια πολλα και σε εσενα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

tanipteros έγραψε: 24 Δεκ 2024, 12:31
Πασιφάη έγραψε: 23 Δεκ 2024, 22:47
tanipteros έγραψε: 23 Δεκ 2024, 17:39

Οι Βουδδιστές είναι άθεοι αλλά ασχολούνται με την έκφανση της ανθρώπινης πνευματικότητας...
Ο Βουδισμός είναι προσωποκεντρική θρησκεία, με θεϊκή γενεαολογια. Το γεγονός πως σε κάποιες εκφάνσεις δεν ασχολείται με την ύπαρξη ενός ύψιστου όντος, δεν τον βάζει απαραίτητα σε κάποιο αθεϊστικό μονοπάτι.
Σε πολλές των περιπτώσεων μάλιστα, έχω την αίσθηση πως μοιάζει αρκετά με τον Χριστιανισμό.
Τον Βούδδα λατρεύουν που ήταν άνθρωπος...οι Θεοί υπάρχουν αλλά δεν είναι επιθυμητός προορισμός όπως η Νιρβάνα. Είναι άθεοι.
Γι'αυτό είπα πως ειναι προσωποκεντρική θρησκεία. Όμως αυτό που βλέπω είναι πως φάσκεις και αντιφάσκεις, θεωρώντας πως ενώ είναι άθεοι, δέχονται το θείο. Επίσης δεν απάντησες, αν βλέπεις ομοιότητες μεταξύ Βουδισμού και Χριστιανισμού.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 24 Δεκ 2024, 00:10
tanipteros έγραψε: 23 Δεκ 2024, 17:39

Οι Βουδδιστές είναι άθεοι αλλά ασχολούνται με την έκφανση της ανθρώπινης πνευματικότητας...
Ο Βουδισμός είναι προσωποκεντρική θρησκεία, με θεϊκή γενεαολογια. Το γεγονός πως σε κάποιες εκφάνσεις δεν ασχολείται με την ύπαρξη ενός ύψιστου όντος, δεν τον βάζει απαραίτητα σε κάποιο αθεϊστικό μονοπάτι.
Σε πολλές των περιπτώσεων μάλιστα, έχω την αίσθηση πως μοιάζει αρκετά με τον Χριστιανισμό.
Ο Βουδισμός είχε
Εκ των πραγμάτων,
Τρεις Στόχους:

1. Να είναι Αρεστός σε Όλους, άρα και, σε γενικές γραμμές, όσο Επιτυχημένος γίνεται για να πετύχει την ευρύτερη δυνατή Διάδοση

2. Να ανεβάσει τους μοναχούς του στην Κάστα των Ιερέων (δηλαδή "Ζω Δωρεάν, Και Εις Βάρος Όλων Των Άλλων")
)
3. Να γλιτώσει (και σ' αυτό τον σέβομαι) τους μοναχούς του απ' την Κόλαση επί της Γης που είναι εδώ και αιώνες η Ανατολική Ασία
Άφρο μου..
1. Το ίδιο εκανε και ο Χριστιανισμός, όταν οικειοποιήθηκε στοιχεία απ'την Ελληνική θρησκεία.
2.Το ίδιο έπραξαν και οι Χριστιανοί. Κάστα, ιερείς και όλα τα υποδέλοιπα.
3. Οι μοναχοι που ασπάζονται τον Βουδισμό, δεν ήξεραν τη φιλοσοφία του; Σαφώς.
Γι'αυτό λέω πως κάθε θρησκεία ή αίρεση, είναι για τα πανηγύρια. Διότι εξυπηρετεί σκοπούς. Αυτό από μόνο του, δίνει την απάντηση.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Πασιφάη έγραψε: 25 Δεκ 2024, 13:52
tanipteros έγραψε: 24 Δεκ 2024, 12:31

Τον Βούδδα λατρεύουν που ήταν άνθρωπος...οι Θεοί υπάρχουν αλλά δεν είναι επιθυμητός προορισμός όπως η Νιρβάνα. Είναι άθεοι.
Γι'αυτό είπα πως ειναι προσωποκεντρική θρησκεία. Όμως αυτό που βλέπω είναι πως φάσκεις και αντιφάσκεις, θεωρώντας πως ενώ είναι άθεοι, δέχονται το θείο. Επίσης δεν απάντησες, αν βλέπεις ομοιότητες μεταξύ Βουδισμού και Χριστιανισμού.
Δεν είναι θρησκεία με λατρεία σε Θεό... οι Θεοί είναι οι κατώτεροι του Βούδα σε άλλο πεδίο της Σαμσάρα.
Ασκούν λατρεία, δλδ κάνουν προσφορές, ανάβουν κεράκια, θυμιάματα κτλ αλλά προς άνθρωπο, προς τον Βούδα Σιντάρτα όχι προς κάποιο Θεό.
Δεν πιστεύουν στην αθανασία των θεών...
έχουν όπως στο Χριστιανισμό Σωτηριολογία, το κοινό σημείο !

Πάσι μου να σου ευχηθώ καλές γιορτές και υγίεια σε σένα και στους δικούς σου !!! Φιλιά !!! :wave: :g094:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 »

Πασιφάη έγραψε: 25 Δεκ 2024, 13:58
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 24 Δεκ 2024, 00:10

Ο Βουδισμός είχε
Εκ των πραγμάτων,
Τρεις Στόχους:

1. Να είναι Αρεστός σε Όλους, άρα και, σε γενικές γραμμές, όσο Επιτυχημένος γίνεται για να πετύχει την ευρύτερη δυνατή Διάδοση

2. Να ανεβάσει τους μοναχούς του στην Κάστα των Ιερέων (δηλαδή "Ζω Δωρεάν, Και Εις Βάρος Όλων Των Άλλων")
)
3. Να γλιτώσει (και σ' αυτό τον σέβομαι) τους μοναχούς του απ' την Κόλαση επί της Γης που είναι εδώ και αιώνες η Ανατολική Ασία
Άφρο μου..
1. Το ίδιο εκανε και ο Χριστιανισμός, όταν οικειοποιήθηκε στοιχεία απ'την Ελληνική θρησκεία.
2.Το ίδιο έπραξαν και οι Χριστιανοί. Κάστα, ιερείς και όλα τα υποδέλοιπα.
3. Οι μοναχοι που ασπάζονται τον Βουδισμό, δεν ήξεραν τη φιλοσοφία του; Σαφώς.
Γι'αυτό λέω πως κάθε θρησκεία ή αίρεση, είναι για τα πανηγύρια. Διότι εξυπηρετεί σκοπούς. Αυτό από μόνο του, δίνει την απάντηση.
Ο Βουδισμός, με δεδομένο ότι προηγείται 7 αιώνες του Χριστιανισμού, είναι η Πρώτη Γενική Θρησκεία, δηλαδή απευθύνεται σε όσο περισσότερους πληθυσμούς μπορεί, και όχι, όπως οι παλιές θρησκείες σε έναν μόνο πληθυσμό (αυτόν από τον οποίο προέρχονται)

Και όπως ακριβώς και ο Χριστιανισμός, ο Βουδισμός είναι και Πολιτική:

1ον. Προσπάθησε να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής εκεί όπου εξαπλώθηκε

2ον. Εκεί που δεν το κατάφερε, επιδίωξε, και συχνά το κατάφερε να γίνει η Νέα Ανώτερη Κάστα

3ον. Εκεί που απέτυχε και στο πρώτο και στο δεύτερο, αποφάσισε να απομακρυνθεί από την κοινωνία (Μοναχισμός), ή τουλάχιστο να γλυτώσει τα χειρότερα (Άρνηση Εργασίας, και Άρνηση Αναπαραγωγής - που κάνει τη δουλειά αναπόφευκτη)

Σε κάθε περίπτωση, εκεί που η πρόθεσή τους είναι θετική, το σέβομαι

Εκεί που, όπως λες, χρησιμοποιούν τη θρησκεία σαν Εργαλείο για την εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων, τους αποφεύγω
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Άφρο, Τανι, καλές γιορτες με υγεια μαναρια μου. :D
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Bazoomba έγραψε: 25 Δεκ 2024, 10:15
Λοξίας έγραψε: 25 Δεκ 2024, 09:36
Οκ, παντως το νημα το τιμας τακτικα.

Και δεν λεει και κανεις τιποτα πρωτοτυπο, καρμπον οι απαντησεις που εδωσε ο καθενας πριν μισο αιωνα στον εαυτο του.
Γιατι χαλατε τις καρδιες σας μερες που ειναι; Σαν σημερα γεννηθηκε ο Χριστος, χαρειτε.

Χρονια πολλα.
Είπαμε...γράφω όταν υπάρχει λόγος (για εμένα). Π.χ.
Garcia έγραψε: 24 Δεκ 2024, 12:36 O Βούδας ένας χοντρομπαλας ασχημαντρας ήταν,ενώ ο Ιησούς το αντίθετο.
Ε, όταν κάποιος πιστεύει πως ο Ιησούς ήταν ίδιος με τους κινηματογραφικούς αστέρες που κατά καιρούς τον έχουν υποδυθεί, πως είναι φτυστός ο Χριστός του Τζεφιρέλι δηλαδή...ε, τότε μπορεί να γράψω κάτι.
Θα γράψω επίσης όταν γίνονται, εσκεμμένες ή όχι, παρετυμολογήσεις και παρασημασιολογήσεις (στο παλιό μια ψυχή το είχε αναγάγει σε σπορ), για να στηρίξουν κάποια θέση. Που στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη παρά μόνον στο μυαλό τους...

Από την άλλη, σαν τι πρωτότυπο να γραφτεί πάνω στο ερώτημα αυτό; Εδώ δεν έχουν μπορέσει να δώσουν απάντηση μυαλά πολύ μεγάλου βαληνεκούς και θέλεις να δοθεί "κάτι πρωτότυπο" σε ένα φόρουμ;
Σε ένα φόρουμ, πάντα θα πεταχτεί ένας νέος (σε ηλικία) ή και μεγάλος, να θέσει αυτό το ερώτημα. Και πάντα θα βρεθεί ένας νέος ή και μεγάλος, να απαντήσει με τα ίδια αδύναμα επιχειρήματα που έχουν τεθεί εδώ και αιώνες...και από τους μεν και από τους δε.

Απλώς, τζερτζελές να γίνεται για να νομίζει ο καθένας ότι "έσκισε" με την απάντησή του...

Καλές Γιορτές...
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Πασιφάη έγραψε: 26 Δεκ 2024, 00:04 Άφρο, Τανι, καλές γιορτες με υγεια μαναρια μου. :D
:g094:
Πάσι ό,τι ποθείς να το βρεις στην αγκαλιά σου... μαζί με καλή υγίεια και κανα Τζόκερ !!!
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

tanipteros έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:55
Πασιφάη έγραψε: 26 Δεκ 2024, 00:04 Άφρο, Τανι, καλές γιορτες με υγεια μαναρια μου. :D
:g094:
Πάσι ό,τι ποθείς να το βρεις στην αγκαλιά σου... μαζί με καλή υγίεια και κανα Τζόκερ !!!
Ευχαριστώ καλέ μου. Προτιμώ την υγεία. Τζόκερ δεν παίζω. Όμως η κάθε ευχή απ'τα ενδόμυχα, είναι καλοδεχούμενη. Αγνή και ατόφια. :hebit:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”