!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
51
55%
Οχι
42
45%

Σύνολο ψήφων: 93

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Σεπ 2024, 12:02
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 08 Σεπ 2024, 09:43 Χωρις Ίσως, Μπορεί, Αλλά κλπ. Ασχετα απο Θρησκεια και Προσωπικη Θεωρηση.
• Ή υπαρχει ή #
• # Δεν υπαρχει
Η έννοια του ρήματος "υπάρχω" σημαίνει ιφίσταμαι υπό κάποιας αρχής.

Οπότε, σαφώς και ο Θεός ως Αρχή (με όποια ερμηνεία και να δοθεί) δεν είναι δυνατόν να υπάρχει.

Άρχει.

Ποια απάντηση να δώσω στο πολ, μπουμπού; :e045:
Ξανά και ξανά τα ίδια... :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων, ολοκλήρωσα την τιτάνια ανάγνωση της Παλαιάς Διαθήκης, ξεκινώντας από τις 17 Αυγούστου. Σημαδιακό.
Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 »

Και τι έμαθες?
Άβαταρ μέλους

Άξιζε το Μαρτύριο?
Γιατί το να τελειώσεις και την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη είναι Μαρτύριο
Από τα χειρότερα διαβάσματα που μπορείς να διαλέξεις..
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 24 Δεκ 2024, 19:00 Και τι έμαθες?
Για αρχη ό,τι όσοι απορριπτουνε την Παλαιά και δέχονται μόνο την Καινή, δεν ξέρουνε τι τους γίνετε. Δεν εχουνε διαβάσει ούτε την ΠΔ ούτε την ΚΔ.

Στην Παλαια Διαθήκη έχουμε για πρώτη φορά την αποκάλυψη του Θεού.

Τρίτον, το ό,τι ολοκλήρωσα την αναγνωση παραμονή Χριστουγεννων σημαίνει πολλα. Μπορει να παρατούσα το διάβασμα της εντελώς. Υπήρχαν μέρες που δεν διάβαζα τίποτα, μέρες που διάβαζα δυο τρεις σελιδες και αλλες μέρες που διάβαζα πάνω απο εικοσι. Μπορει να μην την διαβαζα ποτέ ολόκληρη, ή να ολοκλήρωνα την αναγνωση νωρίτερα ή πολύ αργότερα ή να την παρατούσα και να την συνέχιζα μετά απο μήνες. Μιλάμε για τεράστιο σε μέγεθος κείμενο, για οσους γνωρίζουνε.

Εννοειται πως κράτησα και σημειώσεις. Κάποια στιγμή θα αγοράσω και την έκδοση των Εβδομήκοντα. Κατάν την αναγνώση όποτε ήθελα να δω και το αρχαίο κείμενο, εμπαινα στο ιντερνετ.
Άβαταρ μέλους

Αλιόσα έγραψε: 24 Δεκ 2024, 19:12
1. Για αρχη ό,τι όσοι απορριπτουνε την Παλαιά και δέχονται μόνο την Καινή, δεν ξέρουνε τι τους γίνετε. Δεν εχουνε διαβάσει ούτε την ΠΔ ούτε την ΚΔ.

2. Στην Παλαια Διαθήκη έχουμε για πρώτη φορά την αποκάλυψη του Θεού.

3. Τρίτον, το ό,τι ολοκλήρωσα την αναγνωση παραμονή Χριστουγεννων σημαίνει πολλα. Μπορει να παρατούσα το διάβασμα της εντελώς. Υπήρχαν μέρες που δεν διάβαζα τίποτα, μέρες που διάβαζα δυο τρεις σελιδες και αλλες μέρες που διάβαζα πάνω απο εικοσι.

4. Μπορει να μην την διαβαζα ποτέ ολόκληρη, ή να ολοκλήρωνα την αναγνωση νωρίτερα ή πολύ αργότερα ή να την παρατούσα και να την συνέχιζα μετά απο μήνες. Μιλάμε για τεράστιο σε μέγεθος κείμενο, για οσους γνωρίζουνε.

Εννοειται πως κράτησα και σημειώσεις.
1. Η Παλαιά με την Καινή ανήκουν Σε Δύο Ξεκάθαρα Διαφορετικές Θρησκείες

2. Στην Παλαιά Διαθήκη έχουμε μία Αντικειμενικά Βάσιμη Απεικόνιση Ενός (πιθανού) Θεού .
Η Καινή Διαθήκη είναι πολύ περισσότερο Πολιτική παρά Θρησκεία
Και Θεολογικά, τελείως Αδιάφορη

3. Διάβασες Τόμους
Που επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια
Είναι σαν να μην διάβασες τίποτα , αν θέλεις να το δεις ρεαλιστικά

4. Κι εγώ το έκανα
Μία φορά μόνο
Ποτέ Ξανά!
Δεν βρίσκω λόγο να βασανίζω τον εαυτό μου
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Για αρχη ό,τι όσοι απορριπτουνε την Παλαιά και δέχονται μόνο την Καινή, δεν ξέρουνε τι τους γίνετε. Δεν εχουνε διαβάσει ούτε την ΠΔ ούτε την ΚΔ.

Τρίτον, το ό,τι ολοκλήρωσα την αναγνωση παραμονή Χριστουγεννων σημαίνει πολλα. Μπορει να παρατούσα το διάβασμα της εντελώς. Υπήρχαν μέρες που δεν διάβαζα τίποτα, μέρες που διάβαζα δυο τρεις σελιδες και αλλες μέρες που διάβαζα πάνω απο εικοσι. Μπορει να μην την διαβαζα ποτέ ολόκληρη, ή να ολοκλήρωνα την αναγνωση νωρίτερα ή πολύ αργότερα ή να την παρατούσα και να την συνέχιζα μετά απο μήνες. Μιλάμε για τεράστιο σε μέγεθος κείμενο, για οσους γνωρίζουνε.

Εννοειται πως κράτησα και σημειώσεις. Κάποια στιγμή θα αγοράσω και την έκδοση των Εβδομήκοντα. Κατάν την αναγνώση όποτε ήθελα να δω και το αρχαίο κείμενο, εμπαινα στο ιντερνετ.

Εικόνα
spanakotas
Phorum.gr user: spanakotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spanakotas »

Λοξίας έγραψε: 24 Δεκ 2024, 00:30
spanakotas έγραψε: 23 Δεκ 2024, 21:48
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 23 Δεκ 2024, 18:56
Από το 2001 που είμαι στα φόρα, έχω συναντήσει αυτήν την παπαριά καμιά 500ριά φορές...κάθε φορά από έναν νεαρό. Εσύ θα πρεπει να είσαι νεαρός τρίτης γενιάς που προτάσσει αυτό το έωλο, και ενδεικτικό του κατηχητικού επιχείρημα.

Το "υπάρχω", έχει ως βασική και προεξάρχουσα σημασία, αυτήν του "είναι", της ύπαρξης, της υπόστασης. Το χρησιμοποιούμε για κάτι που έχει υπόσταση, υλική ή πνευματική, για κάτι που είναι, που αποτελεί οντότητα.
Κάποια στιγμή πρέπει, ακόμα και οι νεότεροι, να ανοίγετε και κάνα λεξικό, επί τέλους!

Λεξικό Κοινής Ελληνικής
Spoiler
υπάρχω [ipárxo] Ρ πρτ. υπήρχα, αόρ. υπήρξα, απαρέμφ. υπάρξει :
I1.για κπ. ή για κτ. που έχει υλική υπόσταση, που έχει οντότητα: Όταν εγώ δε θα ~ πια…, δε θα ζω. Σκέφτομαι, άρα ~. Πέρυσι αυτό το σπίτι δεν υπήρ χε εδώ. 2. (στο γ' πρόσ.) α. για κπ. ή για κτ. που βρίσκεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος: Aυτό το ζώο δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Yποκαταστήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. || Δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει; (έκφρ.) δεν υπάρχει (τίποτε άλλο), για κτ. με ιδιαίτερη αξία, σημασία, σπουδαιότητα: Γι΄ αυτόν δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τα παιδιά του. Όταν δουλεύει, δεν υπάρχει γι΄ αυτόν τίποτε άλλο.
β. για κτ. που έχει υπόσταση νοητική: Yπάρχει Θεός;
Aυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία μου / στα όνειρά μου. γ. με αφηρημένα ουσιαστικά, σε απρόσωπες εκφορές: Yπάρχει η δυνατότητα / ο φόβος / η ελπίδα. Yπάρχουν βάσιμες υποψίες. Yπήρξε κάποια πρόοδος, σημειώθηκε. Aναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν αντιδράσεις, αν θα εκδηλωθούν. Θα υπάρξουν δυσκολίες. || Yπάρχει πρόβλημα. II. ως αόριστος του ρήματος είμαι: Yπήρξα ευτυχισμένος / δυστυχισμένος. Στα νιάτα της υπήρξε πολύ ωραία γυναίκα. Yπήρξαμε συμμαθητές.

[λόγ. < αρχ. ὑπάρχω]
Ανοίξτε, έστω, και το Βικιλεξικό...
Spoiler
Νέα ελληνικά (el) Ετυμολογία

υπάρχω < αρχαία ελληνική ὑπάρχω

Προφορά

ΔΦΑ : /iˈpaɾ.xo/

Ρήμα

υπάρχω
έχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα

σκέφτομαι, άρα υπάρχω
ζω

σε άλλους πλανήτες υπάρχουν άνθρωποι;
υφίσταμαι

έντονη ανησυχία υπάρχει για το μέλλον

βρίσκομαι κάπου

μήπως υπάρχει βιβλιοπωλείο εδώ κοντά;

(στον αόριστο, με κατηγορούμενο) διατελώ, είμαι

ο θείος μου υπήρξε πρόεδρος του σωματείου

έχω αξία για κάποιον, είμαι κάτι σημαντικό

το παρελθόν δεν υπάρχει πια για μένα
Κάνετε μία ερώτηση στον Μπαμπινιώτη βρε αδερφέ...

Δηλαδή, εσείς όταν ρωτήσετε: "Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;" ...ρωτάτε αν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος κάτω από κάποια αρχή;
Ήόταν ρωτάτε "υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;" ...ρωτάτε αν βρίσκεαι κάποια μπύρα κάτω από κάποια αρχή;
Αν ρωτήσετε: "υπάρχει κάτι να φάμε;" ...ρωτάτε αν υπάρχει φαγητό κάτω από κάποια αρχή;

Ή μήπως ο Ντεκάρτ όταν είπε το περίφημο "σκέπτομαι, άρα υπάρχω"...εννοούσε πως "σκέπτεται, άρα βρίσκεται κάτω από κάποια αρχή;"

Ξεφύγετε από τα επιχειρήματα του κατηχητικού. Είναι για μέχρι την τρίτη δημοτικού...
Ακόμη δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν έχεις κάνει ετυμολογική ανάλυση της λέξης "Υπάρχω"; Υπάρχω=2 λεξούλες=υπό+άρχω
Υπό=κάτω από
άρχω=Αρχη=εξουσία, κράτος, ανώτερη διοικητική θέση, υπούργημα

Υπάρχω=Βρίσκομαι κάτω απο μια Αρχή,είμαι υπο της εποπτεία μιας εξουσίας

Οτιδήποτε,λοιπόν,βρίσκεται κάτω απο μια Αρχή,αποκτά υπόσταση.Που χου για να το καταλάβεις καλύτερα.
Για να αποκτήσει ένας σύλλογος νομική υπόσταση, πρέπει να εγκριθεί το καταστατικό του από το Πρωτοδικείο
Το πρωτοδικείο είναι η Αρχή και ο σύλλογος θα υπάρξει μόνο όταν βρεθεί υπο την εποπτεία της Αρχής,δηλαδή του Πρωτοδικείου
Αν το πρωτοδικείο δεν θέσει τον σύλλογο υπο του,τότε ο σύλλογος δεν υπάρχει
Δεν μπορεί,λοιπόν,να οριστεί τίποτα ακόμη και η ίδια η ζωή αν αυτό δεν βρίσκεται υπο της Αρχής,υπό του Θεού δηλαδή.

"Υπάρχει κάνας άνθρωπος εδώ;"=Υπάρχει κανένας άνθρωπος;=Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ρωτάς αν υπάρχει κανένας;=Και περιμένεις απο τον κανένανα σου απαντήσει;

"υπάρχει καμιά μπύρα να πιούμε;"=Ναι υπάρχει=Αυτό σημαίνει πως θα πιούμε την καμιά μπύρα;
Όταν ρωτάς έναν άντρα αν είναι παντρεμένος,τον ρωτάς αν έχει τελέσει γάμο με άλλο άνδρα;

Συμπέρασμα=Επειδή στο σχολείο δεν σου δίδαξαν τίποτα παραπάνω απο το να τρως και να κάνεις τα κακά σου,αυτό δεν σημαίνει πως η λέξη "Υπάρχω" δημιουργήθηκε όχι για να περιγράφει πως είμαστε υπο μιας Αρχής,αλλά για να χρησιμοποιείται μονάχα όταν ψάχνουμε τα δωμάτια και τα ψυγεία για να βρούμε ανθρώπους και μπύρες αντίστοιχα;

Το επιχείρημα μου δεν είναι επιχείρημα δημοτικού,αλλά η δική σου η νόηση είναι επιπέδου δημοτικού που αδυνατεί να συλλάβει την ανώτερη αξία-σημασία των λέξων.

κατα ματθαιον - κεφαλαιο 22
"εν γαρ τη αναστασει ουτε γαμουσιν ουτε εκγαμιζονται αλλα ως αγγελοι του θεου εν ουρανω εισιν"

Η νοησή σου όταν ακούει το "ουτε γαμουσιν" ξέρεις που πάει.Δεν χρειάζεται να το αναλύσω παραπάνω

"σκέπτομαι, άρα υπάρχω"=Σκέπτομαι,άρα υπάρχουν μπύρες στο ψυγείο=οπότε ας πάω να πιω καμιαααααααααααά!!!!

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 4:23
"και περιηγεν ολην την γαλιλαιαν ο ιησους διδασκων εν ταις συναγωγαις αυτων και κηρυσσων το ευαγγελιον της βασιλειας και θεραπευων πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν εν τω λαω"

Πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το "πασαν μαλακιαν εν τω λαω" για να με κάνεις να καταλάβω περισσότερο την ανώτερη σημασία των λέξεων όπου μια λέξη του Ευαγγελίου οι σημερινοί Έλληνες την έχουν κάνει σκουπίδι,όπως σκουπίδι κάνατε την λέξη "Υπάρχω" η οποία μέσα της κρύβει την έννοια του Θεού και εσείς νομίζετε πως την χρησιμοποιούμε μονάχα όταν θέλουμε να ρωτήσουμε τον περιπτερά της γειτονιάς αν υπάρχουν στο ψυγείο παγωμένα μπυρόνια
υ.γ. Η ειρωνεία είναι πως εσύ έχεις δικαίωμα ψήφου μέσω της οποίας καθορίζεται η τύχη αυτου του τόπου
Εξαιρετική υπερανάλυση που ξεπερνάει τα όρια της ουρανομήκους παπαριάς.
Δυνατό μαλακοειδές σεντόντι, από αυτά των πολιτικών που προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο αλλά δεν μπορούν να κρύψουν την αμορφωσιά τους. Κατ' εσέ τα λεξικά λένε μαλακίες αφού δεν συμφωνούν με τις ερμηνείες του κατηχητικού και των παραθρησκευτικών οργανώσεων...
Ούτε έχεις πάρει είδηση (ποιος να στο διδάξει;) πως το ρήμα υπάρχω έχει πλέον πρωταρχική σημασία αυτήν ακριβώς που λένε τα λεξικά.
Είσαι στο ίδιο επίπεδο άγνοιας με ένα άλλο καλόπαιδο που παρερμήνευε την λέξη επιστήμη, χωρίς να γνωρίζει πως το επίσταμαι έχει ήδη αυτονομηθεί ως ξεχωριστό ρήμα από την εποχή του Ομήρου.

Μπορεί να βγάζεις σπυράκια από την σημασία του ρήματος υπάρχω και προσπαθείς μέσω της ετυμολογίας να σταματήσεις τα σπυράκια, αλλά άδικος ο κόπος. Η σημασία του ρήματος, εδώ και αιώνες, έχει εκπέσει σε αυτήν που δίνουν τα σύγχρονα λεξικά. Οπότε τα σπυράκια θα συνεχίζουν να βγαίνουν...
Να κάνεις "θεολογική" μήνυση στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ, στον Μπαμπινιώτη, στους απογόνους του Άνθιμου Γαζή (που δίνει σημασία: Ειμί, Είμαι, Ύπαρξιν έχω, Υφίσταμαι) και σε όποιον άλλον δεν συμφωνεί με την σημασία που θέλεις εσύ. Πλάκα θα έχει.

Αλλά το ξέρεις...ξέρεις πολύ καλά ποια είναι η σημασία του υπάρχω. Αυτή ακριβώς που δίνουν τα λεξικά.
Όμως θέλεις να κάνεις την θρησκευτική φιγούρα σου...κάνε την αλλά μην ξεχνάς τα σπυράκια.

ΥΓ.
Φυσικά και έχω, όπως έχεις και εσύ. Μόνο που εγώ δεν ψήφισα "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", που ψήφισες εσύ.
"Εξαιρετική υπερανάλυση που ξεπερνάει τα όρια της ουρανομήκους παπαριάς"=Κρίμα που δεν είπες τα ίδια για τον Σωτηράκη Τσιόδρα
και πήγες και τον ψήφισες
Με βάση την νοημοσύνη που επιδεικνύεις στην συνομιλία μας,θεωρώ πως ψήφισες Σωτηράκη Τσιόδρα τουλάχιστον 3 φορές

Εγώ δεν πήρα θέση στο ερώτημα.Εγώ απέξειξα πως το ερώτημα είναι άτοπο τόσο απο την εννοιολογική πλευρά όσο και απο την μαθηματική του πλευρά.Κάποιος σου ζήτησε να διαλέξεις "κορώνα" ή "γράμματα" χωρίς να υπάρχει το κέρμα.
Αν δεν υπάρχει "κέρμα" δεν μπορούν να οριστούν τα 2 ενδεχόμενα "Ο Θεός υπάρχει"-"Ο Θεός δεν υπάρχει"

Ευτυχώς δεν είμαστε σε αμφιθέατρο Πανεπιστημίου να γίνεις ρόμπα,όταν θα σου ζητούσα να μου εξηγήσεις των πείραμα των δυο σχισμών

Έτσι, στο πλαίσιο της κβαντικής φυσικής, υποστηρίχθηκε ότι, εν αντιθέσει προς την έννοια της αντικειμενικότητας της ύλης, στοιχειώδη σωματίδια, όπως τα φωτόνια, τα ηλεκτρόνια και τα κουάρκς, δεν υφίστανται ως πράγματα, ως υλικά στοιχεία, αλλά ως κυματοδέσμη με δυναμικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει ότι ο υλικός κόσμος δεν απαρτίζεται, όπως υπέθεσαν οι εκπρόσωποι της παραδοσιακής φυσικής, από άτμητα υλικά άτομα αλλά ότι βρίσκεται σε ένα διαρκές καθεστώς άπειρων και εύπλαστων δυνατοτήτων.

Κατ’ αντιδιαστολή προς την άποψη της αιτιοκρατίας, εξάλλου, ο Heisenberg διατύπωσε την αρχή της απροσδιοριστίας, σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατον να επισημανθούν επακριβώς τα χαρακτηριστικά ενός υποσωματιδίου σε μία δεδομένη στιγμή χωρίς να αλλάξουν την επόμενη. Και τούτο, γιατί η ίδια η διαδικασία της παρατήρησης, μέσω της οποίας, π.χ., μετρούμε μία ιδιότητα ενός φωτονίου, αλλάζει κάποια άλλη του ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο παρατηρητής παρεμβαίνει στη φύση του παρατηρούμενου αντικειμένου.
https://physics4u.wordpress.com/2012/01/03/ή-ή-ί-4/

"Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο παρατηρητής παρεμβαίνει στη φύση του παρατηρούμενου αντικειμένου"=Αίντε τώρα να καταλάβουν τα χαιβανούλια της ψωροκώσταινας που ψηφίσαν Σωτήρη Τσιόδρα τι σημαίνει η συγκεκριμένη φράση και πως αυτή η φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ερώτημα "Υπάρχει Θεός;"
spanakotas

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 23 Δεκ 2024, 23:18
spanakotas έγραψε: 22 Δεκ 2024, 22:58
Κατ'επέκταση,όταν ένας άνθρωπος δηλώνει Άθεος,τότε αυτόματα δηλώνει πως δεν υπάρχει,δηλαδή πως δεν είναι υπο καμιάς Αρχής
Όποιο,λοιπόν,καλό παιδάκι εδώ μέσα έδωσε την σωστή απάντηση,τότε του λέω "Μπράβο".Οι υπόλοιποι διαγράφεστε απο το φόρουμ
xaxaxaxaxaxa
Κόψε το χαζό γέλιο
Και απάντησε
Στο απλο και προφανές:

Αν δηλώνεις άθεος δηλώνεις ότι δεν υπάρχεις?

Δηλαδή
Για να υπάρχεις
Πρέπει σώνει και καλά
Να Υφίστασαι υπό κάποιας Αρχής ?

Δυο Περιπτώσεις Βλέπω Πίσω απ' αυτό:
1. Σαδομαζοχισμό
Ή
2. Ψυχοπαθητική Εγωμανία που χρησιμοποιεί το θείο για να εδραιώσει και ενισχύσει τη θέση του/της
Για να υπάρχεις πρέπει να αποδείξεις και πως δεν υπάρχει η ανυπαρξία σου.Το να αποδείξεις πως υπάρχεις δεν σημαίνει ντε και καλά πως υπάρχεις.Διότι μπορεί να αποδεικνύεις την μισή αλήθεια.Π.χ. μπορεί να υπάρχεις και να μην υπάρχεις ταυτόχρονα (βλέπε γάτα Σρέντινγκερ)

Αίντε πες πως την υπαρξή σου μπορεις να την αποδείξεις με την μεθοδολογία που περιγράφεται στο λεξικό του Μπαμπινιώτη που ο άλλος μας ζάλισε τον έρωτα και φαγώθηκε να μας την πλασάρει ως το Άγιο Δισκοπότηρο της ανθρώπινης νόησης,την ανυπαρξία σου όμως με ποιον τρόπο θα αποδείξεις πως δεν υπάρχει

Ας υποθέσουμε πως καταφέρνεις να αποδείξεις πως δεν υπάρχει η ανυπαρξία σου,τότε η υπαρξή σου είναι μια και μοναδική ή υποδιαιρειται σε επιμέρους υπάρξεις πράγμα που σημαίνει πως δεν είσαι μια συμπαγής ύπαρξη αλλά ένα σύνολο συνιστωσών-υποστάσεων οι οποίες αναλόγα με την περίσταση άλλοτε έρχονται σε αλληλεπίδραση με την πραγματικότητα και άλλοτε παραμένουν σε λήθαργο;

Αν εσύ έχεις ως ύπαρξη 5 υποστάσεις,αυτή την στιγμή ποια απο τις 5 έρχεται σε επαφή μαζί μου και με ποια απο τις 5 εσύ ταυτίζεσαι και θεωρείς πως σε αντιπροσωπεύει. Π.χ. ένα pc σε επίπεδο software έχει 3 υποστάσεις.1η υπόσταση=Bios, 2η υπόσταση=Λειτουργικό σύστημα, 3η υπόσταση=Ένα εγκατεστημένο πρόγραμμα στο λειτουργικό σύστημα.Όταν ανοίξεις-χρησιμοποιήσεις το Pc σου με την 1η λογισμική του υπόσταση δεν έρχεσαι ποτέ σε επαφή.Μόνο ένας που έχει τεχνικές γνώσεις πάνω στους υπολογιστές μπορεί να έρθει σε επαφή

Αυτά που σας λέω σας φαίνονται ηλιθιότητες,διότι ο εγκεφαλός σας,έμαθε να λειτουργεί στις στροφές που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο χειρισμός
ενός smartphone και ο χειρισμός του FB.

Τα smartphone και τα FB,insta,tik-tok σας έχουν κάψει το μυαλό και δεν μπορεί να επεξεργαστείτε ούτε τις απλές γνώσεις που μάθατε στο δημοτικό σχολείο.Και δεν έφτανε αυτό,πήγατε και ψηφίσατε Σωτήρη Τσιόδρα και εκεί το τερματήσατε,με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να σας μοιάζω ως ψυχοπαθητικός εγωμανής που προσπαθώ να εδραιώσω την αποψή μου

Σας έθεσε ο πιτσιρικάς της γειτονιάς σας που ήρθε να σας πει τα κάλαντα ένα ερώτημα και η σκέψη σας έφτασε μέχρι εκεί που πήγαινε το λεξικό του Μπαμπινιώτη και μετά βγαίνετε και μου λέτε να κόψω το χαζό γέλιο;
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaa
Άβαταρ μέλους

1ον: Κόψε το Χαζό Γέλιο του Δυσπροσάρμοστου Νεαρού, δε βοηθάει

2ον: Υπάρχω, και το γνωρίζω, όπως ακριβώς και Εσύ ξέρεις ότι Υπάρχεις
Συνείδηση το λεν αυτό

3ον: Κόψε τα Μεγάλα Κείμενα και την Ηλίθια Ανεδαφική Ειρωνεία και Γράψε τις Θέσεις σου Σαφώς και Συγκεκριμένα

Δε δίνεις Πανελλαδικές Έκθεση..
Ούτε κρίνεσαι από το πόσο Χίπστερ είσαι
Δε δίνουν βραβεία Ραββινισμού, ούτε "ειρωνείας" ..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 την 25 Δεκ 2024, 09:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

spanakotas έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:41
Spoiler
"Εξαιρετική υπερανάλυση που ξεπερνάει τα όρια της ουρανομήκους παπαριάς"=Κρίμα που δεν είπες τα ίδια για τον Σωτηράκη Τσιόδρα
Με βάση την νοημοσύνη που επιδεικνύεις στην συνομιλία μας,θεωρώ πως ψήφισες Σωτηράκη Τσιόδρα τουλάχιστον 3 φορές

Εγώ δεν πήρα θέση στο ερώτημα.Εγώ απέξειξα πως το ερώτημα είναι άτοπο τόσο απο την εννοιολογική πλευρά όσο και απο την μαθηματική του πλευρά.Κάποιος σου ζήτησε να διαλέξεις "κορώνα" ή "γράμματα" χωρίς να υπάρχει το κέρμα.
Αν δεν υπάρχει "κέρμα" δεν μπορούν να οριστούν τα 2 ενδεχόμενα "Ο Θεός υπάρχει"-"Ο Θεός δεν υπάρχει"

Ευτυχώς δεν είμαστε σε αμφιθέατρο Πανεπιστημίου να γίνεις ρόμπα,όταν θα σου ζητούσα να μου εξηγήσεις των πείραμα των δυο σχισμών

Έτσι, στο πλαίσιο της κβαντικής φυσικής, υποστηρίχθηκε ότι, εν αντιθέσει προς την έννοια της αντικειμενικότητας της ύλης, στοιχειώδη σωματίδια, όπως τα φωτόνια, τα ηλεκτρόνια και τα κουάρκς, δεν υφίστανται ως πράγματα, ως υλικά στοιχεία, αλλά ως κυματοδέσμη με δυναμικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει ότι ο υλικός κόσμος δεν απαρτίζεται, όπως υπέθεσαν οι εκπρόσωποι της παραδοσιακής φυσικής, από άτμητα υλικά άτομα αλλά ότι βρίσκεται σε ένα διαρκές καθεστώς άπειρων και εύπλαστων δυνατοτήτων.

Κατ’ αντιδιαστολή προς την άποψη της αιτιοκρατίας, εξάλλου, ο Heisenberg διατύπωσε την αρχή της απροσδιοριστίας, σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατον να επισημανθούν επακριβώς τα χαρακτηριστικά ενός υποσωματιδίου σε μία δεδομένη στιγμή χωρίς να αλλάξουν την επόμενη. Και τούτο, γιατί η ίδια η διαδικασία της παρατήρησης, μέσω της οποίας, π.χ., μετρούμε μία ιδιότητα ενός φωτονίου, αλλάζει κάποια άλλη του ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο παρατηρητής παρεμβαίνει στη φύση του παρατηρούμενου αντικειμένου.

"Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο παρατηρητής παρεμβαίνει στη φύση του παρατηρούμενου αντικειμένου"=Αίντε τώρα να καταλάβουν τα χαιβανούλια της ψωροκώσταινας που ψηφίσαν Σωτήρη Τσιόδρα τι σημαίνει η συγκεκριμένη φράση και πως αυτή η φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ερώτημα "Υπάρχει Θεός;"
Έτερον μαλακοειδές σεντόνιον, που γέμει copy+paste αποσπασμάτων αλιευμένων από ιντερνετική εκλαϊκευμένη κβαντομηχανική...
...έχει γεμίσει ο κόσμος από ιντερνετικούς πανεπιστήμονες.

Κοίτα ρε φίλε, δεν ήθελα να σε φέρω σε δυσκολη θέση. Κατανοώ πως μιας και δεν μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου για την σημασία του "υπάρχω", αναγκάζεσαι να "κελαηδήσεις άλλο μοτίβο" μπας και εντυπωσιαστώ και τσιμπήσω...
....αλλά είσαι πολύ νεός για μια πολύ παλιά πουτάνα σαν και του λόγου μου.
Λεξικό Κοινής Ελληνικής (Τράβα μια μηνυσάρα στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ, που τολμάει να έχει αντλιθετη άποψη
I1.για κπ. ή για κτ. που έχει υλική υπόσταση, που έχει οντότητα: Όταν εγώ δε θα ~ πια…, δε θα ζω. Σκέφτομαι, άρα ~. Πέρυσι αυτό το σπίτι δεν υπήρ χε εδώ. 2. (στο γ' πρόσ.) α. για κπ. ή για κτ. που βρίσκεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος: Aυτό το ζώο δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Yποκαταστήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. || Δεν υπάρχει κανείς να με βοηθήσει; (έκφρ.) δεν υπάρχει (τίποτε άλλο), για κτ. με ιδιαίτερη αξία, σημασία, σπουδαιότητα: Γι΄ αυτόν δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τα παιδιά του. Όταν δουλεύει, δεν υπάρχει γι΄ αυτόν τίποτε άλλο.
Aυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία μου / στα όνειρά μου. γ. με αφηρημένα ουσιαστικά, σε απρόσωπες εκφορές: Yπάρχει η δυνατότητα / ο φόβος / η ελπίδα. Yπάρχουν βάσιμες υποψίες. Yπήρξε κάποια πρόοδος, σημειώθηκε. Aναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν αντιδράσεις, αν θα εκδηλωθούν. Θα υπάρξουν δυσκολίες. || Yπάρχει πρόβλημα. II. ως αόριστος του ρήματος είμαι: Yπήρξα ευτυχισμένος / δυστυχισμένος. Στα νιάτα της υπήρξε πολύ ωραία γυναίκα. Yπήρξαμε συμμαθητές.

[λόγ. < αρχ. ὑπάρχω]
ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ (τράβα μια μηνυσάρα και σε αυτούς)

Προφορά

Ρήμα
υπάρχω

Spoiler
σκέφτομαι, άρα υπάρχω
ζω

υφίσταμαι

βρίσκομαι κάπου

Λεξικό Ανθιμου Γαζή (να κάνεις μήνυση στους απογόνους του αφού δεν συμφωνεί ο Γαζής μαζί σου)
Πρώτον, άρχω, κατάρχομαι, επιχειρώ, Προκατάρχω, Καθηγούμαι τινός...
2) Ειμί, Είμαι, Ύπαρξιν έχω, Υφίσταμαι, Κείμαι εις βάσιν, Παρών ειμί, Πάρειμι...
Λεξικό Σουΐδα (Δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη, οπότε μην ψάχνεις για απογόνους προς μήνυση)
Το Υπάρχειν, ουχ απλώς το είναι σημαίνει, αλλά το πάλαι είναι και προείναι.
Ετυμολογικό-Ερμηνευτικό Λεξικό Μπαμπινιώτη (αυτός και αν χρειάζεται μήνυση, που επίσης τολμάει να έχει αντίθετη άποψη)
υπάρχω ρ. αμετβ. {υπήρξα} 1. έχω υπόσταση, αποτελώ οντότητα: υ- πάρχει θεός;
|| «σκέπτομαι, άρα (λατ. eogito ergo su m ,
Καρτέσιος) || υπάρχει ζωή στον Άρη; !| δεν υπάρχουν γοργόνες
2. ζω. βρίσκομαι εν ζωή:
κάθε οργανισμός, για να υπάρξει, χρειάζεται ορισμένες συνθήκες
3. υφίσταμαι κατά συγκεκριμένο τρόπο, έχοντας συγκεκριμένες ιδιότητες: δεν μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός χωρίς ανάπτυξη
|| υπάρχει έρωτας χωρίς πάθος; || δεν υπάρχει πια ο ενθουσιασμός που υπήρχε τότε || είναι ο καλύτερος υπολογιστής που υπάρχει αυτή τη στιγμή■
ΦΡ. υπάρχει τρόπος μπορεί να γίνει, γίνεται:
Ρε φίλε...για κελάηδα πάλι να δω κάτι... :giggle:
Και θα προσπαθήσω να μην σε φέρνω σε τόσο δύσκολη θέση...αλλά δεν βοηθάς και εσύ λιγάκι...

ΥΓ.
Την γνώμη μου για τον Τσιόδρα την έχω πει στο αντίστοιχο νήμα τότε, όταν μας δούλευε...
Και αυτά που σου λέω εγώ το πρωί, μην τα επαναλαμβάνεις εσύ το βράδυ...εκτίθεσαι.

ΥΓ2
Κοίτα να περάσεις καλά τις γιορτές.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Υπάρχει η ψυχή; :)

Και όχι δεν εννοώ την πεταλούδα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
spanakotas

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 24 Δεκ 2024, 22:24 1ον: Κόψε το Χαζό Γέλιο του Απροσάρμοστου Νεαρού, δε βοηθάει

2ον: Υπάρχω, και το γνωρίζω, όπως ακριβώς και Εσύ ξέρεις ότι Υπάρχεις
Συνείδηση το λεν αυτό

3ον: Κόψε τα Μεγάλα Κείμενα και την Ηλίθια Ανεδαφική Ειρωνεία και Γράψε τις Θέσεις σου Σαφώς και Συγκεκριμένα

Δε δίνεις Πανελλαδικές Έκθεση..
Ούτε κρίνεσαι από το πόσο Χίπστερ είσαι
Δε δίνουν βραβεία Ραββινισμού, ούτε "ειρωνείας" ..
Η απόλυτη επιβεβαίωση ήρθε!!!
xaxaxaxaxaxaxaxa

Κόψε τα Μεγάλα Κείμενα γιατί ο εγκεφαλός μας δεν έχει μάθει να διαβάζει.Ο εγκεφαλός μας λειτουργεί με μονολεκτικές απαντήσεις και χωρίς πολλές περιστροφές.Ό,τι έχεις να μας πεις,πες το μας με δυο λέξεις.Μας κουράζουν τα κειμενά σου.Δε δίνεις Πανελλαδικές Έκθεση,δεν είσαι σε διάλεξη
Δεν έχουμε τις δικές σου νοητικές ικανότητες και ορέξεις για μπλα μπλα γιατί πολύ απλά το FB και το insta δεν απαιτούν κάτι τέτοιο
Άλλη μια φανατική ψηφοφόρος του Σωτήρη Τσιόδρα που ψήφισε με συνείδηση γιατί γνώριζε πως υπάρχει

Το ξέρει πως υπήρχε,το ξέρει πως υπάρχει,το ξέρει πως θα υπάρχει.
xaxaxaxaxaxaxaxaxa

Θάνατος υπάρχει;

Τα χαιβανούλια έχουν μπερδεψει την έννοια της ύπαρξης με την έννοια της ζωής και έννοια της συνείδησης
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Υπάρχεις γιατί ζεις ή γιατί έχεις πεθάνει;Σήμερα που ζείς λες πως υπάρχεις,αν αύριο το πρωί πεθάνεις τότε θα υπάρχεις;Οι νεκροί έχουν συνείδηση και ψηφίζουν Σωτήρη Τσιόδρα;Όταν γίνεις στάχτη ή λίπασμα θα συνεχίσεις να υπάρχεις και θα εχεις συνείδηση στάχτης ή λιπάσματος;
Όταν θα έχεις πεθάνει θα έχεις συνείδηση υπάρξεως ζωντανού ή υπάρξεως πεθαμένου;
Ποια η διαφορά της συνείδησης ενός ζωντανού με την συνείδηση ενός πεθαμένου;

Ο Θεός υπάρχει ως ζωντανός ή ως πεθαμένος;Πάμε και αντίστροφα,ο Θέος δεν υπάρχει ως ζωντανός ή δεν υπάρχει ως πεθαμένος;
Ανάσταση υπάρχει;
Ένας αναστημένος υπάρχει με την προ θανάτου του συνείδηση ή υπάρχει με την καινούργια του αναστημένη συνείδηση;

Στα ονειρά μου υπάρχω ως ξαπλωμένος στο κρεβάτι ή ως κομμάτι του ονείρου;Στις ονειρώξεις μου θα υπάρχω ή τσάμπα θα μαμάω όλη νύχτα;
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Lucid dream=Συνειδητότητα ονείρου=Άρα υπάρχω και μέσα στο όνειρο σύμφωνα με τα λεγομενά σου

Οπότε υπάρχω και ως ξαπλωμένος στο κρεβάτι και ως ο γαμιάς του ονείρου που μαμάει τα καλύτερα μοντέλα του πλανήτη αφού έχω συνειδητότητα υπάρξεως μέσα στο όνειρο

Ύπαρξη με διπλό καρμπυρατέρ,οχι παίζουμε
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Ο Μπαμπινιώτης τι λέει για όλα αυτα;
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

σου το ελεγα οτι αξιζει τον κοπο ...
spanakotas

Λοξίας έγραψε: 24 Δεκ 2024, 23:14
spanakotas έγραψε: 24 Δεκ 2024, 20:41
Spoiler

Έτερον μαλακοειδές σεντόνιον, που γέμει copy+paste αποσπασμάτων αλιευμένων από ιντερνετική εκλαϊκευμένη κβαντομηχανική...
...έχει γεμίσει ο κόσμος από ιντερνετικούς πανεπιστήμονες.

Κοίτα ρε φίλε, δεν ήθελα να σε φέρω σε δυσκολη θέση. Κατανοώ πως μιας και δεν μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου για την σημασία του "υπάρχω", αναγκάζεσαι να "κελαηδήσεις άλλο μοτίβο" μπας και εντυπωσιαστώ και τσιμπήσω...
....αλλά είσαι πολύ νεός για μια πολύ παλιά πουτάνα σαν και του λόγου μου.
Λεξικό Κοινής Ελληνικής (Τράβα μια μηνυσάρα στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ, που τολμάει να έχει αντλιθετη άποψη

[λόγ. < αρχ. ὑπάρχω]
ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ (τράβα μια μηνυσάρα και σε αυτούς)

Προφορά

Ρήμα
υπάρχω

Spoiler
σκέφτομαι, άρα υπάρχω
ζω

υφίσταμαι

βρίσκομαι κάπου

Λεξικό Ανθιμου Γαζή (να κάνεις μήνυση στους απογόνους του αφού δεν συμφωνεί ο Γαζής μαζί σου)
Πρώτον, άρχω, κατάρχομαι, επιχειρώ, Προκατάρχω, Καθηγούμαι τινός...
2) Ειμί, Είμαι, Ύπαρξιν έχω, Υφίσταμαι, Κείμαι εις βάσιν, Παρών ειμί, Πάρειμι...
Λεξικό Σουΐδα (Δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη, οπότε μην ψάχνεις για απογόνους προς μήνυση)
Το Υπάρχειν, ουχ απλώς το είναι σημαίνει, αλλά το πάλαι είναι και προείναι.
Ετυμολογικό-Ερμηνευτικό Λεξικό Μπαμπινιώτη (αυτός και αν χρειάζεται μήνυση, που επίσης τολμάει να έχει αντίθετη άποψη)
υπάρχω ρ. αμετβ. {υπήρξα} 1. έχω υπόσταση, αποτελώ οντότητα: υ- πάρχει θεός;
|| «σκέπτομαι, άρα (λατ. eogito ergo su m ,
Καρτέσιος) || υπάρχει ζωή στον Άρη; !| δεν υπάρχουν γοργόνες
2. ζω. βρίσκομαι εν ζωή:
κάθε οργανισμός, για να υπάρξει, χρειάζεται ορισμένες συνθήκες
3. υφίσταμαι κατά συγκεκριμένο τρόπο, έχοντας συγκεκριμένες ιδιότητες: δεν μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός χωρίς ανάπτυξη
|| υπάρχει έρωτας χωρίς πάθος; || δεν υπάρχει πια ο ενθουσιασμός που υπήρχε τότε || είναι ο καλύτερος υπολογιστής που υπάρχει αυτή τη στιγμή■
ΦΡ. υπάρχει τρόπος μπορεί να γίνει, γίνεται:
Ρε φίλε...για κελάηδα πάλι να δω κάτι... :giggle:
Και θα προσπαθήσω να μην σε φέρνω σε τόσο δύσκολη θέση...αλλά δεν βοηθάς και εσύ λιγάκι...

ΥΓ.
Την γνώμη μου για τον Τσιόδρα την έχω πει στο αντίστοιχο νήμα τότε, όταν μας δούλευε...
Και αυτά που σου λέω εγώ το πρωί, μην τα επαναλαμβάνεις εσύ το βράδυ...εκτίθεσαι.

ΥΓ2
Κοίτα να περάσεις καλά τις γιορτές.
Βιώνεις έναν απέραντο υπαρκτικό ύπνο φίλε μου.Sweet dreams!!!! Αλοίμονο σε εκείνον που θα έχει ως εγχειρίδιο χρήσης για την κοσμοθεωρία του αυτά που λέει ο Μπαμπινιώτης,το ΑΠΘ και ο Γαζής

Να μου πεις πως ενστερνίζεσαι την τάδε άποψη ενός αρχαίου φιλοσόφου και να διαπραγματεύεσαι με βάση αυτή,να πάει στα κομμάτια.Αλλά να έχεις ως "Ευαγγέλιο" τις παπαριές των πανεπιστήμιων της ψωροκώσταινας και του κάθε Μπαμπινιώτη και με βάση αυτές να καθορίζεις την κοσμοαντιλήψη σου,δεν μπορεί να το δεχτεί ούτε ο σκύλος μου

Καλή συνέχεια στον υπαρκτικό σου ύπνο!!!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”