!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Μπεκρής έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:09
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:59
Μπεκρής έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:56 Εστία πήρατε;
Τρέξτε, θα εξαντληθεί.
Σιγα μη παρουμε Εστια.

Εν τουτοις εδω κατω το παει για εξάντληση. Βγηκα το πρωι για τσιγάρα και ειδα πολυ κοσμο να κυκλοφορει με Εστια παραμασχαλα (αυτη με το δωρο οχι τη σκέτη) και αλλους με την Καθημερινη (νομιζω ηταν Καθημερινη δεν προσεξα. Η μηπως Βραδυνη) που εδινε δώρο την Βιογραφια του Κωνσταντινου.

Αλλα εδω ειναι λογικο. Η Μεσσηνια με την Λακωνια ειναι απο τους πλεον φιλοβασιλικους νομους.
Εσύ λες για το βήμα. Την είχε ξαναβγάλει πριν κάτι χρόνια την αυτοβιογραφία.
Η εστία με τη σημαία θα εξαντληθεί. Εγώ με το ζόρι βρήκα στην Θεσσαλονίκη.
Όσοι θέλετε, τρέξτε.
Πλεον με το ζορι βρισκεις εδω Εστια. Ξεπουλησε σε μερικες ωρες.

Πριν λιγο μιλουσα με ενα γειτονα και μου ειπε οτι πηγε 5 χλμ δρομο μεχρι να βρει καπου να εχει Εστια (με δωρο) για να παρει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:58
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:45
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:42

Κάτι πιο σοβαρό, παίζει; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και δεν κάνω πλάκα.
Τι πιο σοβαρο? Αυτη ειναι ολη η αληθεια.

Ασοβαρη μεν αλλα αυτο ειναι γεγονος. Ειναι φοβικος και δεν θέλει τη ρετσινια του φιλοβασιλικου πριν τις εκλογες υπο τον φοβο ετσι να χάσει τις ψήφους του Κέντρου και των μετριοπαθων κεντροδεξιων.
Και από πού προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος ήταν αντιπαθής φυσιογνωμία στους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς; Κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα, είτε μόνος είτε με την οικογένεια του, δεν είδα να αντιμετωπίζεται εχθρικά από τον περίγυρο. Το πολιτειακό είχε λήξει από καιρό. Και το κυριώτερο, δεν εξέφραζε ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του κάποια εχθρικότητα ή εκδικητικότητα για την Ελλάδα, το τελείως αντίθετο συνέβαινε.

Στην τελική, ακόμη και οι δηλωμένοι φιλοβασιλικοί, νδ ψήφιζαν. Και δεν νομίζω ότι το έκαναν με καταχθόνιο πλάνο ανατροπής του πολιτεύματος. :)

Δεν το εκανε για τους κεντροδεξιους αλλα για τους ψηφους των Πασοκων που θελει να παρει απο το ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλακη. Ο σχεδιασμος του επιτελειου του Κουλη ειναι μεχρι τις εκλογες να αποσπασουν στελεχη (σαν μεταγραφες στη ΝΔ, πιχι Λοβερδος) και ψηφοφορους απο το ΚΙΝΑΛ.

.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:09 Το θεμα του Υπουργειου ηταν ο ελεγχος του στρατου. Το Παλατι με τον δηλωμενο φανατικο βασιλοφρονα Γαρουφαλια μπορουσε να κοιμαται ησυχο οτι ο στρατος θα ειναι υπο τον αμεσο ελεγχο του.
ναι οκ, απλά νομίζω χανεις λίγους μήνες, ο Γεώργιος ειπε να το παρει ο ίδιος πιο μετά.
Άβαταρ μέλους
George_V

enaon έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:13
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:09 Το θεμα του Υπουργειου ηταν ο ελεγχος του στρατου. Το Παλατι με τον δηλωμενο φανατικο βασιλοφρονα Γαρουφαλια μπορουσε να κοιμαται ησυχο οτι ο στρατος θα ειναι υπο τον αμεσο ελεγχο του.
ναι οκ, απλά νομίζω χανεις λίγους μήνες, ο Γεώργιος ειπε να το παρει ο ίδιος πιο μετά.
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω πως εξαρχης ηταν ο Γεωργιος Παπανδρεου να το παρει αντικαθιστωντας τον Γαρουφαλια.

Ο πατησιωτης ισως εχει καλυτερη εικονα μιας και ηταν πιο συγχρονος με τα γεγονοτα (αν και μικρος τοτε).
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αρίστος έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:12
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:58
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:45
Τι πιο σοβαρο? Αυτη ειναι ολη η αληθεια.

Ασοβαρη μεν αλλα αυτο ειναι γεγονος. Ειναι φοβικος και δεν θέλει τη ρετσινια του φιλοβασιλικου πριν τις εκλογες υπο τον φοβο ετσι να χάσει τις ψήφους του Κέντρου και των μετριοπαθων κεντροδεξιων.
Και από πού προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος ήταν αντιπαθής φυσιογνωμία στους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς; Κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα, είτε μόνος είτε με την οικογένεια του, δεν είδα να αντιμετωπίζεται εχθρικά από τον περίγυρο. Το πολιτειακό είχε λήξει από καιρό. Και το κυριώτερο, δεν εξέφραζε ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του κάποια εχθρικότητα ή εκδικητικότητα για την Ελλάδα, το τελείως αντίθετο συνέβαινε.

Στην τελική, ακόμη και οι δηλωμένοι φιλοβασιλικοί, νδ ψήφιζαν. Και δεν νομίζω ότι το έκαναν με καταχθόνιο πλάνο ανατροπής του πολιτεύματος. :)
Δεν το εκανε για τους κεντροδεξιους αλλα για τους ψηφους των Πασοκων που θελει να παρει απο το ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλακη. Ο σχεδιασμος του επιτελειου του Κουλη ειναι μεχρι τις εκλογες να αποσπασουν στελεχη (σαν μεταγραφες στη ΝΔ, πιχι Λοβερδος) και ψηφοφορους απο το ΚΙΝΑΛ.
.
Κι εγώ αυτήν την εντύπωση έχω. Αλλά κατά τα φαινόμενα που υπήρχαν πριν το θέμα της κηδείας, δεν νομίζω ότι το αν θα πήγαινε ο Λοβέρδος πχ στη νδ εξαρτάται από το αν θα πήγαινε ο Μητσοτάκης στην κηδεία. Κατά τα άλλα, θα πάει και ο Γερουλάνος στην κηδεία, οπότε θα υπάρχει άρωμα πασόκ.

Αυτοί που σίγουρα θα βγουν κερδισμένοι, είναι οι βουλευτές της νδ που θα πάνε στην κηδεία. Οι υπόλοιποι που ήταν στο περίπου, απλώς θα κλαίνε όταν διαπιστώσουν τη διεθνή και εγχώρια προβολή, ενώ οι ίδιοι τρέχουν ολημερίς για να τους πάρει πλάνα το τοπικό κανάλι. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:16
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω πως εξαρχης ηταν ο Γεωργιος Παπανδρεου να το παρει αντικαθιστωντας τον Γαρουφαλια.

Ο πατησιωτης ισως εχει καλυτερη εικονα μιας και ηταν πιο συγχρονος με τα γεγονοτα (αν και μικρος τοτε).
Δεν θυμάμαι βέβαια τα γεγονότα ( 6 ετών) αλλά ήταν δημοφιλές ανάγνωσμα στη μεταπολίτευση.Πουθενά δεν είχα διαβάσει την πιθανότητα να έπαιρνε ο Ανδρέας το υπουργείο.Ο Ανδρέας ήταν κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της στρατιωτικής οργάνωσης ΑΣΠΙΔΑ και θα πέρναγε από στρατοδικείο.Ο πατέρας του ήθελε το υπουργείο για να ελέγξει τα της δίκης.Είναι πολύ πεζά τα πράγματα.
Αυτό βέβαια δεν ήταν θέμα λαικής κυριαρχίας όπως το εμφάνισαν οι κεντροαριστεροί αλλά θέμα κωλύματος λόγω οικογενειακής σχέσης.
Η επίσημη θέση των "δημοκρατών" ήταν ότι ο ΑΣΠΙΔΑ δεν υπήρχε και ήταν σκευωρία και την πίστευα και εγώ μέχρι που είδα τη δεκαετία του 80 υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνουν και να διαφημίζουν ότι ήσαν μέλη του ΑΣΠΙΔΑ (που λίγα χρόνια πριν έλεγαν ότι δεν υπήρχε :lol: )
Από τότε δεν πιστεύω σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή "σκάνδαλο" εφευρίσκει η "δημοκρατική παράταξη" και βέβαια η αριστερά και σπανίως πέφτω έξω - τι Βατοπέδια - τι δομημένα ομόλογα - τι Χαικάληδες και δωροδοκίες,όλα ήσαν μούφες με αποκορυφωμα τη Νοβάρτις.
Οπότε καταλαβαίνετε και τη γνώμη έχω για τις "παρακολουθήσεις" - για τη μικρή Μαρία του Έβρου είναι περιττά τα σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:08
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:42 Κάτι πιο σοβαρό, παίζει; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και δεν κάνω πλάκα.
Εικόνα
Eυχαριστώ για τη ζαίικη απάντηση. Πολύ καλύτερη απ' ό,τι περίμενα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
George_V

πατησιωτης έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:29
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:16

Δεν θυμάμαι βέβαια τα γεγονότα ( 6 ετών) αλλά ήταν δημοφιλές ανάγνωσμα στη μεταπολίτευση.Πουθενά δεν είχα διαβάσει την πιθανότητα να έπαιρνε ο Ανδρέας το υπουργείο.Ο Ανδρέας ήταν κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της στρατιωτικής οργάνωσης ΑΣΠΙΔΑ και θα πέρναγε από στρατοδικείο.Ο πατέρας του ήθελε το υπουργείο για να ελέγξει τα της δίκης.Είναι πολύ πεζά τα πράγματα.
Αυτό βέβαια δεν ήταν θέμα λαικής κυριαρχίας όπως το εμφάνισαν οι κεντροαριστεροί αλλά θέμα κωλύματος λόγω οικογενειακής σχέσης.
Η επίσημη θέση των "δημοκρατών" ήταν ότι ο ΑΣΠΙΔΑ δεν υπήρχε και ήταν σκευωρία και την πίστευα και εγώ μέχρι που είδα τη δεκαετία του 80 υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνουν και να διαφημίζουν ότι ήσαν μέλη του ΑΣΠΙΔΑ (που λίγα χρόνια πριν έλεγαν ότι δεν υπήρχε :lol: )
Από τότε δεν πιστεύω σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή "σκάνδαλο" εφευρίσκει η "δημοκρατική παράταξη" και βέβαια η αριστερά και σπανίως πέφτω έξω - τι Βατοπέδια - τι δομημένα ομόλογα - τι Χαικάληδες και δωροδοκίες,όλα ήσαν μούφες με αποκορυφωμα τη Νοβάρτις.
Οπότε καταλαβαίνετε και τη γνώμη έχω για τις "παρακολουθήσεις" - για τη μικρή Μαρία του Έβρου είναι περιττά τα σχόλια.
Αυτα θυμομουν και γω περιπου.

Θυμαμαι πιτσιρικας τον Μπουλουκο που ηταν Λοχαγος το 1965 και εμπλεκομενος στον ΑΣΠΙΔΑ να περιοδευει τη Μεσσηνια στις εκλογές του 1989 και να αναφέρεται στον ΑΣΠΙΔΑ.

Μαλιστα μου ειχε κανει εντυπωση τοτε και ειχα ρωτησει τον πατέρα μου τι εννοει "ΑΣΠΙΔΑ" νομιζοντας οτι αναφερεται σε κανονικη ασπιδα απο τις αρχαιες. :003:
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:22

Κι εγώ αυτήν την εντύπωση έχω. Αλλά κατά τα φαινόμενα που υπήρχαν πριν το θέμα της κηδείας, δεν νομίζω ότι το αν θα πήγαινε ο Λοβέρδος πχ στη νδ εξαρτάται από το αν θα πήγαινε ο Μητσοτάκης στην κηδεία. Κατά τα άλλα, θα πάει και ο Γερουλάνος στην κηδεία, οπότε θα υπάρχει άρωμα πασόκ.

Αυτοί που σίγουρα θα βγουν κερδισμένοι, είναι οι βουλευτές της νδ που θα πάνε στην κηδεία. Οι υπόλοιποι που ήταν στο περίπου, απλώς θα κλαίνε όταν διαπιστώσουν τη διεθνή και εγχώρια προβολή, ενώ οι ίδιοι τρέχουν ολημερίς για να τους πάρει πλάνα το τοπικό κανάλι. :lol:

Η ΝΔ ετοιμαζεται για καονικη λεηλασια του ΚΙΝΑΛ, πιχι να του παρει πολλα στελεχη.

Και βεβαια περα απο αυτο ο Κουλης πιστευω οτι δεχτηκε εισηγησεις να μην ξεφτυλιστει ολο το πολιτικο συστημα της μεταπολιτευσης αν γινοταν το ελα να δεις σε λαικο προσκυνημα 3 ημερων. Κατι τετοιο θα εβγαζε πολιτικο μηνυμα σε ολη τη μεταπολιτευση οτι κυριοι αποτυχατε, μονο να κλεβετε μπορειτε και να διαλυετε τη χωρα.

.
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:39 Eυχαριστώ για τη ζαίικη απάντηση. Πολύ καλύτερη απ' ό,τι περίμενα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ακόμη ένας ενδιαφέρων διάλογος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

:lol: :lol: :lol:

Εικόνα

Ασχετο...... η ΩΡΑ υποστηρίζει Εμφιετζόγλου ; :o
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
BillSeism
Phorum.gr user: ΒΑΣΙΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BillSeism »

Εν τω μεταξύ:
Άρθρο 4 παρ. 7 του Ελληνικού Συντάγματος:

7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες

Δεν ξέρω όμως αν αυτή η φράση του Συντάγματος έμμεσα δεν επιτρέπει να ταφεί ένας έκπτωτος βασιλιάς με δημόσια δαπάνη και με τιμές.
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:50 Ακόμη ένας ενδιαφέρων διάλογος.
και εχεις απορίες, και δεν θες να καταλάβεις οτι ειναι ζηλιάρης.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”