George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:16
enaon έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:13
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:09
Το θεμα του Υπουργειου ηταν ο ελεγχος του στρατου. Το Παλατι με τον δηλωμενο φανατικο βασιλοφρονα Γαρουφαλια μπορουσε να κοιμαται ησυχο οτι ο στρατος θα ειναι υπο τον αμεσο ελεγχο του.
ναι οκ, απλά νομίζω χανεις λίγους μήνες, ο Γεώργιος ειπε να το παρει ο ίδιος πιο μετά.
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω πως εξαρχης ηταν ο Γεωργιος Παπανδρεου να το παρει αντικαθιστωντας τον Γαρουφαλια.
Ο πατησιωτης ισως εχει καλυτερη εικονα μιας και ηταν πιο συγχρονος με τα γεγονοτα (αν και μικρος τοτε).
Δεν θυμάμαι βέβαια τα γεγονότα ( 6 ετών) αλλά ήταν δημοφιλές ανάγνωσμα στη μεταπολίτευση.Πουθενά δεν είχα διαβάσει την πιθανότητα να έπαιρνε ο Ανδρέας το υπουργείο.Ο Ανδρέας ήταν κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της στρατιωτικής οργάνωσης ΑΣΠΙΔΑ και θα πέρναγε από στρατοδικείο.Ο πατέρας του ήθελε το υπουργείο για να ελέγξει τα της δίκης.Είναι πολύ πεζά τα πράγματα.
Αυτό βέβαια δεν ήταν θέμα λαικής κυριαρχίας όπως το εμφάνισαν οι κεντροαριστεροί αλλά θέμα κωλύματος λόγω οικογενειακής σχέσης.
Η επίσημη θέση των "δημοκρατών" ήταν ότι ο ΑΣΠΙΔΑ δεν υπήρχε και ήταν σκευωρία και την πίστευα και εγώ μέχρι που είδα τη δεκαετία του 80 υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνουν και να διαφημίζουν ότι ήσαν μέλη του ΑΣΠΙΔΑ (που λίγα χρόνια πριν έλεγαν ότι δεν υπήρχε

)
Από τότε δεν πιστεύω σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή "σκάνδαλο" εφευρίσκει η "δημοκρατική παράταξη" και βέβαια η αριστερά και σπανίως πέφτω έξω - τι Βατοπέδια - τι δομημένα ομόλογα - τι Χαικάληδες και δωροδοκίες,όλα ήσαν μούφες με αποκορυφωμα τη Νοβάρτις.
Οπότε καταλαβαίνετε και τη γνώμη έχω για τις "παρακολουθήσεις" - για τη μικρή Μαρία του Έβρου είναι περιττά τα σχόλια.