!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:42
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:32 Αυτό που συνεχίζω να μην καταλαβαίνω είναι το γιατί από τη στιγμή που η κηδεία θα είναι ιδιωτική, θα ήταν προβληματική η παρουσία μελών της κυβέρνησης.

Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο. Ο Κωνσταντίνος πήγε στην κηδεία του Μητσοτάκη. Ο γιος του Μητσοτάκη, γιατί δεν πρέπει να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου; Επειδή είναι πρωθυπουργός;
Ή για να μη θεωρηθεί φιλοβασιλικός; Αν είναι έτσι, γιατί πήγε να συγχαρεί αυτοπροσώπως τον Κάρολο και δεν έστειλε ένα συγχαρητήριο μήνυμα;

Με λίγα λόγια, υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο, πρωτόκολλο κλπ που να καθιστά ασύμβατη ή οτιδήποτε άλλο, την παρουσία του πρωθυπουργού ή υψηλόβαθμων στελεχών στη συγκεκριμένη φάση; Ή έστω κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό; Κηδεία είναι, δεν είναι γάμος και χαρά.
Ο Κουλης φοβαται μην τον πει φιλοβασιλικο ο Τσιπρας.
Κάτι πιο σοβαρό, παίζει; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και δεν κάνω πλάκα.
Τι πιο σοβαρο? Αυτη ειναι ολη η αληθεια.

Ασοβαρη μεν αλλα αυτο ειναι γεγονος. Ειναι φοβικος και δεν θέλει τη ρετσινια του φιλοβασιλικου πριν τις εκλογες υπο τον φοβο ετσι να χάσει τις ψήφους του Κέντρου και των μετριοπαθων κεντροδεξιων.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:43 Δεν νομιζω. Με τις ανακρισεις να τρέχουν για τον ΑΣΠΙΔΑ και τον Ανδρεα να θεωρειται ως υποπτος συμμετοχης σε αυτον θα ηταν σκάνδαλο μεγατονων να γινει ο Ανδρεας ΥΠΑΜ.

Ειναι σαν να λεμε οτι ο Πάτσης ειναι υποπτος για φορολογικες/οικονομικες παραβάσεις και ο Κουλης τον διοριζει ΥΠΟΙΚ.
δεν τα εχω προλάβει οπότε δεν επιμένω, νομίζω όμως ήταν σε δύο στάδια το πρόβλημα, στο δεύτερο αυτοπροτάθηκε. Η σύγκριση με τον πάτση ειναι αποτυχία νομίζω :)
Άβαταρ μέλους
George_V

enaon έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:51
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:43 Δεν νομιζω. Με τις ανακρισεις να τρέχουν για τον ΑΣΠΙΔΑ και τον Ανδρεα να θεωρειται ως υποπτος συμμετοχης σε αυτον θα ηταν σκάνδαλο μεγατονων να γινει ο Ανδρεας ΥΠΑΜ.

Ειναι σαν να λεμε οτι ο Πάτσης ειναι υποπτος για φορολογικες/οικονομικες παραβάσεις και ο Κουλης τον διοριζει ΥΠΟΙΚ.
δεν τα εχω προλάβει οπότε δεν επιμένω, νομίζω όμως ήταν σε δύο στάδια το πρόβλημα, στο δεύτερο αυτοπροτάθηκε. Η σύγκριση με τον πάτση ειναι αποτυχία νομίζω :)
Καταλαβαινεις τι θελω να πω. Τηρουμενων των αναλογιων δλδ.

Ουτε εγω τα προλαβα καθως γεννηθηκα 16 χρονια μετα απο αυτα τα γεγονοτα αλλα ειναι κοινη λογικη οταν καποιος ειναι στο ματι της καταιγιδας δεν τον βαζεις προιστάμενο των ανακρισεων εις βαρος του.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Μπεκρής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπεκρής »

Εστία πήρατε;
Τρέξτε, θα εξαντληθεί.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:45
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:35

Ο Κουλης φοβαται μην τον πει φιλοβασιλικο ο Τσιπρας.

Ασοβαρη μεν αλλα αυτο ειναι γεγονος. Ειναι φοβικος και δεν θέλει τη ρετσινια του φιλοβασιλικου πριν τις εκλογες υπο τον φοβο ετσι να χάσει τις ψήφους του Κέντρου και των μετριοπαθων κεντροδεξιων.
Και από πού προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος ήταν αντιπαθής φυσιογνωμία στους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς; Κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα, είτε μόνος είτε με την οικογένεια του, δεν είδα να αντιμετωπίζεται εχθρικά από τον περίγυρο. Το πολιτειακό είχε λήξει από καιρό. Και το κυριώτερο, δεν εξέφραζε ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του κάποια εχθρικότητα ή εκδικητικότητα για την Ελλάδα, το τελείως αντίθετο συνέβαινε.

Στην τελική, ακόμη και οι δηλωμένοι φιλοβασιλικοί, νδ ψήφιζαν. Και δεν νομίζω ότι το έκαναν με καταχθόνιο πλάνο ανατροπής του πολιτεύματος. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
George_V

Μπεκρής έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:56 Εστία πήρατε;
Τρέξτε, θα εξαντληθεί.
Σιγα μη παρουμε Εστια.

Εν τουτοις εδω κατω το παει για εξάντληση. Βγηκα το πρωι για τσιγάρα και ειδα πολυ κοσμο να κυκλοφορει με Εστια παραμασχαλα (αυτη με το δωρο οχι τη σκέτη) και αλλους με την Καθημερινη (νομιζω ηταν Καθημερινη δεν προσεξα. Η μηπως Βραδυνη) που εδινε δώρο την Βιογραφια του Κωνσταντινου.

Αλλα εδω ειναι λογικο. Η Μεσσηνια με την Λακωνια ειναι απο τους πλεον φιλοβασιλικους νομους.
Άβαταρ μέλους
George_V

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:58

Και από πού προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος ήταν αντιπαθής φυσιογνωμία στους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς; Κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα, είτε μόνος είτε με την οικογένεια του, δεν είδα να αντιμετωπίζεται εχθρικά από τον περίγυρο. Το πολιτειακό είχε λήξει από καιρό. Και το κυριώτερο, δεν εξέφραζε ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του κάποια εχθρικότητα ή εκδικητικότητα για την Ελλάδα, το τελείως αντίθετο συνέβαινε.

Στην τελική, ακόμη και οι δηλωμένοι φιλοβασιλικοί, νδ ψήφιζαν. Και δεν νομίζω ότι το έκαναν με καταχθόνιο πλάνο ανατροπής του πολιτεύματος. :)
Προφανως υπαρχουν κεντροδεξιοι που ειναι αντιβασιλικοι. Δεν ειναι ολοι οι δεξιοι βασιλοφρονες.

Αν πηγαινε σε κηδεια με full ceremonial οι κεντρωοι και οι μετριοπαθεις αντιβασιλικοι κεντροδεξιοι ειναι σφοδρα πιθανο να τον χαιρετουσαν σε καποιο βαθμο.

Οποτε πηγε με τη λογικη του lesser evil. Θα χασουμε που θα χασουμε ψηφους τουλαχιστον ας περιορισουμε τη ζημια στους ακραιφνως βασιλοφρονες που ειναι λιγοι παρα να να μας φυγει το Κέντρο (που θα παει στο ΠΑΣΟΚ) και οι κεντροδεξιοι αντιβασιλικοι που θα σκορπισουν σε αλλα δεξια σχηματα.
Άβαταρ μέλους
enaon

George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:55 Ουτε εγω τα προλαβα καθως γεννηθηκα 16 χρονια μετα απο αυτα τα γεγονοτα αλλα ειναι κοινη λογικη οταν καποιος ειναι στο ματι της καταιγιδας δεν τον βαζεις προιστάμενο των ανακρισεων εις βαρος του.
μα το θέμα του υπουργείου άρχισε αρκετά πρίν κατηγορηθεί ο Ανδρέας νομίζω, η λύση ήταν να το παρει ο ίδιος ο Γεώργιος και καλά. Δεν ειναι και οτι ηταν κρυμμένος ο Ανδρεας, το μεγαλύτερο υπουργείο ειχε έτσι και αλλιως στην αρχή της κυβερνησης.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Τρέξτε, θα εξαντληθεί.
Αν πήρατε δύο εστίες, μπορούμε να τις στήσουμε στα 100 μέτρα και να παίξουμε κανα ποδοσφαιράκι...
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:42 Κάτι πιο σοβαρό, παίζει; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και δεν κάνω πλάκα.
Εικόνα
Μπεκρής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπεκρής »

George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:59
Τρέξτε, θα εξαντληθεί.
Σιγα μη παρουμε Εστια.

Εν τουτοις εδω κατω το παει για εξάντληση. Βγηκα το πρωι για τσιγάρα και ειδα πολυ κοσμο να κυκλοφορει με Εστια παραμασχαλα (αυτη με το δωρο οχι τη σκέτη) και αλλους με την Καθημερινη (νομιζω ηταν Καθημερινη δεν προσεξα. Η μηπως Βραδυνη) που εδινε δώρο την Βιογραφια του Κωνσταντινου.

Αλλα εδω ειναι λογικο. Η Μεσσηνια με την Λακωνια ειναι απο τους πλεον φιλοβασιλικους νομους.
Εσύ λες για το βήμα. Την είχε ξαναβγάλει πριν κάτι χρόνια την αυτοβιογραφία.
Η εστία με τη σημαία θα εξαντληθεί. Εγώ με το ζόρι βρήκα στην Θεσσαλονίκη.
Όσοι θέλετε, τρέξτε.
Άβαταρ μέλους
George_V

enaon έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:05
George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:55 Ουτε εγω τα προλαβα καθως γεννηθηκα 16 χρονια μετα απο αυτα τα γεγονοτα αλλα ειναι κοινη λογικη οταν καποιος ειναι στο ματι της καταιγιδας δεν τον βαζεις προιστάμενο των ανακρισεων εις βαρος του.
μα το θέμα του υπουργείου άρχισε αρκετά πρίν κατηγορηθεί ο Ανδρέας νομίζω, η λύση ήταν να το παρει ο ίδιος ο Γεώργιος και καλά. Δεν ειναι και οτι ηταν κρυμμένος ο Ανδρεας, το μεγαλύτερο υπουργείο ειχε έτσι και αλλιως στην αρχή της κυβερνησης.
Το θεμα του Υπουργειου ηταν ο ελεγχος του στρατου. Το Παλατι με τον δηλωμενο φανατικο βασιλοφρονα Γαρουφαλια μπορουσε να κοιμαται ησυχο οτι ο στρατος θα ειναι υπο τον αμεσο ελεγχο του.

Η αναθεση του ΥΠΑΜ σε αλλο προσωπο που ηταν out of reach απο το Παλατι ειχε το ρισκο να απωλεσθη ο ελεγχος του στρατου με απροβλεπτες συνεπειες (δεδομένου οτι ο προαλειφομενος διαδοχος του Γεωργιου Παπανδρέου ο Αντρεας σιγουρα θα εθετε πολιτειακο ζήτημα μολις επαιρνε εξουσια).
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 15 Ιαν 2023, 06:40 Μήπως τελικά αντί να τον θάψουν να τον μαρμαρώσουν;
Πόσο πάει το μάρμαρο;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

George_V έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:58

Προφανως υπαρχουν κεντροδεξιοι που ειναι αντιβασιλικοι. Δεν ειναι ολοι οι δεξιοι βασιλοφρονες.

Αν πηγαινε σε κηδεια με full ceremonial οι κεντρωοι και οι μετριοπαθεις αντιβασιλικοι κεντροδεξιοι ειναι σφοδρα πιθανο να τον χαιρετουσαν σε καποιο βαθμο.

Οποτε πηγε με τη λογικη του lesser evil. Θα χασουμε που θα χασουμε ψηφους τουλαχιστον ας περιορισουμε τη ζημια στους ακραιφνως βασιλοφρονες που ειναι λιγοι παρα να να μας φυγει το Κέντρο (που θα παει στο ΠΑΣΟΚ) και οι κεντροδεξιοι αντιβασιλικοι που θα σκορπισουν σε αλλα δεξια σχηματα.
Κατά τα φαινόμενα, κι εσύ την ίδια νοοτροπία έχεις. Συνδέεις την παρουσία σε μία κηδεία με φουλ βασιλοφρονισμό.

Δεν το λέω ως κατηγορία, έτσι; Απλώς μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό το σκεπτικό.

Στην τελική, αν οι περισσότεροι σκέπτονται έτσι, τότε έπραξε ορθώς και δεν το έκανε για να μην τον παρεξηγήσει ο Τσίπρας. :lol:

Η άποψη μου είναι ότι θα χάσει πολύ περισσότερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”