nowhere έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 12:46
εγώ πάντως αν σε κάποια μάχη [ηρωική μουσική] έβλεπα κάποιον να έρχεται καταπάνω μου με ένα σπαθι προσπαθώντας να τρέξει μέσα στα χιόνια θα τον πυροβολούσα δεν θα προσπαθούσα να τρέξω γρηγορότερα
Καλά εσύ δεν έχεις καταλάβει ακόμη πως γίνεται μία μάχη.
Οι σφαίρες στο όπλο τελειώνουν και πρέπει να ξαναγεμίσεις. Ο εχθρός είναι μερικά μέτρα μπροστά σου, δεν προλαβαίνεις να ξαναγεμίσεις, ή επιτίθεσαι με την ξιφολόγχη, ή αμύνεσαι με την ξιφολόγχη, ή γυρνάς και το βάζει στα πόδια.
nowhere έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 12:46
εγώ πάντως αν σε κάποια μάχη [ηρωική μουσική] έβλεπα κάποιον να έρχεται καταπάνω μου με ένα σπαθι προσπαθώντας να τρέξει μέσα στα χιόνια θα τον πυροβολούσα δεν θα προσπαθούσα να τρέξω γρηγορότερα
Υπάρχει διήγηση Έλληνα καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ που το 1974 καθάρισε 2 Τούρκους με την ξιφολόγχη.
Υπάρχει διήγηση Έλληνα καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ που το 1974 καθάρισε 2 Τούρκους με την ξιφολόγχη.
Άλλο καταδρομείς άλλο ΕΛΔΥΚ.
Ο Μπικάκης τι ήταν;
Νομίζω δεν λέγονταν ΕΛΔΥΚ τότε αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Πάντως στη θεωρία η 35η ΜΚ ανήκει στην Εθνική Φρουρά όχι στην ΕΛΔΥΚ. Απαρτίζεται από εθελοντές με κυπριακές ρίζες κτλ κτλ.
Στη πράξη η ίδια μοίρα είναι η Λ' ΜΚ της ΕΛΔΥΚ.
Μηχανικός έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 15:52
Οι σφαίρες στο όπλο τελειώνουν και πρέπει να ξαναγεμίσεις. Ο εχθρός είναι μερικά μέτρα μπροστά σου, δεν προλαβαίνεις να ξαναγεμίσεις, ή επιτίθεσαι με την ξιφολόγχη, ή αμύνεσαι με την ξιφολόγχη, ή γυρνάς και το βάζει στα πόδια.
ναι ράμπο το κατάλαβα.είσαι εσύ και ένας άλλος μόνοι σας στα 10 μέτρα και οι ένας πυροβολάει τον άλλον,σε κάποια φάση που αδειάζει το όπλο του ορμάς με την ξιφολόγχη και τον κυνηγάς
5χρονο πρέπει να ήμουν τότε το 1974, αλλά θυμάμαι ότι αφήσαμε τα πιάτα με το φαγητό στο μεσημεριανό τραπέζι στην παραθέριση , μαζέψαμε πράματα ,είδα τον γείτονα να δοκιμάζει το όπλο, μας πήρε ένα βανάκι φολκσβάγκεν για Λάρισα και τον πατέρα μου επιστράτευση..
Σοκαριστικές στιγμές ,δε φεύγουν απ' τη μνήμη.
Μηχανικός έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 15:52
ναι ράμπο το κατάλαβα.είσαι εσύ και ένας άλλος μόνοι σας στα 10 μέτρα και οι ένας πυροβολάει τον άλλον,σε κάποια φάση που αδειάζει το όπλο του ορμάς με την ξιφολόγχη και τον κυνηγάς
Στα τυφέκια του 40 δεν άλλαζες γεμιστήρα όταν τελειώναν οι σφαίρες όπως στα σημερινά όπλα, έμπαιναν χύμα οι σφαίρες.
Εσύ λοιπόν όταν θα έβλεπες τον εχθρό στα μερικά μέτρα, από την τρομάρα σου, θα τρέμανε τα χέρια σου και δεν θα μπορούσες να βάλεις σφαίρες στο όπλο σου και να είχες χρόνο.
αν είναι 50 από την μια και 50 από την άλλη είναι λίγο δύσκολο να συγχρονιστούν στο άδειασμα.φαντάζομαι υπήρχαν και πολυβολα έχω δει την σκηνή με τον πρέκα που γαζώνει
Να επισημάνω ότι κάθε στρατιώτης έχει καμιά εκατοστή σφαίρες μαζί του. Πολύ γρήγορα τελειώνουν οι σφαίρες ειδικά αν είσαι χέστης, γιατί από το φόβο σου πυροβολείς στα κουτουρού.
Στα βουνά της Αλβανίας έγιναν μάχες με την ξιφολόγχη σώμα με σώμα.
Και όλες τις φορές τους γαμήσαμε τους Ιταλούς, γιατί οι δικοί μας ήταν εκπαιδευμένοι στην ξιφολόγχη ενώ οι Ίταλοί δεν ήταν.
Kαι στη μάχη της Κρήτης 8.000 Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έμειναν επιτόπου, γιατί άραγε;
και οι 2 παππούδες μου φάγαν μπόλικους ,ο ένας είχε όπλο (περίστροφο) ο άλλος όχι.
Εγώ δεν γνώρισα παππούδες. Ένας σκοτώθηκε στον ιταλικό βομβαρδισμό των Τρικάλων κι ο άλλος έπεσε στο οχυρό Ποποτλίβιτσα.
Μηχανικός έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 16:20
Να επισημάνω ότι κάθε στρατιώτης έχει καμιά εκατοστή σφαίρες μαζί του. Πολύ γρήγορα τελειώνουν οι σφαίρες ειδικά αν είσαι χέστης, γιατί από το φόβο σου πυροβολείς στα κουτουρού.
Τραγικά λίγες για ένα πεζικάριο και νομίζω ότι όλοι ανεξαρτήτως θέσης (είτε πρώτη γραμμή μέτωπο είτε οδηγός στα μετόπισθεν) φέρουν τις ίδιες.