!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πολιτισμικός εμπλουτισμός στο κέντρο της Αθήνας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
μη επανδρωμένη σέλφι

Re: Πολιτισμικός εμπλουτισμός στο κέντρο της Αθήνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μη επανδρωμένη σέλφι »

μπιστη σωραιος
Naida έγραψε: 08 Δεκ 2018, 09:08 Δε μ' αρέσει η φάτσα της.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Μπίστης έγραψε: 02 Δεκ 2018, 18:38
Εδώ έκλεισαν καρακλασικά μαγαζιά όπως ο Παρθενών της Σκουφά (το Εν Δελφοίς) και το Rosebud.
Το Mommy υπάρχει ακόμα ;
Δεν ξέρω αλλά αυτά περισσότερο Κολωνακιώτικα θεωρούνται, άλλη φάση.

Το σίγουρο είναι ότι έχουν κλείσει αρκετά (εμπορικά και μη) και στο Κολωνάκι.
Αλλά αυτό συνέβη περισσότερο λόγω κρίσης παρά πολυπολιτισμικότητας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μπίστης έγραψε: 02 Δεκ 2018, 18:38
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Δεκ 2018, 18:17 Σε Σωκράτους, Μενάνδρου, τι παίζει;
Μάλλον οι πάκι έχουν λεφτά και βγάζουν όλες τις άδειες, σχέδιο γιά Πάκι Τάουν αποκλείεται να υπάρχει.
Σ' αυτές τις περιοχές, "πάκι" υπήρχαν πάντα. Όπως και στην Αθηνάς, από Μοναστηράκι μέχρι Ομόνοια. Ήταν όμως εργαζόμενοι σε μαγαζιά ή μαζευόντουσαν σε συγκεκριμένα σημεία για δουλειές του ποδαριού. Σωκράτους, Μενάνδρου και λοιποί δρόμοι περπαντιόντουσαν μέχρι την Ομόνοια. Την τελευταία 5ετία-8ετία πάντως, το πράγμα έχει ξεφύγει. Η αρχή ήταν το 2008 (έχουμε και τιμημένη επέτειο σε λίγες μέρες) και από εκεί και πέρα υπάρχει μια συνεχής συνουσία του Δία. Όποιος το έχει ζήσει το ξέρει. Όποιος δεν το έχει ζήσει, λέει τα δικά του και το χειρότερο νομίζει ότι πείθει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Δεκ 2018, 18:56 Σ' αυτές τις περιοχές, "πάκι" υπήρχαν πάντα. Όπως και στην Αθηνάς, από Μοναστηράκι μέχρι Ομόνοια. Ήταν όμως εργαζόμενοι σε μαγαζιά ή μαζευόντουσαν σε συγκεκριμένα σημεία για δουλειές του ποδαριού. Σωκράτους, Μενάνδρου και λοιποί δρόμοι περπαντιόντουσαν μέχρι την Ομόνοια. Την τελευταία 5ετία-8ετία πάντως, το πράγμα έχει ξεφύγει. Η αρχή ήταν το 2008 (έχουμε και τιμημένη επέτειο σε λίγες μέρες) και από εκεί και πέρα υπάρχει μια συνεχής συνουσία του Δία. Όποιος το έχει ζήσει το ξέρει. Όποιος δεν το έχει ζήσει, λέει τα δικά του και το χειρότερο νομίζει ότι πείθει.
γαλή έχεις περπατήσει απο ομόνοια μέχρι μοναστιράκι φέτος ή πέρυσι, και σου φάνηκε χειρότερα από κάποια άλλη χρονιά; Ο τουρισμός στο κέντρο ανεβαίνει με φοβερούς ρυθμούς, αν δεν πάει κάτι στραβά υπάρχει ευκαιρία σοβαρή.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Συμφωνώ με τον Αέναο περί τουρισμού, κυρίως αμερικανοί

Aπό Μεταξουργείο μέχρι Ευριπίδου τα πάντα είναι κινέζικα, χρειζόμαστε τόσες πολλές σαβούρες ή είμαστε υπερβολικοί ;

Αν κρατηθεί ένα μαγαζί με μπαχάρια γιά μουσειακούς λόγους θα είμαστε τυχεροί αλλά ποιός θα νοιαστεί ... :a040:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

Μπίστης έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:09 Συμφωνώ με τον Αέναο περί τουρισμού, κυρίως αμερικανοί
Aπό Μεταξουργείο μέχρι Ευριπίδου τα πάντα είναι κινέζικα, χρειζόμαστε τόσες πολλές σαβούρες ή είμαστε υπερβολικοί ;
Αν κρατηθεί ένα μαγαζί με μπαχάρια γιά μουσειακούς λόγους θα είμαστε τυχεροί αλλά ποιός θα νοιαστεί ... :a040:
Το "Μπαχάρ";

Γιατί να μην κρατηθεί; Ουρές έχει όλες τις ώρες.
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης
    Άβαταρ μέλους
    Μπίστης

Παλιά πουλάγανε και οι διπλανοί, τώρα έχει πλαστικά πραγματάκια μόνο
    "I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
    Άβαταρ μέλους
    enaon

Μπίστης έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:15 Παλιά πουλάγανε και οι διπλανοί, τώρα έχει πλαστικά πραγματάκια μόνο
    αυτοί με τα πλαστικά είναι όσοι τα έχουν φτύσει καιρό τώρα, δεν έχουν ελπίδα να κρατηθούν αν τα πράγματα ανέβουν, θα γίνουν κάτι πιο ενδιαφέρον ή απλά δεν θα αλλάξει η περιοχή πάλι.
    Άβαταρ μέλους
    Μπίστης

Mα η τάση της περιοχής είναι να ανέβουν τα πάκι σοπς όχι να ενωθούν νέα τρέντυ μαγαζία με αυτά της Αγ. Ειρήνης.
    Το κέντρο στους τουρίστες και την νεολαία και το παράκεντρο στους νέους πολίτες της χώρας.

Γιά να θυμηθώ Ορέστη35 πάλι στην πλαταία βαράγανε τα άφρο τύμπανα.
    Φαίνεται δεν υπάρχει κάτι πιό ταιριαστό γιά να ατενίζεις τον Βράχο
    Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

Μπίστης έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:15
    Saliveros έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:14 Το "Μπαχάρ";
    Γιατί να μην κρατηθεί; Ουρές έχει όλες τις ώρες.
    Παλιά πουλάγανε και οι διπλανοί, τώρα έχει πλαστικά πραγματάκια μόνο
    :smt017

Τι εννοείς; Δεν είναι γνήσια τα προιόντα του;
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης
      Άβαταρ μέλους
      Μπίστης

Εννοώ οτι εκεί που είχε άλλα μπαχαροπωλεία τώρα έχει κινέζικα πλαστικά, ένα παιζάκι του 2025 δεν θα γνωρίζει την Ευριπίδου που ξέραμε
      Άβαταρ μέλους
      enaon

Μπίστης έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:25 Mα η τάση της περιοχής είναι να ανέβουν τα πάκι σοπς όχι να ενωθούν νέα τρέντυ μαγαζία με αυτά της Αγ. Ειρήνης.
      Το κέντρο στους τουρίστες και την νεολαία και το παράκεντρο στους νέους πολίτες της χώρας.

Γιά να θυμηθώ Ορέστη35 πάλι στην πλαταία βαράγανε τα άφρο τύμπανα.
      Φαίνεται δεν υπάρχει κάτι πιό ταιριαστό γιά να ατενίζεις τον Βράχο
      μπορεί να γίνει έτσι ναι, αλλά ειναι θέμα δικό μας νομίζω. Έχει τύχει να ξέρω οτι επενδύσεις 100χιλ κάνουν απόσβεση σε λιγότερο από έτος, απίστευτα πράγματα συμβαίνουν νομίζω αλλά θα δείξει.
      Άβαταρ μέλους
      ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:03
      ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Δεκ 2018, 18:56 Σ' αυτές τις περιοχές, "πάκι" υπήρχαν πάντα. Όπως και στην Αθηνάς, από Μοναστηράκι μέχρι Ομόνοια. Ήταν όμως εργαζόμενοι σε μαγαζιά ή μαζευόντουσαν σε συγκεκριμένα σημεία για δουλειές του ποδαριού. Σωκράτους, Μενάνδρου και λοιποί δρόμοι περπαντιόντουσαν μέχρι την Ομόνοια. Την τελευταία 5ετία-8ετία πάντως, το πράγμα έχει ξεφύγει. Η αρχή ήταν το 2008 (έχουμε και τιμημένη επέτειο σε λίγες μέρες) και από εκεί και πέρα υπάρχει μια συνεχής συνουσία του Δία. Όποιος το έχει ζήσει το ξέρει. Όποιος δεν το έχει ζήσει, λέει τα δικά του και το χειρότερο νομίζει ότι πείθει.
      γαλή έχεις περπατήσει απο ομόνοια μέχρι μοναστιράκι φέτος ή πέρυσι, και σου φάνηκε χειρότερα από κάποια άλλη χρονιά; Ο τουρισμός στο κέντρο ανεβαίνει με φοβερούς ρυθμούς, αν δεν πάει κάτι στραβά υπάρχει ευκαιρία σοβαρή.
      Δεν κατάλαβες τίποτα, έτσι;
      Το θέμα δεν είναι τι παίζει από Ομόνοια έως Μοναστηράκι μέσω Αθηνάς αλλά το πόσο βιώσιμη είναι μια περιοχή εκτός των τουριστικών σημείων, όλο το 24ωρο.
      Κατά τα άλλα, πες μου τι ώρα εννοείς και θα σου πω που έχω περπατήσει και τι διαφορά έχω δει.
      Και καλό θα είναι να αναφέρεις και δρόμους. Το τι επιχειρήσεις/βιοτεχνίες έπαιζαν πριν και μετά την οικονομική και... πολυπολιτισμική κρίση, το ξέρω.
      Η ελπίδα είναι παγίδα.
      Άβαταρ μέλους
      enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:46 Δεν κατάλαβες τίποτα, έτσι;
      Το θέμα δεν είναι τι παίζει από Ομόνοια έως Μοναστηράκι μέσω Αθηνάς αλλά το πόσο βιώσιμη είναι μια περιοχή εκτός των τουριστικών σημείων, όλο το 24ωρο.
      Κατά τα άλλα, πες μου τι ώρα εννοείς και θα σου πω που έχω περπατήσει και τι διαφορά έχω δει.
      Και καλό θα είναι να αναφέρεις και δρόμους. Το τι επιχειρήσεις/βιοτεχνίες έπαιζαν πριν και μετά την οικονομική και... πολυπολιτισμική κρίση, το ξέρω.
      σε χάνω οκ, νόμιζω οτι είναι γνωστό οτι η περιοχή γύρω απο το ιστορικό τρίγωνο είναι εδώ και 40 χρόνια μη βιώσιμη για αστικό οικισμό, για κάποιο λόγο δεν θέλουνε να συμβεί. Ούτε τώρα είναι αλλά δεν είναι και γονατισμένο οικονομικά πλέον, αυτό λέω.

πάντως παιδιά λέμε για Αθήνα και εμπλουτισμό, είναι λίγο περίεργο αν είμαστε απο Αθήνα και καλά. Η πόλη για 2 χιλιάδες χρόνια είχε μερικές χιλιάδες ανθρώπους, κεφαλοχώρι, μέχρι που την εμπλουτίσαμε πρόσφατα.
      Άβαταρ μέλους
      ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:51
      ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Δεκ 2018, 19:46 Δεν κατάλαβες τίποτα, έτσι;
      σε χάνω οκ, νόμιζω οτι είναι γνωστό οτι η περιοχή γύρω απο το ιστορικό τρίγωνο είναι εδώ και 40 χρόνια μη βιώσιμη για αστικό οικισμό, για κάποιο λόγο δεν θέλουνε να συμβεί. Ούτε τώρα είναι αλλά δεν είναι και γονατισμένο οικονομικά πλέον, αυτό λέω.
      Φυσικά και με χάνεις γιατί το "ιστορικό κέντρο" δηλαδή τα μέρη που θα πάει συστημένος ένας τουρίστας, δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που αναφέρω. Χαίρω πολύ, τα μαγαζιά αυτής της περιοχής σαφώς μπορεί να έχουν σχετικές απώλειες αλλά δεν έχουν γονατίσει όπως τα άλλα, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τουριστικού ενδιαφέροντος. Η Αθηνάς (και οι παράδρομοι της) ήταν γεμάτη βιοτεχνίες και μικρομάγαζα. Αλλά προφανώς αυτά δεν ενδιαφέρουν, το θέμα είναι η βιτρίνα.
      Η ελπίδα είναι παγίδα.
      Απάντηση
      • Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”