zteo έγραψε: 09 Ιουν 2022, 20:54
Εγώ είμαι Ι5 οπότε δεν θα συμμετέχω στην σύγκρουση αναγκαστικά.
Θα μπορούσες να συμμετέχεις κάνοντας "θελήματα" να μεταφέρεις ότι μπορείς στους γεροντότερους στα καταφύγια ή αλλιώς
Όλοι είμαστε χρήσιμοι και μπορούμε - αν θέλουμε - να προσφέρουμε σε τέτοιες καταστάσεις.
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 09 Ιουν 2022, 16:57
Εν καιρώ πολέμου θα κυρηχτει γενική επιστράτευση..
Και ή μη πειθαρχία στην επίσημη πολιτική στρατιωτική ηγεσία θα τιμωρείται με θάνατο ..
Έχει καταργηθεί αυτή η διάταξη από τον καιρό του Σημίτη ακόμα. Δεν υπάρχει θανατική ποινή σε καιρό επιστράτευσης ή πολέμου.
Yπαρχει η ισοβια καθειρξη ομως.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ολα τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης ειναι υποχρεωμένα με κάθε τρόπο να βοηθήσουν το κράτος μέλος που βρίσκεται σε πολεμική σύγκρουση.
Nαι, αλλά όταν το ενα κράτος δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το έργο το έχουμε ξαναδεί σε πολλές επαναλήψεις.
Εμεις ειμαστε συμμαχος του ΝΑΤΟ; Η Τουρκια ειναι; Τι προβλεπει ο κανονισμος του ΝΑΤΟ για αυτες τις περιπτωσεις; Μας βομβαρδιζουν οι νατοικες δυναμεις και μας αλλαζουν τα πετρελαια και στους δυο μας;
Όχι
Η Ελλάδα έχει κάνει διαβήματα να συμπληρωθεί ο καταστατικός με το άρθρο 50 (νομίζω) και να προστεθούν παράμετροι (α, β, γ κλπ) που να περιέχει το σημείο: "Σε περίπτωση που ένα μέλος τού ΝΑΤΟ στραφεί επιθετικά σε άλλο μέλος τού ΝΑΤΟ, τα υπόλοιπα μέλη υποχρεούνται να υπερασπιστούν το αμυνόμενο" και άλλες επί μέρους.
Ο.Ι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O I την 11 Ιουν 2022, 09:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Nαι, αλλά όταν το ενα κράτος δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το έργο το έχουμε ξαναδεί σε πολλές επαναλήψεις.
Εμεις ειμαστε συμμαχος του ΝΑΤΟ; Η Τουρκια ειναι; Τι προβλεπει ο κανονισμος του ΝΑΤΟ για αυτες τις περιπτωσεις; Μας βομβαρδιζουν οι νατοικες δυναμεις και μας αλλαζουν τα πετρελαια και στους δυο μας;
Όχι
Η Ελλάδα έχει κάνει διαβήματα να συμπληρωθεί ο καταστατικός με το άρθρο 50 (νομίζω) και να προστεθούν παράμετροι (α, β, γ κλπ) που να περιέχει το σημείο: "Σε περίπτωση που ένα μέλος τού ΝΑΤΟ στραφεί επιθετικά σε άλλο μέλος τού ΝΑΤΟ, τα υπόλοιπα μέλη υποχρεούνται να υπερασπιστούν το επιτιθέμενο" και άλλες επί μέρους.
Ο.Ι.
Υποθέτω εννοείς να υπερασπιστούν το αμυνόμενο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Όχι
Η Ελλάδα έχει κάνει διαβήματα να συμπληρωθεί ο καταστατικός με το άρθρο 50 (νομίζω) και να προστεθούν παράμετροι (α, β, γ κλπ) που να περιέχει το σημείο: "Σε περίπτωση που ένα μέλος τού ΝΑΤΟ στραφεί επιθετικά σε άλλο μέλος τού ΝΑΤΟ, τα υπόλοιπα μέλη υποχρεούνται να υπερασπιστούν το επιτιθέμενοαμυνόμενο" και άλλες επί μέρους.
Ο.Ι.
Υποθέτω εννοείς να υπερασπιστούν το αμυνόμενο.
Ναι
Το διόρθωσα
Ο.Ι.