!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Με μια βελόνα στο χέρι: 6-8 μήνες η ανοσία του εμβολίου της Πήζερ(ε).

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Με μια βελόνα στο χέρι: 6-8 μήνες η ανοσία του εμβολίου της Πήζερ(ε).

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:01
hellegennes έγραψε: 06 Σεπ 2021, 23:36
Leporello έγραψε: 02 Σεπ 2021, 18:13 Ολα αυτά με την αστήρικτη παραδοχή ότι μία τρίτη δόση θα έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με την δεύτερη και αυτό θα επαναλαμβάνεται στο διηνεκές.
Πόσες ακόμα φορές κουβά;
Ποιός είπε ότι η τρίτη δόση θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με την δεύτερη; Ποιός είπε ότι αυτό θα επαναλαμβάνεται στο διηνεκές;
Επαναλαμβάνω, πόσες φορές κουβά;

Στην αρχή κατάπιες αμάσητο ότι το 98% των κλινικών δοκιμών των 2 εβδομάδων είναι ακριβές και αντικατοπτρίζει την πραγματική μακροχρόνια εικόνα. Σου είπα ότι η ανοσία θα είναι στα επίπεδα των εμβολίων της γρίπης. Είχα δίκιο.

Μετά ήταν ότι η ανοσία από το εμβόλιο ήταν ισχυρότερη της νόσησης. Είπα ότι δεν παίζει τέτοιο πράγμα. Η νόσηση πάντα παράγει ισχυρότερες αντιδράσεις, πράγμα λογικό, γιατί ο οργανισμός εκπαιδεύεται σε ισχυρότερα αντιγόνα. Είχα δίκιο.

Σε όλην αυτήν την διάρκεια, οι επιστημονικά αναλφάβητοι ψέκες μάς λέγατε ότι κλινικές δοκιμές σε 10 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό και 10 φορές μικρότερη διάρκεια είναι το ίδιο με κλινικές δοκιμές σε 10 φορές μικρότερο πληθυσμό και 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια. Σας έλεγα ότι η διάρκεια παίζει ρόλο, γιατί δεν μπορείς να εκτιμήσεις την απόκριση του οργανισμού σε βάθος χρόνου. Είχα δίκιο.

Ακριβέστερα, εσύ ο ίδιος έλεγες ότι σε βάθος χρόνου θα είναι μάλλον ακόμα πιο ισχυρή η απόκριση. Θες να ξεθάψω το ποστ σου ή δεν το θεωρείς απαραίτητο;

Καλύτερα να μεταναστεύσεις στην Κούβα. Με τόσους Κουβανούς εκεί, θα είσαι στο φυσικό σου περιβάλλον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Γκιώνης έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:31 Λοιπόν μαλάκες και μαλάκια,θα το πω μια φορά και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.Λόγω ιδιότητας έχω εμβολιαστεί από τους πρώτους (7 Ιανουαρίου πρώτη δόση Pfizer,28 η δεύτερη) και στις 26 Αυγούστου βγήκα θετικός covid με κύριο σύμπτωμα μπούκωμα και τρεις μέρες πυρετό max 38,7 τη δεύτερη μέρα.Η γυναίκα είχε κάνει δεύτερη δόση ένα μήνα μετά από μένα και το πέρασε επίσης ελαφρά με μπούκωμα αλλά χωρίς πυρετό.
Μ' αυτό θες να μας δείξεις ότι το εμβόλιο σάς προστάτεψε ή ότι το εμβόλιο δεν απέτρεψε το να φάτε την λοίμωξη κατάμαπα; Δεν έχω καταλάβει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης »

hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:37
Γκιώνης έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:31 Λοιπόν μαλάκες και μαλάκια,θα το πω μια φορά και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.Λόγω ιδιότητας έχω εμβολιαστεί από τους πρώτους (7 Ιανουαρίου πρώτη δόση Pfizer,28 η δεύτερη) και στις 26 Αυγούστου βγήκα θετικός covid με κύριο σύμπτωμα μπούκωμα και τρεις μέρες πυρετό max 38,7 τη δεύτερη μέρα.Η γυναίκα είχε κάνει δεύτερη δόση ένα μήνα μετά από μένα και το πέρασε επίσης ελαφρά με μπούκωμα αλλά χωρίς πυρετό.
Μ' αυτό θες να μας δείξεις ότι το εμβόλιο σάς προστάτεψε ή ότι το εμβόλιο δεν απέτρεψε το να φάτε την λοίμωξη κατάμαπα; Δεν έχω καταλάβει.
Αν θες τη γνώμη μου, το εμβόλιο ναι καλύπτει για ένα χρονικό διάστημα το οποίο δεν ξέρω να πω ποιο είναι.Έξι μήνες ίσως;Η πεθερά μου 72 χρ το πέρασε ασυμπτωματικά,είχε εμβολιαστεί πολύ αργότερα από μένα.Γι'αυτό λέω ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

NewModelArmy έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:31 Ανοιξτε την πλατφορμα.Δεν μπορω να περιμενω.Θελω την 3η δοση μου.
Ζητιάνα της π... Εχμ, του εμβολίου ήθελα να πω. :lol:
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Δώστε στον κόσμο πούστερ ντόουζ!
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Γκιώνης έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:45
Αν θες τη γνώμη μου, το εμβόλιο ναι καλύπτει για ένα χρονικό διάστημα το οποίο δεν ξέρω να πω ποιο είναι.Έξι μήνες ίσως;Η πεθερά μου 72 χρ το πέρασε ασυμπτωματικά,είχε εμβολιαστεί πολύ αργότερα από μένα.Γι'αυτό λέω ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Τα έχουμε βγάλει. Ζούμε μία χούντα που μας υποχρεώνει υπέρ της κονόμας των αφεντικών του ζαβού.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Τυπε μου, πλέον αρκετοί από εμάς ξέρουμε εμβολιασμενους που κόλλησαν κ μετά από τις 2 δόσεις. Εμβολιασμενοι στο 2μηνο, 3μηνο λέω, ούτε καν 6μηνα κ τέτοια.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 07 Σεπ 2021, 02:08

Τυπε μου, πλέον αρκετοί από εμάς ξέρουμε εμβολιασμενους που κόλλησαν κ μετά από τις 2 δόσεις. Εμβολιασμενοι στο 2μηνο, 3μηνο λέω, ούτε καν 6μηνα κ τέτοια.
αφού υπάρχει ένα 5% πιθανότητα να μη σε πιάσει το εμβόλιο. Με όλα τα εμβόλια υπάρχει πιθανότητα να μην αντιδράσει ο οργανισμός σου
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:25
Leporello έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:06
wooded glade έγραψε: 06 Σεπ 2021, 23:45Το εμβόλιο δε σε έφαγε αφού λες ότι έχεις φτάσει στην 4η-7η-8η δόση.
Πως θα σε φάει μετά ;
Τόσο ο ψεκογένες όσο και ο Αρίστος θεωρούν δεδομένο ότι οι παρενέργειες είναι εντελώς τυχαίες, κάτι σαν να ρίχνεις ζάρι.

Εγώ δεν ξέρω αν είναι έτσι ή αντιθέτως οι παρενέργειες εμφανίζονται γιά κάποιο λόγο σχετικό με τον οργανισμό που τις υφίσταται. Αν ισχύει το δεύτερο, ο κίνδυνος παρενέργειας δεν αυξάνει, όσες φορές και αν κάνεις μία δόση.
Και οι αλλεργίες εμφανίζονται για κάποιον λόγο σχετικό με τον οργανισμό που τις υφίσταται, αλλά δεν μένει σταθερός ο κίνδυνος όσες φορές κι αν εκτεθείς στο ίδιο αλλεργιογόνο. Βασικά μπορεί να τρως μια ζωή γαρίδες και στα 50 σου να βγάλεις αλλεργική αντίδραση, γιατί έτσι.

Βασικά η κοκκινισμένη φράση είναι βιολογικά ηλίθια. Είναι σαν να λες «όσο είναι ζωντανός ένας οργανισμός, είναι εν ζωή». Κανείς δεν λέει ότι οι παρενέργειες εμφανίζονται γιατί έτσι αποφάσισε ο Θεός μια μέρα. Για κάποιον λόγο εμφανίζονται και αυτός ο λόγος θα έχει να κάνει με τον οργανισμό που τις υφίσταται, όχι με τον οργανισμό του Μότσαρτ.

Τι ηλίθια ταυτολογία είναι αυτή που έγραψες;
Αυτό που λες γιά την αλλεργία που εμφανίζεται ξαφνικά στα 50, ισχύει. Ωστόσο, το άλλο γιά το ότι μπορείς να εκτεθείς μιά - δυό τρείς φορές στο αλλεργιογόνο και να μη πάθεις τίποτα και ξαφνικά την τέταρτη να σε πιάσει, δεν στέκει. Μη ξεχνάμε δε, ότι στην περίπτωση του εμβολίου μιλάμε γιά σταθερή δόση του "παράγοντα" (αν υπάρχει παράγοντας(.

Και εν πάσει περιπτώσει, οι μέχρι τώρα ενδείξεις με την Astra - Zeneca δείχνουν πώς όσοι ήταν να πάθουν θρόμβωση, την έπαθαν στην πρώτη δόση. Οσες θρομβώσεις αναφέρθηαν στην δεύτερη δόση, ήταν ελάχιστες. Τουλάχιστον έπρεπε να κρατάτε πισινή ΄ταν λέτε ότι και καλά με κάθε δόση ο κίνδυνος διπλασιάζεται.
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:25Κανείς δεν λέει ότι οι παρενέργειες εμφανίζονται γιατί έτσι αποφάσισε ο Θεός μια μέρα.
Κι'όμως. Αν θέλεις να θεωρήσεις την πιθανότητα παρενέργειας σαν τυχαία μεταβλητή που έχει τις ίδιες πιθανότητες να συμβεί κάθε φορά που κάνεις εμβόλιο, πρέπει να κάνεις συγχρόνως και αυτή την παραδοχή.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:35Επαναλαμβάνω, πόσες φορές κουβά;
Πόσες φορές θα επαναλαμβάνεις παπαριές;
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:35Στην αρχή κατάπιες αμάσητο ότι το 98% των κλινικών δοκιμών των 2 εβδομάδων είναι ακριβές και αντικατοπτρίζει την πραγματική μακροχρόνια εικόνα. Σου είπα ότι η ανοσία θα είναι στα επίπεδα των εμβολίων της γρίπης. Είχα δίκιο.
Κανείς δεν είπε ότι η ανοσία θα ίσχυε γιά πάντα. Εσύ δεν διαφωνούσες γι'αυτό. Ελεγες ότι η στατιστική τής Pfizer ήταν γιά τον πούτσο, όχι ότι κάποια στιγμή θα μειωνόταν η ανοσία. Τώρα, ο λόγος που φαίνεται μειωμένη η ανοσία οφείλεται στο ότι σε κάποιους υπάρχει ακόμη και σε κάποιους έχει εξαφανισθεί. Ακουσες εσύ ένα νούμερο που αποτελεί τον μέσον όρο αυτών και αμέσως, όπως ο Αρίστος, ανακύρηξες τον εαυτό σου δικαιωμένο. Αλλά ήταν αναμενώμενο ότι μόλις άκουγες 60% σε οποιοδήποτε μέγεθος, θα "θριάμβευες". Π.χ. διατέθηκε το 60% των εισητηρίων διαρκείας τής ΑΕΚ --> το έλεγα εγώ γιά το 60%.
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:35Μετά ήταν ότι η ανοσία από το εμβόλιο ήταν ισχυρότερη της νόσησης. Είπα ότι δεν παίζει τέτοιο πράγμα. Η νόσηση πάντα παράγει ισχυρότερες αντιδράσεις, πράγμα λογικό, γιατί ο οργανισμός εκπαιδεύεται σε ισχυρότερα αντιγόνα. Είχα δίκιο.
Κανείς δεν είπε ότι η ανοσία από εμβόλιο είναι ισχυρότερη από εκείνη τής νόσησης, γιατί δεν είχε μελετηθεί. Εγώ είχα πεί "δεν ξέρω".
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:35Σε όλην αυτήν την διάρκεια, οι επιστημονικά αναλφάβητοι ψέκες μάς λέγατε ότι κλινικές δοκιμές σε 10 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό και 10 φορές μικρότερη διάρκεια είναι το ίδιο με κλινικές δοκιμές σε 10 φορές μικρότερο πληθυσμό και 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια. Σας έλεγα ότι η διάρκεια παίζει ρόλο, γιατί δεν μπορείς να εκτιμήσεις την απόκριση του οργανισμού σε βάθος χρόνου. Είχα δίκιο.
Εδώ από που κι'ως πού δικαιώθηκες; Εμφανίσθηκαν παρενέργειες μετά από ένα χρόνο; Εκτός αν εννοείς την απώλεια τής ανοσίας. Ομως αυτό εξ αρχής είχε λεχθεί ότι δεν μπορούσε να γίνει γνωστό παρά σε βάθος χρόνου. Και φυσικά ήταν βλακώδες να περιμένεις να δείς αν και πότε θα μειωνόταν η ανοσία, γιατί αυτό θα πληρωνόταν με εκατομμύρια νεκρούς.
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 00:35Ακριβέστερα, εσύ ο ίδιος έλεγες ότι σε βάθος χρόνου θα είναι μάλλον ακόμα πιο ισχυρή η απόκριση. Θες να ξεθάψω το ποστ σου ή δεν το θεωρείς απαραίτητο;
Ασφαλώς, είχα πεί ότι στο Ισραήλ η ανοσία θα ήταν μεγαλύτερη μετά τις πρώτες εβδομάδες, γιατί οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήταν υπερήλικες πολλοί από τους οποίους δεν είχαν ανοσιολογική αντίδραση, ενώ μετά εμβολιάσθηκαν άνθρωποι σε καλύτερη κατάσταση. Το να το πάρεις αυτό και να πείς ότι πάντα όσο περνάει ο χρόνος θα αυξάνεται η ανοσία είναι ηλίθιο, δεν είναι;

Συμπέρασμα: άλλο ένα μάτσο χελεγένειες παπαρολογίες.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Εικόνα

:giggle:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 07 Σεπ 2021, 08:04 Και εν πάσει περιπτώσει, οι μέχρι τώρα ενδείξεις με την Astra - Zeneca δείχνουν πώς όσοι ήταν να πάθουν θρόμβωση, την έπαθαν στην πρώτη δόση. Οσες θρομβώσεις αναφέρθηαν στην δεύτερη δόση, ήταν ελάχιστες. Τουλάχιστον έπρεπε να κρατάτε πισινή ΄ταν λέτε ότι και καλά με κάθε δόση ο κίνδυνος διπλασιάζεται.
Δεν έγραψα «διπλασιάζεται», έγραψα «αυξάνεται».
Leporello έγραψε: 07 Σεπ 2021, 08:04Κι'όμως. Αν θέλεις να θεωρήσεις την πιθανότητα παρενέργειας σαν τυχαία μεταβλητή που έχει τις ίδιες πιθανότητες να συμβεί κάθε φορά που κάνεις εμβόλιο, πρέπει να κάνεις συγχρόνως και αυτή την παραδοχή.
Η πιθανότητα παρενέργειας αυξάνεται όσο επαναλαμβάνεις την διαδικασία. Το πόσο αυξάνεται είναι πρακτικά τυχαία μεταβλητή, γιατί δεν κατέχουμε ακόμα αρκετή γνώση για τις 1 δισεκατομμύριο βιολογικές αλληλεπιδράσεις στο σώμα μας. Μέχρι να λάβεις συγκριτικά αποτελέσματα από έτη δοκιμών σε μεγάλες ομάδες, οφείλεις να το εκλαμβάνεις ως πολλαπλασιαστική πιθανότητα. Πας με την πιο ασφαλή παραδοχή, όχι με την πιο βολική για την πολιτική που θες να ακολουθήσεις.

Βασικά σ' αυτήν την τελευταία πρόταση συνοψίζεται η αιτία που πήγαν κουβά όλες οι βλακείες που ακούγαμε τον τελευταίο χρόνο. Δεν πήγαιναν με την πιο ασφαλή παραδοχή, αλλά με αυτήν που βόλευε καλύτερα τους πολιτικούς. Πιο ισχυρή η ανοσία του εμβολίου από την νόσηση; Πιο ισχυρή. Τουλάχιστον ένα έτος ανοσία; Τουλάχιστον ένα έτος. Προστασία 90% από μετάδοση; Προστασία 90% από μετάδοση. Προστασία 98% από νόσηση; Προστασία 98% από νόσηση.

Άκουσες καμμιά εταιρεία ή οργανισμό ή κράτος να λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα υπεραισιόδοξα αποτελέσματα των σύντομων κλινικών δοκιμών θα δώσουν αρκετά χαμηλότερα πρακτικά αποτελέσματα και να κρατάμε μικρό καλάθι; Εγώ δεν θυμάμαι κανέναν. Θυμάμαι «κάντε το να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» και «αν εμβολιαστείς είσαι free».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:33
Leporello έγραψε: 07 Σεπ 2021, 08:04 Και εν πάσει περιπτώσει, οι μέχρι τώρα ενδείξεις με την Astra - Zeneca δείχνουν πώς όσοι ήταν να πάθουν θρόμβωση, την έπαθαν στην πρώτη δόση. Οσες θρομβώσεις αναφέρθηαν στην δεύτερη δόση, ήταν ελάχιστες. Τουλάχιστον έπρεπε να κρατάτε πισινή ΄ταν λέτε ότι και καλά με κάθε δόση ο κίνδυνος διπλασιάζεται.
Δεν έγραψα «διπλασιάζεται», έγραψα «αυξάνεται».
Μέχρι να ανεβάσω εγώ το θέμα, "διπλασιάζεται" έγραφες. Μετά σκέφτηκες να προσέξεις τι λες. Θα ψάξω να βρώ παλιότερες δημοσιεύσεις.
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:33
Leporello έγραψε: 07 Σεπ 2021, 08:04Κι'όμως. Αν θέλεις να θεωρήσεις την πιθανότητα παρενέργειας σαν τυχαία μεταβλητή που έχει τις ίδιες πιθανότητες να συμβεί κάθε φορά που κάνεις εμβόλιο, πρέπει να κάνεις συγχρόνως και αυτή την παραδοχή.
Η πιθανότητα παρενέργειας αυξάνεται όσο επαναλαμβάνεις την διαδικασία. Το πόσο αυξάνεται είναι πρακτικά τυχαία μεταβλητή, γιατί δεν κατέχουμε ακόμα αρκετή γνώση για τις 1 δισεκατομμύριο βιολογικές αλληλεπιδράσεις στο σώμα μας. Μέχρι να λάβεις συγκριτικά αποτελέσματα από έτη δοκιμών σε μεγάλες ομάδες, οφείλεις να το εκλαμβάνεις ως πολλαπλασιαστική πιθανότητα. Πας με την πιο ασφαλή παραδοχή, όχι με την πιο βολική για την πολιτική που θες να ακολουθήσεις.
1. Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει τυχαία μεταβλητή. Κάτσε διάβασε.

2. Το ποιά είναι η πιό ασφαλής παραδοχή εξαρτάται από τι αποφασίζεις. Π.χ. αν αποφασίσεις να μη κάνεις μαζικούς εμβολιασμούς σε τρίτη δόση γιατί "η πιθανότητα παρενέργειας αυξάνεται όσο επαναλαμβάνεις την διαδικασία" δεν είναι καθόλου ασφαλής παραδοχή. Γιά να πάρεις τέτοια απόφαση, πρέπει να στηρίζεται κάπου η γνώμη σου γιά την αύξηση τής πιθανότητας παρενέργειας.

Εγώ στο κάτω - κάτω είπα ότι δεν ξέρω αν οι παρενέργειες εμφανίζονται σαν το ζάρι ή οφείλονται σε κάποια προδιάθεση του οργανισμού. Εσείς το πήρατε δεδομένο ότι με κάθε δόση αυξάνονται οι πιθανότητες παρενέργειας.
1.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:33Άκουσες καμμιά εταιρεία ή οργανισμό ή κράτος να λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα υπεραισιόδοξα αποτελέσματα των σύντομων κλινικών δοκιμών θα δώσουν αρκετά χαμηλότερα πρακτικά αποτελέσματα και να κρατάμε μικρό καλάθι; Εγώ δεν θυμάμαι κανέναν. Θυμάμαι «κάντε το να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» και «αν εμβολιαστείς είσαι free».
Ανοησίες. Ο ίδιος ο Μπουρλάς από πολύ νωρίς έλεγε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειασθεί τρίτη δόση.
1.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”