!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος...

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

paul25 έγραψε: 23 Ιουν 2019, 17:36
Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιουν 2019, 16:24
hellegennes έγραψε: 23 Ιουν 2019, 13:19

Και;
Και προφανώς είναι κάργα κερδοσκοπικά.
Τα Μη-Κερδοσκοπικα δε σημαινει πως δεν εχουν στοχο το κερδος, φυσικα και το εχουν, τα καλουμε ετσι διοτι το κερδος που αφηνουν δεν το καρπωνονται οι μετοχοι για ιδιον οφελος, αλλα ο ιδιος οργανισμος για τον εαυτο του. Προφανως λοιπον πρεπει να ειναι επικερδης για να λειτουργησει.
Μη κερδοσκοπικά σημαίνει ότι πρέπει να έχουν σκοπό την αποστολή τους, όχι το κέρδος. Πρέπει απλά να καλύπτουν τα έξοδα τους. Αν έχουν κέρδη μπορούν να τα διαθέσουν σε μείωση των διδάκτρων.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

ST48410 έγραψε: 23 Ιουν 2019, 00:43
hellegennes έγραψε: 23 Ιουν 2019, 00:20
Τα αγγλικά πανεπιστήμια τι είναι; Γιατί δημόσια με την έννοια των δικών μας δεν είναι σίγουρα. Τέλος πάντων στο παρόν θέμα δεν έχω ιδεολογική τοποθέτηση. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα κλπ αρκεί να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας καλύτερα κρινόμενα με ότι κριτήρια κρίνονται τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου.
Ωστόσο εξήγησα γιατί θεωρώ πως μια μορφή ανταγωνισμού και μεταφοράς τεχνογνωσίας θα ήταν επωφελής.
δημόσια είναι τα αγγλικά πανεπιστήμια με ανεξάρτητη διοικηση, το κράτος τα χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό και έτσι επιβάλλει και πολιτικές τύπου να δέχονται ανεπαρκείς φοιτητές από σχολεία μειονοτήτων έστω και αν δεν πλοιρούν τα entry standards που ισχύουν κανονικά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι εν πολλοίςείναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί τα χρήματα των οποίων νεόμονται οι μανατζαραίοι πρυτάνεις τους που ως πειρατές τα έχουν καταλάβει
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:44 Έχω την εντύπωση ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από δωρεές.
ναι σαν κάτι φιλανθρωπικές οργανώσεις που ο ceo τους παίρνει τα μισά από τις δωρεές. Όντως νομικά θεωρούνται charities δεν έχουν μετόχους,δεν δίνουν μέρισμα, απλά οι μανατζαραίοι τους καθορίζουν μόνοι τους τον μισθό τους (κατά βάση διορίζουν ένα συμβούλιο που το κάνει), ξοδεύουνό,τι θέλουν, όπου θελουν, δίνουν εργολαβίες σε κολλητούς τους κλπ. Δεν υπάρχει χειρότερο παράδειγμα διοίκησης από τα αγγλικά πανεπιστήμια, και δυστυχώς θα σκάσει η φούσκα σύντομα
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

DIOMEDESGR έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:47
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:44 Έχω την εντύπωση ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από δωρεές.
:+1:

Σαν φιλανθρωπικά ιδρύματα τοποθετούντα οι Κρατικές Διοικήσεις και φυσικά κάποιο Κρατικό budget.
τι λες? κρατικές διοικήσεις σε αγγλικά πανεπιστήμια? Πού την είδες αυτή την μπούρδα?
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιουν 2019, 17:41

Τα Μη-Κερδοσκοπικα δε σημαινει πως δεν εχουν στοχο το κερδος, φυσικα και το εχουν, τα καλουμε ετσι διοτι το κερδος που αφηνουν δεν το καρπωνονται οι μετοχοι για ιδιον οφελος, αλλα ο ιδιος οργανισμος για τον εαυτο του. Προφανως λοιπον πρεπει να ειναι επικερδης για να λειτουργησει.
Μη κερδοσκοπικά σημαίνει ότι πρέπει να έχουν σκοπό την αποστολή τους, όχι το κέρδος. Πρέπει απλά να καλύπτουν τα έξοδα τους. Αν έχουν κέρδη μπορούν να τα διαθέσουν σε μείωση των διδάκτρων.
Δεν πάει έτσι, δεν είναι καντίνα στην παραλιακή. Όσο περισσότερα χρήματα έχουν, τόσα περισσότρα γκραντς για έρευνα, τόσο καλύτερους ερευνητές και καθηγητές προσεκλύουν κοκ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

χαχα, μάλλον σε bonus των διοικήσεων. Κάργα κερδοσκοπικά είναι, όντως απλά αντί για μετόχους τα κέρδη τα καρπώνονται οι διοικήσεις μέσω υψηλών μισθών, bonuses, διορισμούς ημετέρων (υπερφουσκωμένος admin τομέας) κλπ.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 23 Ιουν 2019, 17:50

Δεν πάει έτσι, δεν είναι καντίνα στην παραλιακή. Όσο περισσότερα χρήματα έχουν, τόσα περισσότρα γκραντς για έρευνα, τόσο καλύτερους ερευνητές και καθηγητές προσεκλύουν κοκ
Κάτι έχεις μπερδέψει, τα grants φέρνουν λεφτά όχι το ανάποδο.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Ναι αυτό εννοώ, τα χρήματα γίνονται γκραντς για έρευνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Τότε είναι προφανές ότι η αποστολή τους για παροχή μόρφωσης δεν είναι συμβατή με την αποστολή τους για έρευνα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιουν 2019, 17:41 Μη κερδοσκοπικά σημαίνει ότι πρέπει να έχουν σκοπό την αποστολή τους, όχι το κέρδος. Πρέπει απλά να καλύπτουν τα έξοδα τους. Αν έχουν κέρδη μπορούν να τα διαθέσουν σε μείωση των διδάκτρων.
Σαφεστατα! Αλλα κανεις δεν ξερει τι αναγκες και τι ζημιες μπορει να προκυψουν απο χρονια σε χρονια, πχ μπορει η κρατικη χρηματοδοτηση να μειωθει την επομενη χρονια κατ 10% θα πρεπει να εχουν λεφτα να το καλυψουν αν δεν θελουν να αυξησουν διδακτρα κλπ.Επομενως πρεπει να ειναι κερδοφορα και οχι με ταμειο μειον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paul25 την 23 Ιουν 2019, 18:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιουν 2019, 18:41 Τότε είναι προφανές ότι η αποστολή τους για παροχή μόρφωσης δεν είναι συμβατή με την αποστολή τους για έρευνα.
Γι αυτό πάει κατά διαόλου η πρόοδος στην επιστήμη και την τεχνολογία (σε αντίθεση με την Ελλάδα) :102:
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης
    Άβαταρ μέλους
    DIOMEDESGR
    Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR »

Lord Brum έγραψε: 23 Ιουν 2019, 17:47
    DIOMEDESGR έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:47
    :+1:

Σαν φιλανθρωπικά ιδρύματα τοποθετούντα οι Κρατικές Διοικήσεις και φυσικά κάποιο Κρατικό budget.
    τι λες? κρατικές διοικήσεις σε αγγλικά πανεπιστήμια? Πού την είδες αυτή την μπούρδα?
    Στο board του ιδρύματος δεν συμμετέχουν κρατικοί υπάλληλοι? Είχα την εντύπωση ότι συμμετέχουν και τέτοιοι.

:102:
    "Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
    Άβαταρ μέλους
    DIOMEDESGR
    Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR »

Saliveros έγραψε: 23 Ιουν 2019, 18:46
    Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιουν 2019, 18:41 Τότε είναι προφανές ότι η αποστολή τους για παροχή μόρφωσης δεν είναι συμβατή με την αποστολή τους για έρευνα.
    Γι αυτό πάει κατά διαόλου η πρόοδος στην επιστήμη και την τεχνολογία (σε αντίθεση με την Ελλάδα) :102:
    Πέστα Άγιε του Θεού! ΜΑς φάγανε τα ΣΑΤΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μηχανήματα και τα μπλιμπλίκια!

ουουουου 666, ουουουουο 666, ουουουουο........

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
    Άβαταρ μέλους
    Yochanan
    Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Εμφιλοχωρώ στο νήμα για να παρατηρήσω το εξής: ο DIOMEDESGR ειναι μπαγλαμάς.
    Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
    Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Yochanan έγραψε: 23 Ιουν 2019, 19:15 Εμφιλοχωρώ στο νήμα για να παρατηρήσω το εξής: ο DIOMEDESGR ειναι μπαγλαμάς.
    γιατί βρε? Επειδή θέλει να καταργήσει την πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν παιδεία για να λύσει το πρόβλημα των μπαχαλάκηδων? Λογικό δεν ακούγεται? Σαν να βάζεις φωτιά στο σπίτι σου για να σκοτώσεις την κατσαρίδα που βρήκες στο μπάνιο :lol:
    Απάντηση
    • Παραπλήσια Θέματα
      Απαντήσεις
      Προβολές
      Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”