Beria έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:07 Μην είσαι γρουσούζα καλή μου
Κάνε λίγο κέφι. Ετσι για το χατήρι μου![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η προσφορα της Τουρκιας στον παγκοσμιο πολιτισμο
Re: Η προσφορα της Τουρκιας στον παγκοσμιο πολιτισμο
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- hellegennes
Αρχίσαμε τις Ζολωτιές, τώρα. Κλείστε παρακαλώ αυτόν τον ασκό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
βρε κακομοιρη εδω λες οτι θα πας στο patrologia migne να ψαχνεις για αναφορες σε ελληνικο καφε και σε πείραξε το "χαιβάνι" για τη jewno??hellegennes έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:12 Αρχίσαμε τις Ζολωτιές, τώρα. Κλείστε παρακαλώ αυτόν τον ασκό.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Το ''αλλου '' είναι στην ουσια πολιτικο = επηρεάζει την οργάνωση κ τον πολιτισμο - κεντρικη διοίκηση αυτοκρατοριες και τα ρεστα δεν μπορουσαν να υπάρχουν - είναι χαρακτηριστικό μας.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:06Σε σχέση με τους πολιτισμούς που ανέφερα, σαφώς όχι. Είναι άλλο πράγμα η ένδειξη οικισμών που πιστοποιούν την παλαιότητα οργανωμένης ζωής στο χ χώρο και άλλο ο πολιτισμός των δυναστειών που είχαν όλες τις ενδείξεις ενός οργανωμένου κράτους με αυτοκράτορες, αυλή, στρατό, επιστήμονες, φιλοσόφους, ποιητές κλπ και απτά δείγματα δομημένης αρχιτεκτονικής και τέχνης.Αγις έγραψε: 10 Φεβ 2019, 12:22Ισοπεδωτικό.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Φεβ 2019, 12:11 Οι Κινέζοι, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Ινδοί κλπ είχαν πολιτισμό χιλιάδες χρόνια πριν βγει στο προσκήνιο η κλασσική περίοδος των Ελλήνων. Για να το θέσω πιο κυνικά, όταν αυτοί έκαναν "επώνυμο" πολιτισμό (και όχι γενικώς και αορίστως κάποια μορφή αρχιτεκτονικής, τέχνης, φιλοσοφίας κλπ) οι Έλληνες έτρωγαν βελανίδια.
Αυτό που προσέφερε ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν μία πολύ σημαντική διαφοροποίηση στα μέχρι τότε δεδομένα, που ήταν κοινά σε όλες αυτές τις δυναστείες.
Το Σεσκλο κ το Διμηνι δεν θεωρούνται πολιτισμος ;
Χαρακτηριστικο μας διαχρονικα είναι οτι συλλέγουμε απο ολους και συνθέτουμε - ''Ελληνοποιούμε ''
Τα περισσότερα ιστορικά στοιχεία, τα παρέχει η τέχνη. Τόσο από τη σύγκριση των αρχιτεκτονικών επιρροών ή καλλιτεχνικών τάσεων όσο και από τη χρήση των υλικών που χρησιμοποιούσαν.
Με λίγα λόγια, αλλού έπαιξαν μπάλα οι Έλληνες.
Και φυσικά η Ρώμη δεν αντέγραψε το Σέσκλο.
Οσο για την τέχνη η πολυποίκιλη διαφορετικότητα απο νησί σε νησί - απο περιοχή σε περιοχή απο χωριο σε χωριο στην μουσική μας παράδοση το αποδεικνύει.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Χμμμ, στα αρχαία ελληνικά πώς το λέγαν το καφέ χρώμα;
Ναι ρε συ! Τι ζόρι τραβάει;Yochanan έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:14βρε κακομοιρη εδω λες οτι θα πας στο patrologia migne να ψαχνεις για αναφορες σε ελληνικο καφε και σε πείραξε το "χαιβάνι" για τη jewno??hellegennes έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:12 Αρχίσαμε τις Ζολωτιές, τώρα. Κλείστε παρακαλώ αυτόν τον ασκό.
Λες να έχει κεσάτια στη δουλειά;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Ποιά δουλειά; Στο ... μπακάλικο λές;;;Beria έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:18Ναι ρε συ! Τι ζόρι τραβάει;Yochanan έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:14βρε κακομοιρη εδω λες οτι θα πας στο patrologia migne να ψαχνεις για αναφορες σε ελληνικο καφε και σε πείραξε το "χαιβάνι" για τη jewno??hellegennes έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:12 Αρχίσαμε τις Ζολωτιές, τώρα. Κλείστε παρακαλώ αυτόν τον ασκό.
Λες να έχει κεσάτια στη δουλειά;![]()
Τον έχουν ταράξει στο βερεσέ;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Mην επιμένεις, ο Beria τα λέει σωστά. Μόνο που αυτή η εκστρατεία άρχισε λίγο μετά, το 1975-1976. Αμέσως μετά την εισβολή τής Τουρκίας στην Κύπρο έγινε μία βραχύβια και αποτυχημένη προσπάθεια να μετονομασθεί ο καφές αυτός σε "Βυζαντινό".hellegennes έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:08Δεν είμαι τόσο παλιός για να έχω προσωπική άποψη απ' αυτό, αλλά δεν έχει καμμιά σχέση έτσι κι αλλιώς. Και τον καφέ φίλτρου τον λέμε γαλλικό καφέ χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με την Γαλλία. Εξάλλου και η φωτογραφία που βάζεις για να στηρίξεις το επιχείρημά σου έρχεται μπούμερανγκ. Διαβάζεις τι γράφει; Ότι πρώτον δεν είναι τούρκικος αυτός ο καφές και δεύτερον ότι και οι ξένοι τον ονομάζουν ελληνικό.Beria έγραψε: 10 Φεβ 2019, 12:54Μέχρι το 1974 δεν υπήρχε η λέξη ελληνικός καφέςhellegennes έγραψε: 10 Φεβ 2019, 01:06
Όχι ότι με ενδιαφέρει, γιατί δεν πίνω κιόλας, αλλά αυτό ότι ο ελληνικός καφές είναι τούρκικος δεν έχω καταλάβει ποτέ πού έχει την βάση του. Στο μαγαζί έχω πολλούς πελάτες Τούρκους, γιατί είναι περιοχή τους. Όλοι πίνουν ελληνικό καφέ και όλοι τον λένε ελληνικό. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν Τούρκο να ονομάζει τούρκικο τον ελληνικό καφέ.
Έναν τούρκικο παρήγγειλαν στα καφενεία
Μετά την Κύπρο ξεκίνησε καμπάνια από τις εταιρίες καφε για να λέγεται ελληνικός
![]()
Θα με κάνεις να ψάξω στην γραμματεία για το αν εμφανίζεται η σύμφραση «ελληνικός καφές» πριν το 1974. Θέλεις να το πάμε;
Α, και "τούρκικος" λέγεται ο καφές σε όλα τα Βαλκάνια.
https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_coffee
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν θα σου τα μεταφράσω όλα, υπάρχει και αναζήτηση. Και θα δεις λέξεις που ήδη χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου.Beria έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:07Μην είσαι γρουσούζα καλή μουJuno έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:05Εντάξει βρε Μπέρια, εσύ θέλεις να μιλάς τούρκικα, εμείς θέλουμε να μιλάμε ελληνικά. Κανένα πρόβλημα, δημοκρατία έχουμε, όλα καλά.
Σου υπογράμμισα μεταφράσεις σε περίπτωση που αποφασίσεις να αφήσεις πίσω τη βαρβαρική γλώσσα.
Ό,τι και να λέμε, ο καφές ξεκίνησε από την Αιθιοπία. Όχι από την Τουρκία.Beria έγραψε: 10 Φεβ 2019, 12:54 Μέχρι το 1974 δεν υπήρχε η λέξη ελληνικός καφές
Άντε τώρα στο κέντρο να βγάλεις φωτογραφίες με τη μοναδική, αφαιρετική μέθοδό σου, για να μας δείξεις πως η πόλη δεν έχει αρκετούς τουρίστες.
Κάνε λίγο κέφι. Ετσι για το χατήρι μου![]()
Γενικώς η προσφορά των Τούρκων στην ανθρωπότητα είναι γενοκτονίες τριών λαών, χαρέμια μικρών παιδιών, πισογύρισμα ενός λαού ακριβώς τη στιγμή που έβγαζε επίσημα την αρχαία καταγωγή του, σφαγές, παιδομάζωμα και πλύση εγκεφάλου (ούτε για το γενίτσαρος έχουμε λέξη στα ελληνικά) για να αποστρέφονται τα παιδιά τις οικογένειές τους και άλλα τέτοια.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Ναι, εντάξει.Beria έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:04Δεν έχω παέι στην Τουρκία για να ξέρω τα του καφέ εκεί. Μου έχουν φέρει καφέ από καλό καφεκοπτείο της Πόλης και δεν ήταν και τίποτα σπουδαίοΟΥΤΙΣ έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:01Πάντως, με κανά δυο Τούρκους που έχει τύχει να μιλήσω, με έχουν διαβεβαιώσει ότι ο δικός τους καφές δεν έχει σχέση με τον δικό μας. Ειδικά ο ένας εκ των δυο ήταν τόσο ξετρελαμένος με τον Bravo, που τον αγόραζε μαζικά και τον έστελνε στους δικούς του, τους οποίους, επίσης, είχε μυήσει. Από όσο καταλαβαινω, διαφέρει και ο τρόπος παρασκευής και το χαρμάνι. Σίγουρα δυο άνθρωποι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, αλλά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να καταθέσω αυτή μου την εμπειρία στην συζήτηση.Beria έγραψε: 10 Φεβ 2019, 12:54
Μέχρι το 1974 δεν υπήρχε η λέξη ελληνικός καφές
![]()
Εγώ απάντησα στον Ελληγενή για το πώς ονομάζαμε μέχρι πολύ πρόσφατα τον καφέ
Αλλά, η μετονομασία του σε "ελληνικό" φαίνεται να έχει βάση. Εξάλλου, και στη Ρώμη υπάρχει το Καφέ Γκρέκο και όχι το Καφέ Τούρκα!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Εγώ πάντως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει η προσφορά της Τουρκίας στον παγκόσμιο πολιτισμό με το πόσες τούρκικες λέξεις χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Βινόσαυρος
Ενώ η οθωμανική ήταν μικρή και δεν άφησε τίποτες.ST48410 έγραψε: 09 Φεβ 2019, 17:29Πιστεύω πως δεν τα εννοείς αυτά και ότι μάλλον τα λες για να τσιγκλίσεις άλλους χρήστες. Μια αυτοκρατορία με τόσο μεγάλη διάρκεια θα ήταν στατιστικά απίθανο να μην είχε αφήσει κάτι και να μην έχει επηρεάσει.Υδράργυρος έγραψε: 09 Φεβ 2019, 11:36 Μετριους μουσικα λοιπον υμνους στην παιδοφιλια (αγνη παρθενε) και στον αντισημιτισμο(το αλλο). Δεν τα λες συνεισφορα στον παγκοσμιο πολιτισμο αυτα. Πουθενα δεν εχουν επηρρεασει τον παγκοσμιο πολιτισμο, και καποιους λιγους που επηρρεασανε τους αποκαλειτε υποτιμητικα γυφτους.
Το αν είσαι χριστιανός ή όχι είναι αδιάφορο όταν θαυμάζεις ένα έργο τέχνης, ένα έργο ανθρώπινης επινοητικότητας και φαντασίας.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Πώς δεν έχει;ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Φεβ 2019, 13:24 Εγώ πάντως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει η προσφορά της Τουρκίας στον παγκόσμιο πολιτισμό με το πόσες τούρκικες λέξεις χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα.
Συνεισέφερε στη δημιουργία του Νέου Ελληνικού Έθνους. Αυτό το απαύγασμα του παγκοσμίου πολιτισμού
Φαιόν
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 55 Απαντήσεις
- 1582 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
-
- 19 Απαντήσεις