!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Συλλαλητηριο για τη Μακεδονια
- Eθνικοκοινωνιστης
Re: Συλλαλητηριο για τη Μακεδονια
ελληνουτζοι πορεια στην αμερικανικη πρεσβεια θα εχει το μενου?
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
+1
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- wooded glade
Μάγκες το ξέρω ότι είναι καλύτερα από το σπίτι να βλέπετε από την τηλεόραση και από το facebook και επίσης κάνει λίγο ψύχρα.
Αλλά να πάτε.
Έχει και μπιφτεκάδικα όσα θέλετε στο Σύνταγμα.
Αλλά να πάτε.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Βillo, να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν παρεξήγησα αυτό που είπες. Και συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα που έγραψες αλλά δεν ανεβάζω όλο το μήνυμα (και την συμμετοχή του Sid) γιατί έχω θέμα με τα μηνύματα σεντόνια.BILLO έγραψε: 17 Ιαν 2019, 21:46Δεν το ειπα για τη συμμετοχη στο συλλαλητηριο αλλα για την προσφυγη στη βια που ουσιαστικα θα ηταν η μονη λυση για να ανατραπουν τα σχεδια μιας τετοιας κυβερνησης.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιαν 2019, 20:45
όταν διάβασα αυτό το "δεν αξίζει" ξεμπλόκαρα. Και θύμωσα.![]()
Γιατί εγώ πιστεύω ότι αξίζει η συμμετοχή στο συλλαλητήριο.
Για λόγους πολύ πιο σημαντικούς και προσωπικούς από τους ελιγμούς των απαξιωμένων πολιτικών μας. Δεν θα το δω ως επιλογή των υπέρ και κατά που μου θέτουν αυτοί αλλά ως μια απλή καθημερινή και προσωπική υποστήριξη της χώρας μου.
Σ' ευχαριστώ που με βοήθησες να το καταλάβω.![]()
Γενικοτερα ομως αυτο που ηθελα να πω με το αρχικο ποστ δεν ηταν η θεση που εχω εγω απεναντι στη βια αλλα το πως εχουν τα πραγματα σημερα.
Θα κρατήσω όμως κάποια σημεία, στα οποία βλέπω κάπως διαφορετικά τα πράγματα.
Αρχικά, αυτό.
Προσωπικώς, το βρίσκω χλωμό γιατί η νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί αυτά τα χρόνια, δεν μου αφήνει περιθώριο για ελπίδα μείωσης του τυχοδιωκτισμού γιατί όπως έχει καταστεί σαφές ξανά και ξανά, η διατήρηση στην εξουσία επιτυγχάνεται με τη συνεργασία παχύδερμων, τυχοδιωκτών και κυρίως από την υποστήριξη τους από τον "λαό". Εμείς τους επιτρέπουμε αυτήν τη συμπεριφορά επειδή λειτουργούμε ως "λαός" με ιδεολογικά κολλήματα ή απλώς κινούμενοι με το ένστικτο του προσωπικού συμφέροντος. Σαφώς και το προσωπικό συμφέρον δεν είναι κάτι ασήμαντο, είναι απολύτως ανθρώπινο και κατανοητό αλλά όπως και να το κάνουμε όταν προσπαθούμε να φέρουμε την υπεράνω ιδεολογία μας στη μικρή προκρούστεια κλίνη της δικής μας καθημερινότητας και των δικών μας συγκεκριμένων αναγκών, η ιδεολογία παίρνει το μέτρο που της δίνουμε εμείς. Τα κόμματα το ίδιο. Και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα.Ας πουμε ομως οτι θεωρητικα συντομα ερχοντε εκλογες και θα ειμαστε προσεχτικοτεροι την επομενη φορα με την ποιοτητα των ανθρωπων που στελνουμε στο κοινοβουλιο και καπως το προβλημα με τους τυχοδιωκτες θα ελαττωθει, θεωρητικα.
Σ' αυτό το πλαίσιο εγώ δεν αντιμετωπίζω πια τα κόμματα με βάση τις "αρχές τους"
Εδώ διακρίνω αισιοδοξία για την αντίδραση της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μόνον αν καταλάβουν ότι η κάθε μέρα που θα παραμένουν στην εξουσία θα είναι χειρότερη για αυτές. Δεν τις ρίχνει ο λαός. Τουλάχιστον όχι ο δικός μας "λαός" γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να αντικατασταθεί το λήμμα "μαζοχιστής" με το "περήφανος Έλλην". Δεν κωλοτουμπιάζουν μόνον οι πολιτικοί, κωλοτουμπιάζουμε κι εμείς. Δεν ξέραμε, δεν βλέπαμε, δεν ακούγαμε τίποτα όταν χτιζότανε τα τείχη αλλά σιγά μην το παραδεχτούμε, έτσι; Και φτάσαμε στο σημείο να ευχαριστούμε και να στηρίζουμε καθημερινά τους εγχώριους αμερικάνους γιατί δεν χωνεύουμε τους κινέζους αλλά κατά τα άλλα, ασυμβίβαστοι.Θελετε ομως να πουμε και για σοβαρες αντιδρασεις για το Μακεδονικο που δυστυχως θα περασει πριν απο τη δυνατοτητα μας να αποφασισουμε με εκλογες αλλους αντιπροσωπους; Θα ηταν αναγκαιο αυτοι που ενδιαφεροντε τοσο πολυ για το Μακεδονικο θεμα να ειναι μαζεμενοι στο Συνταγμα με σκοπο να μπλοκαρουν την εισοδο στη Βουλη σε ολους η κατι παρομοια εκβιαστικο για την κυβερνηση, με την απαιτηση δημοψηφισματος. Εαν ο λαος αποφασιστικα δεν εκανε πισω ακομα και στο ξυλο, για ωρες και για μερες, παρ ολο που θα ειχαμε ανοιγμενα κεφαλια, εκρυθμες καταστασεις, παραπλευρες απωλειες, προβοκατσιες, υλικες ζημιες, τα χιλια δυο, η κυβερνηση αναγκαστικα σε λιγες μερες θα επεφτε. Αυτο λοιπον θα ηταν οντως μια απλή καθημερινή και προσωπική υποστήριξη της χώρας μας που λεει η ΓΑΛΗ για οποιον εν πασει περιπτωση θεωρει οτι ειναι αναγκη να γινει. Την Κυριακη απλα θα γινουν μερικα επεισοδια χωρις να αλλαξει τιποτα και ετσι παει χρονια τωρα.
Οπότε, δεν πρόκειται να παίξει κάτι σοβαρό με βίαια επεισόδια αν υπάρχει περιφρούρηση.
Αν μαζευτούν τα θεσμικά ηλίθια, πολύ πιθανόν.
Αυτό είναι το πιο συμφέρον σενάριο, "συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές" κλπ
Κάποιες φωτο την επόμενη με παπάδες, περικεφαλαίες κλπ, δηλώσεις από όποιους θα ψήφιζαν υπέρ αν δεν καθάριζε γι' αυτούς ο μακεδονομάχος καμμένος αλλά είδαν φως και κατέβηκαν, πιθανοί προπηλακισμοί των άμωμων από ακροδεξιά πάντα στοιχεία, την έχουμε δει πολλές φορές φορές αυτήν την ταινία, έτσι δεν είναι;
Εγώ πάλι, κατέβαινα και σε λιγότερο θεσμικά. Είμαι γραφικός τύπος.Εγω προσωπικα παντως εχω σταματησει εδω και καιρο να κατεβαινω συστηματικα σε αποδεδειγμενα εθιμοτυπικου τυπου συλλαλητηρια. Δεν το θεωρω λαθος, καμια φορα κατεβαινω. Αλλα εν πασει περιπτωση και οταν κατεβαινω δεν θεωρω πλεον "οτι κανω το προσωπικο μου καθηκον" η "βαζω καποιο λιθαρακι καπου", δεν τιθεται θεμα. Πιο πολυ σαν ευκαιρια για να πιω και κανεναν καφε μετα το βλεπω πλεον, βολτα στο κεντρο κι ετσι.
Και δεν το βλέπω ρομαντικά. Θέλω να είμαι ένας αριθμός, είτε είναι λίγοι είτε πολλοί. Τίποτα άλλο.
Ούτως ή άλλως το μόνο πια που μου θυμίζει Ελλάδα στο Σύνταγμα είναι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Το μόνο που κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο στο σύνταγμα.
Η βουλή μου θυμίζει απλώς ένα ξενοδοχείο στο οποίο έκαναν κατάληψη διάφορες αλλοπρόσαλλες συλλογικότητες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
opsimasmenos
θα φράξουν τους δρόμους με τα σώματα ασ και η πλατεία θα είναι άδεια πάλι.wooded glade έγραψε: 18 Ιαν 2019, 00:38 Μάγκες το ξέρω ότι είναι καλύτερα από το σπίτι να βλέπετε από την τηλεόραση και από το facebook και επίσης κάνει λίγο ψύχρα.
Αλλά να πάτε.
πιο πολύ θα σκιαχτούν αν δεν πάει κανείς στο συλλαλητήριο.
θα αρχίσουν να μας ψάχνουν πανικόβλητοι
- wooded glade
Λε να γίνει αστυνομική απαγόρευση ;opsimasmenos έγραψε: 18 Ιαν 2019, 04:40θα φράξουν τους δρόμους με τα σώματα ασ και η πλατεία θα είναι άδεια πάλι.wooded glade έγραψε: 18 Ιαν 2019, 00:38 Μάγκες το ξέρω ότι είναι καλύτερα από το σπίτι να βλέπετε από την τηλεόραση και από το facebook και επίσης κάνει λίγο ψύχρα.
Αλλά να πάτε.
Τι έπαθε αυτός; ΛΑΟΣ ή κάτι ΄τετοιο δεν ήταν; γεροντοεπανάσταση;Juno έγραψε: 17 Ιαν 2019, 21:07Τι παρακάλαγαν;Έκτορας έγραψε: 17 Ιαν 2019, 19:06 ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ ΟΙ ΝΔΟΥΛΟΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΠΓΔΜ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΑΝΕ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ! ΟΥΣΤ!![]()
Πώς φαντάζεστε τους χρήστες: Έκτορας !
![]()
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
-
opsimasmenos
κρυφά κουστουμάταwooded glade έγραψε: 18 Ιαν 2019, 04:51Λε να γίνει αστυνομική απαγόρευση ;opsimasmenos έγραψε: 18 Ιαν 2019, 04:40θα φράξουν τους δρόμους με τα σώματα ασ και η πλατεία θα είναι άδεια πάλι.wooded glade έγραψε: 18 Ιαν 2019, 00:38 Μάγκες το ξέρω ότι είναι καλύτερα από το σπίτι να βλέπετε από την τηλεόραση και από το facebook και επίσης κάνει λίγο ψύχρα.
Αλλά να πάτε.
εκατό νοματαίοι φτάνουν
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Δεν θα βάλω στο ίδιο τσουβάλι ένα πραγματικά σημαντικό κοινωνικοπολιτικό θέμα όπως οι εκλογές που ο λαός καθορίζει την τύχη του για τα επόμενα 4 χρόνια, με ένα γραφικό πανηγύρι ανιστόρητης συνθηματολογίας (όπως το ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική) και μηδαμινής σημασίας για μια από τις πιο ασήμαντες διπλωματικές διαμάχες της νεότερης ιστορίας.Kauldron έγραψε:Μπράβο, επιτέλους, κάποιος το είπε.
Γιατί, το άλλο? Που πάνε και κάνουν εκλογές Κυριακή, και μάλιστα απ' την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση. Για κάντε εκλογές Τρίτη, και μάλιστα από τις 4 η ώρα μέχρι τις 6 το πρωί, να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Αλλά δεν τους βαστάει.
- wooded glade
Τι λε ρε μεγάλε ;opsimasmenos έγραψε: 18 Ιαν 2019, 04:57κρυφά κουστουμάταwooded glade έγραψε: 18 Ιαν 2019, 04:51Λε να γίνει αστυνομική απαγόρευση ;opsimasmenos έγραψε: 18 Ιαν 2019, 04:40
θα φράξουν τους δρόμους με τα σώματα ασ και η πλατεία θα είναι άδεια πάλι.
εκατό νοματαίοι φτάνουν
Μου θύμισες τώρα την τελευταία μεγάλη συγκέντρωση του γέρο Παπανδρέου στις 16 Φεβρουαρίου του 1967.
Όλο το σχολείο ήταν έτοιμο να πάει, είχαμε και συγκεντρωσιάρχη, αλλά στις 5 το απόγευμα ήρθαν οι μαμάδες μαζεμένες και μας πήραν στο σπίτι.
Μας είπαν "παιδιά άστετα γιατί θα γίνει δικτατορία, δεν είναι για ταρζανιές".
Αλλά υπήρχε ρε σεις και Γιώργαρος Παπαδόπουλος τότε στα πέριξ, να σε μπουζουριάσει και να σε στείλει στη Γυάρο τσιφ.
Οι σημερινοί να φοβηθούμε τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς λες ; Ήμαρτο από το Θεό δεν είναι ;
-
opsimasmenos
στο πεδίο των εντυπώσεων νικάει στα σημεία.
στην πλατεία υπήρχε χώρος κενός και στους γύρω δρόμους δεν έπεφτε καρφίτσα.
αν δεν προχωράνε αυτοί που είναι μπροστά δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος έχει κορεστή.
Αθώα τα χρόνια τότε στο πεδιο των εντυπωσεων
στην πλατεία υπήρχε χώρος κενός και στους γύρω δρόμους δεν έπεφτε καρφίτσα.
αν δεν προχωράνε αυτοί που είναι μπροστά δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος έχει κορεστή.
Αθώα τα χρόνια τότε στο πεδιο των εντυπωσεων
- ΜπλεΜπουμπυς
Ευτυχώς κάνουν και οι Μακεδονομάχοι κανα συλλαλητήριο και γελάμε στον κατσικότοπο. Θα έπρεπε να τους ευχαριστούμε.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Πές την αλήθεια τώρα, σε τσούζει άσχημα που στα "γραφικά πανηγυράκια" έχουν μαζευτεί 1 μύριο+ κόσμος κατά καιρούς (προηγούμενο συλλαλητήριο Αθήνας, πχ), παρά την μπατσοτρομοκρατία και την τρομοκρατία που προσπαθούσαν οι πρεζομανείς μισοχυσιές που λέγονται αντιφά να επιβάλλουν (τρομάρα τους).Jimmy81 έγραψε: 18 Ιαν 2019, 05:36Δεν θα βάλω στο ίδιο τσουβάλι ένα πραγματικά σημαντικό κοινωνικοπολιτικό θέμα όπως οι εκλογές που ο λαός καθορίζει την τύχη του για τα επόμενα 4 χρόνια, με ένα γραφικό πανηγύρι ανιστόρητης συνθηματολογίας (όπως το ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική) και μηδαμινής σημασίας για μια από τις πιο ασήμαντες διπλωματικές διαμάχες της νεότερης ιστορίας.Kauldron έγραψε:Μπράβο, επιτέλους, κάποιος το είπε.
Γιατί, το άλλο? Που πάνε και κάνουν εκλογές Κυριακή, και μάλιστα απ' την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση. Για κάντε εκλογές Τρίτη, και μάλιστα από τις 4 η ώρα μέχρι τις 6 το πρωί, να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Αλλά δεν τους βαστάει.
Η Μακεδονία είναι μόνο μια και ελληνική.
Μπά, εκεί που πέφτει το γέλιο είναι σε κάτι συγκεντρώσεις της ΚΝΕ.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 18 Ιαν 2019, 11:46 Ευτυχώς κάνουν και οι Μακεδονομάχοι κανα συλλαλητήριο και γελάμε στον κατσικότοπο. Θα έπρεπε να τους ευχαριστούμε.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Με Νίβο και ισοπποπιστή θα μείνετε στο τέλοςΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 18 Ιαν 2019, 11:46 Ευτυχώς κάνουν και οι Μακεδονομάχοι κανα συλλαλητήριο και γελάμε στον κατσικότοπο. Θα έπρεπε να τους ευχαριστούμε.

- wooded glade
Ιδέες για να αποτύχει το συλλαλλητήριο:
α) απεργία του μετρό / τρόλλεϋ / λεωφορείων (το είχε κάνει ο Κίμωνας το 1983 στο ΑΕΚ - Ουϊπεστ για το ΟΥΕΦΑ όταν ήθελε να εκδικηθεί τον Παναγίδη).
β) ψευδής ανακοίνωση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι ματαιώθηκε
γ) 1,000,000 κατσαρίδες (θα πρέπει να το έχει σκεφτεί από πριν ο Τσίπρας για να τις μαζέψει)
δ) rain dancing
ε) μπλακάουτ της ΔΕΗ
στ) ελικόπτερα που θα ρίχνουν α(υ)γά (λίγο σκληρό)
ζ) σύλληψη των κυρίων ομιλητών για φοροδιαφυγή την παραμονή το βράδυ
Προσθέστε δικές σας.
α) απεργία του μετρό / τρόλλεϋ / λεωφορείων (το είχε κάνει ο Κίμωνας το 1983 στο ΑΕΚ - Ουϊπεστ για το ΟΥΕΦΑ όταν ήθελε να εκδικηθεί τον Παναγίδη).
β) ψευδής ανακοίνωση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι ματαιώθηκε
γ) 1,000,000 κατσαρίδες (θα πρέπει να το έχει σκεφτεί από πριν ο Τσίπρας για να τις μαζέψει)
δ) rain dancing
ε) μπλακάουτ της ΔΕΗ
στ) ελικόπτερα που θα ρίχνουν α(υ)γά (λίγο σκληρό)
ζ) σύλληψη των κυρίων ομιλητών για φοροδιαφυγή την παραμονή το βράδυ
Προσθέστε δικές σας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 315 Απαντήσεις
- 6882 Προβολές
-