!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΚΑΚΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ....

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: ΚΑΚΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:11
Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:26
Ανεξαρτήτως αν είναι φυσικό, ρώτησα αν είναι θυσία. Αν με άλλα λόγια θυσιάζεις τον εαυτό σου και δίνεις προτεραιότητα στο παιδί.
Ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι ουσιαστικώς εκφράζει έναν εγωισμό ή μια υπερεκτίμηση των δικών μας δυνατοτήτων και τίποτα παραπάνω.
Πάντως έχει δίκιο και η ναιδα όπως το λέει, είναι θυσία, θυσιάζεις το παιδί για να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

“Εγώ που θυσιάστηκα για σένα, που όλη μου τη ζωή για σένα ζω”. Κλασσική ατάκα που ακούς πολλές φορές από “πονεμένες” και “ταλαίπωρες” μάνες που τη λένε στους γύρω και στα ίδια τους τα παιδιά.

Γράφει η 'Ελια Κωσταντινίδη

Ότι τί δηλαδή; Θες να τονίσεις μάλλον το πόσο αγαπάς το παιδί σου, γιατί αν πραγματικά εννοείς τη λέξη θυσία αγαπητή μανούλα, κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά.

Τη στιγμή που αποφασίζεις ότι θα φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, ξέρεις πολύ καλά ότι θα κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου γι’ αυτό. Ότι θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για το παιδί σου. Γιατί αυτό είναι το χρέος σου ως μάνα. Και όλες οι μάνες του κόσμου το ίδιο κάνουν -οι σωστές μάνες, μην πας να μου φέρεις άκυρα παραδείγματα. Θα το κάνεις λοιπόν επειδή ΘΕΣ και όχι γιατί πρέπει ή επειδή σου το ζητάει το παιδί σου.

Αμέσως αμέσως η λέξη θυσία είναι παντελώς άτοπη. Θυσιάζεις κάτι για κάτι άλλο όταν αυτό το κάτι, το θες πιο πολύ απ’ το κάτι άλλο. Που σημαίνει ότι αν το κάτι δεν είναι το παιδί σου και είναι το “κάτι άλλο” κάτι πάει στραβά.

Όταν κάνεις παιδί πρέπει να μην έχεις απωθημένα. Ίσως είναι βαρύ και ασήκωτο να μην έχεις απωθημένα, οπότε ας το θέσω κάπως διαφορετικά. Τα απωθημένα που πιθανώς έχεις, μην τα φορτώνεις στο παιδί σου. Είναι το τελευταίο που φταίει. Το φέρνεις στη ζωή χωρίς να το ρωτήσεις και μετά πας και του χτυπάς ότι “εγώ για σένα εκείνο, εγώ για σένα το άλλο”. Και πρέπει να γυρίσει να σου πει “Μα δεν σου ζήτησα τίποτα απ’ αυτά”. Γιατί έτσι είναι.

Και όλες αυτές οι θυσίες τι είναι στην τελική; Που του ψώνιζες; Που του μαγείρευες; Που το αγαπούσες όσο τίποτα; Που το πήγαινες βόλτα και εκδρομές; Που ξαγρυπνούσες όταν δεν ήταν καλά; Που έκανες τα πάντα για να είναι ευτυχισμένο; Που έκανες τα πάντα για να έχει ένα καλό μέλλον; Που ήσουν πάντα δίπλα του; Όλα αυτά δηλαδή τα έκανες εις βάρος σου; Θυσιάζοντας τον χρόνο σου που ήταν πιο πολύτιμος απ΄το παιδί σου; Και τι περιμένεις ένα “ευχαριστώ”; Στα αλήθεια, τα έκανες όλα αυτά για να μπορείς να ζητήσεις στο μέλλον κάτι;

Αν μη τι άλλο θεωρώ ότι αν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη, αυτή είναι η μητρική -και η πατρική. Μην το ισοπεδώνετε και αυτό. Δώστε ό,τι μπορείτε στο παιδί σας χωρίς τα περιττά “εγώ που έκανα το ένα και το άλλο κι εγώ που θυσιάστηκα”.
https://www.mothersblog.gr/mama/story/4 ... milas-mama
Είναι πολύ φθηνό όταν το ακούς αυτό από μια μητέρα.
Προφανως και απο τον πατερα θα συμπληρωνα.Απο τους ΓΟΝΕΙΣ.
Άβαταρ μέλους
enaon

πω ρε υπάρχει και άλλη και γράφει και επώνυμα. Μανούλα, απωθημένα, φθηνό κλπ, α ρε έθνι, πόσο δίκιο έχεις. :)
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Μεγάλο δίλημμα και δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρη θέση προς την μία ή την άλλη πλευρά.

Σε θεωρητικό επίπεδο βρίσκομαι κοντά σε αυτούς που σέβονται την εμπιστοσύνη του παιδιού τους και δεν παρεμβαίνουν στον "προσωπικό / ιδιωτικό" του χώρο. Και ναι, είναι αλήθεια ότι αν η εμπιστοσύνη τρωθεί πολύ δύσκολα ανακτάται και οι συνέπειες σε αυτή την περίπτωση είναι σοβαρότατες.

Στο πραγματικό κόσμο όμως τα πράγματα δεν είναι άσπρο - μαύρο. Μπορεί εσύ ως γονιός να έχεις κάθε καλή πρόθεση να δημιουργήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί σου όπου αυτό θα έρθει να σου εξομολογηθεί οτιδήποτε περίεργο ή σημαντικό, αυτό όμως να μην μπορέσει να γίνει για μια σειρά από λόγους. Πρώτον, δεν το μεγαλώνεις μόνος σου. Υπάρχει και ένας άλλος γονιός που μπορεί η δική του στρατηγική να δημιουργεί προβλήματα, ενοχές ή επιφυλάξεις στο παιδί. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσετε να βρείτε κοινή γραμμή αν και θα έπρεπε. Δεύτερον, μπορεί επαγγελματικοί λόγοι να σου αφήνουν περιορισμένο χρόνο με το παιδί σου και η επιρροή τρίτων (φίλοι, συμμαθητές, γιαγιάδες, δάσκαλοι) να γίνεται ουσιαστικότερη. Μην ξεχνάτε ότι τα σημερινά παιδιά ήδη από το δημοτικό έχουν σειρά εξοσχολικών δραστηριοτήτων και περνούν όλο και λιγότερες ώρες με τους γονείς τους. Τρίτον, δεν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο. Ακόμα και μέσα σε μία οικογένεια και με παρόμοιες στρατηγικές θα δείτε συχνά άλλο παιδί να γίνεται εξωστρεφές και άλλο να κλείνεται στον εαυτό του.
Δεδομένων των παραπάνω πιστεύω ότι θα απέφευγα τον προληπτικό έλεγχο αλλά θα παρέμβαινα στην παραμικρή υπόνοια ή υποψία ότι το παιδί πάει να μπλέξει σε κάτι που ντρέπεται να εκμυστηρευτεί. Και πραγματικά θα κοπάναγα το κεφάλι μου στον τοίχο αν γινόταν κάποιο κακό το οποίο θα μπορούσα να είχα προλάβει σε περίπτωση που είχα ελέγξει. Θεωρώ υπερβολικά αισιόδοξη την πεποίθηση ότι αν έχετε καλές σχέσεις με τα παιδιά σας θα προστρέξουν σε σας όταν στραβώσει οτιδήποτε. Δηλαδή όσοι είχατε όντως καλές σχέσεις εμπιστοσύνης (έτσι όπως ιδανικά τις ορίζετε) με τους δικούς σας γονείς τα λέγατε πάντα όλα;
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:29 Μεγάλο δίλημμα και δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρη θέση προς την μία ή την άλλη πλευρά.
μα έχεις πάρει θέση στ. Η μία θέση λέει οτι είναι δικαίωμά σου, φυσιολογικό, σχεδόν αυτονόητο. Η άλλη θέση λέει οτι δεν πρέπει αν μπορείς αλλιώς γιατί αν το κάνεις καις κάτι, πάει, το έχασες.
User_601

enaon έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:32
ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:29 Μεγάλο δίλημμα και δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρη θέση προς την μία ή την άλλη πλευρά.
μα έχεις πάρει θέση στ. Η μία θέση λέει οτι είναι δικαίωμά σου, φυσιολογικό, σχεδόν αυτονόητο. Η άλλη θέση λέει οτι δεν πρέπει αν μπορείς αλλιώς γιατί αν το κάνεις καις κάτι, πάει, το έχασες.
ΕΣΥ Την δικια σου θεση θα μας πεις αγαπουλα;Διοτι κλασικα βεβαια εσυ,οπως παντα,σχολιαζεις τις θεσεις των αλλων.Καμια δικια σου θεση θα πεις;Εχεις το θαρρος η απλα τρολαρεις συνεχως και κρυβεσαι πισω απο το να τρολαρεις αλλους;Και να εισαι μια ποταπη ουριτσα;Αποψη εχεις αγαπουλα;Η ζηταω πολλα; :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 03 Ιαν 2019, 01:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Η θέση του enaon είναι ξεκάθαρη αν διάβασες από την αρχή.
Άβαταρ μέλους
enaon

Εσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:34
Την δικια σου θεση θα μας πεις αγαπουλα;Διοτι κλασικα βεβαια εσυ,οπως παντα,σχολιαζεις τις θεσεις των αλλων.Καμια δικια σου θεση θα πεις;Εχεις το θαρρος η απλα τρολαρεις συνεχως και κρυβεσαι πισω απο το να τρολαρεις αλλους;Αποψη εχεις αγαπουλα;Η ζηταω πολλα; :003:
ρε κοπέλα μου, εχω γράψει στο νήμα την θέση μου απο προχθές, πρέπει να τα λέω ξανά γιατί βαριέσαι να διαβάζεις; Τεσπα, μπράβο που δεν έβαλες μπόλτ και κεφαλαία, 10 άριστα πάλι.

υγ, το παιρνω πίσω, πάλι έβαλες μπόλτ, σιγα σιγά θα τα καταφέρομε.
User_601

enaon έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:36
Εσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:34
Την δικια σου θεση θα μας πεις αγαπουλα;Διοτι κλασικα βεβαια εσυ,οπως παντα,σχολιαζεις τις θεσεις των αλλων.Καμια δικια σου θεση θα πεις;Εχεις το θαρρος η απλα τρολαρεις συνεχως και κρυβεσαι πισω απο το να τρολαρεις αλλους;Αποψη εχεις αγαπουλα;Η ζηταω πολλα; :003:
ρε κοπέλα μου, εχω γράψει στο νήμα την θέση μου απο προχθές, πρέπει να τα λέω ξανά γιατί βαριέσαι να διαβάζεις; Τεσπα, μπράβο που δεν έβαλες μπόλτ και κεφαλαία, 10 άριστα πάλι.
Τοτε λοιπον σταματα να τρολαρεις ακομα και εκει που συμφωνεις ναι;
Διοτι το μονο που κανεις ειναι να σχολιαζεις ποστ αλλων.Πως γραφουν,τι γραφουν κλπ.
Γκετ εν αποψη και σταματα να ασχολησαι στο πως γραφει ο αλλος.
Εγω προσωπικα θα γραφω οπως θελω,οσα μπολντ και κεφαλαια θελω,ξεκολλα.Δεν σε τιμα αυτο.
Στα λεω αυτα επειδη μας τα εχεις κανει ουμπαλα αγαπουλα.
Οποτε γκετ εν αποψη και μεχρι εκει. :smt023
Άβαταρ μέλους
enaon

Εσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:39
Τοτε λοιπον σταματα να τρολαρεις ακομα και εκει που συμφωνεις ναι;
Διοτι το μονο που κανεις ειναι να σχολιαζεις ποστ αλλων.Πως γραφουν,τι γραφουν κλπ.
δεν τρολάρω, απλά σε λέω άξεστη με χίλιους τρόπους, καλά ακόμα ουτε 10 βέβαια, αλλά το 19 μόλις άρχισε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:32
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν το θεωρώ δικαίωμά μου ούτε φυσιολογικό και προφανώς αν γίνει κινδυνεύεις να κάψεις και να χάσεις κάτι. Αν γινόταν λοιπόν θα γινόταν επειδή θα φοβόμουν κάποιον μεγαλύτερο κίνδυνο έστω και λανθασμένα. Θέμα προτεραιοτήτων δηλαδή. Και ναι, στην ζωή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από την εμπιστοσύνη του παιδιού στους γονείς του κάποιες φορές.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Κι εμένα μου γίνονται οι ωοθήκες μπαλόνια όταν βλέπω μπολντ και κεφαλαία, την καταδίκη μου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:29 Δεδομένων των παραπάνω πιστεύω ότι θα απέφευγα τον προληπτικό έλεγχο αλλά θα παρέμβαινα στην παραμικρή υπόνοια ή υποψία ότι το παιδί πάει να μπλέξει σε κάτι που ντρέπεται να εκμυστηρευτεί. Και πραγματικά θα κοπάναγα το κεφάλι μου στον τοίχο αν γινόταν κάποιο κακό το οποίο θα μπορούσα να είχα προλάβει σε περίπτωση που είχα ελέγξει. Θεωρώ υπερβολικά αισιόδοξη την πεποίθηση ότι αν έχετε καλές σχέσεις με τα παιδιά σας θα προστρέξουν σε σας όταν στραβώσει οτιδήποτε. Δηλαδή όσοι είχατε όντως καλές σχέσεις εμπιστοσύνης (έτσι όπως ιδανικά τις ορίζετε) με τους δικούς σας γονείς τα λέγατε πάντα όλα;
Δεν είναι αισιοδοξία, είναι απλή αντίληψη. Όταν το παιδί σου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα είναι σοβαρό, είναι απολύτως αδύνατον αυτό να καθίσταται φανερό μόνο από τα γραφόμενα σε ένα τετράδιο. No way! Ούτε ενήλικας επαγγελματίας ηθοποιός δεν έχει τέτοια δυνατότητα κρυψίνοιας.

Η απαραίτητη στρατηγική, σε περίπτωση που αντιληφθείς ότι κάτι έχει αλλάξει, κάτι ανησυχεί το παιδί σου, κτλ, είναι να μιλήσεις με το έτερό σου ήμισυ, να βρείτε μια κοινή στρατηγική και αν χρειαστεί να συμβουλευτείτε ειδικό. Γι' αυτό υπάρχουν οι ειδικοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
User_601

Ε..μην διαβαζετε.Εγω βαζω μπολντ σε αυτα που θελω να τονισω τελεια και παυλα.Δεν απαγορευεται ναι; :lol:
Αλλιως γιατι να το εχετε σαν επιλογη; :003: :003:
Αλλοι γραφουν παπαριες,δεν ενοχλουν,εγω βαζω μπολντ ενοχλουν.Ε..ο καθενας με οτι ενοχλειται. :smt023
Παντως,η αληθεια ειναι οτι το εχω εδω μπροστα μου σαν επιλογη,αρα θα το κανω. :lol:
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:43
ST48410 έγραψε: 03 Ιαν 2019, 01:29 Δεδομένων των παραπάνω πιστεύω ότι θα απέφευγα τον προληπτικό έλεγχο αλλά θα παρέμβαινα στην παραμικρή υπόνοια ή υποψία ότι το παιδί πάει να μπλέξει σε κάτι που ντρέπεται να εκμυστηρευτεί. Και πραγματικά θα κοπάναγα το κεφάλι μου στον τοίχο αν γινόταν κάποιο κακό το οποίο θα μπορούσα να είχα προλάβει σε περίπτωση που είχα ελέγξει. Θεωρώ υπερβολικά αισιόδοξη την πεποίθηση ότι αν έχετε καλές σχέσεις με τα παιδιά σας θα προστρέξουν σε σας όταν στραβώσει οτιδήποτε. Δηλαδή όσοι είχατε όντως καλές σχέσεις εμπιστοσύνης (έτσι όπως ιδανικά τις ορίζετε) με τους δικούς σας γονείς τα λέγατε πάντα όλα;
Η απαραίτητη στρατηγική, σε περίπτωση που αντιληφθείς ότι κάτι έχει αλλάξει, κάτι ανησυχεί το παιδί σου, κτλ, είναι να μιλήσεις με το έτερό σου ήμισυ, να βρείτε μια κοινή στρατηγική και αν χρειαστεί να συμβουλευτείτε ειδικό. Γι' αυτό υπάρχουν οι ειδικοί.
Σε αυτά συμφωνώ. Ας είμαστε λίγο πρακτικοί όμως. Υποψιάζεσαι για κάποιο λόγο ότι παίζουν ναρκωτικά στο σχολείο του παιδιού σου ή στις παρέες του. Δεν σου μιλάω απλώς για κάποιο τσιγάρο αλλά ακούς ότι παίζουν και σκληρότερα ναρκωτικά. Φυσικά θα έκανες ότι μπορούσες με διάλογο και ενημέρωση. Θα έμενες μόνο εκεί; Θα μπορούσες πχ να ελέγξεις ποιους συναναστρέφεται στον ελεύθερό του χρόνο. Στον σχολικό του χρόνο; Όταν θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος θα ευχόσουν ότι οι καλές σου σχέσεις θα σου επέτρεπαν να μάθεις τα πάντα από το ίδιο το παιδί;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”