!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Coding is DEAD!

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: Coding is DEAD!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

hellegennes έγραψε: 13 Φεβ 2025, 19:17
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 13 Φεβ 2025, 17:24 για σιγά ρε περίεργοι. δλδ το γράφημα είναι μπαρμπούτσαλα; δεν έχουν πέσει οι ανοικτές θέσεις; ή λέτε ότι έχουν πέσει, αλλά ο λόγος είναι άλλος;
Ναι. Είναι. Οι δουλειές στον τομέα IT δεν έχουν μειωθεί.

Εικόνα
https://www.entrepreneur.com/business-n ... ame/486872
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:05 Ότι η αγορά είναι λιγότερο χοτ σημερα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Εγώ πάντως δεν υιοθετώ κάποιο ισχυρισμό. Σίγουρα το να λες ότι περιμένεις ότι θα χρειαστείς λιγότερους λόγω ΑΙ είναι πιο σέξι από το να λες ότι απλώς κόβεις κόστη γιατί περιμένεις ύφεση. Μπορεί αυτό να συμβαίνει και ακόμα να μην έχουμε leading indicators.
Ποιος περιμένει ύφεση και γιατί?Δεν είναι σέξι να απολύεις λόγω ΑΙ για αυτό έχουν ξαμολυθεί όλοι οι γραβατάκηδες και λένε πως "η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά τον άνθρωπο αλλά τον συμπληρώνει".
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:08
Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:05 Ότι η αγορά είναι λιγότερο χοτ σημερα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Εγώ πάντως δεν υιοθετώ κάποιο ισχυρισμό. Σίγουρα το να λες ότι περιμένεις ότι θα χρειαστείς λιγότερους λόγω ΑΙ είναι πιο σέξι από το να λες ότι απλώς κόβεις κόστη γιατί περιμένεις ύφεση. Μπορεί αυτό να συμβαίνει και ακόμα να μην έχουμε leading indicators.
Ποιος περιμένει ύφεση και γιατί?Δεν είναι σέξι να απολύεις λόγω ΑΙ για αυτό έχουν ξαμολυθεί όλοι οι γραβατάκηδες και λένε πως "η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά τον άνθρωπο αλλά τον συμπληρώνει".
Να απολύεις όχι αλλά να λες ότι κρατάς σταθερό τον αριθμό ή ότι χρειάζεσαι περισσότερους ML engineers και λιγότερους software δεν είναι πρόβλημα.
Ύφεση ίσως περιμένουν για διάφορους λόγους, δεν είναι του παρόντος.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Κόκκορας έγραψε: 12 Φεβ 2025, 04:55 ή θα μας κανει ολους κομμουνιστες η ΑΙ AGI
(ενα εισοδημα για ολους,εναλλακτικα ανεργους :lol: )
νομοτέλεια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marabou την 13 Φεβ 2025, 20:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:12
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:08
Να απολύεις όχι αλλά να λες ότι κρατάς σταθερό τον αριθμό ή ότι χρειάζεσαι περισσότερους ML engineers και λιγότερους software δεν είναι πρόβλημα.
Ύφεση ίσως περιμένουν για διάφορους λόγους, δεν είναι του παρόντος.
Επί του παρόντος είναι αφού τίθεται ως ένας πιθανός λόγος για τη μείωση του αριθμού των software developers.Όμως στον κόσμο της τεχνολογίας δε φαίνεται να περιμένει κάποιος ύφεση,αντιθέτως έχουν ανοιχτεί όλοι επενδυτικά σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να φάνε τα μούτρα τους στο τέλος.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Στις ΗΠΑ δεν περιμένουν ύφεση. Εκεί δεν αναφέρεται το άρθρο;
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

sharp έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:19 Στις ΗΠΑ δεν περιμένουν ύφεση. Εκεί δεν αναφέρεται το άρθρο;
Πουθενά δεν περιμένουν ύφεση,άλλο τι μπορεί να γίνει και αν.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Δεν νομίζω ότι θα το διατυμπάνιζαν οι τεχνοκαπιταλιστές που τριγυρίζουν τον Τραμπ αν περιμένουν ύφεση επί της προεδρίας του. Πολύ απλά δεν μπορείτε να το ξέρετε αυτό.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:23 Δεν νομίζω ότι θα το διατυμπάνιζαν οι τεχνοκαπιταλιστές που τριγυρίζουν τον Τραμπ αν περιμένουν ύφεση επί της προεδρίας του. Πολύ απλά δεν μπορείτε να το ξέρετε αυτό.
Δεν χρειάζεται, υπάρχουν δείκτες.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

sharp έγραψε: 13 Φεβ 2025, 23:03
Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 20:23 Δεν νομίζω ότι θα το διατυμπάνιζαν οι τεχνοκαπιταλιστές που τριγυρίζουν τον Τραμπ αν περιμένουν ύφεση επί της προεδρίας του. Πολύ απλά δεν μπορείτε να το ξέρετε αυτό.
Δεν χρειάζεται, υπάρχουν δείκτες.
:roll:
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Λοιπόν, προσωπική εμπειρία. Προσπαθώ εδω και καιρό να φτιάξω ενα web app που θα βγάζει export se pdf, docx κτλπ κτλπ. Το προσπάθησα μόνος μου και σκάλωσα σε μια φάση στο WYSIWYG γιατί ήθελα να το σώζει στο local storage του browser μετά να τραβάει κατι αλλες παπαριες απο την DB, να τα κάνει πουρέ και να μου τα πετάει σε placeholders με jinja2. Είχα σκαλώσει κανα δυο μέρες και το παράτησα. Χθες το ανέβασα στο GPT, τα γαμησε ολα την μανα σε βαθμό που το διορθώνα εγώ.

Μου λενε απο την δουλεια να δωκιμάσω το Claude, αντε πάλι να εξηγήσω τι και πως, αλλα τουλάχιστον αυτό μου κάνει εν μέρει αυτό που ήθελα αλλά είχαν τελειώσει τα free tokens. Πληρώνω και συνεχίζω να ρωτάω για εξτρα πράγματα. Σε καποια φάση μου πετάει οτι τελειώσαν τα token για σήμερα (ενω έχω πληρώσει 18 λιρόνια).

Λεω δεν γαμείς, θα το βάλω στον κινέζο. Μου λέει ο Κινέζος, κάτσε λίγο να πάω να κατουρήσω το Claude και το ChatGPT στο στόμα και έρχομαι. Όντως τους κατούρησε και μου εβγαλε αρκετά, αλλά τώρα πάλι κάπου σκαλώσαμε στο CKEditor.

Τεσπα, πολύ απλό project και εχω κολλήσει γιατί εγω είμαι γιωτάς. Προς το παρόν δεν παίζει αυτές οι παπαρίες να αντικαταστήσουν ομάδες πραγματικών dev που γράφουν σοβαρά πράγματα.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Κομμουνισμός και αρχίδια.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

GoBzi έγραψε: 13 Φεβ 2025, 23:41 Κομμουνισμός και αρχίδια.
[img]https://i.postimg.cc/tTLNHR8L/Scre ... .png[/img]
Πέρασες το context window και θα αρχίσει να παρανοει μετά απ'αυτό, δεν είναι ότι θέλει να σε χρεώσει. :102:

Εγώ για coding γουστάρω πολύ το Gemini, νομίζω είναι η ταχύτητα, και δεν χρειάζομαι reasoning. Και ο Claude , είναι καλός αλλά τελειώνει γρήγορα ο τζάμπας.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 23:43
Πέρασες το context window και θα αρχίσει να παρανοει μετά απ'αυτό, δεν είναι ότι θέλει να σε χρεώσει. :102:

Εγώ για coding γουστάρω πολύ το Gemini, νομίζω είναι η ταχύτητα, και δεν χρειάζομαι reasoning. Και ο Claude , είναι καλός αλλά τελειώνει γρήγορα ο τζάμπας.
Ρε το Claude το πλήρωσα και έχει οριο και το επί πληρωμή. Με πέταξε το προηγούμενο μοντέλο που νομίζω έχουν βάλει έναν πίθηκο που με το ένα χέρι την παίζει και με το άλλο απαντάει.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Expectations:

Reality:
Dwarven Blacksmith έγραψε: 13 Φεβ 2025, 23:43
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”