!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Ερμής έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:38
Zelda έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:33
mao mao έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 22:37 Σε 2-3 χρόνια μαξ θα γίνει και εδώ σαν την Ισπανία με διαδηλώσεις εναντίον του υπερτουρισμού. Φυσικά σχεδιασμός μηδέον, όσα πάνε και όσα έρθουν μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.
Που εννοεις εδω; Στην Αθηνα;

Γιατι στα μερη που εδω και πολλα χρονια εχει κατι που μπορει να μοιαζει σε υπερτουρισμο (Κω, Σαντορινη, Ροδο, Κερκυρα, Ζακυνθο, Μυκονο, Κρητη), δεν υπάρχει καμια διαθεση για διαδηλώσεις. Ισα-ισα γκρινιαζουν απο συνηθεια οτι δεν εχουν κοσμο και δεν ξοδευει αρκετα
Αυτά τα μέρη αφορούν το 5% του πληθυσμού; το 10%;
Γιαυτο είπα παραπάνω πως όταν ο υπερτουρισμος ήταν σε δέκα νησιά τα πράγματα ήταν οκ.
Και ξαναλέω. Θεωρεί κάποιος καλό να είναι η Ελλάδα τουριστικός προορισμός για τον κάθε "πλεμπαιο" δυτικό;
Όπως είναι πολλά χρόνια πριν από εμάς χώρες όπως η Ταϊλάνδη. Δεν γαμαει σε βιοτικό επίπεδο η Ταϊλάνδη; ή η Ινδονησία;
Πόσοι "πλεμπαιος" και από εδώ την Ελλάδα έλεγαν
"πάμε ρε εκεί που πεινάνε να είμαστε μποσηδες"
Ε αυτο κάνει τώρα ο δυτικός σε εμάς.
Δεν διαθέτουμε το ίδιο τουριστικό προϊόν με την ταυλάνδη. Αν θες να κάνεις σύγκριση να μιλάς για τις χώρες τις μεσογείου. Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Γαλλία, Τυνησία κτλ
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ασέβαστος έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:56
Ερμής έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:46 Ρε τώρα μας δουλεύεις;
Κατάρ, εμιράτα δημιούργησαν τεράστιες τουριστικές μονάδες με πετροδολαρα, Γαλλία έχει βαριά βιομηχανία που δε την βλέπεις, για Αυστραλία ελβετια δε σχολιάζω καν, για Λουξεμβούργο τι να πω, χρειάζεται να πω κάτι;
Δηλαδή για να καταλάβω, πιστεύεις πως η Ελβετία περιμένει τον μπάρμπανικο που θα πάει οδικώς με το πλέμπατουρς για να ζήσει;
δεν βλεπω ομως και ελβετους να θενε να διωξουν τους σκιερ με διαδηλωσεις.

επισης δεν βλεπω τον τουρισμο να εμποδιζει τη γαλλια να εχει βαρια βιομηχανια, το καταρ να βγαζει πετρελαιο, το λουξεμβουργο να ξεπλενει, κλπ.
Οι σκιέρ που πάνε στο Γκστααντ, το στμοριτζ και το κράνς Μοντανα δεν είναι ο μέσος "πλεμπαιος" της μιας μπίρας και της χωριάτικης στα 4 που θα πάει με Ράιαν και θα μείνει στην καμαρουλα μια σταλιά δύο επι τρία στο εκεί Παγκράτι.
Και εκτός των άλλων, η Γαλλία και η Ελβετία έχουν τη βαριά βιομηχανία, το Κατάρ τα πετρέλαια κλπ, η Ελλάδα τι άλλο έχει που πρωτοστατεί;
Δε καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:02
Zelda έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:33

Που εννοεις εδω; Στην Αθηνα;

Γιατι στα μερη που εδω και πολλα χρονια εχει κατι που μπορει να μοιαζει σε υπερτουρισμο (Κω, Σαντορινη, Ροδο, Κερκυρα, Ζακυνθο, Μυκονο, Κρητη), δεν υπάρχει καμια διαθεση για διαδηλώσεις. Ισα-ισα γκρινιαζουν απο συνηθεια οτι δεν εχουν κοσμο και δεν ξοδευει αρκετα
Γιαυτο είπα παραπάνω πως όταν ο υπερτουρισμος ήταν σε δέκα νησιά τα πράγματα ήταν οκ.
Και ξαναλέω. Θεωρεί κάποιος καλό να είναι η Ελλάδα τουριστικός προορισμός για τον κάθε "πλεμπαιο" δυτικό;
Όπως είναι πολλά χρόνια πριν από εμάς χώρες όπως η Ταϊλάνδη. Δεν γαμαει σε βιοτικό επίπεδο η Ταϊλάνδη; ή η Ινδονησία;
Δεν διαθέτουμε το ίδιο τουριστικό προϊόν με την ταυλάνδη. Αν θες να κάνεις σύγκριση να μιλάς για τις χώρες τις μεσογείου. Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Γαλλία, Τυνησία κτλ
Δε πάνε όλοι Ταϊλάνδη για σεξοτουρισμο, μέχρι πριν κάποια χρόνια πήγαιναν γιατί ήταν παμφθηνα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
gassim

Ερμής έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:03
Ερμής έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:46 Ρε τώρα μας δουλεύεις;
Κατάρ, εμιράτα δημιούργησαν τεράστιες τουριστικές μονάδες με πετροδολαρα, Γαλλία έχει βαριά βιομηχανία που δε την βλέπεις, για Αυστραλία ελβετια δε σχολιάζω καν, για Λουξεμβούργο τι να πω, χρειάζεται να πω κάτι;
Δηλαδή για να καταλάβω, πιστεύεις πως η Ελβετία περιμένει τον μπάρμπανικο που θα πάει οδικώς με το πλέμπατουρς για να ζήσει;

επισης δεν βλεπω τον τουρισμο να εμποδιζει τη γαλλια να εχει βαρια βιομηχανια, το καταρ να βγαζει πετρελαιο, το λουξεμβουργο να ξεπλενει, κλπ.
Οι σκιέρ που πάνε στο Γκστααντ, το στμοριτζ και το κράνς Μοντανα δεν είναι ο μέσος "πλεμπαιος" της μιας μπίρας και της χωριάτικης στα 4 που θα πάει με Ράιαν και θα μείνει στην καμαρουλα μια σταλιά δύο επι τρία στο εκεί Παγκράτι.
Και εκτός των άλλων, η Γαλλία και η Ελβετία έχουν τη βαριά βιομηχανία, το Κατάρ τα πετρέλαια κλπ, η Ελλάδα τι άλλο έχει που πρωτοστατεί;
gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:02

Δε πάνε όλοι Ταϊλάνδη για σεξοτουρισμο, μέχρι πριν κάποια χρόνια πήγαιναν γιατί ήταν παμφθηνα
Ναι...εδώ δεν έρχονται επειδή είναι πάμφθηνα.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Ασέβαστος έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:09
Fata_Morgana έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 22:55

Δε πληρώνει από τον τουρισμό το ενοίκιο μας. Το πληρώνει και το χειμώνα που δεν εργάζεται στον τουρισμό.
ενταξει το πληρωνει το καλοκαιρι, που γαμιεται στα λεφτα. εξακολουθει να ισχυει οτι το πληρωνει, εστ και για ενα μηνα, απο τον τουρισμο.

εξακολουθει να ισχυει οτι λεφτα απο τον τουρισμο, πολλα η λιγα, μπαινουν ουσιαστικα στην τσεπη σου.

αρα εξακολουθει να ισχυει οτι επωφελεισαι απο τον τουρισμο, ενω λες οτι δεν.
Παπαριές λες. Ξανά. Μάθε λίγο μπάλα από τον Ερμή που σου λέει 5 πράγματα σωστά. Άιντε.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Αυτό λέμε ότι σε σχέση με την Ελβετία είμαστε πιο φτηνά, έρχονται αυτοί, αυξάνονται οι τιμές, γαμιεται ο κοινωνικός ιστός.
Το πρόβλημα είναι ο υπερτουρισμος "πλεμπαιων" όχι ο πακετας. Ο πακετας θα μείνει στο πενταστερο, θα πάει στο ναμμος, θα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά σε πανάκριβο εστιατόριο, πράγματα δηλαδή που δεν επηρεάζουν τη ζωή του λαού.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:53
Προφανώς. Αλλά δεν απάντησες.
Θεωρείς καλό να είμαστε ο τοπ προορισμός πολλών δυτικών "πλεμπαιων";
δεν εχω ευκολη απαντηση. ειναι σαν να ρωτας να πουλαμε πολλα-φτηνα η λιγα-ακριβα.

και τα 2 μπορουν να δουλεψουν. μενα μου φαινεται καλυτερο το δευτερο, αλλα δε με χαλαει και το πρωτο, οτι δουλευει. μηπως να εχουμε απ ολα, για να μπορει να διακοπαρει και ο ελληνας στα φτηνιαρικα;

να , δες, σε μενα πληρωνουν χιλιαρικο για ημερησια κρουαζιερα, ας πουμε. καλο, θα ελεγα ακριβουτσικος τουρισμος, καλουτσικος κοσμος.

σε μια λαντζα διπλα, που παστονωνται 30 νοματοι, πληρωνουν ενα 30αρι καθενας, για ενα τριωρο. η λαντζα κανει 3-4 3ωρα τη μερα.

ποιος ιδιοκτητης λες να κονομαει περισσοτερα; και τελοσπαντων, γιατι να μην υπαρχει χωρος και για τα 2, που ενοχλει το ενα το αλλο;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
gassim

Αυτό που πρέπει να γίνει και γίνεται ήδη δηλαδή αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο είναι να αναπτυχθούν άλλα είδη τουρισμού πέρα από το "ήλιος, θάλασσα" ώστε οι επισκέπτες να απλωθούν μέσα στην χρονιά.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας πάει να πλασαριστεί και η αθήνα ως city break προορισμός αλλά δεν είναι και τόσο απλό να πείσεις τον άλλον να μην πάει Χριστούγεννα Βιέννη και να έρθει στο Κουκάκι.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μην παίρνεις ως παραδειγμα ένα νησί το οποίο δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Το πρόβλημα είναι στις μεγάλες πόλεις που για χάρη του μικρομεσαίου δυτικού, έχουν γαμήσει τον μικρομεσαίο ημεδαπό.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:12 Αυτό που πρέπει να γίνει και γίνεται ήδη δηλαδή αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο είναι να αναπτυχθούν άλλα είδη τουρισμού πέρα από το "ήλιος, θάλασσα" ώστε οι επισκέπτες να απλωθούν μέσα στην χρονιά.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας πάει να πλασαριστεί και η αθήνα ως city break προορισμός αλλά δεν είναι και τόσο απλό να πείσεις τον άλλον να μην πάει Χριστούγεννα Βιέννη και να έρθει στο Κουκάκι.
και αυτό να γίνει δε σημαίνει οτι θα έρχονται λιγότεροι το καλοκαίρι. Αυτός που ερχόταν Αύγουστο στα νησιά δεν θα πει του χρόνου θα πάω Απρίλιο στα Ζαγοροχώρια. Απλά θα έρθουν και άλλοι τις υπόλοιπες εποχές.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

mao mao έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:00

H διαφορά είναι οτι οι σκιέρ μένουν σε κάποια σαλέ στις Άλπεις και δεν παρενοχλούν τον κάτοικο της Ζυρίχης πχ. Επίσης δεν υπάρχει Ελβετός που να κάνει το γκαρσόνι σε αυτά τα σαλέ.
εσενα ας πουμε τι κακο σου εκαναν οι λεχριτες του λαγανα, η και οι κονομημενοι του κοστα ναυαρινο;

ποιος σερβιρει στα σαλε; γιατι ειναι κακο να ειναι κανεις γκαρσονι; υποτιμητικο;

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Και κάτι ακόμη.
Προς χάρη του υπερτουρισμου έχει γαμηθει η εμπορική ζωή του κέντρου των Αθηνών. Βασικά έχουν βάλει το χεράκι τους Κινέζοι και Ελ κράτος σε αυτό, αλλά και ο υπερτουρισμος.
Και μη βγει κανένα ζουδι και πει πως σταρχιδια μας ή Αθήνα γιατί όταν εδώ ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, μόνο σταρχιδια σου δεν είναι ακόμη και αν ζεις στην κατσικανη σερρων
Και επίσης μη βγει κανένα ζουδι μεγαλύτερο και πει
Ναι ρε αλλά εσύ κάνεις εξαγωγές και πουλάς σε ξένους.
Αν δε καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ εξαγωγής και του παραπάνω, δε θα κάτσω να του μάθω αλφαβήτα, μεγάλωσα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 22 Ιούλ 2024, 00:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

τι θες να πεις;

επειδη ειμαστε αχρηστοι να αναπτυξουμε αλλη βιομηχανια, να κλεισουμε και αυτη που εχουμε, δηθεν οτι αυτη μας εμποδιζει, και αμα κλεισει το ρουμτουλετ θα ερθει η στελλαντις;

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Ασέβαστος έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:18
τι θες να πεις;

επειδη ειμαστε αχρηστοι να αναπτυξουμε αλλη βιομηχανια, να κλεισουμε και αυτη που εχουμε, δηθεν οτι αυτη μας εμποδιζει, και αμα κλεισει το ρουμτουλετ θα ερθει η στελλαντις;
Έλα, με μέτρο το Τρολαρισμα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:09
Ασέβαστος έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 23:09
Fata_Morgana έγραψε: 21 Ιούλ 2024, 22:55

Δε πληρώνει από τον τουρισμό το ενοίκιο μας. Το πληρώνει και το χειμώνα που δεν εργάζεται στον τουρισμό.
ενταξει το πληρωνει το καλοκαιρι, που γαμιεται στα λεφτα. εξακολουθει να ισχυει οτι το πληρωνει, εστ και για ενα μηνα, απο τον τουρισμο.

εξακολουθει να ισχυει οτι λεφτα απο τον τουρισμο, πολλα η λιγα, μπαινουν ουσιαστικα στην τσεπη σου.

αρα εξακολουθει να ισχυει οτι επωφελεισαι απο τον τουρισμο, ενω λες οτι δεν.
Παπαριές λες. Ξανά. Μάθε λίγο μπάλα από τον Ερμή που σου λέει 5 πράγματα σωστά. Άιντε.
εσυ να προσεχεςι να μην κανεις το λαθος και απαντησεις, οταν εχεις καταλαβει πως ειπες μαλακια, και δεν εχεις τι αλλο να πεις.

ριξε εκει μια ασαφη κοτσανα, βαλε μεσα και κανα αιντε η καμμια δηθεν προσβολη, και τη σκαπουλαρες.

προς θεου , η αλλαχ, μην παραδεχτεις οτι τσεπωνεις χαρτι απο τον τουρισμο, και ειπες κοτσανα οτι δεν σου προσφερει τιποτα.

Άβαταρ μέλους
gassim

mao mao έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:14
gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:12 Αυτό που πρέπει να γίνει και γίνεται ήδη δηλαδή αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο είναι να αναπτυχθούν άλλα είδη τουρισμού πέρα από το "ήλιος, θάλασσα" ώστε οι επισκέπτες να απλωθούν μέσα στην χρονιά.
και αυτό να γίνει δε σημαίνει οτι θα έρχονται λιγότεροι το καλοκαίρι. Αυτός που ερχόταν Αύγουστο στα νησιά δεν θα πει του χρόνου θα πάω Απρίλιο στα Ζαγοροχώρια. Απλά θα έρθουν και άλλοι τις υπόλοιπες εποχές.
Ναι σωστά, ισχύει και αυτό.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”