Yochanan έγραψε: 02 Αύγ 2023, 23:17
Kappa έγραψε: 02 Αύγ 2023, 22:03
Πού εντοπίζεις δικά μου σημεία ναρκισσιστικης συμπεριφορας; Ρωταω με ειλικρινές ενδιαφέρον
Σκεφτόμουν πριν μήπως κάτι από αυτά που είπα στα μέιλ την πρόσβαλε. Με θεωρεί επικριτικό. Φοβόταν επειδή εκραζα τον συγγραφισκο που έβγαινε στην αρχή. Τον σούταρε μονη της όμως έτσι κι αλλιώς.
Χειριστική συμπεριφόρα, ανειλικρινής, δειλή συμπεριφορά. Δεν είναι ναρκισιστική συπεριφορά, ειναι κλασσικο nice guy συμπλεγμα. Insecureyl attached, προβληματική σχέση με γονείς που σε απέριπταν και αναγκαστηκες να αναπτύξεις ενα placating persona, κρυψίνους, φοβικός, βάζεις τις ανάγκες και επιθυμίες των αλλων πανω απο τις δικες σου, φοβασαι να εκφρασεις και να ζητήσεις αυτο που θες, ντρέπεσαι για τον εαυτό σου, φοβάσαι τη σύγκρουση. Προφανώς αυτο σε κανει κλωτσοσκουφι και μονιμο θυμα και για αυτο εισαι πικροχολος, εχεις θυμο και κακια μεσα σου τα οποια καταπιεζεις μέχρι να διαβάσουμε για σενα στις ειδήσεις.
Διάβασε:
Αρχικά
https://podcastnotes.org/the-readers-jo ... s-journey/
Το βιβλίο
https://www.amazon.co.uk/dp/0762415339/ ... tnotesu-21
Μετά έχει Mark Manson, Jordan Peterson κλπ. Αλλά αρχικά αυτά που σου έδωσα. Και πέρνα την Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου - όχι αυτόν που σε μισούσε, τον άλλο.
Θα το κοιτάξω το βιβλίο αλλά καμία σχέση. Ουδέποτε της παρουσιάστηκα ως το καλό παιδι, ίσα ίσα με προσέγγισε με αφορμή μια κακή κριτική μου για ένα χαμηλής ποιότητας βιβλιο. Και ένας από τους λόγους που διεκοψε τη φιλια μας ήταν ότι ασκούσα κριτική (ουσιώδη) σε αυτούς που έβγαινε.
Κατά τα άλλα στην καθημερινότητά μου είμαι αρκετά δυναμικός, δεν κρατάω μέσα μου θυμό, τον εκφραζω και δεν είμαι καθόλου κρυψινους, είμαι ξεκάθαρος σε όσα λέω στους άλλους. Κλωτσοσκουφι έχω γίνει υπό περιπτωσεις αλλά για άσχετα θέματα, τα οποία αντιμετωπισα.
Η παιδική μου ηλικία ήταν δύσκολη και έχω διεγνωσμενο ΙΔΨ, το οποίο μιμείται πολλά πράγματα. Και η υπεραναλυτικοτητα που έχω ισως οφείλεται εν μέρει εκεί.
Εγώ σκέφτηκα σοβαρά μήπως έχω bordeline personality disorder, διάβασα ένα σχετικό εγχειρίδιο αλλά δεν βρήκα παραπάνω από δύο τρία κοινα. Φοβία εγκατάλειψης είπε εκείνη ότι έχω αλλά και πάλι δεν την εντοπιζω κάπου. Είχα δίκιο ότι θα με αντικαταστησει, αφού αυτό έκανε. Ρεαλιστης ήμουν.
Εγώ αυτά που διάβασα για τους ναρκισσιστες είναι: Σε προσεγγίζουν λουζοντας σε με ενδιαφέρον, με κομπλιμεντα κλπ, σου παρουσιάζονται ευαλωτοι για να σε κάνουν να τους λυπηθείς, κάνουν προβολές δικών τους στοιχείων σε εσένα, σε κατηγορούν δηλαδή για χαρακτηριστικά που έχουν οι ίδιοι και όταν διακόψουν επαφές από το βαθρο που σε είχαν γίνεσαι ένα τίποτα για αυτούς, χωρίς να δείχνουν καθολου empathy.