Σελίδα 16 από 18

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 22 Αύγ 2021, 20:59
από Cavaliere
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 17:41Σε αυτό έχεις δίκιο. Θυμάμαι στη Ροζαλία στα εξάρχεια, δώσαμε πίσω τις πατάτες γιατί ο φίλος έκανε ομοιοπαθητική και του είχαν αποκλείσει τα τυποκομικά (παπαριές ρε πστμ! :e040: ). Εγώ δεν είχα πρόβλημα, αλλά το σωστό είναι να το λέει πρώτα ο σερβιτόρος, να ρωτάει.

Δεύτερο. Για τη σάλτσα ροκφόρ τι λες; (Εγώ με μαγιονέζα και ροκφόρ και κοπάνημα, άλλοι με κρέμα γάλακτος και ροκφόρ). Δίνει κάτι αλμυρόγλυκο στις πατάτες.

Τρίτο. όταν με σάλτσα ρε τα μακαρόνια, μόνο τόσο λίγο τυρί; Δεν πήζεις με τη σαλτσίλα; Και εντάξει ρεγκάτα και κεφαλοτύρια το καταλαβαίνω κάπου ότι δεν θες πολύ. άμα είναι μυτζήθρα που το αλμυρίζει; Δεν θες να είναι κολλημένη πάνω στο μακαρόνι; Να μην είναι τόσο ζουμερό αλλά να νιώθεις κάτι στερεό;

Εν τω μεταξύ η μικρή μου το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπορεί κανένα μα κανένα τυρί.

Για μένα σίγουρα παίζει εντολή από τον οργανισμό αλλά δεν έχω βρει το πως δρα κάποιος μηχανισμός. Να, δεν μπορώ με τίποτα τα ψάρια ας πούμε.
Αντίθετα σκίζω ρέγγες και αντζούγες αλλά είναι άλλη κατάσταση αυτό μετά το πάστωμα. Όπως και η τονοσαλάτα με τα μαρούλια τη σως κλπ.
κανονικό ψάρι ή ψαρόσουπα με τίποτα όμως. Παιδάκι με βρίζανε γι αυτό.
Φίλε, το χειμώνα με βρήκαν με 16 πίεση, και πρόσεξα. Την έφτασα σε τέλεια νούμερα λόγω διατροφής και με περπάτημα μιάμιση ώρα κάθε βράδυ. Δεν έχω λόγο να ρισκάρω στα 49 μου με μικρό παιδί και γυναίκα με ιστορικό καρκίνου. Το τυρί στα μακαρόνια δεν μου άρεσε ποτέ πολύ, θέμα γούστου. Ούτε πολλή σάλτσα βάζω. Βάζω τόση όσο να δώσει χρώμα και γεύση, όχι να κολυμπήσουν τα μακαρόνια. Προτιμώ να αγοράζω καλή πάστα, είτε φρέσκα ζυμαρικά, είτε μια μάρκα πολύ καλή. Σχεδόν όλες οι ελληνικές μάρκες ζυμαρικών κοιτάν στα ίσια τις ιταλικές. Αλλά όταν έχεις φρέσκο μακαρόνι, δεν θες πολλά. Η σωστή κουζίνα βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη. Αν είχα την πολυτέλεια να κάνω σάλτσα με φρέσκιες κρητικές ντομάτες, θα σου έλεγα μετά. Αλλά πρέπει να ψάξω να βρω καλό υλικό.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 22 Αύγ 2021, 22:36
από kongrosian
Καραμελίτσα έγραψε: 22 Αύγ 2021, 14:56
kongrosian έγραψε: 22 Αύγ 2021, 14:22
Καραμελίτσα έγραψε: 22 Αύγ 2021, 14:06

Το ίδιο είναι και με τα ογκρατέν, αλλά για ένα μεγάλο ταψί με δυο κιλά λαχανικά αρκούν 250-300 γρ. τυριού για να τα σκεπάσουν όλα.
οκ ζουμερ. γράψε καμιά συνταγή όποτε ευκαιρείς. έχει ωραία λαχανικά αυτή την εποχή.

(υ.γ. με 400γρ τυρί έβγαλα 5 μακαρονάδες ατομικές :102: :oops: )
Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή. Ότι λαχανικό έχεις το κόβεις σε λεπτές φέτες και το ρίχνεις σε ταψί. Πατάτες, καρότα, μπρόκολα και τέτοια τα βράζεις λίγο να μαλακώσουν πριν. Βάζεις μυρωδικά κατά βούληση. Μετά τα ψεκάζεις με λάδι και μετά ρίχνει το ελάχιστο δυνατό τυρί να σκεπαστούν όλα.

Από και και πέρα μπορείς να κάνεις ότι καφρίλες θες. Δέκα είδη τυριών, να καραμελλώσεις κρεμμύδια, να βάλεις μπέικον, πρωτεϊνη από έντομα, ότι θες.

Αλλά η συνταγή είναι πρωταρχικά για να μχρησιμοποιήσεις λαχανικά που σου έχουν ξεμείνει, οπότε ενδείκνυται ο μινιμαλισμός.
Ευχαριστώ Καραμελίτσα για την απάντηση. Να 'σαι καλά.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 22 Αύγ 2021, 23:00
από Χαοτικός
Cavaliere έγραψε: 22 Αύγ 2021, 20:59
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 17:41Σε αυτό έχεις δίκιο. Θυμάμαι στη Ροζαλία στα εξάρχεια, δώσαμε πίσω τις πατάτες γιατί ο φίλος έκανε ομοιοπαθητική και του είχαν αποκλείσει τα τυποκομικά (παπαριές ρε πστμ! :e040: ). Εγώ δεν είχα πρόβλημα, αλλά το σωστό είναι να το λέει πρώτα ο σερβιτόρος, να ρωτάει.

Δεύτερο. Για τη σάλτσα ροκφόρ τι λες; (Εγώ με μαγιονέζα και ροκφόρ και κοπάνημα, άλλοι με κρέμα γάλακτος και ροκφόρ). Δίνει κάτι αλμυρόγλυκο στις πατάτες.

Τρίτο. όταν με σάλτσα ρε τα μακαρόνια, μόνο τόσο λίγο τυρί; Δεν πήζεις με τη σαλτσίλα; Και εντάξει ρεγκάτα και κεφαλοτύρια το καταλαβαίνω κάπου ότι δεν θες πολύ. άμα είναι μυτζήθρα που το αλμυρίζει; Δεν θες να είναι κολλημένη πάνω στο μακαρόνι; Να μην είναι τόσο ζουμερό αλλά να νιώθεις κάτι στερεό;

Εν τω μεταξύ η μικρή μου το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπορεί κανένα μα κανένα τυρί.

Για μένα σίγουρα παίζει εντολή από τον οργανισμό αλλά δεν έχω βρει το πως δρα κάποιος μηχανισμός. Να, δεν μπορώ με τίποτα τα ψάρια ας πούμε.
Αντίθετα σκίζω ρέγγες και αντζούγες αλλά είναι άλλη κατάσταση αυτό μετά το πάστωμα. Όπως και η τονοσαλάτα με τα μαρούλια τη σως κλπ.
κανονικό ψάρι ή ψαρόσουπα με τίποτα όμως. Παιδάκι με βρίζανε γι αυτό.
Φίλε, το χειμώνα με βρήκαν με 16 πίεση, και πρόσεξα. Την έφτασα σε τέλεια νούμερα λόγω διατροφής και με περπάτημα μιάμιση ώρα κάθε βράδυ. Δεν έχω λόγο να ρισκάρω στα 49 μου με μικρό παιδί και γυναίκα με ιστορικό καρκίνου. Το τυρί στα μακαρόνια δεν μου άρεσε ποτέ πολύ, θέμα γούστου. Ούτε πολλή σάλτσα βάζω. Βάζω τόση όσο να δώσει χρώμα και γεύση, όχι να κολυμπήσουν τα μακαρόνια. Προτιμώ να αγοράζω καλή πάστα, είτε φρέσκα ζυμαρικά, είτε μια μάρκα πολύ καλή. Σχεδόν όλες οι ελληνικές μάρκες ζυμαρικών κοιτάν στα ίσια τις ιταλικές. Αλλά όταν έχεις φρέσκο μακαρόνι, δεν θες πολλά. Η σωστή κουζίνα βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη. Αν είχα την πολυτέλεια να κάνω σάλτσα με φρέσκιες κρητικές ντομάτες, θα σου έλεγα μετά. Αλλά πρέπει να ψάξω να βρω καλό υλικό.
Τι εννοείς φρέσκο μακαρόνι ρε συ; Να τα φτιάξεις εσύ ξέρω γω;
Ωπ φλασιά! Που ήτανε ρε που πήγαινες το σιμιγδάλι μόνος σου και σου φτιάχνανε μακαρόνια; :smt017 Νομίζω πριν καμιά 20ετία είχα ακούσει τη φάση.

(Μπράβο σου που προσέχεις και μπράβο που σε βλέπει το παιδί. Εμένα με είχε προβληματίσει το θέμα της μιμητικότητας του παιδιού και ζορίστηκα στην ιδέα ότι βλέπουν να καπνίζω ασυστόλως και να τρώω σαν ζώο. Αλλά είναι μάλλον τόσο αποκρουστικό που το παράδειγμα γίνεται αρνητικό με τη μία. Δεν ανησυχώ πλέον)

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 22 Αύγ 2021, 23:17
από Cavaliere
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:00Τι εννοείς φρέσκο μακαρόνι ρε συ;
Αγορασμένο φρέσκο φτιαγμένο.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 22 Αύγ 2021, 23:19
από Χαοτικός
Cavaliere έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:17
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:00Τι εννοείς φρέσκο μακαρόνι ρε συ;
Αγορασμένο φρέσκο φτιαγμένο.
Που ρε φίλε; Δεν έχω δει ποτέ.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 01:22
από Αγις
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:19
Cavaliere έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:17
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:00Τι εννοείς φρέσκο μακαρόνι ρε συ;
Αγορασμένο φρέσκο φτιαγμένο.
Που ρε φίλε; Δεν έχω δει ποτέ.
επειδη
κοιταζεις αλλα δεν βλεπεις
υπαρχουν οικογενειακα εργαστηρια που φτιαχνουν

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 01:34
από Χαοτικός
Αγις έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:22
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:19
Cavaliere έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:17 Αγορασμένο φρέσκο φτιαγμένο.
Που ρε φίλε; Δεν έχω δει ποτέ.
επειδη
κοιταζεις αλλα δεν βλεπεις
υπαρχουν οικογενειακα εργαστηρια που φτιαχνουν
Δεν υπάρχουν. Παπαριές μου λες.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 01:39
από Αγις
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:34
Αγις έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:22
Χαοτικός έγραψε: 22 Αύγ 2021, 23:19

Που ρε φίλε; Δεν έχω δει ποτέ.
επειδη
κοιταζεις αλλα δεν βλεπεις
υπαρχουν οικογενειακα εργαστηρια που φτιαχνουν
Δεν υπάρχουν. Παπαριές μου λες.
αν σε πω αριστερο μετα απο αυτο που εγραψες θα παρεξηγηθεις ;

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 01:40
από Χαοτικός
Αγις έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:39
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:34
Αγις έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:22

επειδη
κοιταζεις αλλα δεν βλεπεις
υπαρχουν οικογενειακα εργαστηρια που φτιαχνουν
Δεν υπάρχουν. Παπαριές μου λες.
αν σε πω αριστερο μετα απο αυτο που εγραψες θα παρεξηγηθεις ;
Θα καμαρώνω. Αφού το ξέρεις ότι δεν υπάρχουν.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 01:43
από Αγις
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:40
Αγις έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:39
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:34

Δεν υπάρχουν. Παπαριές μου λες.
αν σε πω αριστερο μετα απο αυτο που εγραψες θα παρεξηγηθεις ;
Θα καμαρώνω. Αφού το ξέρεις ότι δεν υπάρχουν.
αν καμαρωνεις με την χειροτερη βρισια ....
θα σου εγραφα που θα βρεις αλλα παρε τα μγλ τρχτ ρχδ μ
αριστερε

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 01:53
από Χαοτικός
Δεν γράφεις επειδή δεν ξέρεις. Και δεν ξέρεις επειδή δεν υπάρχει αυτή η μαλακία που λες.

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 02:00
από Αγις
Χαοτικός έγραψε: 23 Αύγ 2021, 01:53 Δεν γράφεις επειδή δεν ξέρεις. Και δεν ξέρεις επειδή δεν υπάρχει αυτή η μαλακία που λες.
μην προσπαθεις - αριστερε - στην αγνοια θα σε αφησω

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 06:51
από Chilloutbuddy
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Αν είναι έτσι γιατί να μην κάνεις κι ένα τοστ με γκούντα, ντομάτα, ζαμπόν; στην τελική όλα αυτά στη βάση τους το ίδιο πράμα είναι, υδατάνθρακας/τυρί, συν κάτι με γεύση ντομάτα και κάτι με γεύση κρέας.

Η απάντηση είναι στις μικρές διαφορές. Όπως του κάνει κούκου του καθενός :102:

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 06:55
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:25
kongrosian έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:14
stella έγραψε: 19 Αύγ 2021, 11:08 Στα early 90s έπαιζες ρωσική ρουλέτα με κάθε πιάτο.

That being said, δοκίμασε τριμμένο Samsoe από την Arla σε συνδυασμό με μοτσαρέλα και λίγο γκούντα (πάρε ΝΟΥΝΟΥ αν βρεις). Και καλή όρεξη!!! (Και μετά αποτοξίνωση 2-3 ημέρες να στανιάρεις, μην μας πάθεις κάτι!!!)
τα γκούντα αν τα βάλεις σκέτα στεγνώνουν και πετσιάζουν. καλύτερα ψήνεται το κασέρι.
μοτσαρέλα έχω πάρει κάνα 2-3 φορές από το μάρκετ και ήταν ένα άνοστο πράμα. θέλει βουβαλίσια;; :102:
Γι' αυτό σου είπα ΝΟΥΝΟΥ γκούντα, πραγματικά δεν κάνει αυτή την πέτσα από πάνω. Μοτσαρέλα δεν έχω ιδέα, εγώ παίρνω μία από Σκλαβενίτη δική του (?) σε φέτες ή τριμμένη και είναι σούπερ. Κασέρι δεν μου αρέσει :(

Βάζεις κρέμα γάλακτος μέσα, μπεσαμέλ ή σάλτσα τυριού στο πήλινο (ή τίποτα);

ΥΓ: Το ταλαγάνι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακή ιδέα!!!
χάουντα

Re: ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2021, 06:56
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Chilloutbuddy έγραψε: 23 Αύγ 2021, 06:51
Cavaliere έγραψε: 20 Αύγ 2021, 11:33
Χαοτικός έγραψε: 19 Αύγ 2021, 21:47 Ο τρίτος που μαλακίζεσαι μετά από τον καβαλιέρε και το Φοσίλι.
Ρε παπάρες, άλλο είναι η μακαρονάδα με σάλτσα και με το τριμμένο τυρί και άλλο η φούρνου. Εξυπηρετεί άλλα πράγματα, πως να το κάνουμε;
Έχει το λειωμένο τυρί από πάνω και είναι πιο παστωμένο το όλο μείγμα μέσα.
ξενέρωτοι!
Παπάρες!
Που θα βγάλετε και γλώσσα για γαστρονομία του '80. Νεοταξικά ρομποτάκια.
Και γιατί να κάνεις αυτή τη μαλακία, και να μην κάνεις ένα ταψί κανονικό παστίτσιο, κανελόνια, λαζάνια, κλπ;
Αν είναι έτσι γιατί να μην κάνεις κι ένα τοστ με γκούντα, ντομάτα, ζαμπόν; στην τελική όλα αυτά στη βάση τους το ίδιο πράμα είναι, υδατάνθρακας/τυρί, συν κάτι με γεύση ντομάτα και κάτι με γεύση κρέας.

Η απάντηση είναι στις μικρές διαφορές. Όπως του κάνει κούκου του καθενός :102:
Χάουντα ρε ξυλοκόποι εκδοροσφαγείς