!!! DEVELOPMENT MODE !!!

The Lord of the Rings Amazon series

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Re: The Lord of the Rings Amazon series

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Namrail έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 08:16 Είναι εξοργιστικές ως και αηδιαστικές οι συνεντεύξεις των συντελεστών της σειράς. Η άλλη που θα υποδυθεί την πριγκίπισσα των νάνων ισχυρίζεται ότι η παρουσία των people of color είναι απαραίτητη ώστε το αντίστοιχο κοινό να μπορεί να σχετιστεί μαζί τους και τελικά να βρει ενδιαφέρον για να παρακολουθήσει τη σειρά. Τέτοιες μπούρδες είχαν ξανακουστεί νομίζω από το δίδυμο της συμφοράς που υπογράφει το σενάριο ή από την παραγωγό, δεν θυμάμαι ακριβώς, και πραγματικά είναι ένα επιχείρημα που απευθύνεται σε χαχολους. Οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να σχετιστεί με έναν καλογραμμένο χαρακτήρα ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος του. Πρέπει να είσαι ένα εγωιστικό καθίκι δίχως ίχνος ενσυναίσθησης αν οι μόνοι χαρακτήρες με τους οποίους μπορείς να σχετιστείς είναι αυτοί που έχουν το ίδιο χρώμα με σένα. Αν έχεις μειωμένο ενδιαφέρον για την ουσία μιας σειράς και ένα έργο σε ελκύει μόνο επειδή υπάρχουν σε αυτο χαρακτήρες που "σου μοιάζουν" και μάλιστα σε χαρακτηριστικά όπως το χρώμα του δέρματος εκτός από τίγκα εγωιστής είσαι και επιφανειακός όσο δεν παει. Παρακάτω βέβαια η ίδια το τερματίζει όταν λέει ότι η πρόσβαση που δίνει η σειρά στους people of color (όπως η ίδια) θα αποτελέσει ορόσημο για τη βιομηχανία αλλά και παράδειγμα για τις γενιές που θα έρθουνε. Βρε καριόλα είσαι απλώς μία ηθοποιός που παίζει ένα ρόλο σε μία σειρά δισεκατομμυρίων. Λίγο πιο ταπεινή να είσαι που πιστεύεις ότι θα αλλάξεις και τον κόσμο. Βέβαια εκεί που φαίνεται καλύτερα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπιζουν το έργο του τόλκιν οι δημιουργοί είναι στη συνέντευξή του μαύρου ξωτικού, όπου τονίζεται χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι το έργο θα προσεγγιστεί με βάση τον κόσμο του σήμερα και πιο ειδικά με την ατζέντα που έχουν για τον κόσμο του σήμερα οι δημιουργοί της σειράς. Αυτό ήταν κάτι που είχε ξανακουστεί στην αρχή από τους παραγωγούς και από τους σεναριογράφους και πραγματικά βέβαια είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καριόληδες μιλάμε για μία σύνθεση η οποία έχει αρχή μέση και τέλος, έχει τη δική της αισθητική, έχει το δικό της ιδιαίτερο πρόσημο, έχει τα χαρακτηριστικά που ήθελε να προσδώσει σε αυτό το έργο ο δημιουργός του. Αυτή η συγκεκριμένη οπτική έχει δοκιμαστεί στην πράξη με τα βιβλία που έχουν πουλήσει σα ζεστά ψωμάκια, με την τριλογία η οποία έσπασε τα ταμεία και έφερε σε επαφή εκατοντάδες εκατομμύρια με το έργο του καθηγητή. Πλήρωσες τόσα λεφτά και έχεις ένα asset στα χέρια σου με το οποίο μπορείς να κάνεις παπάδες, να βγάλεις αδιανόητα γκαφρα και παράλληλα να σεβαστείς και την κληρονομιά του καθηγητή την οποία έλεγες πως τιμάς. Αλλά όχι. Είσαι τόσο γαμημένος μπινές, τόσο καργιόλης, τόσο μουνόπανο της λάσπης που αγόρασες ένα brand για το οποίο σε ενδιαφέρει μόνο η εμπορικότητα και καθόλου η κληρονομιά που έχει αφήσει. Με το στανιό και με τον τσαμπουκά θα απογυμνώσουν το έργο από τον ίδιο του το χαρακτήρα και θα το φέρουν στα δικά τους δεδομένα για να περάσουν μία συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα. Το πράγμα σε γενικές γραμμές είναι απλό. Είναι άλλο μία δημιουργία με αρχή μέση και τέλος, ένας φανταστικός κόσμος που δημιούργησε ένας συγκεκριμένος άνθρωπος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στον οποίο δεν έβαλε απλώς όλο του το μεράκι αλλά κατέθεσε την ίδια του την ψυχή, μέχρι την τελευταία ρανίδα, και άλλο ο δικός μας κόσμος. Μόνο ένας ηλίθιος αρνείται να διαχωρίσει αυτά τα δύο και θέλει σώνει και ντε να τα συνδέσει εκβιαστικά με βάση μία ατζέντα που επιθυμει να προωθήσει. Ουσιαστικά οι γελοίοι αυτοί τύποι όχι μόνο θα κατουρήσουν πάνω στην κληρονομιά του καθηγητή αλλά θα το κάνουν και με μεγάλη χαρά όπως προκύπτει από τα όσα έχουν διαρρεύσει στα διάφορα trailer και τις συνεντευξεις. Μιλάνε για το παλιό που πρέπει να αλλάξει, μιλάνε για τα ψέματα που έχουν διδαχτεί οι άνθρωποι σε σχέση με τη μέση γη. Τα "ψέματα" βέβαια είναι αυτά που έχει γράψει ο τόλκιν και οι "αλήθειες" είναι αυτές που ετοιμαζεται να μας ξεφουρνισει το δίδυμο της συμφοράς το όποιο νομίζει ότι μπορεί να διορθώσει μία από τις καλύτερες πένες που γνώρισε ποτέ αυτή η πλάση. Εύχομαι να βυθιστεί αυτανδρη αυτή η αθλιότητα .
Η οικογένεια του Τολκιν δεν τα ξερε ολα αυτά; Αν τα ξερε και τους έδωσε το δικαίωμα να γυρισουν τη σειρά βασισμένη στο έργο του Τολκιν μάλλον δεν τους ενοχλει και πολύ το πέρασμα συγκεκριμένης ατζέντας με όχημα τον Τολκιν και το έργο του.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Αλιόσα έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 09:10

Η οικογένεια του Τολκιν δεν τα ξερε ολα αυτά;
Μετά το θάνατο του Κρίστοφερ, δεν έμεινε κανείς που να τον νοιάζει η κληρονομιά. Δυστυχως
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Κακώς γίνεται τόση συζήτηση. Η σειρά "φωνάζει" να μη τη δούμε, ωστόσο όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλοί θα μπούνε στη διαδικασία να τη δούνε "για να τη θάψουν". Και το άμαζον θα βγάλει τα λεφτά του.

Ετσι έγινε και με το star wars. Είδα το επεισόδιο 7 και απογοητεύτηκα. Είδα το επεισόδιο 8 και απογοητεύτηκα πιο πολύ. Ε, το 9 δεν πήγα να το δω. Και ενώ στην αμερική υπήρχε οργανωμένη κίνηση να μποικοτάρουν το 9, πήγαν τελικά πολλοί, σαν καλοί μακάκες και τα στάξανε στη ντίσνευ για να το δούνε. Και μετά κράζανε.

Θέλω να πω ότι ευθύνη σε αυτές τις περιπτώσεις, έχει και το κοινό που ασχολείται. Κανονικά πρέπει να λέμε "δεν μας ενδιαφέρει" και τέλος. Πάμε παρακάτω.

Ειδικά το συγκεκριμένο έμαθα ότι ενώ παριστάνει το prequel, έχει μέσα πλοκές που αντικρούουν το βιβλίο αλλά και τη σειρά του Τζάκσον. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PREQUEL. Δεν μπορεί να λες "τοποθετώ αυτή την ιστορία πριν" και να αλλάζεις τα όσα γράφονται στο βιβλίο. Αυτό δεν είναι prequel.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Τι λέτε ρε παιδιά;
"Φωνάζει να μην την δούμε"
Το αισθητικό αποτέλεσμα θα το κρίνει αυτό. Αν η σειρά αποδειχθεί καλή, οι περισσότεροι θα σωπάσουν και θα παλουκωθούν να την δούν. Το ίδιο έγινε με την αρχική τριλογία.
Το τρέηλερ δεν έδειξε τίποτα άσχημο, αντιθέτως σε προδιαθέτει να την δεις.
Δηλαδή, βλέποντας το , είπατε τι μαλακία είναι αυτή; Δεν καίγεστε να ξεκινήσει και να δούμε περί τίνος πρόκειται;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Bazoomba έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 09:47 Τι λέτε ρε παιδιά;
"Φωνάζει να μην την δούμε"
Το αισθητικό αποτέλεσμα θα το κρίνει αυτό. Αν η σειρά αποδειχθεί καλή, οι περισσότεροι θα σωπάσουν και θα παλουκωθούν να την δούν. Το ίδιο έγινε με την αρχική τριλογία.
Το τρέηλερ δεν έδειξε τίποτα άσχημο, αντιθέτως σε προδιαθέτει να την δεις.
Δηλαδή, βλέποντας το , είπατε τι μαλακία είναι αυτή; Δεν καίγεστε να ξεκινήσει και να δούμε περί τίνος πρόκειται;
Αν σε έψησε το τρέηλερ να τη δεις, δες τη. Το τρέηλερ βασικά δεν έδειξε και τίποτα πέρα από το υψηλό μπάτζετ (για τα τηλεοπτικά δεδομένα).

Οι διαφωνούντες όμως, καλό θα είναι να μη μπούνε στον κόπο. Ειδικά όσοι είναι συνδρομητές στο κανάλι. Δεν έχει νόημα να λες "η σειρά είναι μάπα" και να κάθεσαι να τη βλέπεις. Αυτό λέω.

Οσον αφορά τον Τόλκιν, υπάρχουν φανς που είναι σχολαστικοί μελετητές. Αυτοί έχουν πει με βάση την ανακοίνωση για τους χαρακτήρες της σειράς ότι σε αρκετούς έχουν αλλάξει το backround. Που σημαίνει ότι αν κάποιος τη δει ως μια ιστορία που τοποθετείται πριν τα βιβλία ή τη σειρά του Τζάκσον και μετά διαβάσει τα βιβλία, η ιστορία δεν θα δένει.

Αρα δεν πρόκειται για prequel, πρόκειται για retconning. Retroactive continuity.

https://en.wikipedia.org/wiki/Retroactive_continuity

Σόρυ κιόλας, αλλά εγώ δεν πρόκειται να δω μια σειρά που αυτοαποκαλείται prequel αλλά στην πραγματικότητα είναι retconning.

Οποιος ψήνεται, ας τη δει. Οι υπόλοιποι ας την προσπεράσουν χωρίς πολλές αναλύσεις.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Bazoomba έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 09:47
Δηλαδή, βλέποντας το , είπατε τι μαλακία είναι αυτή;
Ναι
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

talaipwros έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 09:56
Ναι
δεν σου άρεσαν τα καλικατζαράκια;
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Δεν είναι το μπάτζετ μόνο που κάνει μια σειρά καλή. Ο Τζάκσον πήρε Ίαν Μακέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Κρίστοφερ Λι, Κέιτ Μπλάνσετ για να κάνει την τριλογία του. Μιλάμε για ηθοποιούς όχι ατακαδόρους. Ποτέ δεν μου άρεσε ο Τόλκιν αλλά ο Τζάκσον κατάφερε να κάνει κάτι αδιάφορο σε εμένα, θαυμαστό και χρησιμοποίησε τα πάντα που ένας καλός σκηνοθέτης με ένα μεγάλο μπάτζετ θα χρησιμοποιούσε. Η μουσική είναι εμπνευσμένη, η φωτογραφία καταπληκτική. Θα παρατηρήσετε σε τούτες τις σειρές ότι όσα λεφτά κι αν ρίξουν στο αποτέλεσμα λείπει αυτό που η ευφυία ενός καλού σκηνοθέτη μόνο μπορεί να φέρει. Το αποτέλεσμα είναι υπολογισμένο και άψυχο.
Επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα με το μήνυμα της ανοχής στην διαφορετικότητα στις σεξουαλικές προτιμήσεις κτλ. αλλά θέλετε να κάνετε ταινίες με μαύρους φίλοι μου. Υπάρχει μια ολόκληρη ήπειρος από δαύτους γεμάτη με ιστορίες παλιές και νέες. Θέλετε ασιάτες; Υπάρχουν δισεκατομμύρια από δαύτους με τις δικές τους ιστορίες. Δεν έχουν όμως σχέση με τη γηραιά ήπειρο. Τι να κάνουμε τώρα; Ας το κάνουν σωστά. Και φτάνει κάπου και με τον Τόλκιν. Τον εμπεδώσαμε. Υπάρχουν χίλιες δυο ιστορίες που μπορούν να πουνε. Γιατί διαλέγουν τις ήδη ειπωμένες;
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 10:19 Γιατί διαλέγουν τις ήδη ειπωμένες;
Είναι η "ασφαλής οδός". Η εσφαλμένη αντίληψη ότι αν πατήσουν πάνω σε υλικό που έχει ήδη γίνει επιτυχία, θα έχουν εγγυημένη επιτυχία, σε αντίθεση με πρωτότυπα σενάρια.

Τα πρωτότυπα σενάρια θεωρούνται πλέον ρίσκο.

Κακώς βέβαια.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

talaipwros έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 09:56
Ναι
Κι εμένα με "χαλάνε" οι "αναγκαίες προσθήκες", μα εγώ αναφέρομαι στο τρέηλερ. Δεν είχε κάτι άσχημο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Bazoomba έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 17:55
klg έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 11:51
Bazoomba έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 11:30 Tι παίζει με τις συνδρομές για εμάς τα φτωχά λα'ι'κά παιδιά;
Μπορούμε να τα τορεντάρουμε;
Δεν αξίζει η συνδρομή σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει λόγος να σκας $15 το μήνα. Καλύτερα να το βλέπεις από κάνα Stremio.
Παικταρα μου, θυμαμαι οτι την τελευταια φορα που επιχειρησα να το "κατεβασω" στο κινητο μου (android) μου εβγαζε προειδοποιησεις ασφαλειας.Μιας και εισαι υπολογιστικοτετοιος, γνωριζεις αν ειναι στοιχειωδως ασφαλες;
Επισης, πως και δεν το εχουν "λοκαρει" οι εταιριες streaming, οπως τα τορρεντς;
Αρχικά άμα πάρεις μόνο premium video είναι πιο φτηνό,my bad, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι αξίζει απλά και μόνο για μια σειρά άμα είσαι στην Ελλάδα. Γενικά εγώ που χρησιμοποιώ το Stremio στον υπολογιστη δεν έχω θέμα και γενικά από ότι θυμάμαι είναι open source. Το gimmick του Stremio είναι πώς επι της ουσίας μιλάμε για media center, που βάζεις addons για να βλέπεις σε ένα centralized app τα πάντα. Έχει addons για τα κλασικά streaming platforms, οπότε μπορεί να τα βλέπεις πχ Netflix + HBO εκεί πέρα, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνεις σε διαφορετικά sites. Απλά υπάρχουν και addons για torrents, οπότε για αυτό γενικά δεν ασχολούνται οι streaming εταιρείες να το κυνηγήσουν.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Άβαταρ μέλους
klg

Εν τω μεταξύ, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπαίνετε σε virgin nerd mode για τα adaptations του Τολκιν και να simp-άρετε παρόλα αυτά για τον Jackson. Ο υιός Τολκιν θεωρούσε μεγάλες πίπες τις ταινίες του LotR σε σχέση με τα βιβλία, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς εδώ μέσα που θα υποστήριζε ποτέ αυτή τη θέση. Σε τελική ανάλυση έχουμε δει ένα πολύ ενδιαφέρον τρεηλερ και τίποτα άλλο. Εδώ ο ίδιος ο Τολκιν δεν είχε υιοθετήσει authoritative στάση για τον κόσμο του Τολκιν, αλλά εμείς θα πάθουμε αμοκ επειδή έχει μαύρους η σειρά;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

και στο LotR του Τζάκσον είχε μελαμψούς. οι στρατιές που ήρθαν με πλοία από ανατολή, σύμμαχοι των κακών. αυτό εμένα μου έκατσε λίγο ρατσιστικό τότε που το είχα δει στο σινεμά. :102:
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

klg έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 12:49 Εν τω μεταξύ, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπαίνετε σε virgin nerd mode για τα adaptations του Τολκιν και να simp-άρετε παρόλα αυτά για τον Jackson. Ο υιός Τολκιν θεωρούσε μεγάλες πίπες τις ταινίες του LotR σε σχέση με τα βιβλία, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς εδώ μέσα που θα υποστήριζε ποτέ αυτή τη θέση. Σε τελική ανάλυση έχουμε δει ένα πολύ ενδιαφέρον τρεηλερ και τίποτα άλλο. Εδώ ο ίδιος ο Τολκιν δεν είχε υιοθετήσει authoritative στάση για τον κόσμο του Τολκιν, αλλά εμείς θα πάθουμε αμοκ επειδή έχει μαύρους η σειρά;
Και τι ξέρει ο υιός Τόλκιν από ταινίες. Παπάρια. Δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται πέρα από το με το στανιό ταισμένο μήνυμα. Οι ταινίες, σειρές πλέον τέτοιου βεληνεκούς στερούνται τέχνης. Μπορεί να είναι εντυπωσιακές αλλά τους ξεφεύγει κάθε ουσία αφού αυτοί που τις κάνουν δε ξέρουν από σινεμά. Δεν ξέρουν από χαρακτήρες, δεν ξέρουν από πλοκή. Οι ταινίες του Τζάκσον στέκονται μια χαρά χωρίς γνώση των βιβλίων, δε χρειάζεται να είσαι νερντ για να απολαύσεις σινεμά στις ταινίες του. Εδώ πρόκειται για ένα άδειο προιόν. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει ο ανάλογος Τζάκσον για να το κάνει. Είναι ότι τον Τζάκσον και τον κάθε Τζάκσον τον έχουν πια αποκλείσει από τη γραμμή παραγωγής. Δεν βλέπουμε πλέον μια ταινία από έναν. Βλέπουμε μια ταινία από ένα μουλτικούλτουραλ τιμ. Θα μου πεις, κι είναι κακό αυτό ρε Εξαρχίδη; Μα φυσικά είναι κακό. Εμείς ζητάμε ένα όραμα τη φορά. Όπως ο συγγραφέας παρουσιάζει μια οπτική ή ο συνθέτης μια άλλη, έτσι κι ο σκηνοθέτης καλείται να δείξει τον κόσμο του Τόλκιν, να είναι πιστός ή να μην είναι στο αρχικό υλικό, μα να μας δείξει μια κοσμοθεωρία. Όχι μια παράνοια των καιρών που άλλοτε γίνεται άρχοντας των δακτυλιδιών κι άλλοτε πόλεμος των άστρων.

Έχετε αναρωτηθεί που πήγαν οι μεγάλοι σκηνοθέτες. Σαν τους μάγκες τους πάτησε το τραίνο. Στη σειρά της άμαζον δεν υπάρχει σκηνοθέτης, δεν υπάρχει σεναριογράφος, υπάρχει μόνο ένα hive mind. Και αυτό δεν θα πείραζε αν αυτό το hive mind δεν μας έλεγε συνεχώς μαλακίες.
Άβαταρ μέλους
klg

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 13:06
klg έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 12:49 Εν τω μεταξύ, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπαίνετε σε virgin nerd mode για τα adaptations του Τολκιν και να simp-άρετε παρόλα αυτά για τον Jackson. Ο υιός Τολκιν θεωρούσε μεγάλες πίπες τις ταινίες του LotR σε σχέση με τα βιβλία, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς εδώ μέσα που θα υποστήριζε ποτέ αυτή τη θέση. Σε τελική ανάλυση έχουμε δει ένα πολύ ενδιαφέρον τρεηλερ και τίποτα άλλο. Εδώ ο ίδιος ο Τολκιν δεν είχε υιοθετήσει authoritative στάση για τον κόσμο του Τολκιν, αλλά εμείς θα πάθουμε αμοκ επειδή έχει μαύρους η σειρά;
Και τι ξέρει ο υιός Τόλκιν από ταινίες. Παπάρια. Δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται πέρα από το με το στανιό ταισμένο μήνυμα. Οι ταινίες, σειρές πλέον τέτοιου βεληνεκούς στερούνται τέχνης. Μπορεί να είναι εντυπωσιακές αλλά τους ξεφεύγει κάθε ουσία αφού αυτοί που τις κάνουν δε ξέρουν από σινεμά. Δεν ξέρουν από χαρακτήρες, δεν ξέρουν από πλοκή. Οι ταινίες του Τζάκσον στέκονται μια χαρά χωρίς γνώση των βιβλίων, δε χρειάζεται να είσαι νερντ για να απολαύσεις σινεμά στις ταινίες του. Εδώ πρόκειται για ένα άδειο προιόν. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει ο ανάλογος Τζάκσον για να το κάνει. Είναι ότι τον Τζάκσον και τον κάθε Τζάκσον τον έχουν πια αποκλείσει από τη γραμμή παραγωγής. Δεν βλέπουμε πλέον μια ταινία από έναν. Βλέπουμε μια ταινία από ένα μουλτικούλτουραλ τιμ. Θα μου πεις, κι είναι κακό αυτό ρε Εξαρχίδη; Μα φυσικά είναι κακό. Εμείς ζητάμε ένα όραμα τη φορά. Όπως ο συγγραφέας παρουσιάζει μια οπτική ή ο συνθέτης μια άλλη, έτσι κι ο σκηνοθέτης καλείται να δείξει τον κόσμο του Τόλκιν, να είναι πιστός ή να μην είναι στο αρχικό υλικό, μα να μας δείξει μια κοσμοθεωρία. Όχι μια παράνοια των καιρών που άλλοτε γίνεται άρχοντας των δακτυλιδιών κι άλλοτε πόλεμος των άστρων.

Έχετε αναρωτηθεί που πήγαν οι μεγάλοι σκηνοθέτες. Σαν τους μάγκες τους πάτησε το τραίνο. Στη σειρά της άμαζον δεν υπάρχει σκηνοθέτης, δεν υπάρχει σεναριογράφος, υπάρχει μόνο ένα hive mind. Και αυτό δεν θα πείραζε αν αυτό το hive mind δεν μας έλεγε συνεχώς μαλακίες.
Δεν έχει σημασία "αν ξέρει από ταινίες", ο μέσος viewer δεν ξέρει τίποτα για τίποτα έτσι και αλλιώς. Ο Christopher επί λέξη είχε πεί ότι ο Jackson έκανε eviscerate το βιβλιο για να κάνει action movies για παιδάκια, που pretty much αυτό ακριβώς έκανε. Οπότε εγώ θα δώσω όσο charity διαθέτω σε μια σειρά που το trailer της σε ψήνει 100% να τη δεις.

Δεν καταλαβαίνω το υπόλοιπο της κριτικής σου. Κυριολεκτικά δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, απλά έχετε πάθει αμοκ επειδή δείξανε ένα μαύρο χομπιτ. Οκ, δε λέω, μπορεί όντως να δούμε τι σειρά και το έχουνε γαμήσει, αλλά ας δούμε πρώτα κάτι.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”