ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Σεπ 2020, 23:14Όχι, δεν είναι. Είναι άλλο να κατανοείς τη δύσκολη θέση του άλλου και άλλο να έχεις την πρακτική δυνατότητα να βοηθήσεις όλους τους αναξιοπαθούντες του κόσμου, πολύ περισσότερο όταν είναι γεγονός ότι πολλοί εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη ιδιότητα για να έχουν πρόσβαση σε ισόβιες παροχές, μειώνοντας έτσι τα κονδύλια για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.αλασκα15++ έγραψε: 10 Σεπ 2020, 21:30Νομίζω πως η κατανόηση είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να βρίσκονται λύσεις .ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Σεπ 2020, 21:15
Μα το θέμα δεν είναι η κατανόηση, η συμπάθεια ή το οποιοδήποτε θετικό συναίσθημα εξ αποστάσεως. Απλώς γιατί αυτά είναι δωρεάν.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;![]()
Δεν ξέρεις αν η "συμπάθειά" μου είναι δωρεάν .
Αλλά θα μπορούσες να μου πεις τι προτείνεις εσύ ;
Αν είδες φωτογραφίες των "ασυνόδευτων προσφυγόπουλων" και τις ηλικίες τους, θα καταλάβεις τι εννοώ.
Περισσότερα εδώ.
viewtopic.php?f=92&t=24771&start=270ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Σεπ 2020, 16:27Η άμεση ταυτοποίηση σαφώς και δεν είναι εύκολη αλλά υπάρχουν τρόποι για αρχικούς επιμερισμούς των προσφύγων που κάνουν πιο εύκολη αυτήν τη διαδικασία. Οπότε, θα μπορούν να φιλοξενούνται αρχικώς στον α χώρο οι οικογένειες και τα ασυνόδευτα παιδιά στον β χώρο οι άντρες και να μεταφέρονται στον γ χώρο οι ταυτοποιημένοι που δικαιούνται άσυλο, όπου αντίστοιχα θα υπάρχουν οι ανάλογοι επιμερισμοί.a8s έγραψε: 10 Σεπ 2020, 12:02
Δεν θέλω να διαφωνήσω ιδιαίτερα σ' αυτό που γράφεις. Παρ' όλ' αυτά, όταν έχεις μια δομή υποδοχής με 12000 άτομα, δεν θα μπορέσεις ποτέ να τους ταυτοποιήσεις. Είναι τέτοιο το bottleneck που δημιουργείται που ουσιαστικά διαιωνίζει την κατάσταση.
Άσε που η Μακρόνησος που προτείνεται σ' αυτό το νήμα, απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από την Αττική. Πόσο απίθανο θεωρείς πως είναι να καταλάβουν την επόμενη βάρκα που θα τους εφοδιάσει για να βγουν απέναντι; Ή μήπως θα τους πετάμε τα εφόδια από C130 λες και η Μακρόνησος δεν είναι ελληνικό έδαφος και δεν έχουμε την κυριαρχία της; Το οτι είναι μαζεμένοι τόσοι πολλοί, τους δίνει ισχύ που δεν θα έπρεπε να είχαν.
Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι "ταμπουρώνονται" πίσω από τις οικογένειες και ακριβώς γι' αυτό δημιουργούν τα επεισόδια. Για να καθυστερήσουν όσο γίνεται τα διαδικαστικά ταυτοποίησης, δημιουργώντας προσωρινό χάος.
Και αυτό το ετερόκλητο πλήθος δεν τους προσδίδει πλέον κάποια "ισχύ" αλλά λειτουργεί εναντίον τους. Γιατί οι βίαιες αντιδράσεις, είναι ο πιο σύντομος δρόμος για πιο γρήγορες απελάσεις, περισσότερη δυσφορία από την υπάρχουσα και πιο σφιχτά μέτρα από τα ισχύοντα. Πολύ περισσότερο όταν ακόμη και οι Γερμανοί δέχονται μόνον μέχρι 400 ασυνόδευτα παιδιά ακόμη και σε τόσο κρίσιμες φάσεις.
Γράφεις οι πιο πολλοί εκμεταλλεύονται αυτήν τη κατάσταση και παίρνουν λεφτά που θα έπρεπε να προορίζονται για άλλους . Αυτοί που ήταν στις σκηνές όλοι μαζί πως εκμεταλλεύονται ?