!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ασέβαστος έγραψε: 05 Μάιος 2018, 13:15
Chilloutbuddy έγραψε: 05 Μάιος 2018, 11:38
(της γιαγιάς σου το μπουγαδοκόφινο γμτμνι)

ποτε.ποτε.ποτε δεν καρφωνω. τιποτα. ποτε. και πολυ-πολυ σπανια κολλαω.

βιδουλες; δεν εχετε εκεικατου;

δεν εισαι επαγγελματιας να θες να κανεις γρηγορα η να σε νοιαζει το κοστος. προτρυπημα στο μισο του παχους του ξυλου, νοβοπανοβιδουλα, κι ακομη κι αν γινει στραβη ξεβιδωνεις και βαζεις παραπερα, ευκολοτατα.

ασε που το αποτελεσμα ειναι πολυ πιο γερο.
Συμφωνώ ότι είναι πολύ γερό με τις βίδες, αλλά τα καρφιά με το αεροπίστολο είναι ευκολία. Βάζω την κόλλα, το κρατάω στη γωνία που θέλω με το ένα χέρι και το πυροβολάω με το άλλο σε 3-4 σημεία και τέλειωσε, μισό λεπτό δουλειά. Γλιτώνεις το προτρύπημα, το βίδωμα, και το γλίστρημα του ξύλου πάνω στις κόλλες όπως το πιέζεις με το δράπανο.

Αν χρειάζεται περνάω μετά καμμιά βίδα στις γωνίες.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ασέβαστος έγραψε: 05 Μάιος 2018, 13:43 Εικόνα
α έχεις όντως γκασμά στο ταβάνι, δεν το έλεγες έτσι :smt005:

προσπαθώ να ακολουθήσω την κόκκινη γραμμή να βρώ πού έχεις κρυμμένο τον αέρα αλλά δεν τον βρίσκω. Στο ταβάνι κι αυτός;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 05 Μάιος 2018, 13:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Chilloutbuddy έγραψε: 05 Μάιος 2018, 13:49
έχεις όντως γκασμά στο ταβάνι, δεν το έλεγες έτσι :smt005:
οχι παιζουμε. :003:

και διαφορα χημικα, βενζινες, λαδια σε ανασφαλη δοχεια, διπλα στην ηλεκτροκολληση, ασετον κοντα στο διδυμο τροχο, φυτοφαρμακα, και οτι αλλο χρειαζεται για να κανει σεπουκου με τον γκασμα οποιος αυστραλος ελεγκτης ασφαλειας το δει.

μη τα παρεις στα σοβαρα, ετσι, την η/κ δεν τη χρησιμοποιω στη θεση που ειναι, τη βγαζω εξω, το ασετον ειναι μονο το δοχειο, μεσα εχει παλιο λαδι που βουταω τις βεργες οταν ακονιζω, καιοσο κι αν δε φαινεται, ολα ειναι ασφαλη και στη θεση τους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

να σου πώ, αν είχα τόσο χώρο πιθανό και το δικό μου να ήταν έτσι κάπως. Αλλά δεν έχω, κι αν το αφήσω να γίνει έτσι δε θα έχει μέρος ούτε ένα τραπεζάκι ν'ανοίξεις.

Έχεις κι ένα σωρό άασχετα εκεί μέσα, το μισό είναι αποθήκη.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Αυτά είναι τα σπαστικά με το βυθιζόμενο: δε μπορεί να κόψεις μικρά ξυλάκια και καταφεύγεις σε άλλες λυσεις.
η ράγα κρέμασης στον τοιχο έχει και αυτή φαλτσοκοπή?
θεωρητικά θα μπορούσες να κόψεις μακριά λεπτά πηχάκια με φαλτσοκοπή με το βυθιζόμενο πριόνι απο το ίδιο φυλλο κοντραπλακέ που χρησιμοποίησες ( ή να κολλησεις 2 πάχη αν είναι πολύ λεπτό το φυλλο).
Chilloutbuddy έγραψε: 05 Μάιος 2018, 11:39 Εικόνα

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 05 Μάιος 2018, 17:41, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
dna replication

νύχτα έγραψε: 05 Μάιος 2018, 12:30 χίλια μπράβο
πολλοί θα πουλούσαμε και την ψυχούλα μας
για ένα εργαστήριο
μια λυση είναι τα maker space, χώροι με καλό εξοπλισμό και δυνατότητες αποθηκευσης που πηγαινεις για να δημιουργήσεις συνηθως πληρώνοντας μια συνδρομή
να δούμε πως θα εξελιχθούν

για παράδειγμα εδώ

https://myurbanworkshop.com/pages/woodshop-ottawa

http://athensmakerspace.com/#home

η bluerose που είναι πάντα ανοιχτή στις επιχειρηματικές ιδέες μπορεί να το βρεί ενδιαφέρον
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Αυτό υπολογίζω θα τα θέλει 500χ, σι εν σι, σι εν σι τόρνου καμμιά 200 καινούργιο για αξιοπρεπή εκμάθηση, δε βάζω καν τα βασικά γωνιάστρες, πιβισι και ψυλολόγια που θα πρέπει να είναι εις τετραπλούν,βλέπω έχει λειζερ και μεταλλοκατασκευές, έχει 3d printing , έχει και σκουλαρικοκατασκευές αυτά οκ δε κοστίζουν

:smt005: Ουτε σε 10 ζωές θα μπορούσα αλλα..ενδιαφέρον το βρίσκω.
Ως εργαζόμενη αλλα είναι μακριά

Γιατι όμως είναι ΜΚΟ, τι γινεται, σε τι σκοπεύει ολο αυτό;

Καλό είναι, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν τεχνικά χέρια, επίσης νομίζω ετοιμάζουν το δρόμο για τόσο κοσμο που ήρθαν ως μετανάστες να πάνε να ασχοληθούν.

Ποιος έχει τοσα χρήματα και τα επενδύει έτσι
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Chilloutbuddy έγραψε: 05 Μάιος 2018, 12:59

αυτή έβαλε και γκαζόν από πάνω
από τα πιο σατισφάινγκ βίντεο που έχω
δει τελευταία

αλλά όσο κι αν καμαρώνω την τύπισσα,
οι δυνατότητές μου φτάνουν ως την συναρμολόγηση
καμιάς βιβλιοθήκης από ικέα, κι αυτό με πολλή υπομονή :D
νύχτα

dna replication έγραψε: 05 Μάιος 2018, 17:08 μια λυση είναι τα maker space, χώροι με καλό εξοπλισμό και δυνατότητες αποθηκευσης που πηγαινεις για να δημιουργήσεις συνηθως πληρώνοντας μια συνδρομή
να δούμε πως θα εξελιχθούν

για παράδειγμα εδώ

https://myurbanworkshop.com/pages/woodshop-ottawa

http://athensmakerspace.com/#home

η bluerose που είναι πάντα ανοιχτή στις επιχειρηματικές ιδέες μπορεί να το βρεί ενδιαφέρον
είναι αυτά τα γουορκσοπς τύπου diy κτλ;
κάτι είχε πάρει το μάτι μου, νομίζω υπάρχει
κάτι τέτοιο στη θεσσαλονίκη

αλλά μου φαίνεται δύσκολο πρακτικά να τα
έχεις όλα εκτός του χώρου σου, δεν θα με
εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο
bluerose

Ναι το ειχα βαλει και στο παλιό φόρουμ

http://www.voria.gr/article/h-greece-co ... -prosfigon
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

νύχτα έγραψε: 06 Μάιος 2018, 00:30
Chilloutbuddy έγραψε: 05 Μάιος 2018, 12:59

αυτή έβαλε και γκαζόν από πάνω
από τα πιο σατισφάινγκ βίντεο που έχω
δει τελευταία

αλλά όσο κι αν καμαρώνω την τύπισσα,
οι δυνατότητές μου φτάνουν ως την συναρμολόγηση
καμιάς βιβλιοθήκης από ικέα, κι αυτό με πολλή υπομονή :D
Κοίτα ούτε εγώ είχα ιδέα, μόνος μου ό,τι έμαθα απ'το ίντερνετ.

Τι θες να φτιάχνεις στο εργαστήριο; Αν το θες πχ για σκουλαρίκια τότε ναι άστο ή βρες κάποιον να στο φτιάξει.

Αλλά αν το θες για να φτιάχνεις διάφορες ξυλοκατασκευές, τότε επιβάλλεται να το φτιάξεις με τα χέρια σου, για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις ξυλοκατασκευές. Το ίδιο το εργαστήριο είναι η πρακτική σου, και μετά τα πρώτα "έπιπλα" που θα φτιάξεις θα είναι ο πάγκος και τα ράφια σου, τα οποία επειδή είναι για το εργαστήριο δε χρειάζεται να είναι και τέλεια. Αν φοβάσαι ένα τέτοιο απλό πρότζεκτ τότε τι το θες το εργαστήριο; Όλα θα σε φοβίζουν.

Πάντως δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ή εργαλεία. Βασικά θες αυτά τα τρία, και όχι απ'τα ακριβά:

ΕικόναΕικόναΕικόνα

και 2-3 τέτοια

Εικόνα

Σύνολο, δεν ξέρω, καναδυό κατοστάρικα; Αλλά θα σου μείνουνε μετά.

Μετά θα δεις 5-6 βίντεο και θα το πιάσεις αμέσως πώς δουλεύουν και τι πρέπει να κάνεις για το πρότζεκτ σου, δεν είναι περίπλοκο. Και όταν πας να ψωνίσεις υλικά θα ρωτάς και τους μαγαζάτορες εκεί τι θες να φτιάξεις και θα σε συμβουλέψουν κι αυτοί.

Ξεκινάμε πάντα βέβαια από βίντεο για την ασφαλή χρήση γιατί τα θέλουμε τα δαχτυλάκια μας :D
νύχτα

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Μάιος 2018, 04:10 Κοίτα ούτε εγώ είχα ιδέα, μόνος μου ό,τι έμαθα απ'το ίντερνετ.

Τι θες να φτιάχνεις στο εργαστήριο; Αν το θες πχ για σκουλαρίκια τότε ναι άστο ή βρες κάποιον να στο φτιάξει.

Αλλά αν το θες για να φτιάχνεις διάφορες ξυλοκατασκευές, τότε επιβάλλεται να το φτιάξεις με τα χέρια σου, για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις ξυλοκατασκευές. Το ίδιο το εργαστήριο είναι η πρακτική σου, και μετά τα πρώτα "έπιπλα" που θα φτιάξεις θα είναι ο πάγκος και τα ράφια σου, τα οποία επειδή είναι για το εργαστήριο δε χρειάζεται να είναι και τέλεια. Αν φοβάσαι ένα τέτοιο απλό πρότζεκτ τότε τι το θες το εργαστήριο; Όλα θα σε φοβίζουν.

Πάντως δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ή εργαλεία. Βασικά θες αυτά τα τρία, και όχι απ'τα ακριβά:

ΕικόναΕικόναΕικόνα

και 2-3 τέτοια

Εικόνα

Σύνολο, δεν ξέρω, καναδυό κατοστάρικα; Αλλά θα σου μείνουνε μετά.

Μετά θα δεις 5-6 βίντεο και θα το πιάσεις αμέσως πώς δουλεύουν και τι πρέπει να κάνεις για το πρότζεκτ σου, δεν είναι περίπλοκο. Και όταν πας να ψωνίσεις υλικά θα ρωτάς και τους μαγαζάτορες εκεί τι θες να φτιάξεις και θα σε συμβουλέψουν κι αυτοί.

Ξεκινάμε πάντα βέβαια από βίντεο για την ασφαλή χρήση γιατί τα θέλουμε τα δαχτυλάκια μας :D
οι δικές μου ασχολίες είναι εντελώς ακίνδυνες!
δεν μου χρειάζονται όλα αυτά :D

εγώ χρειάζομαι έναν χώρο όπου να μπορώ να έχω μόνιμα στημένο
ένα καβαλέτο, μια βάση σχεδίου και ζωγραφικής, έναν πάγκο για
τα πινέλα και τα χαρτιά και τους καμβάδες, να μη με νοιάζει
αν θα λερώσω με ακρυλικά ή κάρβουνα τις κουρτίνες ή τα χαλιά
μου :oops:
να έχει καλό φωτισμό, ν αναπνέει, και να χωράω :lol:

στο μπαλκόνι έχω ένα τοίχο στον οποίο θα μπορούσε να στηθεί κάτι τέτοιο,
αλλά μόνο τους θερινούς μήνες
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Αυθαίρετη όλη η κατασκευή της τύπησας.

Και αφού παρανομείς και φτιάχνεις αυθαίρετο, το φτιάχνεις σωστό.
Σκεπάζεις με μόνιμη κατασκευή όλη την βεράντα.
Άβαταρ μέλους
dna replication

bluerose έγραψε: 05 Μάιος 2018, 21:36 Αυτό υπολογίζω θα τα θέλει 500χ, σι εν σι, σι εν σι τόρνου καμμιά 200 καινούργιο για αξιοπρεπή εκμάθηση, δε βάζω καν τα βασικά γωνιάστρες, πιβισι και ψυλολόγια που θα πρέπει να είναι εις τετραπλούν,βλέπω έχει λειζερ και μεταλλοκατασκευές, έχει 3d printing , έχει και σκουλαρικοκατασκευές αυτά οκ δε κοστίζουν

:smt005: Ουτε σε 10 ζωές θα μπορούσα αλλα..ενδιαφέρον το βρίσκω.
Ως εργαζόμενη αλλα είναι μακριά

Γιατι όμως είναι ΜΚΟ, τι γινεται, σε τι σκοπεύει ολο αυτό;

Καλό είναι, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν τεχνικά χέρια, επίσης νομίζω ετοιμάζουν το δρόμο για τόσο κοσμο που ήρθαν ως μετανάστες να πάνε να ασχοληθούν.

Ποιος έχει τοσα χρήματα και τα επενδύει έτσι
έβαλα 2 παραδειγματα, ένα καναδέζικο "ιδιωτικό" workshop που νοικιάζει χώρο και παρέχει μαθήματα
και ένα αθηναϊκό που είναι ΜΚΟ και προωθεί περισσότερο την έννοια της κοινότητας (και μπορεί να πάρει και προγράμματα)

Υπάρχουν πολλοί κινδυνοι. Πρόσφατα χρεοκώπησε στις ΗΠΑ η Tech Shop που ήταν μια μεγάλη εταιρεία με πολλά εργαστηρια και καλό/ακριβό εξοπλισμό
https://techcrunch.com/2017/11/15/techs ... ankruptcy/
https://www.forbes.com/sites/jeanbaptis ... 1391ca6c26

έκανε πολλά επιχειρηματικά λάθη, πολλά ανοίγματα, έδωσε μεγάλο βάρος στη διαρκή επέκταση, έκανε αντιπαραγωγικές επενδυσεις σε πανάκριβο εξοπλισμό, δεν ήταν φθηνή, άρχισε να προσφέρει 24ωρη προσβαση στα εργαστήρια χωρίς μεγάλο όφελος κ.λ.π.

Παραμένει όμως η ανάγκη πολλών ανθρώπων στα αστικά και όχι μόνο περιβάλλοντα να μαστορέψουν και να δημιουργήσουν γιατί

α) στο σπιτι δεν έχουν κατάλληλο χώρο
υπογεια γκαράζ αποθήκες, ταράτσες, μπαλκόνια, τραπέζι κουζίνας, πατέντες, ΟΚ, γνωρίζουμε τους περιορισμούς

β) δεν έχουν καλά εργαλεία
εντάξει οι ερασιτεχνικές σειρές, εντάξει και οι ημι-επαγγελματικές, εντάξει αν πέσει στα χέρια μας και ένα ζορικό επαγγελματικό, αλλά συνεχώς κάτι θα λείπει που θα έκανε τη δουλειά καλύτερα

γ) λειπει η ιδέα του community
αντι να παρουσιάζουν στους φιλους και στο ιντερνετ τα εργαλεια και τα δημιουργήματά τους να μπορουν οι άνθρωποι πραγματικά να βρισκονται φυσικά σε έναν φιλικό χώρο και να αισθάνονται οτι συμμετέχουν δημιουργώντας.
Είναι και πιο ανθρώπινη ως ιδέα απο τους μοναχικούς καταναλωτές των ερασιτεχνικών εργαλειων και των σχετικών προιόντων που προορίζονται για τη βαριά βιομηχανία του ελευθερου χρόνου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 06 Μάιος 2018, 13:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
bluerose

Οσα θες εχουμε και σι εν σι εχουμε και απο ολα εχουμε
Ηδη το προτεινα προπερσυ συνεργατικο. Δε θελουν
Και να σου πω; Οι περισσοτεροι χρωστανε θα μπλεξουμε ολοι μαζι.

Ναι καταλαβα τι θες να πεις. Μονο ενας ακολουθησε ο γιος του κι ειναι οχι κολλημενος. Και ξερει τα παντα. Καλη περιπτωση αυτη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”