!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Poll θρησκευτικών πεποιθήσεων

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Είμαι

Χριστιανός (Όρθόδοξος, Καθολικός, Προτεστάντης κλπ)
56
46%
Μουσουλμάνος (Σιίτης, Σουνίτης κλπ)
1
1%
Ιουδαίος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Εθνικός
2
2%
Βουδιστής
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ινδουιστής
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αλλόθρησκος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Άθρησκος
7
6%
Αγνωστικιστής
22
18%
Άθεος
35
28%

Σύνολο ψήφων: 123

Άβαταρ μέλους
Apergos8

Re: Poll θρησκευτικών πεποιθήσεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 »

Ερμής έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:32 καμια σχέση η Ιταλία με την Ελλάδα στο θέμα βλαστήμιας. Ακόμη και κάφροι ναπολετάνοι απο τo σεκοντιλιάνο είναι λόγιοι μπροστά στον μέσο έλ καράμπαμπα.
Αλλο πράγμα η Βόρεια και άλλο η νότια Ιταλία. Η βλασφημία υπάρχει στην Ελλάδα και στην Βόρεια Ιταλία πουθενά αλλού. Ούτε καν στην Κύπρο δεν υπάρχει.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Apergos8 έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:42Εσύ μπορεί να έζησες εφηβεία την περίοδο 1980-1990 που η αριστερή "επαναστατική " κουλτούρα σάρωνε. Οι περισσότεροι από όσους το παίζανε άθεοι τους σήμερα είναι χλιαροι χριστιανοί με κάποιες εξαιρέσεις(βλέπε Τσίπρας που ήταν και στις καταλήψεις).Οι έρευνες που γίνονται για τα ποσοστά άθεων στην περιοχή των Βαλκανίων (συμπεριλαμβανομένης της Τουρκία που έχει ένα κομμάτι και την Κων/πόλη στα Βαλκάνια) βρίσκουν ότι στις πιο πολλές αυτές χώρες όσοι δηλώνουν άθεοι είναι μονοψήφιο ποσοστό.Και δε μιλάμε για έρευνες ότι νάναι αλλά για έρευνες σημαντικών δημοσκοπικων εταιρειών.Εγώ πάντως στη ζωή μου ππυ γνώρισα πολλά άτομα λίγους άθεους είδα. Είδα όμως αρκετούς χλιαρους έλληνες χριστιανους.
Δεν φιλοδοξώ να κάνω έρευνα, ούτε να παρουσιάσω έρευνες, μιλώ όπως θα μιλούσε ένας νορμάλ άνθρωπος, από την καθημερινότητά μου. Είναι πολύ πιο κουλ και ουδέτερο (δεν σε πιάνουν βέλη και κοροϊδίες) να δηλώνεις άθεος, παρά πιστός. Ο πιστός είναι συνδεδεμένος με πολλά κόμπλεξ και απαγορεύσεις στη συνείδηση των ανθρώπων. Φυσικά, όπως είπα, σε πιο βόρειες χώρες, ο κόσμος χέστηκε για όλα, και μπορείς να δηλώνεις από ποδολάγνος μέχρι ο βραχμαπούτρας ο ΙΙ, και κανείς δεν ασχολείται, επειδή οι άθεοι έχουν νου ενηλίκου, όχι παιδιού που το μάλωσαν κι εκδικείται.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cavaliere έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:27 Παπαριές, εγώ έζησα εφηβεία στην Ελλάδα, και το να είσαι άθεος ήτανε πολύ κουλ. Έπρεπε να είσαι άθεος, αν δεν ήθελες να σε περνάνε για ηλίθιο. Όποιος έλεγε το καλύτερο τσιτάτο στον θεολόγο την ώρα των θρησκευτικών, ήταν αρχηγός. Το να τρως παϊδάκιa τη Μ. Εβδομάδα ήτανε must. Για αυτό γελάω με κάτι μελισσούλες που νομίζουν πως κάνουν κάτι αν φάνε κοκορέτσι την Μ. Παρασκευή, εμείς αυτά τα κάναμε στα 16 μας στο Πασαλιμάνι, επανάσταση του μπιλιαρδάδικου εγώ το λέω. Πραγματικοί άθεοι υπάρχουν στις προτεσταντικές χώρες, όπου βλέπεις να αδιαφορούν εντελώς με το θέμα θρησκεία, και να μην αντιδρούν ούτε θετικά ούτε αρνητικά, π.χ. Ελλάδα κι Ιταλία συνεχώς βλαστημούν, στη Γερμανία κι ιδιαίτερα στην πόλη που ζω όπου η πλειοψηφία είναι άθεοι, δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου μια βλαστήμια. Ο αθεϊσμός στον Νότο είναι συμπλεγματικός, στον Βορρά είναι τοποθέτηση ενηλίκων.
:smt023

Ο αθεϊσμός* στον Νότο, δεν είναι θρησκευτική αλλά πολιτική έκφραση.

Κάποιοι αιώνιοι δεκαπενταμελείς δεν έχουν μπορέσει ακόμη να απεξαρτηθούν από τα σύνδρομα του "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια", "οι θρησκείες είναι το όπιο των λαών" κλπ και αντιδρούν αναλόγως.

*Αναφέρομαι στην πλειοψηφία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Δε μου βγάζετε απο το μυαλό οτι αυτοι που στήνουν μεγαλοπαρασκευιάτικες σουβλες στο σύνταγμα είναι οι ίδιοι βέγκαν που κλαίνε για τα αθώα ζωάκια την τσικνοπεμπτη. Το πνεύμα αντιλογίας είναι καθαρά η πλέον επικρατούσα ιδεολογία στο ελ περβάζι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Cavaliere έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:42
the comet the course the tail έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:39ο αθεϊσμός δεν προέκυψε από το πουθενά, προϋπήρξε η ανακάλυψη του θεού, και δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μπρος στην παράνοια ή την χειραγώγηση των πιστών και την μπίζνα της εκκλησίας α.ε. ο αθεϊσμός έχει και πολιτική διάσταση. δεν είναι το θέμα πίστης, θέμα χίπιδων πιστών μόνο, να πας πάσο.
Αυτά τα ξέρουμε, χιλιοειπωμένα. Κάτι ενδιαφέρον θέλω να διαβάσω.
η απάντηση μου αφορά αυτό που λες:
Πραγματικοί άθεοι υπάρχουν στις προτεσταντικές χώρες, όπου βλέπεις να αδιαφορούν εντελώς με το θέμα θρησκεία
με το οποίο δεν γίνεται να συμφωνεί ένας πραγματικός άθεος.

τα άλλα που σχολιάζεις εννοείται δεν ισχύουν.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Επίσης είναι και το άλλο. Πρέπει να σέβεσαι το μέρος που είσαι τα ήθη και τα έθιμα του.
Όπως δε θα πάω σε περιοδο ράμανταν να ξεκολιάζομαι στο φαϊ μεσημεριάτικα, έτσι δε θα πλακωθώ στα μπριζολίκια μεγαλοπαρασκευιάτικα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

the comet the course the tail έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:51

Ισχύουν διότι έχω τη σύγκριση και την εμπειρία, την παρατήρηση. Δεν υπάρχουν πολλοί άθεοι στην Ελλάδα, trolls υπάρχουν. Οι άθεοι δεν ασχολούνται. Ασχολούνται οι πληγωμένες και προδομένες γκόμενες.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:54 Επίσης είναι και το άλλο. Πρέπει να σέβεσαι το μέρος που είσαι τα ήθη και τα έθιμα του.
Όπως δε θα πάω σε περιοδο ράμανταν να ξεκολιάζομαι στο φαϊ μεσημεριάτικα, έτσι δε θα πλακωθώ στα μπριζολίκια μεγαλοπαρασκευιάτικα.
Και ποιός από αυτούς έχει χρειαστεί να ζήσει σε χώρα με άλλη κουλτούρα; Ακόμα η μάνα τους τούς μαγειρεύει, ρε.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cavaliere έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:42
the comet the course the tail έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:39ο αθεϊσμός δεν προέκυψε από το πουθενά, προϋπήρξε η ανακάλυψη του θεού, και δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μπρος στην παράνοια ή την χειραγώγηση των πιστών και την μπίζνα της εκκλησίας α.ε. ο αθεϊσμός έχει και πολιτική διάσταση. δεν είναι το θέμα πίστης, θέμα χίπιδων πιστών μόνο, να πας πάσο.
Αυτά τα ξέρουμε, χιλιοειπωμένα. Κάτι ενδιαφέρον θέλω να διαβάσω.
η απάντηση μου αφορά αυτό που λες:
Πραγματικοί άθεοι υπάρχουν στις προτεσταντικές χώρες, όπου βλέπεις να αδιαφορούν εντελώς με το θέμα θρησκεία

Σαφώς και ισχύουν. Και έχουν απόλυτα λογική βάση.

Η αντίθετη άποψη είναι η λογική του κάθε "άθεου" που φιλοδοξεί να γίνει προφήτης/χαλίφης κλπ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 25 Απρ 2019, 13:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Cavaliere έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:54
Ερμής έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:54 Επίσης είναι και το άλλο. Πρέπει να σέβεσαι το μέρος που είσαι τα ήθη και τα έθιμα του.
Και ποιός από αυτούς έχει χρειαστεί να ζήσει σε χώρα με άλλη κουλτούρα; Ακόμα η μάνα τους τούς μαγειρεύει, ρε.
Γενικά το να διατυμπανίζεις κάτι που είσαι, είναι αστείο.
το να διατυμπανίζεις όμως κάτι που ΔΕΝ είσαι, είναι θλιβερό.
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Ισχύουν διότι έχω τη σύγκριση και την εμπειρία, την παρατήρηση. Δεν υπάρχουν πολλοί άθεοι στην Ελλάδα, trolls υπάρχουν. Οι άθεοι δεν ασχολούνται. Ασχολούνται οι πληγωμένες και προδομένες γκόμενες.
εντάξει, παρακάμπτω αυτά τα φαιδρά που λες και σου λέω το εξής απλό και εντός θέματος:

είναι λογικό σφάλμα να λες ότι ένας άθεος είναι αδιάφορος ως προς τις θρησκείες. ο αθεϊσμός είναι στάση και θέση απέναντι στην πίστη σε θεούς και στις θρησκείες. δεν προέκυψε από το πουθενά.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 25 Απρ 2019, 13:56Γενικά το να διατυμπανίζεις κάτι που είσαι, είναι αστείο.
το να διατυμπανίζεις όμως κάτι που ΔΕΝ είσαι, είναι θλιβερό.
Τώρα που σε είδα: Πάσχα 2009 είχα κάνει στη Νάπολη. Μου άρεσε πώς κάνουν Pasquetta, που πάνε στα χωράφια και στα λιβάδια.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Είναι η δική τους Δευτέρα του Πάσχα.
Δεν έχει τύχει ποτέ να είμαι εκεί τέτοιες μέρες. Ακόμη και όταν ζούσα εκεί
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 25 Απρ 2019, 14:04 Είναι η δική τους Δευτέρα του Πάσχα.
Δεν έχει τύχει ποτέ να είμαι εκεί τέτοιες μέρες. Ακόμη και όταν ζούσα εκεί
Από τα πιο ωραία Πάσχα που έχω ζήσει. Όνειρο την άνοιξη η Παρθενόπη, είχα και την ησυχία μου επειδή ήμουν μόνος, το κάτι άλλο. Οι φίλοι μου οι Βενετσιάνοι τηλεφωνούσαν κάθε μισή ώρα να δουν αν ζω, ή αν με λήστεψαν, κ.α., αντιθέτως, βρήκα ωραίο κόσμο, και δεν ένιωσα κανέναν κίνδυνο.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ »

Πιο cuckservative δεν γίνεται. Αυτό έλειπε, η Εκκλησία στην Ελλάδα κάνει όργια, κατήχηση στα σχολεία, διαφορες παρανομίες, και εσυ θες να μην λέμε κιχ. Νταξ. AfD
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”