!!! DEVELOPMENT MODE !!!
3 ευρώ το σουβλάκι
- hellegennes
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Για να το ξεκαθαρίσουμε, στην ΚΝΕ, το έδεσμα για το οποίο συζητάμε λέγεται «γύρος». Σκέτο. Ούτε πίτα-γύρος ούτε πιτόγυρο ούτε σουβλάκι ούτε σάντουιτς ούτε κεμπάπ. Γύρος λέγεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι τοπικοί ιδιωματισμοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Βινόσαυρος
δεν ξερω αν προσθετει κυρος αυτοΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:02 Το πληθυσμιακό, οικονομικό, πολιτιστικό, πνευματικό και συγκοινωνιακό (λόγω μετρό) κέντρο του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού είναι η πόλη των αθηνών, οπότε είναι λογικό να κυριαρχεί και να επισκιάζει το τοπικό ιδίωμα τα της περιφέρειας και της βαλκανική ενδοχώρας
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- hellegennes
Πληθυσμιακό και οικονομικό κέντρο είναι, όλα τα υπόλοιπα είναι παπάρια που μόνο ένας αμόρφωτος μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά χωρίς να τρολάρει.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:02 Το πληθυσμιακό, οικονομικό, πολιτιστικό, πνευματικό και συγκοινωνιακό (λόγω μετρό) κέντρο του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού είναι η πόλη των αθηνών, οπότε είναι λογικό να κυριαρχεί και να επισκιάζει το τοπικό ιδίωμα τα της περιφέρειας και της βαλκανική ενδοχώρας
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Δε μας νιάζι τη λέτε στη κωβα σου κνιτάκο!hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:02 Για να το ξεκαθαρίσουμε, στην ΚΝΕ, το έδεσμα για το οποίο συζητάμε λέγεται «γύρος». Σκέτο. Ούτε πίτα-γύρος ούτε πιτόγυρο ούτε σουβλάκι ούτε σάντουιτς ούτε κεμπάπ. Γύρος λέγεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι τοπικοί ιδιωματισμοί.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Λογικό, αναμενόμενο και εύλογο, θα γράφαμε
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- hellegennes
Να πω επίσης ότι δεν υπάρχει σε καμμιά χώρα αυτό: ότι δηλαδή οι πρωτεύουσες δεν έχουν ιδιώματα και ότι η γλώσσα που μιλιέται εκεί είναι η ντεφάκτο κοινή γλώσσα. Τουλάχιστον καμμιά χώρα που μπορώ να φανταστώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Η ικανή και αναγκαία συνθήκη δεν είναι το καθεστώς της πρωτεύουσας αυτό κάθε αυτό, αλλά η πληθυσμιακή, οικονομική, πολιτιστική, πνευματική και συγκοινωνιακή ασυμμετρία υπέρ του τόπου όπου ευδοκιμεί το κυρίαρχο ιδίωμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τυχγάνει η πόλη των αθηνών να είναι η πρωτεύουσα.
- Dwarven Blacksmith
Το πρωτεύουσα έχει να κάνει με τη φύση της ως διοικητικό κέντρο. Αυτό δεν το ανέφερε καν ο ΣΕ, δεν χρειαζόταν.hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:08 Να πω επίσης ότι δεν υπάρχει σε καμμιά χώρα αυτό: ότι δηλαδή οι πρωτεύουσες δεν έχουν ιδιώματα και ότι η γλώσσα που μιλιέται εκεί είναι η ντεφάκτο κοινή γλώσσα. Τουλάχιστον καμμιά χώρα που μπορώ να φανταστώ.
Τα άλλα επαρκούσαν.
στην ΚΝΕ το λένε ελληνικό πιροσκί.hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:02 Για να το ξεκαθαρίσουμε, στην ΚΝΕ, το έδεσμα για το οποίο συζητάμε λέγεται «γύρος». Σκέτο. Ούτε πίτα-γύρος ούτε πιτόγυρο ούτε σουβλάκι ούτε σάντουιτς ούτε κεμπάπ. Γύρος λέγεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι τοπικοί ιδιωματισμοί.
Αποφασίζομεν και διατάζομενDwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:01 Εγώ επιμένω, αλλά το θέμα είναι μαλακία έτσι κι αλλιώς, όλοι είναι λάθος.
Ο πολιτικά ορθός "τυλιχτό με ____" πρέπει να επιβληθεί σε όλη την επικράτεια. Σουβλάκια και σάντουις στα σκουπίδια.
- hellegennes
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:11 Η ικανή και αναγκαία συνθήκη δεν είναι το καθεστώς της πρωτεύουσας αυτό κάθε αυτό, αλλά η πληθυσμιακή, οικονομική, πολιτιστική, πνευματική και συγκοινωνιακή ασυμμετρία υπέρ του τόπου όπου ευδοκιμεί το κυρίαρχο ιδίωμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τυχγάνει η πόλη των αθηνών να είναι η πρωτεύουσα.
Τι λονδρέζικα τι βρετανικά αγγλικά, δηλαδή. Το κυρίαρχο ιδίωμα του ΗΒ πρέπει να είναι τα λονδρέζικα. Κάθε μέρα μαθαίνω κάτι νέο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:12Το πρωτεύουσα έχει να κάνει με τη φύση της ως διοικητικό κέντρο. Αυτό δεν το ανέφερε καν ο ΣΕ, δεν χρειαζόταν.hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:08 Να πω επίσης ότι δεν υπάρχει σε καμμιά χώρα αυτό: ότι δηλαδή οι πρωτεύουσες δεν έχουν ιδιώματα και ότι η γλώσσα που μιλιέται εκεί είναι η ντεφάκτο κοινή γλώσσα. Τουλάχιστον καμμιά χώρα που μπορώ να φανταστώ.
Τα άλλα επαρκούσαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
talaipwros
Αυτό ακριβώς. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητάμεΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:04 Προσπαθώ να καταλάβω τί συζητάτε τόση ώρα. Πίτα-καλαμάκι ή πίτα-γύρο τα ζητάω τόσα χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να συννενοηθώ με τους καταστηματάρχες, ακόμα και στις εσχατιές της νοτίου μακεδονίας
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη: η ασυμμετρία είναι συντριπτική στην περίπτωση της πόλης των αθηνών. Το δε λονδίνο είναι μεν γιγαντιαίο, αλλά υφίστανται σημαντικά αστικά κέντρα στην περιφέρεια του ενωμένου βασιλείουhellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:25ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:11 Η ικανή και αναγκαία συνθήκη δεν είναι το καθεστώς της πρωτεύουσας αυτό κάθε αυτό, αλλά η πληθυσμιακή, οικονομική, πολιτιστική, πνευματική και συγκοινωνιακή ασυμμετρία υπέρ του τόπου όπου ευδοκιμεί το κυρίαρχο ιδίωμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τυχγάνει η πόλη των αθηνών να είναι η πρωτεύουσα.Τι λονδρέζικα τι βρετανικά αγγλικά, δηλαδή. Το κυρίαρχο ιδίωμα του ΗΒ πρέπει να είναι τα λονδρέζικα. Κάθε μέρα μαθαίνω κάτι νέο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:12Το πρωτεύουσα έχει να κάνει με τη φύση της ως διοικητικό κέντρο. Αυτό δεν το ανέφερε καν ο ΣΕ, δεν χρειαζόταν.hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:08 Να πω επίσης ότι δεν υπάρχει σε καμμιά χώρα αυτό: ότι δηλαδή οι πρωτεύουσες δεν έχουν ιδιώματα και ότι η γλώσσα που μιλιέται εκεί είναι η ντεφάκτο κοινή γλώσσα. Τουλάχιστον καμμιά χώρα που μπορώ να φανταστώ.
Τα άλλα επαρκούσαν.
Δεν εννοει την γνωστη ΚΝΕ, αυτη που αναφερεσαι.Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:05Δε μας νιάζι τη λέτε στη κωβα σου κνιτάκο!hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 23:02 Για να το ξεκαθαρίσουμε, στην ΚΝΕ, το έδεσμα για το οποίο συζητάμε λέγεται «γύρος». Σκέτο. Ούτε πίτα-γύρος ούτε πιτόγυρο ούτε σουβλάκι ούτε σάντουιτς ούτε κεμπάπ. Γύρος λέγεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι τοπικοί ιδιωματισμοί.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Είναι τουλάχιστον το 1/5 του πληθυσμού της Αγγλίας (κακώς είπα ΗΒ, γιατί καμμία σχέση τα αγγλικά της Βρετανίας με της Ουαλίας, με της Σκωτίας και με της Ιρλανδίας). Σε αντίθεση με την Αθήνα, δε, η αναλογία αυτή έχει μείνει απαράλλαχτη σε σχέση με έναν αιώνα πριν. Η πληθυσμιακή έκρηξη της Αθήνας είναι σχετικά πρόσφατη και δεν δικαιολογείται το άλμα λογικής που επιχειρείτε εσύ κι ο Νάνος. Κοινή γλώσσα του κράτους είναι η γλώσσα που είναι κοινή ανάμεσα σε όλες τις περιφέρειες.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα λεξικά θα ήταν ένας καλός μπούσουλας για το τι είναι ΚΝΕ, αλλά τα δυο μεγάλα λεξικά μας (το ΛΚΝ και το ΛΝΕΓ) ψιλομαλακίζονται στο θέμα (το ΛΝΕΓ χοντρομαλακίζεται). Σε κάθε περίπτωση, δεν στέκει ότι επειδή τα 4/10 του πληθυσμού μένουν στην Αθήνα η τοπική διάλεκτος της Αθήνας είναι ταυτόχρονα και μέρος της ΚΝΕ. Δεν είναι, πώς να το κάνουμε.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα λεξικά θα ήταν ένας καλός μπούσουλας για το τι είναι ΚΝΕ, αλλά τα δυο μεγάλα λεξικά μας (το ΛΚΝ και το ΛΝΕΓ) ψιλομαλακίζονται στο θέμα (το ΛΝΕΓ χοντρομαλακίζεται). Σε κάθε περίπτωση, δεν στέκει ότι επειδή τα 4/10 του πληθυσμού μένουν στην Αθήνα η τοπική διάλεκτος της Αθήνας είναι ταυτόχρονα και μέρος της ΚΝΕ. Δεν είναι, πώς να το κάνουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 143 Απαντήσεις
- 3435 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
-
- 7 Απαντήσεις