!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Δεκ 2022, 23:04 Δεν ξερω κανεναν πλην του goback δλδ που δεν έχει κολλήσει τουλάχιστον μια φορά. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τα τεστ. Εγώ ας πούμε από τότε που κόλλησα πριν σχεδόν 1 χρόνο έχω κάνει μόνο 1 φορά τεστ (ραπιντ σε φαρμακείο) για επίσκεψη σε νοσοκομείο. Μασκα δε φοράω.
κι εγω, ποτε.

παρολο που περασε απο την οικογενεια 4 φορες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

hellegennes έγραψε: 19 Δεκ 2022, 22:33
Λεγεών έγραψε: 19 Δεκ 2022, 11:12 Αν θέλεις να πιάσεις φιλαράκι τον long covid κολλώντας συνέχεια, μην φοράς.
Η long covid είναι· η νόσος είναι θηλυκό. Βέβαια ότι ο κορωνοϊός αφήνει συχνότερα επίμνο συμπτώματα από ό,τι άλλες ιώσεις είναι μπούρδα. Το μόνο που ήταν legit ήταν η απώλεια όσφρησης για δυνητικά μεγάλο με την Δέλτα. Πλέον ούτε αυτό υπάρχει.
This research used data from electronic health records of 273,618 patients diagnosed with COVID-19 and estimated the risk of having long-COVID features in the 6 months after a diagnosis of COVID-19. It compared the risk of long-COVID features in different groups within the population and also compared the risk to that after influenza.

The research found that over 1 in 3 patients had one or more features of long-COVID recorded between 3 and 6 months after a diagnosis of COVID-19. This was significantly higher than after influenza.

μην αρχίσεις τις αναλύσεις ότι οι έρευνες είναι ΓΤΠ, η Όμικρον συναχάκι και λοιπές μπούδες, βαριέμαι. :zz:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Bill Hicks έγραψε: 22 Δεκ 2022, 09:55
hellegennes έγραψε: 19 Δεκ 2022, 22:33
Λεγεών έγραψε: 19 Δεκ 2022, 11:12 Αν θέλεις να πιάσεις φιλαράκι τον long covid κολλώντας συνέχεια, μην φοράς.
Η long covid είναι· η νόσος είναι θηλυκό. Βέβαια ότι ο κορωνοϊός αφήνει συχνότερα επίμνο συμπτώματα από ό,τι άλλες ιώσεις είναι μπούρδα. Το μόνο που ήταν legit ήταν η απώλεια όσφρησης για δυνητικά μεγάλο με την Δέλτα. Πλέον ούτε αυτό υπάρχει.
This research used data from electronic health records of 273,618 patients diagnosed with COVID-19 and estimated the risk of having long-COVID features in the 6 months after a diagnosis of COVID-19. It compared the risk of long-COVID features in different groups within the population and also compared the risk to that after influenza.

The research found that over 1 in 3 patients had one or more features of long-COVID recorded between 3 and 6 months after a diagnosis of COVID-19. This was significantly higher than after influenza.

μην αρχίσεις τις αναλύσεις ότι οι έρευνες είναι ΓΤΠ, η Όμικρον συναχάκι και λοιπές μπούδες, βαριέμαι. :zz:
Φυσικά, γιατί το έχουν κάνει σταυροφορία να ρωτάνε για συμπτώματα και να τα συνδέουν αυτομάτως με τον κορωνοϊό. Έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο για καμμιά άλλη ασθένεια; Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει σύγκριση;

Επίσης αυτά τα "features" είναι από πονοκέφαλος μέχρι άγχος. Είναι τόσο γενικά συμπτώματα που είναι υπεργελοίο να τα συνδέει κάποιος με μια ασθένεια που πέρασε 6 μήνες πριν.

Ας δούμε τώρα και τι ακριβώς βρήκαν 3 με 6 μήνες μετά:

8% αναπνευστική δυσκολία
6% κόπωση/αδιαθεσία
6% πόνο στο λαιμό/στήθος
5% πονοκέφαλο
8% ράντομ πόνο οπουδήποτε
2% μυϊκό πόνο
9% κοιλιακά συμπτώματα
4% διανοητικά συμπτώματα
16% άγχος

Υπόψη ότι στρογγυλοποίησα τελείως προς τα πάνω. Π.χ. μυϊκό πόνο έγραφε 1,34%.

Αυτά είναι τελείως ράντομ αποτελέσματα. Είναι πρακτικά οτιδήποτε σύμπτωμα μπορεί να αναφέρει κανείς στην ζωή του. Είναι όλη η λίστα ιατρικών συμπτωμάτων. Παρ' όλα αυτά τα ποσοστά είναι γελοιωδώς μικρά. Αν πιάσεις να ρωτήσεις ανά πάσα στιγμή 1000 ενήλικα άτομα, τα 999 θα σου αναφέρουν ότι πάσχουν από κάτι απ' αυτά.

Επίσης η έρευνα βρήκε ότι όλα αυτά είναι πιο συχνά από τις αντίστοιχες αναφορές μετά από γρίπη, αν και ποτέ δεν έγινε τέτοια σταυροφορία πίεσης να αναφερθεί το παραμικρό σύμπτωμα μήνες μετά την γρίπη. Και γιατί άλλωστε; Όλη η κοινωνία θα το θεωρούσε αλλόκοτο να σε ρωτάει ο γιατρός σου αν έχεις πονοκέφαλο τον Μάιο επειδή τον Οκτώβριο είχες περάσει γρίπη και αντίστοιχα θα θεωρούσες εσύ ηλίθιο να αναφέρεις από μόνος στον γιατρό σου ότι έψεις πονοκέφαλο 6 μήνες και να αναφέρεις ότι πριν 6 μήνες είχες γρίπη· μήπως φταίει αυτό.

Αλλά ας πούμε ότι η σύγκριση είναι ισότιμη. Πόσο συχνότερα αναφέρθηκαν όλα αυτά μετά από κορωνοϊό σε σχέση με την γρίπη; 16,6% συχνότερα. :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

Για γέλια.

Η έρευνα βέβαια είναι legit. Οι ερευνητές κάνουν αυτό που κάνουν όλοι οι ερευνητές: έρευνες σε τομείς που δίνεται χρήμα για έρευνα. Σημειώνουν βέβαια, επειδή δεν είναι κομπογιαννίτες, ότι κανένα από τα αποτελέσματά τους δεν έχει ουσία. Δεν είναι βέβαια έτσι εκπεφρασμένο. Απλά στα limitations σημειώνουν ότι τα δεδομένα τους επηρεάζονται από το ποιοι αναζητούν ιατρική βοήθεια. Με λίγα λόγια, σε μια περίοδο που προωθείται η τρομοκρατία για τον κορωνοϊό, είναι αναμενόμενο ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πηγαίνουν στον γιατρό να αναφέρουν το παραμικρό σύμπτωμα και είτε θα το συσχετίζουν αυτοί με προηγούμενη νόσηση είτε ο γιατρός τους.

Κι αν είσαι τίμιος κι εσύ, θα αναγνωρίζεις ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ κορωνοϊού και άλλων ιών που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού ως προς τα μακρόχρονα συμπτώματα γιατί δεν υπήρχε από παλιά ένα σύστημα συσχετισμού και συστηματική καταγραφή τους. Εδώ καλά-καλά δεν ξέρουμε στ' αλήθεια πόσοι νοσούν από γρίπη ετησίως γιατί γίνονται 100 τεστ τον χρόνο ενώ για κορωνοϊό κάνουμε μερικά εκατομμύρια τεστ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Άλλο ένα κάστρο έπεσε.

Βέβαια γλίτωσα τις τυπικούρες για τις γιορτές οπότε δεν είναι τελείως χάλια
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Awesomatic

Γεύση και οσμή εξαφανίστηκαν :a040: Μόνο το αλάτι μπορώ να καταλάβω και λίγο αδύναμα τη ζάχαρη

Το τεστ βγαίνει κατάμαυρο με το που περνάει το δείγμα όπως απλώνει, δε χρειάζεται να περιμένω πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

Κατά τα άλλα δεν βλέπω καμία διαφορά στα επίπεδα ενέργειας, ίσως έχω και περισσότερη όρεξη να κάνω πράγματα :p2:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

hellegennes έγραψε: 21 Δεκ 2022, 23:43
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 21 Δεκ 2022, 17:16
hellegennes έγραψε: 21 Δεκ 2022, 16:21

Δηλαδή ψεκασμός;
Όχι, απλά δεν έχουμε καμία όρεξη να αρρωστήσουμε και να καταλήξουμε πιθανώς με μακροχρόνια προβλήματα υγείας.
Κλειστείτε τότε σε μια γυάλα και ζήστε όλην σας την ζωή σαν αλλόκοτα ζώα αυτοβούλως κλεισμένα σε ιδιότυπο ζωολογικό κήπο.

Υπόψη ότι ανέκαθεν η νοσοφοβία ήταν μια μορφή ψυχικού ψεκασμού. Κατηγοριοποιείται μάλιστα ως ψυχική ασθένεια από το ICD-10:
Nosophobia is listed under hypochondriacal disorders by the ICD-10, which are defined by having a persistent preoccupation with the possibility of having at least one serious and progressive physical disorders
Νοσοφοβία είναι όταν κάποιος νομίζει ότι είναι άρρωστος. Εγώ έχω germophobia, δεν θέλω να αρρωστήσω :lol: . Όσο για επαφές με άλλους, κυρίως έχουμε περιορίσει τις «αδιάφορες» επαφές (που είναι και οι περισσότερες), πχ στο σούπερ μάρκετ ή τυχαίες επαφές στον δρόμο/δημόσιους χώρους. Δεν υπάρχει πχ κανένας λόγος να ρισκάρω να κολλήσω επειδή διασταυρώθηκα σε πεζοδρόμιο με κάποιον που έτυχε να βήχει εκείνη την στιγμή και να γεμίσει τον αέρα με τους ιούς του. Εκτός από την οικογένεια μου και 3-4 φίλους, με τους υπόλοιπους βασικά λίγο με ενδιαφέρει να έχω όποια επαφή που θα μας βάλει σε ρίσκο. Έτσι, κορωνοπάρτυ, συνωστισμοί και εστιατόρια κομμένα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Στα θετικά, δεν έχει αρρωστήσει κανένας μας από το 2019.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Φορέστε μάσκα!
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:22

Όχι, απλά δεν έχουμε καμία όρεξη να αρρωστήσουμε και να καταλήξουμε πιθανώς με μακροχρόνια προβλήματα υγείας.
Κλειστείτε τότε σε μια γυάλα και ζήστε όλην σας την ζωή σαν αλλόκοτα ζώα αυτοβούλως κλεισμένα σε ιδιότυπο ζωολογικό κήπο.

Υπόψη ότι ανέκαθεν η νοσοφοβία ήταν μια μορφή ψυχικού ψεκασμού. Κατηγοριοποιείται μάλιστα ως ψυχική ασθένεια από το ICD-10:
Nosophobia is listed under hypochondriacal disorders by the ICD-10, which are defined by having a persistent preoccupation with the possibility of having at least one serious and progressive physical disorders
Νοσοφοβία είναι όταν κάποιος νομίζει ότι είναι άρρωστος. Εγώ έχω germophobia, δεν θέλω να αρρωστήσω :lol: . Όσο για επαφές με άλλους, κυρίως έχουμε περιορίσει τις «αδιάφορες» επαφές (που είναι και οι περισσότερες), πχ στο σούπερ μάρκετ ή τυχαίες επαφές στον δρόμο/δημόσιους χώρους. Δεν υπάρχει πχ κανένας λόγος να ρισκάρω να κολλήσω επειδή διασταυρώθηκα σε πεζοδρόμιο με κάποιον που έτυχε να βήχει εκείνη την στιγμή και να γεμίσει τον αέρα με τους ιούς του. Εκτός από την οικογένεια μου και 3-4 φίλους, με τους υπόλοιπους βασικά λίγο με ενδιαφέρει να έχω όποια επαφή που θα μας βάλει σε ρίσκο. Έτσι, κορωνοπάρτυ, συνωστισμοί και εστιατόρια κομμένα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Στα θετικά, δεν έχει αρρωστήσει κανένας μας από το 2019.
Σε ποια μόνη θα μονάσεις, τύπε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Awesomatic έγραψε: 23 Δεκ 2022, 00:48 Άλλο ένα κάστρο έπεσε.

Είναι η πρώτη σου φορά ; περαστικά σου!
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:22

Νοσοφοβία είναι όταν κάποιος νομίζει ότι είναι άρρωστος. Εγώ έχω germophobia, δεν θέλω να αρρωστήσω :lol: .
Εμμ... το διάβασες το παράθεμα;
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 25 Δεκ 2022, 07:22 Έτσι, κορωνοπάρτυ, συνωστισμοί και εστιατόρια κομμένα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Στα θετικά, δεν έχει αρρωστήσει κανένας μας από το 2019.
Σωστά. Ποιο είναι το πρόβλημα να μην ζεις; Στα θετικά ότι κανείς σας δεν κρυολόγησε από το 2019. Ναι, το βρίσκω καταπληκτικό αντάλλαγμα. Να μην ζεις για να μην κρυολογήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
GreekGuy
Phorum.gr user: greekguy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GreekGuy »

κεγώ ήμουν θετικός, πέρασα 1 βδομάδα χαλαρά και έφυγε ο κόβιντ. Υπομονή φίλε, να πίνεις πολλά υγρά και να περπατάς, βοηθάει
Όλα γίνονται για κάποιον λόγο, ακόμα και αν δε γνωρίζεις τον λόγο.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic

Naida έγραψε: 25 Δεκ 2022, 10:47
Awesomatic έγραψε: 23 Δεκ 2022, 00:48 Άλλο ένα κάστρο έπεσε.

Είναι η πρώτη σου φορά ; περαστικά σου!
Ευχαριστώ, όντως πρώτη φορά γιατί γενικά πρόσεχα. Ευτυχώς δεν περνάει δύσκολα. Εκτός από ανοσμία/αγευσία και υψηλό πυρετό την πρώτη μέρα το περνάω χαλαρά. Το ιικο φορτίο στα τεστ όμως είναι τρελό, σιγά που δε θα ήταν :P
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre »

Εγώ μια φορά εμβολιασμενος φυσικά (καθυστερησα την δόση γαμοτι...) και τέσσερις με εμβόλιο. Βασικά το πέρασα εντελώς ανώδυνα. Ποιο πολύ η ανοσμία με πείραξε γιατί μ' αρέσει το λεμόνι.
Είμαι έτοιμος για την έκτη δόση όποτε κι αν γίνει. :romance-hearteyes:
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Άβαταρ μέλους
jason0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason0 »

Το πέρασα και εγώ πρωτη φορά πριν μια βδομαδα
Πρώτες 2 μέρες πυρετος και ρίγος, γενικά υπνηλία και τις τελευταίες μέρες πολυ φλέμα
Την έβδομη ακριβώς βγήκα αρνητικός
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Libre arbitre έγραψε: 25 Δεκ 2022, 13:07 Εγώ μια φορά εμβολιασμενος φυσικά (καθυστερησα την δόση γαμοτι...) και τέσσερις με εμβόλιο. Βασικά το πέρασα εντελώς ανώδυνα. Ποιο πολύ η ανοσμία με πείραξε γιατί μ' αρέσει το λεμόνι.
Είμαι έτοιμος για την έκτη δόση όποτε κι αν γίνει. :romance-hearteyes:
Με λίγα λόγια τις δόσεις τις κάνεις από χόμπι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”