Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2025, 15:42
πήρα παναρισμένο θραψαλο . θα μεγαλουργήσω το νιώθω .
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Τα σράπνελ να προσέχεις, άμα το τηγανίσεις
Τα έτοιμα πανέ είναι λίγο προβληματικά μερικές φορές. Πάντως νηστίσιμο δεν είναι, έχει αβγό.
Καλα μου το ειπες . μενει για μετα ... θα παω να παρω αλλο ενα σκετο .Communio Sancta έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:10Τα έτοιμα πανέ είναι λίγο προβληματικά μερικές φορές. Πάντως νηστίσιμο δεν είναι, έχει αβγό.
Πρόταση, αν έχεις grill κάνε το σκέτο. Εγώ το θράψαλο το ψήνω και στο μαντέμι, αν έχεις μαντεμένιο τηγάνι, θα γίνει πολύ όμορφο. Σκέφτομαι να κάνω μια πατατοσαλάτα και μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Πήρα και μεγάλη κάπαρη.Νon4me έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:14Καλα μου το ειπες . μενει για μετα ... θα παω να παρω αλλο ενα σκετο .Communio Sancta έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:10Τα έτοιμα πανέ είναι λίγο προβληματικά μερικές φορές. Πάντως νηστίσιμο δεν είναι, έχει αβγό.
εχω τοστιερα μεγαλη η οποια ειναι και γκριλ ναι . σκετα τα απλωνω ? χωρις τπτ λαδι κλπ ?Communio Sancta έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:17Πρόταση, αν έχεις grill κάνε το σκέτο. Εγώ το θράψαλο το ψήνω και στο μαντέμι, αν έχεις μαντεμένιο τηγάνι, θα γίνει πολύ όμορφο. Σκέφτομαι να κάνω μια πατατοσαλάτα και μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Πήρα και μεγάλη κάπαρη.Νon4me έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:14Καλα μου το ειπες . μενει για μετα ... θα παω να παρω αλλο ενα σκετο .Communio Sancta έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:10 Τα έτοιμα πανέ είναι λίγο προβληματικά μερικές φορές. Πάντως νηστίσιμο δεν είναι, έχει αβγό.
Καλώς να πράξεις ,έχω δει σράπνελ καλαμάρι να πετάγεται και στον απορροφητήρα.Νon4me έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:14Καλα μου το ειπες . μενει για μετα ... θα παω να παρω αλλο ενα σκετο .Communio Sancta έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:10Τα έτοιμα πανέ είναι λίγο προβληματικά μερικές φορές. Πάντως νηστίσιμο δεν είναι, έχει αβγό.
Λαδάκι θα αλοίψεις επάνω στην γκριλλιέρα. Θα περάσεις με πινέλο τα θράψαλα με λάδι, και θα ετοιμάσεις τα παρελκόμενα -δεν ξέρω τι θέλεις, λεμόνι, αλάτι, πιπέρια, ρίγανη, σιρόπι βαλσαμικού, ό,τι γουστάρεις. Το θράψαλο κακώς θεωρείται καλαμάρι β΄διαλογής -από κάποιους- αν το κάνεις κι είναι φρέσκο και το κάνεις όμορφα, είναι υπέροχος μεζές. Το συνοδεύω με ουζάκι θρακιώτικο.Νon4me έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:18εχω τοστιερα μεγαλη η οποια ειναι και γκριλ ναι . σκετα τα απλωνω ? χωρις τπτ λαδι κλπ ?Communio Sancta έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:17Πρόταση, αν έχεις grill κάνε το σκέτο. Εγώ το θράψαλο το ψήνω και στο μαντέμι, αν έχεις μαντεμένιο τηγάνι, θα γίνει πολύ όμορφο. Σκέφτομαι να κάνω μια πατατοσαλάτα και μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Πήρα και μεγάλη κάπαρη.Νon4me έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:14
Καλα μου το ειπες . μενει για μετα ... θα παω να παρω αλλο ενα σκετο .
Θα παω να παρω μη παναρισμενα , το ιδιο ισχυει και για αυτα ? η τα μη μπαινουν και τηγανι ?
Με τίποτα, όσο φρέσκο, καλομαγειρεμένο και καλυμμένο με διάφορα κι αν είναι, το θράψαλο θα το μυριστώ "από μακριά", που λένε.Communio Sancta έγραψε: 17 Απρ 2025, 16:31 Πρέπει να είσαι σε τόπο που έχει θράψαλα και να τα τρως φρέσκα, και να έχεις μάστορα να στα κάνει. Το νοστιμότερο θράψαλο σε μαγαζί το έφαγα στον Βόλο.