!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Communio Sancta έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:00
Ερμής έγραψε: 06 Απρ 2025, 15:58 Νηστεύεις;
Νήστευα μέχρι την προπερασμένη βδομάδα, αλλά αυτή τη βδομάδα που πέρασε είχα λίγη αδυναμία, και ξαναγύρισα στα γαλακτοκομικά. Πήρα και κάτι φαρμακάκια.
Φαε κανένα κατσίκι για να νιώσεις
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Ερμής έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:04
Communio Sancta έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:00
Ερμής έγραψε: 06 Απρ 2025, 15:58 Νηστεύεις;
Νήστευα μέχρι την προπερασμένη βδομάδα, αλλά αυτή τη βδομάδα που πέρασε είχα λίγη αδυναμία, και ξαναγύρισα στα γαλακτοκομικά. Πήρα και κάτι φαρμακάκια.
Δεν έχω ανάγκη από κρέας, τα γαλακτοκομικά όμως με ανεβάζουν, είναι καλά. Κρέας, πρώτα ο Θεός, θα ξεσκιστούμε το Πάσχα, θα πέσουν αρνιά, εντόσθια, τρωικός πόλεμος θα γενεί.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

Πλαστό Θεσσαλίας . Με καλαμποκίσιο αλεύρι ,με χορταρικά διάφορα όπως σπανάκι ,μυρόνια , καυκαλίθρες ,φρέσκα κρεμμυδάκια ,άνιθο, κτλ ,όλα ψιλοκομμένα και ζουπηγμένα με λίγο αλάτι και φετούλα θρυμματισμένη . Για πρώτη φορά καλά τα κατάφερα νομίζω..
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Γυφτάκι έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:10 Πλαστό Θεσσαλίας . Με καλαμποκίσιο αλεύρι ,με χορταρικά διάφορα όπως σπανάκι ,μυρόνια , καυκαλίθρες ,φρέσκα κρεμμυδάκια ,άνιθο, κτλ ,όλα ψιλοκομμένα και ζουπηγμένα με λίγο αλάτι και φετούλα θρυμματισμένη . Για πρώτη φορά καλά τα κατάφερα νομίζω..
Αυτό στη Λαμία το λένε μπλανό
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

Ερμής έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:25
Γυφτάκι έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:10 Πλαστό Θεσσαλίας . Με καλαμποκίσιο αλεύρι ,με χορταρικά διάφορα όπως σπανάκι ,μυρόνια , καυκαλίθρες ,φρέσκα κρεμμυδάκια ,άνιθο, κτλ ,όλα ψιλοκομμένα και ζουπηγμένα με λίγο αλάτι και φετούλα θρυμματισμένη . Για πρώτη φορά καλά τα κατάφερα νομίζω..

Ναι ,και στην Ηπειρο μπλατσάρα η μπλατσαριά . Εύκολη και ωραία πιτούλα .
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Communio Sancta έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:08
Communio Sancta έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:00 Νήστευα μέχρι την προπερασμένη βδομάδα, αλλά αυτή τη βδομάδα που πέρασε είχα λίγη αδυναμία, και ξαναγύρισα στα γαλακτοκομικά. Πήρα και κάτι φαρμακάκια.
Δεν έχω ανάγκη από κρέας, τα γαλακτοκομικά όμως με ανεβάζουν, είναι καλά. Κρέας, πρώτα ο Θεός, θα ξεσκιστούμε το Πάσχα, θα πέσουν αρνιά, εντόσθια, τρωικός πόλεμος θα γενεί.
Χτύπα και κάνα αυγό, μην περιμένεις την ανάσταση.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

sys3x έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:31
Communio Sancta έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:08

Χτύπα και κάνα αυγό, μην περιμένεις την ανάσταση.
Ναι, και αβγά τρώω, ένα βραστό αβγουλάκι είναι ό,τι πρέπει. Έχω και καλά αβγά, από αλανιάρες κότες.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Γυφτάκι έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:30
Ερμής έγραψε: 06 Απρ 2025, 16:25

Ναι ,και στην Ηπειρο μπλατσάρα η μπλατσαριά . Εύκολη και ωραία πιτούλα .
Μπατσάρες ή μπατσάρα νομίζω το λένε στην Ήπειρο. Την έφτιαχναν οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και εμείς. Ένα φαγητό όπου αξιοποιούνται τα λαχανικά του χωριού, χωρίς φύλλο. Πολύ νόστιμη πίτα. :)
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Τσιπούρες άγριες στον φούρνο με πατάτες, σαλάτα, κατσικίσιο τυρί, αντζούγιες, αγγουράκια και λάχανο τουρσί, και για επιδόρπιο χαλβά φαρσαλινό.
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas »

Κοκκινιστό με μακαρόνια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Communio Sancta έγραψε: 13 Απρ 2025, 16:13 Τσιπούρες άγριες στον φούρνο με πατάτες, σαλάτα, κατσικίσιο τυρί, αντζούγιες, αγγουράκια και λάχανο τουρσί, και για επιδόρπιο χαλβά φαρσαλινό.
:sal13: :sal13: :sal13:
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Annibas έγραψε: 13 Απρ 2025, 19:02 Κοκκινιστό με μακαρόνια.
:smt023
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Να νηστεψεις Μ.βδομάδα είπε η μάνα , και να πας εκκλησία . :102:

Εικόνα

Εικόνα

οι πατάτες γαμευσαν . το μόνο διαφορετικό π έκανα σήμερα στο τηγάνι είναι πως τις άφησα κομμένες μέσα σε νερο καμιά ώρα πριν τηγανίσω .
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

καθε χρονο τετοιες μερες, η γυναικα θελει να μαγειρευει νηστισιμα, γω πουτσα μου, θελω να τρωω καλα.

οποτε παει το χταποδι συννεφο, και συνηθως εχω και κωλοχτυπες. φετος ομως εκανα λιγα ψαρεματα, και χτες αναγκαστικα αγορασαμε γαμπαρες να κανουμε μακαροναδα. ανελαβα το καθαρισμα.

του χρονου θα κοψω το λαιμο μου να παω για κωλοχτυπες. ασιχτιρ, ταλαιπωρακι το καθαρισμα.

βεβαια, η μακαροναδα γαμησε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Νon4me έγραψε: 17 Απρ 2025, 00:08 Να νηστεψεις Μ.βδομάδα είπε η μάνα , και να πας εκκλησία . :102:

Εικόνα

Εικόνα

οι πατάτες γαμευσαν . το μόνο διαφορετικό π έκανα σήμερα στο τηγάνι είναι πως τις άφησα κομμένες μέσα σε νερο καμιά ώρα πριν τηγανίσω .
Μπράβο, νέε μου, καλά κάνεις. Η μάνα σου έχει δίκιο. Μπορείς να σαβουρώσεις μετά την Ανάσταση.
ΕXODUS!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”