!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατι η Ελλαδα εχει τοσα πολλα Βενζιναδικα;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Re: Γιατι η Ελλαδα εχει τοσα πολλα Βενζιναδικα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 00:38
Spiros252 έγραψε: 04 Μαρ 2019, 00:34
Στηρίζουμε μη ελεύθερη αγορά για τα βενζινάδικα. Να οριστούν ανά περιοχή πόσα χρειάζονται και να βγουν άδειες από 150.000 ευρώ έκαστη να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους.
Αυτες τις εξυπναδες για την ελευθερη αγορα τις γραφουν κυριως αυτοι που δεν νιωθουν απο ελευθερη αγορα
Σου ειπε κανεις οτι η ελευθερη αγορα ειναι πιο ελευθερη οσο πιοπολλα ειναι τα βενζιναδικα;
Δηλαδη αμα πιασουμε τα 100.000 βενζιναδικα θα ειναι ακομη πιο ελευθερη η αγορα και δεν αναρωτηθεις για το νουμερο;
Άμα πιάσουμε τα 100.000 θα έχουμε βγάλει περισσότερο πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα. Δουμπάι θα έχουμε γίνει!
Αλλά γιατί πιστεύεις ότι ο τομέας αυτός της ελευθέρας οικονομίας δεν αυτορρυθμίζεται;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Spiros252 έγραψε: 04 Μαρ 2019, 02:24 Αλλά γιατί πιστεύεις ότι ο τομέας αυτός της ελευθέρας οικονομίας δεν αυτορρυθμίζεται;

Παντα γινεται αυτορυθμιση
Απλα αυτη ποικιλλει αναλογα με τις συνθηκες και τα δεδομενα

Δηλαδη αν πχ το 100% των πρατηριων φοροδιεφευγε,εισφοροδιευφευγε και νοθευε θα ειχε αυτορυθμιστει η αγορα με περισσοτερα ακομη πρατηρια
Οποτε για να δεις αν εχει αυτορυθμιστει σε λογικα ορια κανεις συγκρισεις με τις πιο προηγμενες κυριως χωρες
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Από εδώ αν και τα νούμερα είναι παλιά το 13% του πληθυσμού ζει στα νησιά. http://www1.aegean.gr/lid/internet/elli ... ulaire.htm

Αν έχουμε το 1/5 των πρατηρίων για το 13% του πληθυσμού σημαίνει μεγάλη πυκνότητα. Αν πάλι λάβουμε υπόψη και τους τουρίστες τότε μάλλον το πράγμα εξισορροπείται σε σχέση με τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο.

Ωστόσο Γιάννη γιατί θα έπρεπε μία χώρα με το δικό μας ανάγλυφο στο Ηπειρωτικό τμήμα να έχει όσα πρατήρια έχει μια επίπεδη χώρα;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 02:20 Παμε παλι
Σε ρωτησα πως ξερεις οτι δεν συμβαινει αυτο(φοροδιαφυγη-εισφοροδιαφυγη-νοθευση κτλ κτλ) και κατεληξες στα νησια
Δεν θυμάμαι να συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, ανέφερα την λέξη «νησιά» ακριβώς μία φορά και όχι σε απάντηση σε σένα.

Εγώ σου είπα ότι για να υπάρχουν θα είναι βιώσιμα και εσύ άρχισες να υποθέτεις φοροδιαφυγές και κροκόδειλους. Εσύ πρέπει να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου, όχι εγώ να αποδείξω την μη ισχύ του ισχυρισμού σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σε αλλα νεα
ΟΟΣΑ
In Greece, there is a relatively large number of petrol filling stations compared to the population. It is
estimated that seven filling stations correspond to ten thousand residents, while in Germany, for example,
the proportion is only two stations per ten thousand habitants
In the retail segment, there is a steady increase in the number of petrol stations since the deregulation.This is ca be attributed to the relatively high profit margins of the retailers in contrast to other European countries.
https://www.oecd.org/daf/competition/Co ... adFuel.pdf
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Άρα είναι βιώσιμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά αυξήθηκαν γιατί απελευθερώθηκε η αγορά. Καλά νέα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Eιναι δυνατον να καταλαβανω καλυτερα τα αγγλικα απο σενα ,οταν εσυ εχεις σπουδασει στην Βρετανια και εγω τα εχω μαθει απο τις επαφες μου με τουριστριες;
Και ομως ειναι

Ειναι πολλα λεει
Επισης λεει οτι αυξανονται λογο του μεγαλου περιθωριου κερδους
Αντε την επομενη φορα βαλε με χαρα το χερι στην τσεπη αφου το χαρηκες

Εικαζω επισης οτι δεν οδηγεις καν ..... :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 04 Μαρ 2019, 03:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν οδηγώ και δεν το εικάζεις γιατί το έχω πει πολλές φορές και σε νήματα που συμμετέχεις, εκτός αν έχεις σοβαρά προβλήματα μνήμης.

Όμως δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σου. Είναι βιώσιμα γιατί έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους. Καλά κάνουν. Δερβέναγα θα σε βάλουν στο πόσο κέρδος θα έχουν; Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Προτιμάς να ορίζει το κράτος το περιθώριό τους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 03:21 Eιναι δυνατον να καταλαβανω καλυτερα τα αγγλικα απο σενα οταν εσυεχεις σπουδασει στην Βρετανια και εγω τα εχω μαθει απο τις επαφες μου με τουριστριες;
Και ομως ειναι

Ειναι πολλα λεει
Επισης λεει οτι αυξανονται λογο του μεγαλου περιθωριου κερδους
.Αντε την επομενη φορα βαλε με χαρα το χερισ την τσεπη αφου το χαρηκες

Εικαζω οτι δεν οδηγεις καν ..... :003:
Αν κατάλαβα καλά λέει ότι έχουμε περιορισμούς που δεν επιτρέπουν νέους παίκτες στην χοντρική, στην διύλιση κοκ. Εκεί μου φαίνεται εστιάζει το πρόβλημα. Τώρα άντε να εξηγείς τι γίνεται με συγκεκριμένες οικογένειες στην Ελλάδα...
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2019, 03:26 Δεν οδηγώ και δεν το εικάζεις γιατί το έχω πει πολλές φορές και σε νήματα που συμμετέχεις, εκτός αν έχεις σοβαρά προβλήματα μνήμης.

Όμως δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σου. Είναι βιώσιμα γιατί έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους. Καλά κάνουν. Δερβέναγα θα σε βάλουν στο πόσο κέρδος θα έχουν; Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Προτιμάς να ορίζει το κράτος το περιθώριό τους;
Μαθε να διακρινεις την στρεβλωση και σταματα επιτελους τις παπαντζες γι αυτο που νομιζεις οτι ειναι η ελευθερη αγορα
This is ca be attributed to the relatively high profit margins of the retailers in contrast to other European countries.
Αρίστος for Tsirpas
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 02:00
Εμπεδοκλής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 01:49
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 01:43 Αφου πουλησε ειρωνια δικαιολογοντας τα πολλα βενζιναδικα επειδη εχουμε πολλα νησια δεν θα του ζητησω τον αριθμο;
Τζαμπα μαγκας θα ειναι;
Ακριβώς! Και εσύ πουλάς ειρωνεία άρα και εγώ δικαιούμαι να σου ζητώ τα στοιχεία περί φοροδιαφυγής στους μεγάλους.

Όταν ζητάς κουλά θα πρέπει και εσύ να απαντάς και σε ό,τι ερωτάσαι...
Τιστιχεια θελεις ακριβως δεν καταλαβαινω
Μπυ ζητας στοιχεια για μειωση ενω δεν εχω μιλησειγια μειωση
Μου ζητας στοιχεια για τις μεγαλες εταιρειες ενω δεν εχω μιλησει για μεγαλες και μικρες εταιρειες
Εγω ζηταω στοιχεια τα νσια απο αυτον που λισησε για νησια
Όμως κάτι θα πρέπει να αποδείξεις και εσύ. Όταν θεωρείς ότι υπάρχει στρέβλωση λόγω του μεγάλου αριθμού ανά κάτοικο θα πρέπει να το αποδείξεις. Όπως θα πρέπει να αποδείξεις ότι λιγότερα πρατήρια θα μειώσουν τη φοροδιαφυγή.
Και μιας και έχουμε πιάσει τον κλάδο, ερωτώ. Ο μεγάλος αριθμός διηλιστηρίων ανά κάτοικο δεν αποτελεί πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 03:28
hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2019, 03:26 Δεν οδηγώ και δεν το εικάζεις γιατί το έχω πει πολλές φορές και σε νήματα που συμμετέχεις, εκτός αν έχεις σοβαρά προβλήματα μνήμης.

Μαθε να διακρινεις την στρεβλωση και σταματα επιτελους τις παπαντζες γι αυτο που νομιζεις οτι ειναι η ελευθερη αγορα
This is ca be attributed to the relatively high profit margins of the retailers in contrast to other European countries.
Στρέβλωση ο αριθμός των προβάτων στην Νέα Ζηλανδία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μιλαμε σιγουρα για το πιο βλακωδες παραδειγμα ολων των εποχων
Δεν χωραει καμια αμφιβολια περι αυτου
Αρίστος for Tsirpas
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 00:47
hellegennes έγραψε: 04 Μαρ 2019, 00:45
Αν δεν είναι βιώσιμα θα τα κλείσει ο ανταγωνισμός. Έτσι δουλεύει η αγορά. Για να υπάρχουν, σημαίνει ότι είναι βιώσιμα.

Και ναι, η δομή της χώρας έχει μεγάλη σχέση με το κάθε τι που αφορά την οικονομία της. Από τον αριθμό των διδασκόντων ως τον αριθμό των βενζινάδικων.
Και αν ειναι βιωσιμα επειδη φοροδιαφευγουν,εισφοροδιαφευγουν,νοθευουν τα καυσιμα ,δεν πληρουν τις προδιαγραφες,και παιρνουν πισω τα δωρα και μερος του μισθου των υπαλληλων;
να επιληφθουν οι αρχες.

κι αν ειναι βιωσιμα χωρις τιποτα απο τα παραπανω;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Μηχανικός έγραψε: 04 Μαρ 2019, 00:49 Ενώ η Ελλάδα έχει πολλές βάρκες, έχουμε ελάχιστα βενζινάδικα δίπλα στην θάλασσα.
Όλοι μεταφέρουν βενζίνη με μπιτόνια στα πλεούμενα.

Στην Καλαμάτα φτιάξανε ένα στην μαρίνα, που όμως δεν λειτούργησε ποτέ.
στα συβοτα μου βαλανε βενζινη με 2.00 ευρω, στο ντοκο. μου εχει μεινει ψυχικο τραυμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”