ο λεξη gender παντως, βιολογικο φυλο σημαινει, σε οποιοδηποτε λεξικο και αν την δεις, γραμμενο μερικες δεκαετιες πριν.
αντι να θελουμε να της αλλαξουμε νοημα, θα μπορουσαμε να να μιλησουμε για σεξουαλικη/κοινωνικη συμπεριφορα.
ξαναλεω, gender, ΔΕΝ ειναι κοινωνικο φυλο στα ελληνικα. και δεν πρεπει να ειναι.
Η γλώσσα είναι κάτι που εξελίσσεσαι, δεν είναι κάτι στατικό. Παράγονται νέες λέξεις (νέο λεξιλόγιο), κάποιες μπορεί να χαθούν, κάποιες μπορεί να εμπλουτιστούν.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, το αντίθετο, η γλώσσα προσαρμόστηκε για να εξηγήσει την διάκριση μεταξύ κοινωνίας (κοινωνικό φύλο, gender) και βιολογικού φύλου (biological sex).
Αυτή η διάκριση υπάρχει. Αν εσύ και εγώ είχαμε γεννηθεί πριν από 120 χρόνια, θα θεωρούσαμε αντρικό χρώμα το ροζ και γυναικείο το μπλε. Κάποια στιγμή αυτό άλλαξε. Όπως παλιότερα, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να φορέσουν παντελόνι ενώ πλέον είναι κάτι νορμαλ.
Η κοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ που είμαι άντρας δεν μπορώ στην Ελλάδα να φορέσω τακούνια και φούστα, όχι επειδή μου το απαγορεύει η βιολογία μου αλλά επειδή δεν με αφήνουν οι κοινωνικοί κανόνες.
Τέτοια λένε και οι παιδεραστές που θέλουν να βάζουν χέρι στα ανήλικα, αλλά η "κακιά κενωνία" τους στοχοποιεί.
Είσαι τόσο στόκος που θεωρείς ότι το σεξ μεταξύ δύο ενήλικων ατόμων του ίδιου φύλου είναι το ίδιο με τον βιασμό ενός παιδιού.
Οι δεξιοί πέρα από βλάκες έχετε και διεστραμμένο μυαλό.
Όχι το νούμερο δεν είναι καθόλου αστείο. Σκέψου ότι 1-2% του Αμερικανικού πληθυσμού έχει intersex χαρακτηριστικά. Ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων είχαμε τέτοιο άτομο. Δεν σου λέω ποιός, μάντεψε.
Κάθε άνθρωπος στον κόσμο έχει κάποιο ανώμαλο γενετικό χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από την πλειοψηφία του πληθυσμού. Με την λογική σου κανένας δεν είναι 'φυσιολογικός'. Το 6% του πληθυσμού δεν μπορεί να επεξεργαστεί την γλουτένη άρα αυτά τα άτομα δεν είναι 'φυσιολογικά'. Άλλα μέρη του πληθυσμού δεν μπορούν να επεξεργαστούν την λακτόζη άρα αυτά τα άτομα δεν είναι 'φυσιολογικά'. Άλλα μέρη του πληθυσμού δεν μπορούν να επεξεργαστούν το αλκοόλ άρα δεν είναι 'φυσιολογικά'. Μπορώ να σου δείξω άπειρα τέτοια παραδείγματα. Άμα αφαιρέσεις όλους όσους έχουν κάτι που τους διακρίνει γενετικά από την πλειοψηφία τελικά ποιός θα φανεί 'φυσιολογικός'; Εσείς οι φασίστες του πχόρουμ;
Φυσιολογικά ειναι τα ατομα που εχουν προβλημα με λακτοζη, γλουτενη, αλκοολ, κτλ.
Απλά πάσχουν σε σχέση με αυτούς που απολαμβάνουν και την λακτόζη και την γλουτένη και το αλκοόλ, κτλ...
Φυσιολογικοί άρρωστοι... εύρωστους δεν τους λές...
Δηλαδή μου βγάζεις όλη την Ιαπωνία άρρωστη. Καλός μαλάκας είσαι και εσύ.
Ο Έλληνας είναι τεχνικά και πρακτικά αμόρφωτος επειδή σνομπάρει τα Γράμματα, τις ακαδημαϊκές επιδόσεις σε βασικό επίπεδο. Νομίζει ότι είναι ανώτερος από αυτά και ότι δεν είναι καθόλου αγενές να έχεις άποψη για όλα, αντίθετα είναι «μαγκιά» (κλανιά). Το θέμα είναι πρώτα γονιδιακό και μετά πολιτισμικό, δεν ξεφεύγεις από την ξερολίαση της πτσας όσο και να μορφωθείς. Η ράτσα μας είναι παράξενη, τόσο χυδαία και τόσο υπέροχη.
Η γλώσσα είναι κάτι που εξελίσσεσαι, δεν είναι κάτι στατικό. Παράγονται νέες λέξεις (νέο λεξιλόγιο), κάποιες μπορεί να χαθούν, κάποιες μπορεί να εμπλουτιστούν.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, το αντίθετο, η γλώσσα προσαρμόστηκε για να εξηγήσει την διάκριση μεταξύ κοινωνίας (κοινωνικό φύλο, gender) και βιολογικού φύλου (biological sex).
Αυτή η διάκριση υπάρχει. Αν εσύ και εγώ είχαμε γεννηθεί πριν από 120 χρόνια, θα θεωρούσαμε αντρικό χρώμα το ροζ και γυναικείο το μπλε. Κάποια στιγμή αυτό άλλαξε. Όπως παλιότερα, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να φορέσουν παντελόνι ενώ πλέον είναι κάτι νορμαλ.
Η κοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ που είμαι άντρας δεν μπορώ στην Ελλάδα να φορέσω τακούνια και φούστα, όχι επειδή μου το απαγορεύει η βιολογία μου αλλά επειδή δεν με αφήνουν οι κοινωνικοί κανόνες.
Τέτοια λένε και οι παιδεραστές που θέλουν να βάζουν χέρι στα ανήλικα, αλλά η "κακιά κενωνία" τους στοχοποιεί.
Είσαι τόσο στόκος που θεωρείς ότι το σεξ μεταξύ δύο ενήλικων ατόμων του ίδιου φύλου είναι το ίδιο με τον βιασμό ενός παιδιού.
Εσείς θέλετε οι άνδρες να κατουράνε σε γυναικείες τουαλέτες και να παίρνουν μέρος σε γυναικεία σπόρ. Θέμα χρόνου να κλαίγεστε γιατί η "κακιά κενωνία" δε σας αφήνει να πηδάτε παιδάκια όπως κάνουν τα ισλαμοσκουπίδια.
Γενικώς είστε επικίνδυνοι και χρειάζεστε λουριά .
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Εσείς θέλετε οι άνδρες να κατουράνε σε γυναικείες τουαλέτες και να παίρνουν μέρος σε γυναικεία σπόρ. Θέμα χρόνου να κλαίγεστε γιατί η "κακιά κενωνία" δε σας αφήνει να πηδάτε παιδάκια όπως κάνουν τα ισλαμοσκουπίδια.
Γενικώς είστε επικίνδυνοι και χρειάζεστε λουριά .
Α είσαι εντελώς σαλταρισμένος.
Σου έχω νέα. Έτσι σκέφτεται το 99% των ανθρώπων στον πλανήτη γή απο την αρχή της ανθρωπότητας.
Οι υπόλοιποι είστε απλά θύματα παραπληροφόρησης.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Καταρχάς το να είσαι intersex δεν σημαίνει ότι είσαι trans αμόρφωτε. Το φύλο είναι φάσμα γιατί πάρα πολλές φορές η σεξουαλική βιολογία δεν συνάδει με την σεξουαλική έκφραση και συμπεριφορά. Τόσο απλό. Τι είναι ο γκέι; Είναι ένας γυναικωτός άντρας δηλαδή ένας άντρας που φασματικά εντοπίζεται κοντά στην τρανς γυναίκα.
μπερδευεις το φυλο με τη σεξουαλικη συμπεριφορα.
το οτι ενα αντρας ειναι πουστης, δεν αλλαζει το φυλο του, οσο κι αν η συμπεριφορα του δεν ειναι η τυπικη για το φυλο του.
ενας κοντος που παιζει μπασκετ, δεν αλλαζει το υψος του, ουτε ο αντετοκουμπο αλλαζει υψος αμα συμμετασχει σε ιπποδρομιες σαν τζοκει.
αλλο πραγμα η συμπεριφορα, και αλλο η βιολογια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Καταρχάς το να είσαι intersex δεν σημαίνει ότι είσαι trans αμόρφωτε. Το φύλο είναι φάσμα γιατί πάρα πολλές φορές η σεξουαλική βιολογία δεν συνάδει με την σεξουαλική έκφραση και συμπεριφορά. Τόσο απλό. Τι είναι ο γκέι; Είναι ένας γυναικωτός άντρας δηλαδή ένας άντρας που φασματικά εντοπίζεται κοντά στην τρανς γυναίκα.
Τοσο στερεοτυπική αντίληψη για τους γκει ρε τύπε ούτε ο Σεφερλής στα 90s
το οτι ενα αντρας ειναι πουστης, δεν αλλαζει το φυλο του, οσο κι αν η συμπεριφορα του δεν ειναι η τυπικη για το φυλο του.
ενας κοντος που παιζει μπασκετ, δεν αλλαζει το υψος του, ουτε ο αντετοκουμπο αλλαζει υψος αμα συμμετασχει σε ιπποδρομιες σαν τζοκει.
Έλα μωρέ τώρα. Οι άντρες βιολογικά για ποιόν λόγο έχουνε πούτσα ρε συ; Για ποιό βιολογικό λόγο τους έχει δώσει η φύση πούτσα; Για να γαμήσουν το μούνι και να γονιμοποιήσουν την μήτρα. Απλά είναι τα πράγματα.
Ο πούστης έχει πούτσα αλλά δεν θέλει να την χρησιμοποιήσει όπως επιτάσσει η βιολογία του. Άρα λοιπόν έχουμε ξεκάθαρη απόκλιση βιολογίας και συμπεριφοράς. Απλά πράγματα.
Είναι άλλο πράγμα η ομοφοβία και άλλο πράγμα το στερεότυπο. Το να πεις ότι οι γκέι είναι συνήθως γυναικωτοί είναι ένα στερεότυπο που βεβαίως αληθεύει. Ομοφοβικός είσαι όταν πιστεύεις ότι οι γκέι είναι έκτρωμα της φύσης ή ότι διαφθείρουν την κοινωνία.
Το να πεις ότι οι Τσιγγάνοι κλέβουν και ζητιανεύουν και ότι για αυτούς η κλεψιά και η ζητιανιά είναι τρόπος ζωής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ρατσιστής. Πράγματι αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές. Ρατσιστής είσαι όταν λες ότι οι γύφτοι φέρονται έτσι επειδή είναι γύφτοι και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αλλιώς και ότι η καλύτερη λύση είναι αυτά που προτείνουν ο Κυρ Παντελής και η ΧΑ.
Είναι άλλο πράγμα η ομοφοβία και άλλο πράγμα το στερεότυπο. Το να πεις ότι οι γκέι είναι συνήθως γυναικωτοί είναι ένα στερεότυπο που βεβαίως αληθεύει. Ομοφοβικός είσαι όταν πιστεύεις ότι οι γκέι είναι έκτρωμα της φύσης ή ότι διαφθείρουν την κοινωνία.
Το να πεις ότι οι Τσιγγάνοι κλέβουν και ζητιανεύουν και ότι για αυτούς η κλεψιά και η ζητιανιά είναι τρόπος ζωής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ρατσιστής. Πράγματι αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές. Ρατσιστής είσαι όταν λες ότι οι γύφτοι φέρονται έτσι επειδή είναι γύφτοι και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αλλιώς και ότι η καλύτερη λύση είναι αυτά που προτείνουν ο Κυρ Παντελής και η ΧΑ.
Ομολογώ ότι δεν έχω εντρυφήσει στους πούστηδες αλλά έχω την αίσθηση ότι περιγράφεις λίγο πολύ μια καρικατούρα (βασικά αυτούς που φαίνονται πιο πολύ), δεν ξέρω δηλαδή αν μιλάμε για τον μέσο γκει, εσύ μιλάς για τον μέσο γκει του γκει πραιντ. Από την άλλη δεν έχω αντίρρηση για τους τσιγγάνους ότι γενικά φέρονται όπως λες
Είσαι άσχετος. Δεν έχεις ανοίξει βιβλίο και πας να το παίξεις επιστήμονας πάνω σε πολύπλοκα ζητήματα.
Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων έβγαλε ανακοίνωση πριν κάποιους μήνες ότι το βιολογικό φύλο είναι φάσμα.
Εσύ και οι υπόλοιποι αμόρφωτοι δεξιοί αναπαράγεται μπούρδες που ακούτε από το youtube.
Polaris3 έγραψε: 02 Απρ 2025, 17:50
Κολλάει και με το θέμα του thread, ο μέσος Έλληνας είναι αμόρφωτος.
O μέσος Ελληνάρας είναι σαν τον the rebel και τον Ασέβαστο, μηδέν ενημέρωση για βασικά ζητήματα που αφορούν συμπολίτες τους, όπως ζητήματα gender.
Νομίζει ο Έλληνας γιδοβοσκός ότι είναι Ευρωπαίος.
Eurotrash εισαι και φαινεσαι μωρη «Τσαπερδονοκωλοσφυριχτρα».
Επιβεβαιώνεις ό,τι έγραψα στα προηγούμενα μηνύματα.
Είσαι ο μέσος Ελληνάρας ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί για βασικά ζητήματα όπως πως αντιμετωπίζουμε άλλους ανθρώπους που δεν είναι ετεροφυλόφιλοι.
Έχετε πολλά περισσότερα κοινά με έναν μέσο Ιρανό ο οποίος δεν θέλει να βλέπει ''ανώμαλους γκει'' στους δρόμους παρά με έναν μέσο βόρειο Ευρωπαίο όπου τα θέματα φύλου διδάσκονται στα σχολεία τους.
Το αστείο είναι οτι φοβάστε ότι θα σας αλλοιώσουν τον Ελληνικό πολιτισμό. Δεν θα σας τον αλλοιώσουν, τα ίδια σκατά είστε, ταιριάζετε.