hellegennes έγραψε: 14 Σεπ 2024, 16:56
Isildur έγραψε: 14 Σεπ 2024, 14:46
hellegennes έγραψε: 14 Σεπ 2024, 14:26
Αν το κάνεις οπουδήποτε στην Θεσσαλονίκη, ναι.
Για το Ολυμπιακός συμφωνώ (

). Για το άθεος, γιατί; Σιγά την δυσφήμιση για τον οποιονδήποτε.
Νομίζεις. Την έχω ξανακάνει αυτήν την κουβέντα αλλού, αν πιστεύεις ότι η δική σου γειτονιά είναι διαφορετική.
Ότι θα διαδώσεις "ξέρετε, ο τάδε είναι άθεος" και αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον κόσμο να πάει να φάει στην ταβέρνα του; Δεν έχω στοιχεία
φυσικά ούτε γι' αυτό ούτε για το αντίθετο*, αλλά μού φαίνεται απίστευτα κουφό να ισχύει κάτι τέτοιο σήμερα και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Σαλονίκη. Δεν λέμε ούτε για το 60-70-80 (μαξ!), ούτε για κανένα χωριό με 100 κατοίκους, 40 σπίτια και 3-4 εκκλησίες, έτσι;
Επίσης, το να μάθεις ότι από όλη τη γειτονιά μια κυρα-Χαρίκλεια που είναι στο φιλόπτωχο της ενορίας ή ότι ο επίτροπος ο μπαρμπα-Αλέκος είπαν "ιιιιιι, α τον αθεόφοβο, κι εγώ δεν θα ξαναφάω τις μπάμιες του" δεν λέει κάτι, πιστεύω. Γιατί με αυτήν τη λογική, οτιδήποτε πει κανείς για οποιονδήποτε, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί δυσφήμιση.
* από προσωπική εμπειρία πάντως, για δηλωμένο άθεο δεν ξέρω αλλά μπορώ να σου πω παράδειγμα για ΜΤΙ σε περιοχή τίγκα (αναμενόμενο) σε ΧΟ και πολύ κοντά σε εκκλησία και όπου ο κόσμος μέχρι και τις αρχές των 00's το ξεχείλιζε το μαγαζί. Α, κι ένα δεύτερο με ΜΤΙ πάλι, στην Χαλκιδική με αντίστοιχη κίνηση και μάλιστα ενώ έχει παίξει και σκηνικό βίας από τον ιδιοκτήτη προς ιερέα. Και οι ντόπιοι... στα κάκκαλά τους κανονικά.
Υ.Γ. Παπάρα, Σάββατο σήμερα, ε; Τώρα φλασάρισα, οπότε σς κλίνουμε το ρήμα: τομπαίρνω, τομπαίρνεις, τομπαίρνει....