!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έπεσαν κάτω και από τη Βουλγαρία οι μισθοί στην Ελλάδα!
Re: Έπεσαν κάτω και από τη Βουλγαρία οι μισθοί στην Ελλάδα!
η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να ελέγξει τα καρτέλ γιατί εισπράττει ξεκούραστα όλο το χρήμα αφού η ίδια δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή είτε να τονώσει την οικονομία με παραγωγικές επενδυσεις
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- Eθνικοκοινωνιστης
προχωραμε 
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Μαδουραίος
- Μαδουραίος
Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2024, 17:02Για το ρεύμα έλεγα. Το έχουν παραχεσει οι εταιρίες και χρεώνουν ο,τι θέλουν κυριολεκτικά.πατησιωτης έγραψε: 23 Αύγ 2024, 13:24Εάν εννοείς τους φόρους στη βενζίνη αυτοί χρειάζονται για το 2% πλεόνασμα.Εναλλακτικά πρέπει να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για να μειωθούν.Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2024, 13:21 Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.
Οι ξεφτιλισμενοι πάροχοι ενέργειας θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση μας
- Μαδουραίος
Αυτός εδώ ο πίνακας δείχνει κάτι άλλο ;hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 16:03Όχι και έψαξα αρκετά. Δεν υπάρχουν συνοπτικά δημοσιευμένα στοιχεία εδώ και 6 χρόνια κι ακόμα κι αυτά αφορούν μισθούς εταιρειών 10 εργαζομένων και άνω*. Υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία μέχρι το 2023 (ή το 2022; Δεν είμαι σίγουρος) αλλά έχει δουλειά γιατί η Eurostat τα σπάει σε κατηγορίες (άγαμος χωρίς παιδιά στο 67% του μέσου όρου μισθού, άγαμος χωρίς παιδιά στο 100%, ζευγάρι με 2 παιδιά στο 67%, κτλ).gassim έγραψε: 23 Αύγ 2024, 12:52Βοήθα λίγο εσύ που το έχεις.hellegennes έγραψε: 22 Αύγ 2024, 02:29
Στην παράθεση γράφει ότι μέχρι το 2008 ήμασταν μεταξύ 8ης και 9ης από το τέλος. Ακριβώς αυτό φαίνεται στο διάγραμμα. Σταδιακά χάσαμε θέσεις από το 2009 και δώθε μέχρι που βγήκαμε πρώτοι από το τέλος, δηλαδή τελευταίοι στην ΕΕ. Ό,τι γραμμές κι αν μετράς από πάνω είναι λάθος.
Μπορείς να βρείς στο site της eurostat τα γραφήματα που χρησιμοποίησε ο Βλάσης Μισσός στο άρθρο του;
Υπάρχει πίνακας μισθολογικού κόστους αλλά δεν είναι σε PPS όπως τα αναλυτικά στοιχεία. Εκεί η Ελλάδα είναι 8η από το τέλος για το 2023, στο 50%+ του μέσου όρου των 27, αλλά εξαιρείται μέρος του δημόσιου τομέα: Industry, construction and services (except public administration, defense, compulsory social security)
* αυτός είναι ο τελευταίος πίνακας, που δείχνει την θέση της Ελλάδας (πράσινο) έναντι των χωρών που ήταν από κάτω της το 2018. Η τάση σύγκλισης φαίνεται πολύ καθαρά, νομίζω:
![]()

Η Πανεπιστημιακη αστυνομία που ειναι;πατησιωτης έγραψε: 23 Αύγ 2024, 14:01 Συμφωνώ ότι και για αυτό φταίει ΚΑΙ ο Κούλης.![]()
https://twitter.com/_Bernini_/status/18 ... 4925953366
Nα γίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και δίδακτρα στα δημόσια.
Την πληρώνουμε 25 εκ το χρόνο
Παίζει να φταίει ο Αντρέας;
- hellegennes
Αυτός ο πίνακας δείχνει PPS aggregates αλλά τι ακριβώς δεν ξέρω γιατί λείπει η κατηγορία. Μάλλον είναι ατομική κατανάλωση σε PPS σε αναλογία με τον μέσο όρο της Ευρώπης των 27 με έτος βάσης το 2020. Η Ελλάδα είναι στο 84% του μέσου όρου με βάση αυτό. Αλλά δεν έχει σχέση με μισθούς.gassim έγραψε: 23 Αύγ 2024, 20:34Αυτός εδώ ο πίνακας δείχνει κάτι άλλο ;hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 16:03Όχι και έψαξα αρκετά. Δεν υπάρχουν συνοπτικά δημοσιευμένα στοιχεία εδώ και 6 χρόνια κι ακόμα κι αυτά αφορούν μισθούς εταιρειών 10 εργαζομένων και άνω*. Υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία μέχρι το 2023 (ή το 2022; Δεν είμαι σίγουρος) αλλά έχει δουλειά γιατί η Eurostat τα σπάει σε κατηγορίες (άγαμος χωρίς παιδιά στο 67% του μέσου όρου μισθού, άγαμος χωρίς παιδιά στο 100%, ζευγάρι με 2 παιδιά στο 67%, κτλ).gassim έγραψε: 23 Αύγ 2024, 12:52
Βοήθα λίγο εσύ που το έχεις.
Μπορείς να βρείς στο site της eurostat τα γραφήματα που χρησιμοποίησε ο Βλάσης Μισσός στο άρθρο του;
Υπάρχει πίνακας μισθολογικού κόστους αλλά δεν είναι σε PPS όπως τα αναλυτικά στοιχεία. Εκεί η Ελλάδα είναι 8η από το τέλος για το 2023, στο 50%+ του μέσου όρου των 27, αλλά εξαιρείται μέρος του δημόσιου τομέα: Industry, construction and services (except public administration, defense, compulsory social security)
* αυτός είναι ο τελευταίος πίνακας, που δείχνει την θέση της Ελλάδας (πράσινο) έναντι των χωρών που ήταν από κάτω της το 2018. Η τάση σύγκλισης φαίνεται πολύ καθαρά, νομίζω:
![]()
![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αυτό εξήγησα πολλές φορές ότι έγινε με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Ειδικούς νόμους ψήφισαν για να μπορούν να το κάνουν αυτό οι εταιρείες.Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2024, 17:02Για το ρεύμα έλεγα. Το έχουν παραχεσει οι εταιρίες και χρεώνουν ο,τι θέλουν κυριολεκτικά.πατησιωτης έγραψε: 23 Αύγ 2024, 13:24Εάν εννοείς τους φόρους στη βενζίνη αυτοί χρειάζονται για το 2% πλεόνασμα.Εναλλακτικά πρέπει να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για να μειωθούν.Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2024, 13:21 Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Eθνικοκοινωνιστης
η μινα του πηρε το αιφονι? 
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Όπως και να έχει είναι προφανές ότι το άρθρο του Βλάση Μίσσιου που έσπευσαν να αναπαράγουν ένα σωρό sites, μπάζει από παντού.hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 22:45Αυτός ο πίνακας δείχνει PPS aggregates αλλά τι ακριβώς δεν ξέρω γιατί λείπει η κατηγορία. Μάλλον είναι ατομική κατανάλωση σε PPS σε αναλογία με τον μέσο όρο της Ευρώπης των 27 με έτος βάσης το 2020. Η Ελλάδα είναι στο 84% του μέσου όρου με βάση αυτό. Αλλά δεν έχει σχέση με μισθούς.gassim έγραψε: 23 Αύγ 2024, 20:34Αυτός εδώ ο πίνακας δείχνει κάτι άλλο ;hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 16:03
Όχι και έψαξα αρκετά. Δεν υπάρχουν συνοπτικά δημοσιευμένα στοιχεία εδώ και 6 χρόνια κι ακόμα κι αυτά αφορούν μισθούς εταιρειών 10 εργαζομένων και άνω*. Υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία μέχρι το 2023 (ή το 2022; Δεν είμαι σίγουρος) αλλά έχει δουλειά γιατί η Eurostat τα σπάει σε κατηγορίες (άγαμος χωρίς παιδιά στο 67% του μέσου όρου μισθού, άγαμος χωρίς παιδιά στο 100%, ζευγάρι με 2 παιδιά στο 67%, κτλ).
![]()
![]()
Ναι, αλλά χαβαλές έγινε και πάλι. Αυτό μετράειgassim έγραψε: 23 Αύγ 2024, 23:06Όπως και να έχει είναι προφανές ότι το άρθρο του Βλάση Μίσσιου που έσπευσαν να αναπαράγουν ένα σωρό sites, μπάζει από παντού.hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 22:45Αυτός ο πίνακας δείχνει PPS aggregates αλλά τι ακριβώς δεν ξέρω γιατί λείπει η κατηγορία. Μάλλον είναι ατομική κατανάλωση σε PPS σε αναλογία με τον μέσο όρο της Ευρώπης των 27 με έτος βάσης το 2020. Η Ελλάδα είναι στο 84% του μέσου όρου με βάση αυτό. Αλλά δεν έχει σχέση με μισθούς.
- hellegennes
Θα προτιμούσα να έδινε αναλυτικές πηγές, γι' αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω την ακρίβειά του. Το συμπέρασμα πάντως ότι οι μισθοί είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, ακόμη κι αν δεν είναι οι τελευταίοι στην ΕΕ, είναι σωστό.gassim έγραψε: 23 Αύγ 2024, 23:06Όπως και να έχει είναι προφανές ότι το άρθρο του Βλάση Μίσσιου που έσπευσαν να αναπαράγουν ένα σωρό sites, μπάζει από παντού.hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 22:45Αυτός ο πίνακας δείχνει PPS aggregates αλλά τι ακριβώς δεν ξέρω γιατί λείπει η κατηγορία. Μάλλον είναι ατομική κατανάλωση σε PPS σε αναλογία με τον μέσο όρο της Ευρώπης των 27 με έτος βάσης το 2020. Η Ελλάδα είναι στο 84% του μέσου όρου με βάση αυτό. Αλλά δεν έχει σχέση με μισθούς.
Δες αυτό:

Αυτός ο πίνακας δείχνει τις χώρες του Ευρώ (μέσος όρος) σε σύγκριση με την Ελλάδα σε μισθολογικό κόστος (εξαιρουμένου του δημόσιου τομέα). Η μέτρηση είναι σε ευρώ, όχι σε PPS, αλλά η διαφορά είναι τραγική. Η Ελλάδα είναι στο 44% του μέσου όρου. Μόνο τρεις χώρες του Ευρώ είναι από κάτω μας (Λετονία, Λιθουανία και Κροατία) και αυτές μάλλον μας περνάνε αν μετρήσουμε σε PPS. Λέω «μάλλον» γιατί δεν έχει τέτοια μέτρηση για τον συγκεκριμένο πίνακα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καλά εννοείται οτι μισθολογικά είμαστε χαμηλά σε σχέση με τον ΜΟ της ΕΕ αλλά αυτό που έβαλες είναι το μισθολογικό κόστος, δηλαδή περιλαμβάνει και τις εργοδοτικές εισφορές, τους φόρους του εργοδότη κτλ.hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 23:26Θα προτιμούσα να έδινε αναλυτικές πηγές, γι' αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω την ακρίβειά του. Το συμπέρασμα πάντως ότι οι μισθοί είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, ακόμη κι αν δεν είναι οι τελευταίοι στην ΕΕ, είναι σωστό.gassim έγραψε: 23 Αύγ 2024, 23:06Όπως και να έχει είναι προφανές ότι το άρθρο του Βλάση Μίσσιου που έσπευσαν να αναπαράγουν ένα σωρό sites, μπάζει από παντού.hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 22:45
Αυτός ο πίνακας δείχνει PPS aggregates αλλά τι ακριβώς δεν ξέρω γιατί λείπει η κατηγορία. Μάλλον είναι ατομική κατανάλωση σε PPS σε αναλογία με τον μέσο όρο της Ευρώπης των 27 με έτος βάσης το 2020. Η Ελλάδα είναι στο 84% του μέσου όρου με βάση αυτό. Αλλά δεν έχει σχέση με μισθούς.
Δες αυτό:
Αυτός ο πίνακας δείχνει τις χώρες του Ευρώ (μέσος όρος) σε σύγκριση με την Ελλάδα σε μισθολογικό κόστος (εξαιρουμένου του δημόσιου τομέα). Η μέτρηση είναι σε ευρώ, όχι σε PPS, αλλά η διαφορά είναι τραγική. Η Ελλάδα είναι στο 44% του μέσου όρου. Μόνο τρεις χώρες του Ευρώ είναι από κάτω μας (Λετονία, Λιθουανία και Κροατία) και αυτές μάλλον μας περνάνε αν μετρήσουμε σε PPS. Λέω «μάλλον» γιατί δεν έχει τέτοια μέτρηση για τον συγκεκριμένο πίνακα.
Η σύγκριση σε Ευρώ φαίνεται καλύτερα εδώ:

Που όπως βλέπουμε έχουμε 8 χωρες απο κάτω μας.
Εξηγήστε μου λίγο και τον παρακάτω δείκτη του ΟΟΣΑ
Δεν έχει Βουλγαρία
Αλλά σε σύγκριση με
Εσθονία
Λιθουανία
Πολωνία
Σλοβακία
Ουγγαρία
Τουρκία
Το 1996 είχαμε τον υψηλότερο μισθο- διορθωμένο με την αγοραστική δύναμη-τιμες (δείκτης PPP κατά ΟΟΣΑ)
Σταδιακά έχουμε τον χαμηλότερο πλέον...από τις παραπάνω χώρες
Φτάσαμε λοιπόν στην σταδιακή κατάρευση
Και μάλιστα η χειρότερη μας χρόνια, μετά το 1998, ήταν το 2022 της κυβέρνησης Μητσοτάκη...
Ο δείκτης επιδεινώνεται τα λαμπρά χρόνια του Κουρασμένου...
Καταρρέει με τα μνημόνια
και επιδεινώνεται πάλι μετά το 2018...
Αλλά με μικρή πάλι πτώση.. το 2022 (ενεργειακή κρίση;)
Αν καταλαβαίνω καλά τον δείκτη ..
https://data-explorer.oecd.org/vis?df[d ... alse&vw=tb
Με κόκκινο η χώρα μας , δεδομένα από 1996, οι παρακάνω λοιπές 6 χώρες

Υγ. Οι μισθωτοί* των άλλων χώρων μας ξεπέρασαν...
Δεν έχει Βουλγαρία
Αλλά σε σύγκριση με
Εσθονία
Λιθουανία
Πολωνία
Σλοβακία
Ουγγαρία
Τουρκία
Το 1996 είχαμε τον υψηλότερο μισθο- διορθωμένο με την αγοραστική δύναμη-τιμες (δείκτης PPP κατά ΟΟΣΑ)
Σταδιακά έχουμε τον χαμηλότερο πλέον...από τις παραπάνω χώρες
Φτάσαμε λοιπόν στην σταδιακή κατάρευση
Και μάλιστα η χειρότερη μας χρόνια, μετά το 1998, ήταν το 2022 της κυβέρνησης Μητσοτάκη...
Ο δείκτης επιδεινώνεται τα λαμπρά χρόνια του Κουρασμένου...
Καταρρέει με τα μνημόνια
και επιδεινώνεται πάλι μετά το 2018...
Αλλά με μικρή πάλι πτώση.. το 2022 (ενεργειακή κρίση;)
Αν καταλαβαίνω καλά τον δείκτη ..
Λινκ στατιστικώνAverage wages per full-time equivalent employee are converted in USD PPPs using 2021 USD PPPs for private consumption and are deflated by a price deflator for private final consumption expenditures in 2021 prices.
https://data-explorer.oecd.org/vis?df[d ... alse&vw=tb
Με κόκκινο η χώρα μας , δεδομένα από 1996, οι παρακάνω λοιπές 6 χώρες

Υγ. Οι μισθωτοί* των άλλων χώρων μας ξεπέρασαν...
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 48 Απαντήσεις
- 1969 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ST48410
-
- 2 Απαντήσεις