Εδω θα το κανετε αυτο;hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 17:38 Δεν είναι μαθηματική η διαφωνία μου. Φυσικά και μαθηματικά έτσι είναι. Για το πόσο ισχύει στην πραγματικότητα διαφωνούμε. Καταρχήν να μιλήσουμε αποκλειστικά για υλικά και κόστος παρασκευής, όχι μισθούς υπαλλήλων, έξοδα εστιατορίου, ενοίκια, ντεκόρ, καθαρισμό και τα λοιπά. Κόστος παρασκευής = χρόνος παρασκευής, ρεύμα παρασκευής, υλικά παρασκευής, ποσότητα παρασκευής, φύρα παρασκευής.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας
- Cecily Anne
Εν τω μεταξύ που να τα πάω ; Όπου μπω διαφωνούν.
Να τα φτιάξετε να ηρεμήσουμε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- hellegennes
Να το αφήσεις ήσυχο. Θα διαφωνούμε παντού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στο κόστος βάλε και το σημαντικό ( που πουλάνε) .hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 17:38 Δεν είναι μαθηματική η διαφωνία μου. Φυσικά και μαθηματικά έτσι είναι. Για το πόσο ισχύει στην πραγματικότητα διαφωνούμε. Καταρχήν να μιλήσουμε αποκλειστικά για υλικά και κόστος παρασκευής, όχι μισθούς υπαλλήλων, έξοδα εστιατορίου, ενοίκια, ντεκόρ, καθαρισμό και τα λοιπά. Κόστος παρασκευής = χρόνος παρασκευής, ρεύμα παρασκευής, υλικά παρασκευής, ποσότητα παρασκευής, φύρα παρασκευής.
Πρωτότυπες -καινοτόμες - δημιουργίες η εκτέλεση ελάχιστα γνωστών αλλά πρωτοποριακών με ''πείραγμα'' από τον ιδιοφυή - τρομάρα του μααααστερσεφ - γνώση που αποκτήθηκε με μεγάλο κόστος σε χρήμα - χρόνο - προσπάθεια .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- hellegennes
Δεν με νοιάζει πόσο ξόδεψε το εστιατόριο για τον σεφ του. Ούτε για την διακόσμησή του. Μπορεί ένας ταβερνιάρης να ξόδεψε και παραπάνω για να στήσει το μαγαζί του γιατί τον έπιασαν κότσο, γιατί πλήρωσε παραπάνω για πράγματα που δεν έπρεπε... χίλια γιατί. Και το ενοίκιο δεν με νοιάζει. Μπορεί ένα φτηνομάγαζο να έχει υψηλότατο ενοίκιο γιατί ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι το μαγαζί έχει κίνηση, είναι σε καλό σημείο και λοιπά.
Γενικά με νοιάζει στην συγκεκριμένη συζήτηση, μιας και μιλάμε για αναλογικό κόστος και ποιος με πιάνει κορόιδο, το πόσο κόστισε το πιάτο μου σε σχέση με αυτό που πληρώνω. Για την ακρίβεια με ενδιαφέρει τι πληρώνει ο μαγαζάτορας για το πιάτο, όχι για το αν τα υλικά του είναι φτηνιάρικα πρωτογενώς. Αυτό πριν αρχίσει να λέει κάποιος ότι μια ρετσίνα του κώλου κοστίζει στον παραγωγό 10 λεπτά το λίτρο. Σημασία έχει πόσο το αγοράζει ο εστιάτορας.
Γενικά με νοιάζει στην συγκεκριμένη συζήτηση, μιας και μιλάμε για αναλογικό κόστος και ποιος με πιάνει κορόιδο, το πόσο κόστισε το πιάτο μου σε σχέση με αυτό που πληρώνω. Για την ακρίβεια με ενδιαφέρει τι πληρώνει ο μαγαζάτορας για το πιάτο, όχι για το αν τα υλικά του είναι φτηνιάρικα πρωτογενώς. Αυτό πριν αρχίσει να λέει κάποιος ότι μια ρετσίνα του κώλου κοστίζει στον παραγωγό 10 λεπτά το λίτρο. Σημασία έχει πόσο το αγοράζει ο εστιάτορας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
σημασια εχει ποσα λεφτα εχεις εσυ για ξοδεμα φιλε μου...
Εσένα δεν σε νοιάζει αλλά τι θα πείς την άλλη ημέρα στο γραφείο η η γκομενίτσα στο τηλ και στο κομμωτήριο ;.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 18:06 Δεν με νοιάζει πόσο ξόδεψε το εστιατόριο για τον σεφ του. Ούτε για την διακόσμησή του. Μπορεί ένας ταβερνιάρης να ξόδεψε και παραπάνω για να στήσει το μαγαζί του γιατί τον έπιασαν κότσο, γιατί πλήρωσε παραπάνω για πράγματα που δεν έπρεπε... χίλια γιατί. Και το ενοίκιο δεν με νοιάζει. Μπορεί ένα φτηνομάγαζο να έχει υψηλότατο ενοίκιο γιατί ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι το μαγαζί έχει κίνηση, είναι σε καλό σημείο και λοιπά.
Οτι την πήγες σε ταβέρνοψησταριά και ορμηξες στίς σάρκες η στο χλιδάτο με την προσεγμένη διακόσμηση τα εκπαιδευμένα αψογοντυμένα σερβιτόρια και τον σεφ που ηλθε να σας χαιρετήσει και να συζητήσει μαζί σας για την έμπνευση που είχε να καβουρντίσει κουκούτσια σταφυλιού και να ενώσει με γουδοκοπανισμένη μολόχα απάνεμης πλευράς νεκροταφείου και μασημένη μαστίχα χίου για σάλτσα σε λαυράκι σκατοτρεφόμενο στόν λιμένα της Ηγουμενίτσας ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
don't speak
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Λένε ότι είναι αντιοξειδωτικά, κάτι τέτοιο, τα κουκούτσια σταφυλιών.
Δημιουργεί ο σεφ.
Δημιουργεί ο σεφ.
- hellegennes
Νομίζω ότι έχω πει ξανά την ιστορία που έφαγα πρώτη φορά σε γκουρμέ τραπέζι. Δεν ήταν εστιατόριου χάι κλας, ήταν επίσημο δείπνο με ιδιοκτήτη ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κρήτη. Είχε καλέσει κάτι ψώνια -εργολάβους, μηχανικούς, ξενοδόχους, μπορεί και κανέναν πολιτικό-, που πρέπει να λέγανε κάτι απίστευτα φίδια, απ' όσα θυμάμαι, με κάτι κότες για συνοδεία και το φαγητό ήταν ψάρια. Δεν θυμάμαι τι ψάρια ήταν, θυμάμαι ότι ζήτησα να φάω κρέας και με κοίταξαν όλοι λες και είμαι ο πιο βλαχαδερός χωριάτης του σύμπαντος.Αγις έγραψε: 14 Μάιος 2018, 18:32 Εσένα δεν σε νοιάζει αλλά τι θα πείς την άλλη ημέρα στο γραφείο η η γκομενίτσα στο τηλ και στο κομμωτήριο ;.
Οτι την πήγες σε ταβέρνοψησταριά και ορμηξες στίς σάρκες η στο χλιδάτο με την προσεγμένη διακόσμηση τα εκπαιδευμένα αψογοντυμένα σερβιτόρια και τον σεφ που ηλθε να σας χαιρετήσει και να συζητήσει μαζί σας για την έμπνευση που είχε να καβουρντίσει κουκούτσια σταφυλιού και να ενώσει με γουδοκοπανισμένη μολόχα απάνεμης πλευράς νεκροταφείου και μασημένη μαστίχα χίου για σάλτσα σε λαυράκι σκατοτρεφόμενο στόν λιμένα της Ηγουμενίτσας ;
Ο σερβιτόρος ήταν συνέχεια πάνω από το κεφάλι μου και με εκνεύριζε, έπινα μια γουλιά νερό και το ξαναγέμιζε και το μόνο καλό ήταν ότι ήμασταν σε μπαλκόνι δίπλα στο κύμα, αν και δεν φαινόταν γιατί ήταν βράδυ.
Ομολογουμένως, μόλις είχα κατέβει από τα δέντρα (έχω ανεβάσει και σχετική φωτό που τραβήχτηκε ή την ίδια ή την προηγούμενη μέρα), αλλά ήθελα να τους φτύσω για τον τρόπο που σχολίασαν την επιλογή μου (και συνέχισαν αργότερα να την σχολιάζουν, γιατί όλοι εκθείαζαν τα ψάρια τους). Στο μεταξύ ούτε που να το φτύσω το ψάρι σε εκείνην την ηλικία, γιατί ο πατέρας μου έκανε ψαροντούφεκο και έφερνε 500 κιλά ψάρια την εβδομάδα και είχα μπουχτίσει σαργούς και συναγρίδες.
Οπότε για πολλά χρόνια απέφευγα να φάω σε καλό εστιατόριο γιατί η πρώτη μου εμπειρία ήταν κάκιστη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δε λέω, ωραία κ ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά κ θα χαθεί εδώ αν μείνει κ είναι άσχετη.Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2018, 17:46 Εν τω μεταξύ που να τα πάω ; Όπου μπω διαφωνούν.
Ας πάνε στα εκτός θέματος.
Για να τα βρουν, χλωμό το κόβω.
- hellegennes
Αφήστε μας να βριστούμε, επιτέλους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μα αν ανοίξω νήμα γκρίνιας Ελληγεννούς δεν θα μπαίνει κανείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Cecily Anne
Άνοιξε νήμα γκρίνιας σκέτο.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 19:37 Μα αν ανοίξω νήμα γκρίνιας Ελληγεννούς δεν θα μπαίνει κανείς.
Θα γίνω πρώτη πόστερ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
προτεινω τιτλο "Ελληγενης εναντιον ολων"Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2018, 19:38Άνοιξε νήμα γκρίνιας σκέτο.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 19:37 Μα αν ανοίξω νήμα γκρίνιας Ελληγεννούς δεν θα μπαίνει κανείς.
Θα γίνω πρώτη πόστερ.
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 339 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban