!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 17:38 Δεν είναι μαθηματική η διαφωνία μου. Φυσικά και μαθηματικά έτσι είναι. Για το πόσο ισχύει στην πραγματικότητα διαφωνούμε. Καταρχήν να μιλήσουμε αποκλειστικά για υλικά και κόστος παρασκευής, όχι μισθούς υπαλλήλων, έξοδα εστιατορίου, ενοίκια, ντεκόρ, καθαρισμό και τα λοιπά. Κόστος παρασκευής = χρόνος παρασκευής, ρεύμα παρασκευής, υλικά παρασκευής, ποσότητα παρασκευής, φύρα παρασκευής.
Εδω θα το κανετε αυτο; :p6:

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Εν τω μεταξύ που να τα πάω ; Όπου μπω διαφωνούν.
Να τα φτιάξετε να ηρεμήσουμε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45100
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Να το αφήσεις ήσυχο. Θα διαφωνούμε παντού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 17:38 Δεν είναι μαθηματική η διαφωνία μου. Φυσικά και μαθηματικά έτσι είναι. Για το πόσο ισχύει στην πραγματικότητα διαφωνούμε. Καταρχήν να μιλήσουμε αποκλειστικά για υλικά και κόστος παρασκευής, όχι μισθούς υπαλλήλων, έξοδα εστιατορίου, ενοίκια, ντεκόρ, καθαρισμό και τα λοιπά. Κόστος παρασκευής = χρόνος παρασκευής, ρεύμα παρασκευής, υλικά παρασκευής, ποσότητα παρασκευής, φύρα παρασκευής.
Στο κόστος βάλε και το σημαντικό ( που πουλάνε) .
Πρωτότυπες -καινοτόμες - δημιουργίες η εκτέλεση ελάχιστα γνωστών αλλά πρωτοποριακών με ''πείραγμα'' από τον ιδιοφυή - τρομάρα του μααααστερσεφ - γνώση που αποκτήθηκε με μεγάλο κόστος σε χρήμα - χρόνο - προσπάθεια .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45100
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν με νοιάζει πόσο ξόδεψε το εστιατόριο για τον σεφ του. Ούτε για την διακόσμησή του. Μπορεί ένας ταβερνιάρης να ξόδεψε και παραπάνω για να στήσει το μαγαζί του γιατί τον έπιασαν κότσο, γιατί πλήρωσε παραπάνω για πράγματα που δεν έπρεπε... χίλια γιατί. Και το ενοίκιο δεν με νοιάζει. Μπορεί ένα φτηνομάγαζο να έχει υψηλότατο ενοίκιο γιατί ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι το μαγαζί έχει κίνηση, είναι σε καλό σημείο και λοιπά.

Γενικά με νοιάζει στην συγκεκριμένη συζήτηση, μιας και μιλάμε για αναλογικό κόστος και ποιος με πιάνει κορόιδο, το πόσο κόστισε το πιάτο μου σε σχέση με αυτό που πληρώνω. Για την ακρίβεια με ενδιαφέρει τι πληρώνει ο μαγαζάτορας για το πιάτο, όχι για το αν τα υλικά του είναι φτηνιάρικα πρωτογενώς. Αυτό πριν αρχίσει να λέει κάποιος ότι μια ρετσίνα του κώλου κοστίζει στον παραγωγό 10 λεπτά το λίτρο. Σημασία έχει πόσο το αγοράζει ο εστιάτορας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

σημασια εχει ποσα λεφτα εχεις εσυ για ξοδεμα φιλε μου...
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 18:06 Δεν με νοιάζει πόσο ξόδεψε το εστιατόριο για τον σεφ του. Ούτε για την διακόσμησή του. Μπορεί ένας ταβερνιάρης να ξόδεψε και παραπάνω για να στήσει το μαγαζί του γιατί τον έπιασαν κότσο, γιατί πλήρωσε παραπάνω για πράγματα που δεν έπρεπε... χίλια γιατί. Και το ενοίκιο δεν με νοιάζει. Μπορεί ένα φτηνομάγαζο να έχει υψηλότατο ενοίκιο γιατί ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι το μαγαζί έχει κίνηση, είναι σε καλό σημείο και λοιπά.

Γενικά με νοιάζει στην συγκεκριμένη συζήτηση, μιας και μιλάμε για αναλογικό κόστος και ποιος με πιάνει κορόιδο, το πόσο κόστισε το πιάτο μου σε σχέση με αυτό που πληρώνω. Για την ακρίβεια με ενδιαφέρει τι πληρώνει ο μαγαζάτορας για το πιάτο, όχι για το αν τα υλικά του είναι φτηνιάρικα πρωτογενώς. Αυτό πριν αρχίσει να λέει κάποιος ότι μια ρετσίνα του κώλου κοστίζει στον παραγωγό 10 λεπτά το λίτρο. Σημασία έχει πόσο το αγοράζει ο εστιάτορας.
Εσένα δεν σε νοιάζει αλλά τι θα πείς την άλλη ημέρα στο γραφείο η η γκομενίτσα στο τηλ και στο κομμωτήριο ;.
Οτι την πήγες σε ταβέρνοψησταριά και ορμηξες στίς σάρκες η στο χλιδάτο με την προσεγμένη διακόσμηση τα εκπαιδευμένα αψογοντυμένα σερβιτόρια και τον σεφ που ηλθε να σας χαιρετήσει και να συζητήσει μαζί σας για την έμπνευση που είχε να καβουρντίσει κουκούτσια σταφυλιού και να ενώσει με γουδοκοπανισμένη μολόχα απάνεμης πλευράς νεκροταφείου και μασημένη μαστίχα χίου για σάλτσα σε λαυράκι σκατοτρεφόμενο στόν λιμένα της Ηγουμενίτσας ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Δημοσιεύσεις: 6678
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:04

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak »

Λένε ότι είναι αντιοξειδωτικά, κάτι τέτοιο, τα κουκούτσια σταφυλιών.
Δημιουργεί ο σεφ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45100
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αγις έγραψε: 14 Μάιος 2018, 18:32 Εσένα δεν σε νοιάζει αλλά τι θα πείς την άλλη ημέρα στο γραφείο η η γκομενίτσα στο τηλ και στο κομμωτήριο ;.
Οτι την πήγες σε ταβέρνοψησταριά και ορμηξες στίς σάρκες η στο χλιδάτο με την προσεγμένη διακόσμηση τα εκπαιδευμένα αψογοντυμένα σερβιτόρια και τον σεφ που ηλθε να σας χαιρετήσει και να συζητήσει μαζί σας για την έμπνευση που είχε να καβουρντίσει κουκούτσια σταφυλιού και να ενώσει με γουδοκοπανισμένη μολόχα απάνεμης πλευράς νεκροταφείου και μασημένη μαστίχα χίου για σάλτσα σε λαυράκι σκατοτρεφόμενο στόν λιμένα της Ηγουμενίτσας ;
Νομίζω ότι έχω πει ξανά την ιστορία που έφαγα πρώτη φορά σε γκουρμέ τραπέζι. Δεν ήταν εστιατόριου χάι κλας, ήταν επίσημο δείπνο με ιδιοκτήτη ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κρήτη. Είχε καλέσει κάτι ψώνια -εργολάβους, μηχανικούς, ξενοδόχους, μπορεί και κανέναν πολιτικό-, που πρέπει να λέγανε κάτι απίστευτα φίδια, απ' όσα θυμάμαι, με κάτι κότες για συνοδεία και το φαγητό ήταν ψάρια. Δεν θυμάμαι τι ψάρια ήταν, θυμάμαι ότι ζήτησα να φάω κρέας και με κοίταξαν όλοι λες και είμαι ο πιο βλαχαδερός χωριάτης του σύμπαντος.

Ο σερβιτόρος ήταν συνέχεια πάνω από το κεφάλι μου και με εκνεύριζε, έπινα μια γουλιά νερό και το ξαναγέμιζε και το μόνο καλό ήταν ότι ήμασταν σε μπαλκόνι δίπλα στο κύμα, αν και δεν φαινόταν γιατί ήταν βράδυ.

Ομολογουμένως, μόλις είχα κατέβει από τα δέντρα (έχω ανεβάσει και σχετική φωτό που τραβήχτηκε ή την ίδια ή την προηγούμενη μέρα), αλλά ήθελα να τους φτύσω για τον τρόπο που σχολίασαν την επιλογή μου (και συνέχισαν αργότερα να την σχολιάζουν, γιατί όλοι εκθείαζαν τα ψάρια τους). Στο μεταξύ ούτε που να το φτύσω το ψάρι σε εκείνην την ηλικία, γιατί ο πατέρας μου έκανε ψαροντούφεκο και έφερνε 500 κιλά ψάρια την εβδομάδα και είχα μπουχτίσει σαργούς και συναγρίδες.

Οπότε για πολλά χρόνια απέφευγα να φάω σε καλό εστιατόριο γιατί η πρώτη μου εμπειρία ήταν κάκιστη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2018, 17:46 Εν τω μεταξύ που να τα πάω ; Όπου μπω διαφωνούν.
Να τα φτιάξετε να ηρεμήσουμε.
Δε λέω, ωραία κ ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά κ θα χαθεί εδώ αν μείνει κ είναι άσχετη.

Ας πάνε στα εκτός θέματος.

Για να τα βρουν, χλωμό το κόβω.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45100
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αφήστε μας να βριστούμε, επιτέλους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 19:26 Αφήστε μας να βριστούμε, επιτέλους.
:na!: Όπου μπω, εσένα να γκρινιάζεις βλέπω! Πολλές φορές συμφωνώ κιόλας, αλλά... Άνοιξε ένα νήμα βρε μανούλα μου!

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45100
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μα αν ανοίξω νήμα γκρίνιας Ελληγεννούς δεν θα μπαίνει κανείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 19:37 Μα αν ανοίξω νήμα γκρίνιας Ελληγεννούς δεν θα μπαίνει κανείς.
Άνοιξε νήμα γκρίνιας σκέτο.
Θα γίνω πρώτη πόστερ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
alekhine
Δημοσιεύσεις: 12693
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:36
Phorum.gr user: alekhine
Τοποθεσία: Highway to ΚΤΕΛ

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2018, 19:38
hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2018, 19:37 Μα αν ανοίξω νήμα γκρίνιας Ελληγεννούς δεν θα μπαίνει κανείς.
Άνοιξε νήμα γκρίνιας σκέτο.
Θα γίνω πρώτη πόστερ.
προτεινω τιτλο "Ελληγενης εναντιον ολων"
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”