Σελίδα 15 από 20

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:03
από mec
Κουρκούας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:36 Είχα ακούσει για πατάτες "τηγανητές" στα μικροκύματα (όχι ετοιματζίδικες, από την αρχή).

Έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ;
Ναι, το έγραψα εγώ πιο πίσω, αλλά με κατατρόμαξε η Εσθήρ με το ακρυλαμίδιο. Γίνονται ωραίες και στα γρήγορα, αλλά άμα είναι επικίνδυνο τι να το κάνεις.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:19
από Custom_F
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.

Εξαρτάται φυσικά από τον παραγωγό και την εποχή.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.

Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Και χαμηλώνω τη φωτιά, μετά από 1 λεπτό (στο 2περίπου) και όχι το ανάποδο.

Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
Μέχρι πιο νούμερο φτάνει η κουζίνα σου; Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πιο λογικό.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:20
από Custom_F
mec έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:03
Κουρκούας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:36 Είχα ακούσει για πατάτες "τηγανητές" στα μικροκύματα (όχι ετοιματζίδικες, από την αρχή).

Έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ;
Ναι, το έγραψα εγώ πιο πίσω, αλλά με κατατρόμαξε η Εσθήρ με το ακρυλαμίδιο. Γίνονται ωραίες και στα γρήγορα, αλλά άμα είναι επικίνδυνο τι να το κάνεις.
Ρε σεις μη μαγειρευετε στον μικροκυμάτων. Για κανα ζεσταμα, κανα ξεπαγωμα, οκ...

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:29
από Αγις
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.

Εξαρτάται φυσικά από τον παραγωγό και την εποχή.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.

Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Και χαμηλώνω τη φωτιά, μετά από 1 λεπτό (στο 2περίπου) και όχι το ανάποδο.

Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
:g030:

Η τεχνική που καθιέρωσε τον Blumenthal

ενδιαφέρον εχουν οι επεξηγησεις εδω.
http://www.insearchofheston.com/2013/10 ... tep-guide/


το βίνδεο.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:30
από User_601
Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:11
Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:25
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:20 Δηλαδή για να τηγανίσεις σε εστία με αριθμούς από το 1-3 με μισά ανάμεσα π[ου το βάζεις;
Για πιο υγιεινο τηγανισμα στο 1,5.Στη μεση παντα.ΑΛΛΑ αν εχεις κεραμικο τηγανι η αυτο με πετρινη επενδυση,εγω βαζω μια κουταλια λαδι,χαμηλη φωτια,ριχνω τις πατατες αφου ΠΑΝΤΑ τις εχω μουλιασει το λιγοτερο μιση ωρα και μετα τις σκεπαζω με καπακι και σχεδον σαν να βραζουν στον ατμο βασικα και στο τελος ανοιγω το καπακι και λιγο τις ξεροψηνω,Αυτο ξαναλεω στο τηγανι με πετρινη επενδυση.Οχι στα συμβατικα,αλλα και παλι σπανια κανω τηγανητες πατατες..καλυτερα φουρνου,αν δεν θετε βραστες,αλλα φουρνου οχι πανω απο 180 βαθμους και οχι να ξεροψηθουν.Επισης οπως λεει και το αρθρο για πιο υγιεινο τηγανισμα,προβραστε τις και μετα απλα λιγο λαδακι να νοστιμισουν σε μετρια με χαμηλη φωτια.
Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη στη μαγειρική (το γιατί δεν το ξέρω αλλά μη το πάρεις πάνω σου) δοκίμασα να τηγανήσω στο 1,5 αλλά ήταν μισή ώρα και δεν κοκκίνιζαν και έλιωναν, έβγαζαν φουσκάλες βέβαια αλλά λίγες. Το ανέβασα στο 2 και ψήθηκαν σε 15 λεπτά. Άρα στο 2 πρέπει ε;
Πανα μου,ναι κανονικα θελει λιγο πιο δυνατη φωτια η πατατα η τηγανητη για να γινει,εγω σου ειπα στην μεση,1,5 για πιο υγιεινα.Τωρα αν δεν σου γινεται στο 1,5 σαφως βαλτην στο 2...απεφυγε το 3.
edit:Κουζινες με 3 βαθμους συνηθως ειναι πιο παλιες,και η διαφορα ενος βαθμου απο τον αλλον ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι πχ η 9βαθμιδη.
Και ΠΑΝΤΑ μουλιαζε τις πατατες ,ηδη κομμενες το λιγοτερο μιση ωρα πρν τις τηγανισεις.
Ναι,τα μαντεμενια οντως θεωρουνται τα καλυτερα.Στην επομενη αγορα θα δοκιμασω ενα σκευος μαντεμενιο.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:41
από ΓΑΛΗ
Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.

Εξαρτάται φυσικά από τον παραγωγό και την εποχή.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.

Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Και χαμηλώνω τη φωτιά, μετά από 1 λεπτό (στο 2περίπου) και όχι το ανάποδο.

Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
Μέχρι πιο νούμερο φτάνει η κουζίνα σου; Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πιο λογικό.
Γενικά, το είπα. Αν είναι με κουμπί με τέρμα στο 3, κάνει το 2. Αν είναι αφής με τέρμα το 9, κάνει το 7 κλπ

Επειδή οι κουζίνες είναι διαφορετικές, σημασία έχει να χαμηλώσει η θερμοκρασία αλλά να συνεχίσει το "τσιρτσίρισμα" στις πατάτες.
Πρώτα, θωρακίζονται στην υψηλή θερμοκρασία και μετά ψήνονται πιο σωστά. Διαφορετικά, τραβάνε περισσότερο λάδι.
Έτσι τουλάχιστον νομίζω. :)

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:44
από Custom_F
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:41
Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:19
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.

Εξαρτάται φυσικά από τον παραγωγό και την εποχή.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.

Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Και χαμηλώνω τη φωτιά, μετά από 1 λεπτό (στο 2περίπου) και όχι το ανάποδο.

Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
Μέχρι πιο νούμερο φτάνει η κουζίνα σου; Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πιο λογικό.
Πρώτα, θωρακίζονται στην υψηλή θερμοκρασία και μετά ψήνονται πιο σωστά. Διαφορετικά, τραβάνε περισσότερο λάδι.
Έτσι τουλάχιστον νομίζω. :)
Ναι, έτσι το κατάλαβα κ γω! Ωραία! Θα δοκιμαστεί! Ευχαριστώ!

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 20:59
από mec
Αγιορείτικες συνταγές δοκιμάσατε; Τον Επιφάνειο τον ξέρετε;


Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:01
από ΓΑΛΗ
Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:44
Ναι, έτσι το κατάλαβα κ γω! Ωραία! Θα δοκιμαστεί! Ευχαριστώ!
Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Τρίψε τις με την πετσέτα ή βάλε διπλό χαρτί από πάνω και πίεσε το. Καλή επιτυχία. :)

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:06
από Custom_F
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:01
Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:44
Ναι, έτσι το κατάλαβα κ γω! Ωραία! Θα δοκιμαστεί! Ευχαριστώ!
Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Τρίψε τις με την πετσέτα ή βάλε διπλό χαρτί από πάνω και πίεσε το. Καλή επιτυχία. :)
:smt023 :D

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:08
από Γάταρος
zteo έγραψε: 09 Σεπ 2018, 12:11 Η απλα ειμαι 120 κιλα και θελω να πεσω στα 80 για αρχη. :8)
Τι να κάνουμε; Κι ο καπιταλισμός έχει τα προβλήματά του. :8)

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:37
από Μηχανικός
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:01 Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Τρίψε τις με την πετσέτα ή βάλε διπλό χαρτί από πάνω και πίεσε το. Καλή επιτυχία. :)
Μήπως με το μπιστολάκι φεύγει καλύτερα η υγρασία;

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:42
από Μηχανικός
Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:13
Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:11 Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη στη μαγειρική (το γιατί δεν το ξέρω αλλά μη το πάρεις πάνω σου) δοκίμασα να τηγανήσω στο 1,5 αλλά ήταν μισή ώρα και δεν κοκκίνιζαν και έλιωναν, έβγαζαν φουσκάλες βέβαια αλλά λίγες. Το ανέβασα στο 2 και ψήθηκαν σε 15 λεπτά. Άρα στο 2 πρέπει ε;
Όχι, στο 1,5.
Ποιος σας είπε ότι στο 1,5 έχουμε την ίδια θερμοκρασία σε όλες τις κουζίνες;

Ούτε στην ίδια την κουζίνα είναι η ίδια, όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικής διαμέτρου μάτια.

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:44
από Custom_F
Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:42
Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:13
Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:11 Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη στη μαγειρική (το γιατί δεν το ξέρω αλλά μη το πάρεις πάνω σου) δοκίμασα να τηγανήσω στο 1,5 αλλά ήταν μισή ώρα και δεν κοκκίνιζαν και έλιωναν, έβγαζαν φουσκάλες βέβαια αλλά λίγες. Το ανέβασα στο 2 και ψήθηκαν σε 15 λεπτά. Άρα στο 2 πρέπει ε;
Όχι, στο 1,5.
Ποιος σας είπε ότι στο 1,5 έχουμε την ίδια θερμοκρασία σε όλες τις κουζίνες;

Ούτε στην ίδια την κουζίνα είναι η ίδια, όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικής διαμέτρου μάτια.
Πήρες σοβαρά την απάντηση; Μαϊκότ... :smt005:

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2019, 21:44
από stergiosbik
Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:01 Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Τρίψε τις με την πετσέτα ή βάλε διπλό χαρτί από πάνω και πίεσε το. Καλή επιτυχία. :)
Μήπως με το μπιστολάκι φεύγει καλύτερα η υγρασία;
:lol:
Και μετα να τις βαλουμε και μπικουτι για να σιγουρευτουμε οτι στεγνωσανε τελειως.