Ρε ειλικρινά μαλακίες. Καταρχάς δε χρειάζεται καμία εφυΐα ειδικά για ιατρική. Οι δε γνώσεις λυκείου δε βοηθάνε πουθενά. Και κενά να έχεις τα καλύπτεις για πλάκα, δεν είναι ότι βρίσκεσαι με κενά στα μαθηματικά και άντε ξαφνικά να τα καλύψεις. Σχεδόν όλα τα μαθήματα είναι καινούρια και απλά θες οργάνωση και στρώσιμο που υποθέτεις οτι θα το κάνει κάποιος, γιατι το έκανε και στις Πανελλήνιες. Στην πράξη μπορεί να το κάνει και ο σουπερτεμπέλης του λυκείου.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 20:11Τώρα λέμε θεωρίες. Προφανώς και σε ατομικό επίπεδο μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που γράφεις.Cecily Anne έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:50Το γεγονός ότι κάποιος στα 17 βαριέται να διαβάσει και ξαφνικά αποφασίζει στα 18 να διαβάσει, γιατί το γουστάρει και γίνεται καλός σου έχει περάσει από το μυαλό; Ή θεωρείς ότι επειδή κωλοβάραγε ή είχε ατυχία ή ό,τι άλλο συνέβη στο σχολείο είναι ηλίθιος; Ή θεωρείς ότι τα κενά στις γνώσεις του σχολείου δεν καλύπτονται; Σου λέω εγώ ότι καλύπτονται, γιατί είχα ένα κάρο τύπους από τεχνολογική κατεύθυνση σε σχολή τίγκα στη χημεία που δεν ξέρανε βασικά πράγματα τύπου βάση+οξύ άλας και νερό.vagabondo έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:47
Εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που ενώ εδώ πέρασαν σε ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας, πήγαν εξωτερικό (οποιοδήποτε εξωτερικό) και έγιναν γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι.
Οι ιδρώτες δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Αν ο ίδιος τύπος από ΤΕΙ την επόμενη χρονιά ξανάδινε και έμπαινε ιατρική τί θα συνέβαινε, ξαφνικά θα γινόταν καλός;Συγκεκριμένα για ιατρική, ας μας πει εδώ κάνας γιατρός ποιές γνώσεις λυκείου δεν μπορεί να καλύψει μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να βγάλει τη σχολή, αν στρωθεί στο διάβασμα;
Σίγουρα όμως το σύνολο των επιτυχόντων εδώ ήταν 13 κλάσεις ανώτερο (σε πειθαρχια και ευφυια) από το σύνολο των ξενιτευθεντων.
(Για ιατρική μιλάω. Δεδομένου οτι δε γνωρίζω ούτε έναν που να σπούδασε ιατρική στη Γερμανία τη Γαλλία ή την Αγγλία, λίγους που σπούδασαν σε σοβαρά πανεπιστήμια της Ιταλίας, αρκετούς σε κάτι Τσοκοτσινο της Ιταλίας...Και αμέτρητες στρατιές σε Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακια Μπουκοβινκα και Βλαχομπογδανια.)
Επίσης κάποιος που πήγε σε ένα μέρος που αγόραζαν πτυχία και βρέθηκε με άλλους 50 ελληναρες για 6 χρόνια και ο γαματος άτυχος που περιγράφεις να ήταν , το έκαψε. (Πόσο μάλλον που δεν ηταν)
Κατά δεύτερον εγώ δεν ξέρω από Βαλκάνια γιατρούς και δεν εκφέρω γνώμη, ξέρω από Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία και είναι μια χαρά. Έγραψα παραπάνω και για 2 παραδειγματα που έχω συμμαθητών μου, ο ένας μπήκε φαρμακευτική ο άλλος βιολογικο, πήγαν Τσεχία ιατρική και είναι μια χαρα. Δηλαδή αν ξανάδιναν για ιατρική θα ήταν καλύτεροι και τώρα δεν ειναι; Ή αν έπιαναν ΤΕΙ της κακιάς ώρας και ξανάδιναν για ιατρική αμέσως έγιναν πειθαρχημένοι και έξυπνοι; Άσε μας.