!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον ......στα πανεπιστήμια!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Δημοκράτης

Re: Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον ......στα πανεπιστήμια!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:12
foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2021, 13:52 Εικόνα
Η χώρα έχει ανάγκη να γίνουν τεχνίτες τα παιδιά των άλλων
ισχύει αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάψει το "ο γιος μου πρόκοψε είναι στο πανεπιστήμιο" και η αλήθεια είναι ότι σπουδάζει στο ΜΙΘΕ ή εκκλησιαστικές σχολές ή θεολογία ενώ το ότι ο γιος μου είναι μηχανικός αυτοκινήτων είναι κάτι κακό. Στην Ολλανδία μια εποχή έβγαινα με μια ολλανδέζα γιατρό που ο πατέρας της και ο αδελφός της επιδορθώνουν ταράτσες, βάζουν μονώσεις κτλ και της έκανα πλάκα ότι είναι το άσπρο πρόβατο της οικογένειας και δεν το πολυέπιασε και άρχισε τα όλες είναι δουλειές και ο πατέρας μου βγάζει πιο πολλά από εμένα κτλ Εδώ βέβαια δεν κάνουν επίδειξη ούτε για το πόσα βγάζουν και παρόλο που έχουν λεφτά ζουν πολύ πιο λιτά από την Ελλάδα. Δεν θα δεις εύκολα ολλανδό με φορτωμένη πιστωτική και δεν το επιτρέπει ούτε καν η ίδια η τράπεζα. Εγώ έχω 6ψηφία ετήσιο μισθό και η πιστωτική με επιτρέπει το πολύ 2500ε το μήνα πίστωση. Όταν ήθελα να αγοράσω νέο υπολογιστή που κόστιζε παραπάνω ζήτησα αύξηση ορίου και πήρα τα @@ μου και η τράπεζα είπε απλώς βάλε λεφτά από τον λογαριασμό σου στην πιστοτική. Εδώ θεωρούν εντελώς οκ το παιδί σου να πιάσει οποιαδήποτε παρτ τάιμ δουλειά στα 16 του, να γίνει τεχνικός κτλ αρκεί απλώς να είναι ανεξαρτητο. Κάποια στιγμή πρέπει να εισάγουμε τα καλά της Ευρώπης και όχι τις μαλακίες με τα πουστρηλίκια, τα ναρκωτικά κτλ
Δημοκράτης

3f3k έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:12
Δημοκράτης έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:11
3f3k έγραψε: 28 Αύγ 2021, 14:11

Αν δε περάσεις πουθενά και σπουδάσεις πολιτικές επιστήμες με λεφτά του μπαμπά τι δείχνει;
δεν ξέρω φίλε. Ρώτα κάποιον που το έκανε και τώρα κάνει κι αυτός φροντιστήρια
Υπουργός γίνεσαι και σε υποστηρίζουν άνθρωποι που υποτιμουν τους καθηγητες.
ποιο υποτιμά τους καθηγητές γενικώς και ποιον υπουργό βλέπεις να υποστηρίζουν εδώ;
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 27 Αύγ 2021, 21:03 και μεγαλωμένος σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.
Α, μάλιστα.

Μεγάλωσες με δημόσιο χρήμα, φιλαράκι;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
3f3k
Phorum.gr user: letryf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k »

Δημοκράτης έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:21
Δημοκράτης έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:11
δεν ξέρω φίλε. Ρώτα κάποιον που το έκανε και τώρα κάνει κι αυτός φροντιστήρια
ποιο υποτιμά τους καθηγητές γενικώς και ποιον υπουργό βλέπεις να υποστηρίζουν εδώ;
Το σύστημα εισαγωγής της Κεραμέως και τον πρωθυπουργό που κανείς από τους δυο δεν πέρασε με πανελλήνιες και σπούδασαν με τα λεφτά του μπαμπα.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Feindflug έγραψε: 28 Αύγ 2021, 08:30
3f3k έγραψε: 28 Αύγ 2021, 00:19
Feindflug έγραψε: 27 Αύγ 2021, 20:51
Έλα ρε δικέ μου τώρα, κάτι φυσικομαθηματικοφιλοσοφικ σχολές βγάζουν κατά 70% τύπους που κάνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο, σαπισμένο σύστημα παραπαιδείας με παράγωγα της καύσεως αυτής τα γκαρσόνια με πτυχία σε άσχετο αντικείμενο.
:smt005: :smt005: :smt005:

Έλα μωρε ποιο μαθηματικό και ποια εφαρμοσμένα μαθηματικά. Τι να κλάσουν μπροστά στις πολιτικές επιστήμες και τις Ιατρικές Ρουμανίας.

Συγνώμη κιόλας που κάποιοι από εμάς απολαμβάνουμε να διδάσκουμε στα παιδιά σας και προτιμούμε μικρά τμήματα και ποιοτικό μάθημα και όχι διορισμό σε τάξεις των 30+ ατόμων μονο και μονο για τη σιγουριά της σύνταξης. Σορυ ε;
Μην ζητάς συγγνώμη, δικέ μου. Την δουλειά σου κάνεις. Όπως και ο υπάλληλος σε κάποιο από τα άπειρα take away καφέ της πόλης που απέχουν 30 μέτρα μεταξύ τους.

Μπορεί να δουλεύει τίμια και να εξυπηρετεί κόσμο με την εργασία του, αλλά όλο αυτό είναι κάτι άρρωστο που απλά ανακυκλώνει χρήμα εντός της κοινωνίας και εντός του ίδιου του του κλάδου.
Κι εσύ, τύπε μου, τι είσαι; Κομμουνιστής να μας πεις τι θα ανοίξει και τι θα κλείσει;

Τι θέλεις δηλαδή, κεντρικό σχεδιασμό;
Δημοκράτης

3f3k έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:26
Δημοκράτης έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:21

Το σύστημα εισαγωγής της Κεραμέως και τον πρωθυπουργό που κανείς από τους δυο δεν πέρασε με πανελλήνιες και σπούδασαν με τα λεφτά του μπαμπα.
το σύστημα εισαγωγής της Κεραμέως είναι μια χαρά, είναι το μόνο σωστό που έκανε. Το να σπουδάσεις με τα λεφτά του μπαμπά δεν είναι καθόλου κακό. Οι σπουδές σου είχαν 0 βάρος στον Έλληνα φορολογούμενο. Αντίθετα με κάποιους άλλους που σπούδαζαν 8 χρόνια ας πούμε
Δημοκράτης

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:28
3f3k έγραψε: 28 Αύγ 2021, 00:19

:smt005: :smt005: :smt005:

Έλα μωρε ποιο μαθηματικό και ποια εφαρμοσμένα μαθηματικά. Τι να κλάσουν μπροστά στις πολιτικές επιστήμες και τις Ιατρικές Ρουμανίας.

Συγνώμη κιόλας που κάποιοι από εμάς απολαμβάνουμε να διδάσκουμε στα παιδιά σας και προτιμούμε μικρά τμήματα και ποιοτικό μάθημα και όχι διορισμό σε τάξεις των 30+ ατόμων μονο και μονο για τη σιγουριά της σύνταξης. Σορυ ε;
Μην ζητάς συγγνώμη, δικέ μου. Την δουλειά σου κάνεις. Όπως και ο υπάλληλος σε κάποιο από τα άπειρα take away καφέ της πόλης που απέχουν 30 μέτρα μεταξύ τους.

Μπορεί να δουλεύει τίμια και να εξυπηρετεί κόσμο με την εργασία του, αλλά όλο αυτό είναι κάτι άρρωστο που απλά ανακυκλώνει χρήμα εντός της κοινωνίας και εντός του ίδιου του του κλάδου.
Κι εσύ, τύπε μου, τι είσαι; Κομμουνιστής να μας πεις τι θα ανοίξει και τι θα κλείσει;

μάλλον το αντίθετο θέλει γιατί ο λόγος που υπάρχουν τα φροντιστήρια στην ΕΛλάδα είναι γιατί δεν υπάρχει η επιλογή της ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Το να πας έξω κοστίζει πάρα πολύ για την ελληνική μέση τάξη και δεν υπάρχουν αρκετές σχολές στο δημόσιο πανεπιστήμιος να καληφθεί η ζήτηση.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Δημοκράτης έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:32
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:28

μάλλον το αντίθετο θέλει γιατί ο λόγος που υπάρχουν τα φροντιστήρια στην ΕΛλάδα είναι γιατί δεν υπάρχει η επιλογή της ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Το να πας έξω κοστίζει πάρα πολύ για την ελληνική μέση τάξη και δεν υπάρχουν αρκετές σχολές στο δημόσιο πανεπιστήμιος να καληφθεί η ζήτηση.
Όχι. Δεν κατάλαβες. Ο τύπος μας μιλάει για στρεβλώσεις της αγοράς και υπεράριθμες καφετέριες. Ε, τι να κάνουμε, ελεύθερη αγορά έχουμε, στον τσιόκο μας η γνώμη του.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Γεωργιάδης: Αν τα τμήματα δεν προσελκύουν φοιτητές, πρέπει να αλλάξουν αντικείμενο
Εικόνα

Σωστή ήταν η μεταρρύθμιση της με το χρονικό όριο των Σπουδών και σας το λέω εγώ που έκανα να πάρω το πτυχίο μου 10 χρόνια.

Και δεν θα πω καμμία δικαιολογία ότι έχασα τους γονείς μου και δούλευα κλπ άργησα να τελειώσω διότι μου το επέτρεπε το σύστημα και έβαζα άλλες προτεραιότητες. Αν ήξερα ότι θα έχανα την θέση μου όμως θα είχα τελειώσει στην ώρα μου, θυσιάζοντας άλλα πράγματα που έκανα τότε αλλά αυτό θα ήταν το σωστό για μένα και τις Σπουδές μου.

Η χαλαρότητα του συστήματος μου επέτρεψε να το αφήσω για καιρό και τώρα θα μπορούσα να είχα κάνει και μεταπτυχιακά και πολλά άλλα πράγματα που τελικά δεν έκανα.

https://www.protothema.gr/politics/arti ... si-tou-10/

«Για την βάση του Δέκα και τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις

Παρακολουθώ από χθες όλο τον χαμό που η Αντιπολίτευση (κυρίως η Αξιωματική αλλά όχι μόνον) προκαλεί με το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι τελικά δεν τα κατάφεραν και κόπηκαν μένοντας έξω από τα Πανεπιστήμια.

Μάλλον το ατομικό μου πολιτικό συμφέρον θα ήταν να μην τοποθετηθώ, διότι το σύνηθες στην πολιτική είναι να εξαφανίζεσαι αν σε παίρνει στα δύσκολα και αν μπορείς να αφήνεις τους άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα.

Έτσι και η δουλειά γίνεται και κάποιος άλλος πληρώνει μόνος του το κόστος μιας μεταρρυθμίσεως (στην προκειμένη περίπτωση δε μία συνυποψήφια μου στην ίδια εκλογική περιφέρεια (στην Βόρεια Αθήνα) και για την ακρίβεια η ακριβώς με τις λιγότερες από μένα ψήφους στις προηγούμενες εκλογές) χωρίς εσύ να χάνεις ψήφους και να δημιουργείς αντιπάθειες…αν έχετε απορία γιατί είμαι σχεδόν πάντα ο πολιτικός με τις περισσότερες αρνητικές γνώμες σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις (που δεν έχετε) είναι διότι ποτέ δεν μπόρεσα να φερθώ έτσι.

Μπήκα στην πολιτική για να λέω την γνώμη μου και να υποστηρίζω αυτά που θεωρώ σωστά και αυτό θα κάνω και τώρα.

Θέλω λοιπόν δημοσίως να πω στην συνάδελφο, φίλη και συνυποψήφια μου στην ίδια εκλογική περιφέρεια κα Νίκη Κεραμέως ένα μεγάλο Δημόσιο

Εύγε! Μπράβο Νίκη
.

Εικόνα

Ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι απλώς ένας δημοσιοσχετίστας :smt023 που ακολουθεί τους συμβούλους επικοινωνίας, μετράει πόσες ψήφους χάνει ή κερδίζει και στο τέλος δεν κάνει τίποτε από τον φόβο του πολιτικού κόστους, ο πολιτικός πρέπει να κάνει το σωστό και να λύνει τα προβλήματα. :smt023

Το γεγονός ότι επι σειρά ετών χιλιάδες νέοι έμπαιναν με μέσο όσο 03/20 ή 07/20 ή ακόμη και με 01/20 σε Πανεπιστήμια που τελικά υπήρχαν μόνον για να νοικιάζονται διαμερίσματα :o και να κινείται η όποια τοπική οικονομία ήταν λάθος και για το Πανεπιστήμιο αυτό καθ´αυτό και του τί πρέπει να σημαίνει αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που έμπαιναν σε αυτές τις σχολές με αυτούς τους μέρους όρους.

Το αποτέλεσμα των εξετάσεων πρέπει να είναι δίκαιο να επιβραβεύει όσους πραγματικά διάβασαν και προσπάθησαν και να δείχνει στους υπόλοιπους την αλήθεια της ζωής, ότι χωρίς κόπο τα αγαθά δεν έρχονται. Και πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά μας και στους συμπολίτες μας ότι δεν είναι κακό να μην μπαίνουν όλα τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο.

Η ζωή των παιδιών μας δεν τελειώνει με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ούτε όλη η ευφυΐα ή το ταλέντο τους εξαντλείται σε αυτή τη μέρα. Για να μην έχεις γράψει ούτε την βάση ούτε σε ενδιαφέρει ούτε σου αρέσει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι καταπληκτικός σε κάτι άλλο και δεν μπορείς να διαπρέψεις και να διακριθείς στην ζωή σου. Αλλά μόνον εάν κοπιάσεις και μόνον εάν προσπαθήσεις σε ό,τι και αν επιλέγεις να κάνεις.

Ούτε είναι τιμητικό για ένα ίδρυμα να θέλει να παίζει απλώς τον ρόλο του να γεμίζει διαμερίσματα και εστιατόρια. :o Δεν είναι αυτός ο προορισμός του. Αν το αντικείμενο που προσφέρει δεν προσελκύει φοιτητές η λύση δεν είναι να βάλουμε όποιον περαστικό περνάει από έξω αλλά να αλλάξει αντικείμενο και να βρει αυτό που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον. Και η τοπική οικονομία δεν μπορεί να στηρίζεται έτσι, πρέπει η οικονομική ανάπτυξη να προέρχεται από πραγματικά παραγόμενο πλούτο και κάθε πόλη έχει μεγάλες δυνατότητες για να την υποβιβάζουμε ως απλώς σε μια πόλη, για να εξυπηρετεί φοιτητές που πάνε χωρίς να πρέπει.

Μόνον αν αυτά τα καταλάβουμε και οικοδομήσουμε μία εντελώς νέα νοοτροπία θα Μπορέσουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

Η Νίκη Κεραμέως λοιπόν επέδειξε σκληρό πολιτικό μέταλλο :g030: αν και η πρώτη της θητεία ως εκλεγμένη με σταυρό βουλευτής (εγω πλέον μετρώ 14 χρόνια) και ναι έχει εισπράξει πολιτικό κόστος αλλά στους ανθρώπους που καταλαβαίνουν το σωστό κέρδισε σε εκτίμηση.

Το ίδιο σωστή ήταν και η μεταρρύθμιση της με το χρονικό όριο των Σπουδών και σας το λέω εγώ που έκανα να πάρω το πτυχίο μου 10 χρόνια. Και δεν θα πω καμμία δικαιολογία ότι έχασα τους γονείς μου και δούλευα κλπ άργησα να τελειώσω διότι μου το επέτρεπε το σύστημα και έβαζα άλλες προτεραιότητες. Αν ήξερα ότι θα έχανα την θέση μου όμως θα είχα τελειώσει στην ώρα μου, θυσιάζοντας άλλα πράγματα που έκανα τότε αλλά αυτό θα ήταν το σωστό για μένα και τις Σπουδές μου. Η χαλαρότητα του συστήματος μου επέτρεψε να το αφήσω για καιρό και τώρα θα μπορούσα να είχα κάνει και μεταπτυχιακά και πολλά άλλα πράγματα που τελικά δεν έκανα.

Μην φοβάστε να βάζετε στα παιδιά σας όρια και κανόνες και στόχους. Όλα μπορούν να τα κάνουν και τελικά με τέτοιους όρους το πτυχίο και η επιτυχία έχουν αληθινή αξία, ενώ αν τελικά περάσει κάποιος σε μια σχολή με 03/20 τότε το πιθανότερο θα χάσει δημιουργικά χρόνια σε κάτι που ποτέ δεν τον ενδιέφερε.

Αυτές λοιπόν οι μεταρρυθμίσεις ναι είναι πολιτικά δύσκολες αλλά μας φέρνουν μπροστά στην Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε. :smt038

Υγ. Τώρα βρίστε με ελεύθερα..

Εικόνα

Τί κρίμα να δίνουν τα social media τόση δυνατότητα να μιλάμε μεταξύ μας να ανταλλάσουμε επιχειρήματα και να κάνουμε διάλογο και να τα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι απλώς για να βρίζουν χυδαία.

Άλλο ένα αποτέλεσμα της αμορφωσιάς των τελευταίων δεκαετιών που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Πρέπει να φύγουμε από την Ελλάδα της ήσσονος προσπαθείας και να πάμε στην Ελλάδα της επιβράβευσης του μόχθου».
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin »

Επειδή η ιστορία έχει κουράσει με την περιβόητη Ε.Β.Ε το θέμα που ακούγεται πολύ σε ΜΜΕ με την περίπτωση σε πολυτεχνική σχολή στην Κομοτηνή αφορά στην κυριολεξία " χοντρή πατάτα" από την ίδια την σχολή. Κάποιοι θεώρησαν ότι η σχολή τους είναι καλύτερη ακόμη και από την αντίστοιχη του ΕΜΠ και έβαλαν την υψηλότερη ΕΒΕ από τα όλα τα τμήματα της ειδικότητας αυτής.

Μεμονωμένα, στην εν λόγω περίπτωση δεν ευθύνεται καμία Κεραμέως και ίσως δικαιώνεται και η τελευταία όταν λέει ότι τις ΕΒΕ τις καθόρισαν οι ίδιες οι σχολές. Η ευθύνη ανήκει σε υπεύθυνο/υπεύθυνους της σχολής και αυτοί πρέπει να απολογηθούν για αυτό το σφάλμα.

Δεν γίνεται στην Αθήνα η ΕΒΕ της αρχιτεκτονικής να είναι στο 13,13 και στην Θράκη στο 14,45!!!, για όνομα της κοινής λογικής, αυτό ήταν καθαρή αυτοκτονία για την σχολή.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Δημοκράτης έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:20 Εδώ θεωρούν εντελώς οκ το παιδί σου να πιάσει οποιαδήποτε παρτ τάιμ δουλειά στα 16 του, να γίνει τεχνικός κτλ αρκεί απλώς να είναι ανεξαρτητο. Κάποια στιγμή πρέπει να εισάγουμε τα καλά της Ευρώπης και όχι τις μαλακίες με τα πουστρηλίκια, τα ναρκωτικά κτλ
Ίσως να είναι όπως τα λες, ίσως να είναι και εντελώς anecdotal evidence. Η Ολλανδία εχει μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων από την Ελλάδα.

https://www.statista.com/statistics/108 ... ttainment/
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Αύγ 2021, 17:37
Δημοκράτης έγραψε: 28 Αύγ 2021, 15:20 Εδώ θεωρούν εντελώς οκ το παιδί σου να πιάσει οποιαδήποτε παρτ τάιμ δουλειά στα 16 του, να γίνει τεχνικός κτλ αρκεί απλώς να είναι ανεξαρτητο. Κάποια στιγμή πρέπει να εισάγουμε τα καλά της Ευρώπης και όχι τις μαλακίες με τα πουστρηλίκια, τα ναρκωτικά κτλ
Ίσως να είναι όπως τα λες, ίσως να είναι και εντελώς anecdotal evidence. Η Ολλανδία εχει μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων από την Ελλάδα.

ποια Ολλανδία συζητάτε...? γιος φιλικού μου ζευγαριού που ζει Λουξεμβούργο στέλνει το γιο για σπουδές εκεί σε λίγες ημέρες...ούτε εξετάσεις ούτε τιποτε
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Αύγ 2021, 13:42
κοίτα ρε γαμώτο, δεν γέμισαν φέτος οι σχολές με παιδιά που έγραψαν 2k μόρια
τι κρίμα, πέφτει το επίπεδο
Η ΕΒΕ ήταν αποτυχία σκέτη. Οι σχολές όπως οι αρχιτεκτονικές ή και πληροφορικής δεν ήταν σχολές χαμηλής ζήτησης. Απλά τα ψώνια που αποφάσισαν την τιμή της ΕΒΕ θα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Πχ η ΕΒΕ για το ειδικό μάθημα του σχέδιου στην Ξάνθη ήταν 17,08. Το θεωρείς φυσιολογικό;

Όσον αφορά το πρώτο πινακακι είναι χαζό. 14 από τις 16 σχολές με μηδέν εισαγωγές ήταν παπαδιστικες εκκλησιαστικές σχολές που έτσι και αλλιώς οι προσφερόμενες θέσεις ήταν ως επί το πλείστον μονοψήφιες. Ομοίως και για αυτές με ένα επιτυχόντα υποψήφιο που ως επί το πλείστον ήταν ειδικές κατηγορίες από στρατιωτικές σχολές που έτσι και αλλιώς δέχονταν μόνο ένα και σε περίπτωση που δεν συμπλήρωσαν οι προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν από τη γενική σειρά...
Άβαταρ μέλους
Perastikos123

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Perastikos123 »

Φοιτητής οικονομικών πριν την τεράστια αύξηση των εισακτέων: Μπορούσε να αποδείξει τον τύπο Black-Scholes με παραπάνω από 1 τρόπο, ήξερε τη διαφορά ακαθάριστου εθνικού και εγχώριου προϊόντος απ'τα 5 του. Χρησιμοποιούσε τις συνθήκες Kuhn-Tucker και πάντα έλεγχε τις συνθήκες δεύτερης τάξης. Ουσιαστικά σπούδαζε στατιστική. Είναι ο λόγος που τα οικονομικά θεωρούνταν η "σκληρότερη" κοινωνική επιστήμη.

Φοιτητής οικονομικών μετά την αύξηση των εισακτέων: Φτάνει 4ο έτος και ακόμα συγχέει το ΑΕΠ με το ΑΕθνΠ, μαθαίνει ένα απλό Lagrange με το ζόρι και χαίρεται, δεν ελέγχει ποτέ τις συνθήκες δεύτερης τάξης (δεν ξέρει καν τι είναι). Το θεωρεί τεράστια υπέρβαση να μαθαίνει το κεντρικό οριακό θεώρημα ή να ξέρει τη σππ της κανονικής κατανομής. Δεν μπορεί να φτιάξει πίνακα αποπληρωμής δανείου. "Όλα αυτά με πιθανότητες και οικονομετρίες είναι μαλακίες, δεν χρησιμεύουν στην πραγματικότητα 🤡🤡🤡"
"Truth is treason in an empire of lies"

-Τρισμέγιστος και γνήσιος Ρον Πολ
Δημοκράτης

EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Αύγ 2021, 17:37

η ελλάδα έχει μόνο 28%; Κάτι δεν πάει καλά με τα στατιστικά
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”