Golden Age έγραψε: 19 Δεκ 2020, 09:48
BlastFromThePast έγραψε: 18 Δεκ 2020, 23:18
pylothess έγραψε: 18 Δεκ 2020, 15:04
Όταν ξέσπασε πάντως η Οκτωβριανή επανάσταση στην ΕΣΣΔ , η ΕΣΣΔ ήταν μόνη της. Σε καμιά άλλα χώρα πριν από την λήξη του Β' παγκοσμίου πολέμου δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει ο σοσιαλισμός.
Εν τω μεταξύ η ΕΣΣΔ ήταν ομοσπονδία από μια ντουζίνα χώρες.
Εξελίχθηκε σε ομοσπονδία. Η "επανάσταση" έγινε στη χώρα που λεγόταν Ρωσία και αποφασίστηκε να οικοδομηθεί εκεί (αφού παγκοσμίως δεν μπορούσε να επιβληθεί). Η μετατροπή της Ρωσίας σε συνομοσπονδία έγινε απο τους Μπολσεβίκους, με βάση τις εθνότητες που υπήρχαν στην τότε Ρωσία ανα περιοχή της.
Αυτά τα είχα γράψει επειδή οι σύντροφοι μιλάνε ότι η ΕΣΣΔ βρέθηκε σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης. Είναι αλήθεια ότι αμέσως μετά την επανάσταση όλα τα κράτη έστειλαν στρατό ,ανάμεσά τους και η Ελλάδα για να καταπνίξουν την Επανάσταση. Επίσης μιλάνε για ιμπεριαλιστική περικύκλωση της ΕΣΣΔ αμέσως μετά την λήξη του Β' παγκοσμίου πολέμου και έναρξη του ψυχρού πολέμου. Δεν ξέρω αν με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να δικαιολογήσουν καταστάσεις...
Πάντως ήμουν αυτήκοος μάρτυρας όταν τέθηκε σε συντρόφους ,ινστρούκτορες το ερώτημα , τι θα κάνουμε εάν γίνει σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα και δεχθούμε ιμπεριαλιστική εισβολή κ.τ.λ.Την απάντηση την έχω ήδη γράψει. Θα έχουν ωριμάσει οι επαναστατικές συνθήκες και σε άλλα κράτη οπότε θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των σοσιαλιστικών κρατών.
ο Fluffy ,πριν από λίγο μου έκανε παρατήρηση ότι δεν ξέρω να ξεχωρίσω την θρησκεία από την επιστήμη. Δηλαδή συν τοις άλλοις ,στην ωρίμανση των επαναστατικών συνθηκών θα συμπεριλαμβάνεται και η επαναστατική ωρίμανση των γειτονικών χωρών . Αν δεν ωριμάσουν οι επαναστατικές συνθήκες σε άλλες χώρες εδώ δεν το κουνάμε ρούπι. Μου την σπάει αυτός ο τρόπος που κάνουν τέτοιες ετιμήσεις -προβλέψεις οι ινστρούχτορες του ΚΚΕ . Χώρες σαν την Ρωσία ,σαν τις ΗΠΑ, Κίνα ,Ινδία , Βραζιλία ,Ιράν, ίσως ακόμη και η Γαλλία , Γερμανία να μπορούσαν να αντέξουν σε συνθήκες απομόνωσης. Χώρες σαν την Κούβα ή σαν την Ελλάδα πως θα άντεχαν σε συνθήκες απομόνωσης; Εδώ ,τώρα στον καπιταλισμό κρατιόμαστε χάρη στις καλές σχέσεις που οικοδομούμε με όλους , Εβραίους ,Άραβες , Βαλκάνιους ,Ευρωπαίους , Αμερικανούς κ.τ.λ.