Σελίδα 15 από 21

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 17:59
από waldorf
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:06 Θέλω να κόψω ένα κόκαλο για να χρησιμοποιήσω το μεδούλι του. Έχω ένα μπαλταδάκι, αλλά δεν είναι αρκετά βαρύ για να σπάσει το κόκαλο (ή εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός). Το μαγειρικό πριονάκι μου προκαλεί ανασφάλεια, φοβάμαι ότι θα φύγουν ρινίσματα σιδήρου, θα τα φάει κανένας άνθρωπος και θα πεθάνει.Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να είναι φθηνότερο από τον επαγγελματικό μπαλτά που χρησιμοποιούν οι χασάπηδες να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό που θέλω; Ιδανικά θα ήθελα το κόκαλο να μην σπάει, να κόβεται σα να λέμε.
Βράσε καλά την κοκκάλα.
Κράτα το ζουμί γιά σούπα ή ζωμό και "ψάρεψε" από`μέσα το μεδούλι.Σαν σκουληκαντέρα θα βγεί.
Και ο ζωμός θα βγει εξαιρετικά γευστικός,και το μεδούλι θα έχει ακόμη ουσία να δώσει (εννοείται ότι μιλάμε για κοκκάλα τεράστια απο βόδι και όχι για κοκκαλάκι μπριζολίτσας).

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 18:47
από Βλήμα
waldorf έγραψε: 03 Σεπ 2020, 17:59
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:06 Θέλω να κόψω ένα κόκαλο για να χρησιμοποιήσω το μεδούλι του. Έχω ένα μπαλταδάκι, αλλά δεν είναι αρκετά βαρύ για να σπάσει το κόκαλο (ή εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός). Το μαγειρικό πριονάκι μου προκαλεί ανασφάλεια, φοβάμαι ότι θα φύγουν ρινίσματα σιδήρου, θα τα φάει κανένας άνθρωπος και θα πεθάνει.Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να είναι φθηνότερο από τον επαγγελματικό μπαλτά που χρησιμοποιούν οι χασάπηδες να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό που θέλω; Ιδανικά θα ήθελα το κόκαλο να μην σπάει, να κόβεται σα να λέμε.
Βράσε καλά την κοκκάλα.
Κράτα το ζουμί γιά σούπα ή ζωμό και "ψάρεψε" από`μέσα το μεδούλι.Σαν σκουληκαντέρα θα βγεί.
Και ο ζωμός θα βγει εξαιρετικά γευστικός,και το μεδούλι θα έχει ακόμη ουσία να δώσει (εννοείται ότι μιλάμε για κοκκάλα τεράστια απο βόδι και όχι για κοκκαλάκι μπριζολίτσας).
Πώς να το ψαρέψω; Καταλαβαίνω ότι μιλάς μεταφορικά, δεν φαντάζομαι καλάμια και δολώματα, αλλά και πάλι...

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2020, 01:34
από Gherschaagk
Πολλές απορίες έχεις εσύ.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2020, 03:25
από Βλήμα
Gherschaagk έγραψε: 04 Σεπ 2020, 01:34 Πολλές απορίες έχεις εσύ.
:102:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2020, 08:59
από perseus
Βλήμα έγραψε: 04 Σεπ 2020, 03:25
Gherschaagk έγραψε: 04 Σεπ 2020, 01:34 Πολλές απορίες έχεις εσύ.
:102:
Παρε ενα σιδηροπριονο για την κοκαλα

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2020, 18:02
από waldorf
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 18:47

Πώς να το ψαρέψω; Καταλαβαίνω ότι μιλάς μεταφορικά, δεν φαντάζομαι καλάμια και δολώματα, αλλά και πάλι...
Βρε`συ μ`ένα σουβλάκι,μιά οδοντογλυφίδα,ένα πηρούνι,κάτι.
Κάνε μιά δοκιμή,μην το βράσεις τρείς νύχτες και τέσσερις μέρες.Λίγο λιγότερο.
Θα δεις στην άκρη ότι το εσωτερικό του κόκκαλου (που μας ενδιαφέρει) έχει ξεχωρίσει κι έχει "σφίξει".
Αυτό αν το τσιμπίσεις με κάτι λεπτό και μακρύ,θα βγεί όξω σαν σκουληκαντέρα.(Μάλλον θα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει ένα δράμι για να μην διαλυθεί,αλλά όχι να παγώσει.Πάει και καιρός που τό`κανα τελευταία φορά και δεν το`χω πάνω-πάνω).
Διαφορετικά αν όντως μιλάμε για κοκκάλα αξιοπρεπή,που έχει και την ουσία,θα βρεις ένα εργαλείο να περνάει από μέσα (μα λίμα θα`ναι;μα χέρι από σπασμένο μυστρί,μα μπετόβεργα που έμεινε απ`το περσινό μερεμέτι;) οπότε θα το ξεβιτζώσεις με μηχανικά μέσα.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2020, 02:35
από Βλήμα
Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2020, 02:38
από Μη μου γαμάτε τα vybez
Βλήμα έγραψε: 12 Σεπ 2020, 02:35 Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;
τα χτυπημένα αβγά :102:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2020, 02:40
από Βλήμα
Μη μου γαμάτε τα vybez έγραψε: 12 Σεπ 2020, 02:38
Βλήμα έγραψε: 12 Σεπ 2020, 02:35 Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;
τα χτυπημένα αβγά :102:
Δηλαδή πάνω από το στρώμα μακαρονιών αλείφεις χτυπημένα αυγά;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2020, 02:45
από Μη μου γαμάτε τα vybez
Βλήμα έγραψε: 12 Σεπ 2020, 02:40
Μη μου γαμάτε τα vybez έγραψε: 12 Σεπ 2020, 02:38
Βλήμα έγραψε: 12 Σεπ 2020, 02:35 Όταν φκιάχνω παστίτσιο δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα. Πας να κόψεις μια μπουκιά και σπάει σε δυο κομμάτια: το ένα είναι ο συνδυασμός μπεσαμέλ με κιμά και το άλλο τα μακαρόνια που έχουν μείνει σκέτα.

Υπάρχει κανένα κόλπο να κάνει κάποιος το παστίτσιο πιο συμπαγές;
τα χτυπημένα αβγά :102:
Δηλαδή πάνω από το στρώμα μακαρονιών αλείφεις χτυπημένα αυγά;
https://caruso.gr/pastitsio-mosxovolisto/
Μυστικό #2: Βάζετε 1-2 περίπου κουτάλες μπεσαμέλ πάνω στα μακαρόνια απλώνοντάς τες παντού ώστε στο ψήσιμο να λιώσουν, να περάσουν ανάμεσα στα μακαρόνια και όταν το παστίτσιο είναι έτοιμο και κρυώσει, η μπεσαμέλ να έχει συνδέσει τα μακαρόνια σε μια μάζα, ώστε να μπορεί να κοπεί το παστίτσιο σε μπουκιές. Αν δεν δέσετε τα μακαρόνια με μπεσαμέλ τότε στο πιάτο με το που κόβετε μια μπουκιά, η βάση των μακαρονιών θα χωρίζει σε μεμονωμένα μακαρόνια και ο κιμάς από πάνω θα διαλύεται στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην είναι ένα σωστά δεμένο φαγητό. Νόστιμο μεν, λάθος σε υφή δε.
αν μπει ο άγις, θα σου βάλει τις πηγές των πηγών, χιχιχιχι

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 28 Δεκ 2020, 16:49
από Βλήμα
Άμα μαγειρεύω μπάμιες, πάει τρεις και μία σε όλους όσους τις τρώνε. Το ίδιο κι αν τις μαγειρεύει η μάνα μου. Ξέρω ότι είναι φαΐ που προκαλεί "κινήσεις του εντέρου" -για να το πω κομψά- αλλά εδώ μιλάμε για χημικό πόλεμο.

Υπάρχει τρόπος μαγειρέματος της μπάμιας ώστε να περιοριστούν οι εκκενώσεις;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 29 Δεκ 2020, 13:45
από Γενιά της Αγαμίας
Βλήμα έγραψε: 28 Δεκ 2020, 16:49 Άμα μαγειρεύω μπάμιες, πάει τρεις και μία σε όλους όσους τις τρώνε. Το ίδιο κι αν τις μαγειρεύει η μάνα μου. Ξέρω ότι είναι φαΐ που προκαλεί "κινήσεις του εντέρου" -για να το πω κομψά- αλλά εδώ μιλάμε για χημικό πόλεμο.

Υπάρχει τρόπος μαγειρέματος της μπάμιας ώστε να περιοριστούν οι εκκενώσεις;
Να μην κατεβάζεις ενα μπουκάλι πριν

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2021, 09:40
από Naida
Έχω πάρει μια γαστρα. Υλικό νομίζω εμαγιέ. Θέλω να την χρησιμοποιήσω σήμερα αλλά δεν ξέρω πως. Χρειάζεται πρώτα να την κάψω; πρέπει κι αυτή να τη κάψω με γάλα;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2021, 09:59
από Naida
Κανένας;

ΒΈΒΑΙΑ άμα μαγειρεύω τίποτα είστε όλοι λαλιστατοι, τώρα που θέλω συμβουλή κανένας :evil:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2021, 10:04
από Στύγιος
Naida έγραψε: 03 Μάιος 2021, 09:40 Έχω πάρει μια γαστρα. Υλικό νομίζω εμαγιέ. Θέλω να την χρησιμοποιήσω σήμερα αλλά δεν ξέρω πως. Χρειάζεται πρώτα να την κάψω; πρέπει κι αυτή να τη κάψω με γάλα;
Πλύνε την καλά πρώτα με άφθονο σαπούνι και νερό, ξέβγαλε τη 2 φορές.