Το οτι δεν ειχε μελετη δεν μου λεει τιποτα.Τον ανθρωπο που τον εστελναν στα γκουλαγκ δεν τον ενοιαζε αν το ειχε προαναγγειλει αυτο στα γραπτα του το κομμα η οχι.Και φυσικα δεν το αθωωνει.Cavaliere έγραψε: 02 Απρ 2020, 01:52 Όχι, δεν είχε καμιά μελέτη το κόμμα των Μπολσεβίκων, σε αντίθεση με τους ναζί που μιλούσαν για εξόντωση παρασίτων. Το ότι ο Στάλιν δεν εξέφρασε καμία απολύτως γενετική και ρατσιστική θεωρία, μου τα λέει όλα, ο Αδόλφος το έκανε. Εδώ τελειώνει. Για πες μας την πηγή που λες, για τους Μπολσεβίκους.
Εχω διαβασει αρθρο απο κομμουνιστικη πηγη κιολας για την Οκτωμβριανη που λεει πως παραμερισαν ολους τους αλλους επαναστατες οι μπολσεβικοι και κατελαβαν την εξουσια.
Ποιά είναι η πηγή σου;
Συνεπώς, τον Οκτώβριο 1917 δεν έγινε καμία επανάσταση, αλλά μια μονομερής κίνηση των Μπολσεβίκων για την κατάληψη της εξουσίας, ένα πραξικόπημα με πολλές φάσεις, που ανέτρεψε τη δημοκρατική επαναστατική πορεία η οποία είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 1917. Αυτό το είχε ήδη γράψει κατηγορηματικά ο Καστοριάδης από τη δεκαετία του 1960. Ο υπέρμαχος των Συμβουλίων, Αντον Πάνεκουκ, το 1927 δήλωνε με θλίψη πως «από το 1918 μέχρι σήμερα κάθε κεφάλαιο της ευρωπαϊκής ιστορίας μπορεί να τιτλοφορείται: Η ήττα της επανάστασης».
https://www.efsyn.gr/nisides/198042_o-m ... panastasis