!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ήταν ο Θ. Κολοκοτρώνης προδότης του Ελληνισμού;(hear me out, δεν είναι τρολάρισμα)

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Σκαρταδος 4

Re: Ήταν ο Θ. Κολοκοτρώνης προδότης του Ελληνισμού;(hear me out, δεν είναι τρολάρισμα)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σκαρταδος 4 »

Εγώ απορώ τι σχέση έχει ο Κολοκοτρώνης με όλον τον ελληνισμό
Το αυλάκι το πέρασε έστω μια φορά κατά την διάρκεια της επανάστασης;
Ηγέτες όλου του ελληνισμού της εποχής ήταν μόνο οι Μαυρομιχαλαίοι

Όπου γινόταν μάχη,πάντα έδιναν το παρόν
Πελοπόννησος, στερεά Ελλάδα, Ήπειρος
Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Ήταν ο Θ. Κολοκοτρώνης προδότης του Ελληνισμού;(hear me out, δεν είναι τρολάρισμα)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Σκαρταδος 4 έγραψε: 22 Δεκ 2022, 21:45 Εγώ απορώ τι σχέση έχει ο Κολοκοτρώνης με όλον τον ελληνισμό
Το αυλάκι το πέρασε έστω μια φορά κατά την διάρκεια της επανάστασης;
....
Κάτω από το αυλάκι όμως, έγραψε ιστορία και έκανε τους Τούρκους να τον βλέπουν στους εφιάλτες τους.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Φιλήμων Ιωάννης : ( Κωνσταντινούπολη 1798 ή 1799 - Αθήνα 1874 ) Φιλικός και αγωνιστής του '21. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Βασιλείου ή Βαιλειάδης. Φίλος των Υψηλάντηδων , γραμματικός των Μαυρομιχαλαίων , φιλοκολοκοτρωνικός και φιλοκαποδιστριακός. Το 1825 πήγε με εντολή της κυβέρνησης στην αιγυπτιοκρατούμενη Τριπολιτσά για να κατασκοπεύσει τους Τούρκους , αφού γνώριζε άριστα την τουρκική γλώσσα. Κατά την έξοδό του από την Τριπολιτσά και την πορεία του προς το Ναύπλιο , ο Κολοκοτρωνης , που δεν είχε ενημερωθεί για την αποστολή του , τον υποψιάστηκε για προδότη και βιαιοπράγησε εναντίον του , γεγονός που είχε συνέπειες στην υγεία του. Μετεπαναστατικά ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία. Έγραψε Δοκίμιον περί της Φιλικής Εταιρείας και το ανολοκλήρωτο Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Ελληνικής Επαναστάσεως που καλύπτει την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και το έτος 1821.
Το επεισόδιο Κολοκοτρώνη - Φιλήμονος

Σταύρος Καπετανάκης , Οι Μανιάτες το 1821
Spoiler
Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης έστειλε γράμμα στον Ιμπραήμ, το οποίο παραδόθηκε στους Αιγυπτίους στην Τρίπολη. Τη μεταφορά έκανε ο Ιωάννης Φιλήμων, γραμματικός του Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, ο οποίος είχε σκοπό να επωφεληθεί από την ευκαιρία να συλλέξει πληροφορίες, για τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονταν τότε στην Τριπολιτσά. Η μετάβασή του έγινε αιτία προστριβών με το Θ. Κολοκοτρώνη.
Η Διοίκηση όρισε ότι οι διάφοροι οπλαρχηγοί, οι οποίοι θα πάνε για την πολιορκία της Τριπολιτσάς, κατά την προτίμησή τους μπορούν να τεθούν υπό τη διοίκηση του Γενικού Αρχηγού Θ. Κολοκοτρώνη ή του μέλους του Εκτελεστικού Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη. Όπως φαίνεται αυτό ενόχλησε τον Θ. Κολοκοτρώνη, ο οποίος βρήκε ευκαιρία να ταπεινώσει τον Κ. Μαυρομιχάλη στο πρόσωπο του γραμματικού του Ιωάννη Φιλήμονα.
Ο Κ. Μαυρομιχάλης είχε προτείνει στη Διοίκηση να στείλει στην Τρίπολη τα γράμματα του ανιψιού του Γεωργίου Μαυρομιχάλη για τα «καπάκια» με το γραμματέα του, τον Ιω. Φιλήμονα, ο οποίος με την ευκαιρία αυτή θα συνέλεγε πληροφορίες από το εχθρικό στρατόπεδο. Την πρώτη Δεκεμβρίου η Διοίκηση έδωσε την έγκρισή της και του έγραψε ότι περιμένει τις πληροφορίες. Επιστρέφοντας ο Γραμματέας από την Τρίπολη έγινε αντιληπτός από το Θ. Κολοκοτρώνη, που του φέρθηκε άσχημα .
Στα έγγραφα της εποχής εκείνης φαίνεται ότι η συμπεριφορά του Θ. Κολοκοτρώνη, περιορίστηκε σε βρισιές. Ο Φ ω τ ά κ ο ς στα Απομνημονεύματα του γράφει για γρονθοκοπήματα. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αναφέρει ότι τον έδειρε. :k046:
Όταν η Διοίκηση εξέφρασε στον Θ. Κολοκοτρώνη την απορία της για το φέρσιμό του στο γραμματέα τού Κ. Μαυρομιχάλη, αυτός απάντησε ότι, όταν είδε το Γραμματέα να έρχεται από την Τριπολιτσά, όχι μόνο έπρεπε να τον απειλήσει και να τον βρίσει, αλλά και το κεφάλι να του κόψει και να το αποστείλει στη Διοίκηση. Το Εκτελεστικό του απάντησε ότι, αφού είχε έγγραφο αποδεικτικό από τον Κ. Μαυρομιχάλη, έπρεπε να τον στείλει στη Διοίκηση.
Από τον Αχλαδόκαμπο ο Κ. Μαυρομιχάλης έγραψε ότι η συμπεριφορά του Θ. Κολοκοτρώνη τον πείραξε «θανατηφόρως» και πρόσθεσε «ας το υπομείνωμεν». Εξήγησε δε ότι: «…επειδή εγώ με το πέρασμά του από εδώ του εξηγήθη<ν> την υπόθεσιν εκτεταμένως και εκ τούτου δεν είχεν την παραμικράν δικαιολογημένην αιτίαν να φερθή με τοιαύτην μηδαμινήν μεταχείρισιν…». Τελικά ζήτησε από το Εκτελεστικό να δοθεί στον Ιω. Φιλήμονα ο βαθμός της χιλιαρχίας για ηθική ικανοποίηση.
Διήγηση Κολοκοτρώνη
Spoiler
Στέλνουν τὸν Φιλήμονα καὶ περνάει ἀπὸ τοὺς Μύλους καὶ πάγει ἐκεῖ ὁποὺ ἦτον ὁ Κωνσταντὴς ὁ Μαυρομιχάλης μὲ τὰ γράμματα καὶ κάθεται ἕνα ἡμερόνυκτο εἰς τὴν Τριπολιτζὰ νὰ τοῦ κάμει τὴν ἀπάντησιν ὁ Τοῦρκος κουμαντάντης ὁποὺ ἦτον ἐκεῖ καὶ τοὺς ἔκαμε τὴν ἀπόκρισιν κλειστήν, ὡς τοῦ ἔγραφαν καὶ ἐκεῖνοι, καὶ ἐγύρισεν εἰς τὸν Ἀχλαδόκαμπον, μὲ τὰ γράμματα καὶ ἦλθε νὰ ἐμπαρκαρισθεῖ εἰς τοὺς Μύλους διὰ τ᾿ Ἀνάπλι. Ἐγὼ τὸν ἐρώτησα: «Ποῦ ἤσουν;» - «Εἰς τὴν Τριπολιτζὰ μὲ γράμματα». - «Ποιὸς σ᾿ ἔστειλε;» - «Ἡ Κυβέρνησις». Τότενες εἶπα, ὅτι: ἐγὼ συνάζω στρατεύματα καὶ τροφὲς καὶ εἶμαι ἀρχηγός, καὶ κάνει μυστικὲς ὁμιλίες μὲ τοὺς Τούρκους; Σχίζω τὰ γράμματα, δέρνω :vp2: καὶ τὸν Φιλήμονα. Ἀκούοντας ἡ Κυβέρνησις ὅτι ἔκαμα τοιοῦτο πράγμα, τῆς κακοφάνηκε καὶ μοῦ ἔγραψε πληκτικὸ γράμμα. Ἐγώ τῆς ἀπεκρίθηκα, ὅτι τὸ χρέος μου εἶναι ὡς ἀρχηγὸς νὰ γνωρίζω τί κάνει ἡ Κυβέρνησις μὲ τὸν ἐχθρόν, ἐγὼ νὰ παιδεύομαι...

Σταύρος Καπετανάκης , Ιστορία της Μάνης μέσα από τα έγγραφα

ΓΑΚ, Εκτ., φάκ. 142, έγγρ. 089 της 2 Δεκεμβρίου 1825
Περιπέτεια του Ιωάννη Φιλήμονος από Θ. Κολοκοτρώνη
Spoiler
(...) ο Γραμματικός μου κ. Ι. Φιλήμων απεφάσισε να εισέλθη εις την Τριπολιτζά αλλ’ εμποδίζεται από τας βροχάς. Διά τας πολλάς όμως φιλοτίμους κατά την στιγμήν και διά τον υπέρ πατρίδος ενθουσιασμόν του παρεδέχθη να κινήσει και με όλην την ταλαιπωρίαν της βαρείας βροχής και να έμβη με μέγα κίνδυνον της ζωής του εις την ειρημένην πόλιν κατά τας τρεις ώρας της νυκτός. Ο σκοπός διά τον οποίον επήγεν έλαβε τέλος, και η παρατήρησίς του εστάθη μεγάλη και ακριβής καθ’ όλα. Τας παρατηρήσεις του ταύτας, τας πολλά επωφελίμους διά την μελετομένην έφοδον, αποστέλλεται να εκθέση λεπτομερώς ο ίδιος διά ζώσης και δεν αμφιβάλλω, πως η Σ. Διοίκησις θα ευχαριστηθή. Διά ταύτα ένεκα λαμβάνω να ειπώ την ανάγκη - και ογληγόρου αποστολής των στρατευμάτων, καθότι η πεζοπορία, και στιγμιαίως θεωρουμένη, θέλει ζημιώσει καιρίως τα σχέδιά μας, με το να προσμένονται από των Μοθωκορώνων νέα βοήθεια διά το φρούριον τούτο, του οποίου η γενναία έφοδος μας υπόσχεται την ελευθερίαν της μεσογείου της Πελοποννήσου.
Διά το πατριωτικόν κίνημα του Γραμματικού μου Φιλήμονος έδωκα προς χείρας του εν αποδεικτικόν, επάνω του οποίου παρατηρώ το να δώση Ση Διοίκησις άλλον φανερώνων την εκδούλευσίν του ταύτην διά κάθε ασφάλειάν του.
Παρακαλώ και πάλιν το να βιασθώσι τα στρατεύματα, διά να τρέξωσι εμπρός, και μένω με το βαθύτατον σέβας.
Εξ Αχλοδοκάμπου ο πατριώτης
Την 2 Δεκεμβρίου 1825 Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης

ΓΑΚ, Εκτ., φάκ. 142, έγγρ. 049 της 2 Δεκεμβρίου 1825
Η Διοίκηση για τη συμπεριφορά του Κολοκοτρώνη προς τον Ιω. Φιλήμονα
Spoiler
Προς τον γενναιότατον Γεν. Αρχηγόν Κύριον Θ. Κολοκοτρώνην
Με απορίαν της μεγάλην μανθάνει η Διοίκησις, ότι τον Γραμματέα του Εκλαμπροτάτου Κ. Μαυρομιχάλη, διευθυνόμενον προς την Διοίκησιν εμποδίσατε και τον ατιμάσατε με λόγους υβριστικούς και απειλητικούς. Η Διοίκησις δεν ηξεύρει τι να στοχασθή δι’ αυτό, Σας διατάττει όμως, άμα λάβετε την παρούσαν να εξαποστείλετε αυτόν αμέσως εις Ναύπλιον προς την Διοίκησιν.
Τη 2 Δεκεμβρίου 1825 Ναύπλιον Ο Πρόεδρος
` Ο Γεν. Γραμματεύς
ΓΑΚ, Εκτ., φάκ. 142, έγγρ. 127 της 3 Δεκεμβρίου 1825
Απάντηση Θ. Κολοκοτρώνη για την υπόθεση Φιλήμονος
Spoiler
Προς την Σεβαστήν Διοίκησιν
Την υπ’ αριθ. 16169 διαταγήν του Σεβαστού Εκτελεστικού σώματος έλαβον, διά της οποίας απορούσε μεγάλως η Σ. Διοίκησις διά το εμπόδισμα του Γραμματικού του εκλαμπροτάτου Π. Μαυρομιχάλη με διατάττει να τον αποστείλω αμέσως προς την Διοίκησιν.
Αναφερόμενος λοιπόν ειδοποιώ την Σ. Διοίκησιν ότι με απορίαν μου περισσοτέραν είδον και εγώ τον ειρημένον γραμαμτέα ερχόμενον εκ Τριπολιτζάς, και φέροντα τα οποία εν τη παρούση μου εγκλείω τουρκικά έγγραφα: η έννοια των οποίων με έκαμεν όχι μόνον να απειλήσω και να υβρίσω, αλλά και την κεφαλήν του να κόψω και αποστείλω προς την Διοίκησιν, διότι αν τρέχη τι μυστικότερον, όχι ως γενικόν αρχηγόν της του οποίου δεν πρέπει να διαφεύγουν τα τοιαύτα την προσοχήν, όχι ως πολιορκητών της Τριπολιτζάς διά την οποίαν σκοπούμεν τι κατ’ αυτής, αλλ’ ως πατριώτην απλούν αγωνιζόμενον υπέρ της ελευθερίας της πατρίδος έπρεπε να με ειδοποιήση η Διοίκησις, και να δώση και προς εκείνον και εν διευθυντήριον διά του οποίου να ιδεάση και τους πολιορκητάς, και το οποίον αν είχε βέβαια δεν ήθελε εμποδίσει επιστρέφοντα. Εν τοσούτω όμως προθύμως ευσεβάστως εις την διαταγήν της, ιδού τον αποστέλλω, και ας τον εξετάση, ας κρίνη δε τα ειρημένα έγγραφα˙ μένω με το προσήκον σέβας.
Τη 3 Δεκεμβρίου 1825 ο ευπειθής πατριώτης
Από Μύλους Ναυπλίου Θ. Κολοκοτρώνης
(Υ.Γ.) Η παρούσα μου διευθύνεται προς την Σ. Διοίκησιν διά του εξοχωτάτου υπουργού του πολέμου Κ. Διονυσίου Μούρτζινου, του οποίου είχα γράψει προχθές και ήλθεν εις αντάμωσίν μου.
# ΓΑΚ, Εκτ., φάκ. 142, έγγρ. 127 της 3 Δεκεμβρίου 1825
Απάντηση 15223 της Διοίκησης στον Θ. Κολοκοτρώνη
Spoiler
... η απορία της Διοικήσεως ήτο δικαιολογημένη, καθόσον όποιος ύποπτος και αν είχεν ημπορείση και τας διαλύση διευθύνων τον άνθρωπον προς την Διοίκησιν, μ’ όλον ότι και αυτά τα οποία επέφερε έγγραφα και το μαρτυρικόν μάλιστα του Κου Κ. Μαυρομιχάλη εφανέρωνον την αιτίαν του πηγαιμού εις Τριπολιτζάν πράγμα το οποίον κοινοποιηθέν προς την Διοίκησιν αφ’ ότου ο Κ. Μαυρομιχάλης ήτον ακόμη εις Σπέτζας, και εγκριθέν διά να ενεργηθή, ‘όταν το συγχωρούσαν οι περιστάσεις, και εάν ευρίσκετο άνθρωπος διά να διακινδυνεύση να εισέλθη ήθελεν είναι παράξενον αν εκοινοποιείτο εις τον Γεν. Αρχηγόν ευρισκόμενον εις Στεμνίτζαν εισέτι όπως και αν είναι κατασκοπεύσας αναγγέλλει ο Γραμματικός του Κου Κωνσταντίνου δίδει τας χρηστοτάτας ελπίδας περί της επιτυχίας του σχεδίου κατά της Τριπολιτζάς, και ας μη χαθή αυτός ο αρμόδιος ο οποίος άλλοτε δεν θέλει ευρεθή, αλλ’ ο Γεν. Αρχηγός συνεννοούμενος μετά του Κου Κ. Μαυρομιχάλη ας ενεργήση δραστηρίως διά να βαλθή εις έργον.
Συνεχίζοντας αναφέρεται ότι από το γράμμα του τοποτηρητή ο αριθμός των υπερασπιστών του φρουρίου της Τριπολιτσας ήταν περιορισμένος.

ΓΑΚ, Εκτ., φάκ. 142, έγγρ. 101 της 3 Δεκεμβρίου 1825
Κ. Μαυρομιχάλης προς τη Διοίκηση για την υπόθεση Φιλήμονος
Spoiler
Προς το σεβαστόν Εκτελεστικόν Σώμα
Έλαβον εις απόκρισίν μου την Σεβ. Διαταγήν σας, υπ’ αριθ. 15111, και είδον τα όσα με ειδοποιείτε, ότι εδιατάξατε, πλην τα κινήματα των καλών
πατριωτών τα διoρθώνουν, πλην εγώ, ούτε έλειψα και ούτε θέλω λείψω να μεταχειρίζομαι τα περί την ωφέλειαν της πατρίδος, το κίνημα όμως του Κολοκοτρώνη με επείραξε θανατηφόρως – πλην και αυτό κατά το παρόν ας είναι υπομονητέον ως και του ιδίου το έγραψα, το οποίον διά μέσουν του εκλαμπροτάτου προέδρου μας το γλέπετε και περί πάντων περιμένω τας Σεβ: διαταγάς πώς να μεταχειρίζομαι, και με όλον το ανήκον σέβας μένω.
Εν Αχλαδοκάμπω ο ταπεινός πατριώτης
Τη 3 Δεκεμβρίου 1825 Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης

ΓΑΚ, Εκτ., φάκ. 143, έγγρ. 084 της 4 Δεκεμβρίου 1825
Η Διοίκηση προς τον Θ. Κολοκοτρώνη για την υπόθεση Φιλήμονος
Spoiler
Περίοδος Γ’ (Προσωρινή Διοίκησις της Ελλάδος)
Αριθ. 15223 (Το Εκτελεστικόν Σώμα)
Προς τον Γενικόν Αρχηγόν του κατά των Αράβων στρατοπέδου
Έλαβεν η Διοίκησις την από 3 Δεκεμβρίου αναφοράν σας και παρετήρησε τα ενδιαλαμβανόμενα. Με απορίαν της Διοικήσεως διά την εμπόδισιν του Γραμματέως του Κυρίου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη ήτον τόσον περισσότερον δικαία καθόσον οποιασδήποτε υποψίας και αν είχατε ημπορούσατε να τας διαλύσητε διευθύνοντας τον άνθρωπον εις την Διοίκησιν μ’ όλον ότι και αυτά τα οποία επέφερε έγγραφα, ασφαλώς το μαρτυρικόν μάλιστα του Κυρίου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη αφού ανέφερε ακριβώς την αιτίαν του εις Τριπολιτζάν πηγαιμού του, πράγματι το οποίον κοινοποιηθέν εις την Διοίκησιν, αφ’ ότου ο Κύριος Κωνσταντίνος ήταν ακόμη εις Σπέτζας, και εγκριθέν διά να ενεργηθή, εάν αι περιστάσεις το εσυγχώρουν, και ευρίσκετο άνθρωπος τοιούτος διά να διακινδυνεύση να εισέλθη, βέβαια ήθελε είναι παράξενον και άκαιρον εάν εκοινοποιείτο εις τον Γεν. Αρχηγόν ευρισκόμενον εισέτι εις Στεμνίτσαν.
Εν τοσούτω όπως και αν είναι τα όσα κατασκοπεύσει αναγγέλει ο ρηθείς Γραμματεύς του Κυρίου Κωνσταντίνου δίδων τας χρηστοτέρας ελπίδας
επιτυχίας του κατά της Τριπολιτζάς σχεδίου όταν έμβη εις δραστήριον ενέργειαν. Διά τούτο μένει εις την αξιότητα και τον ζήλον της αξιότητός σας το να μην αφήσετε διά να χαθή ο αρμόδιος αυτός καιρός, ο οποίος αλλάξει (;) ίσος δεν θέλει ευρεθή. Αλλά συνεννοούμενος και μετά του Κυρίου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη να ενεργήσητε δραστηριότατα διά να βαλθή εις έργον το προκείμενον σχέδιον. Και από το γράμμα του τοποτηρητού του Ιμπραχίμη παρατηρείται εκ της ολιγότητος των δυνάμεων περιορισμένης των εχθρών ένδον της Τριπολιτζάς ώστε δεν μένει αμφιβολία, ότι το πράγμα επιτυγχάνει όταν ενεργηθή δραστηρίως και με συμφωνίαν αποφασιστικήν.
Τη 4 Δεκεμβρίου 1825 Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματεύς
ΓΑΚ, Εκτ., φάκ. 143, έγγρ. 150 της 6 Δεκεμβρίου 1825
Αναίρεση επιχειρημάτων Κολοκοτρώνη – Να δοθή χιλιαρχία στον Φιλήμονα
Spoiler
Προς το Σεβαστόν Εκτελεστικόν
Εψές βράδυ έλαβον τας :Σβ: διαταγάς υπ’ αρ. 15222, έτι 15229 και η τρίτη 15291, και καλώς επαρατήρησα τα διαταττόμενα, και χαίρω την δραστήριον ενέργειαν οπού η Σεβαστή μου Διοίκησις μεταχειρίζεται περί την δοκιμήν της Τριπολιτζάς. Πλην περί τούτης δεν είχον την παραμικράν αμφιβολίαν, ωσάν και από το μέρος μου ενεργήθη και θέλει ενεργηθή και υπέρ της δυνάμεώς μου˙ ήδη προς τούτοις να σας ευχαρίστησε το φέρσιμό μου εις το ιδιοτελές κίνημα του Κολοκοτρώνη διότι, λάθη δεν ήταν, επειδή εγώ με το πέρασμά του από εδώ του εξηγήθη την υπόθεσιν εκτεταμένως, και εκ τούτου δεν είχεν την παραμικράν δικαιολογημένην αιτίαν να φερθή με τοιούτην μηδαμινήν μεταχείρησις εις τον προθυμότατον πατριώτην Κ. Ιωάννην Φιλήμων, αλλά το τοιούτον κίνημά του είναι δι’ άλλες αιτίες ως δεν αμφιβάλλω, ότι σας λανθάνω, μόλον τούτο, τα τοιούτα ας γίνουνται υποφερτά διά την αγάπην της πατρίδος. αλλά σας παρακαλώ, αν εγκρίνετε να δοθή εις τον ημέτερον Κ. Ιωάννην Φιλήμων μία χιλιαρχία διά την αύξησιν του πατριωτισμού του. Και εις παράδειγμα λοιπόν οπού προθύμως συντρέχουν εις τας διαταγάς της Σεβαστής Διοικήσεως˙ <ε>παναλαμβάνω τα όσα και εψές αναφέρθη περί των εκατό τακτικών ή και περισσότεροι αν εγκρίνετε ας σταλθούν ότι κρίνει ωφελιμότατη. Έχω επιθυμίαν να με ειδοποιείτε αν τα καράβια επήγαν εις αντάμωσιν του λοιπού στόλου μας˙ και κάθε άλλο ουσιώδες νέον εις πληροφορίαν και ευχαρίστησίν μου και με όλον το ανήκον σέβας μένω.
Εν Αχλαδοκάμπω Ο ευπειθής πατριώτης
Τη :6: Δικεμβρίου :1825: Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Andreas
Phorum.gr user: Andreas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andreas »

Ο Κλήρος, οι Παραστάται, οι Αρχηγοί, Πολιτικοί και Στρατιωτικοί ξηράς και θαλάσσης, του ελληνικού έθνους....
του ελληνικού έθνους
ελα βρε μεγαλε , 15 χρονια δεν εχω βρει τη λεξη Ελλην σε κανενα πηγη.Μου δινετε μεγαλη χαρα με την αποκαλυψη σας
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”