Ρώτησα σήμερα αρκετές γυναίκες στο μαγαζί και καμμιά δεν το έχει ακουστά ούτε καν από την γιαγιά της.ST48410 έγραψε: 18 Φεβ 2020, 17:25Ας πουν και οι υπόλοιπες συμφορουμίτισες να βγάλουμε μια άκρη. Εσύ έχεις ακούσει προσωπικά από νέα κοπέλα κάτι τέτοιο; Εγώ όχι.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τις εξανάγκασαν να βγάλουν το εσώρουχό τους για να αποδείξουν πως δεν έχουν περίοδο - Οργή στην Ινδία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Τις εξανάγκασαν να βγάλουν το εσώρουχό τους για να αποδείξουν πως δεν έχουν περίοδο - Οργή στην Ινδία
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Re: Τις εξανάγκασαν να βγάλουν το εσώρουχό τους για να αποδείξουν πως δεν έχουν περίοδο - Οργή στην Ινδία
ρε μλκα τη παλεύεις καθόλου;blackpaint έγραψε: 18 Φεβ 2020, 16:53Mε αυτο το σκεπτικο, οι ελληνιδες πρεπει να ειναι ευγνωμονουσες που τουλαχιστον δεν εχουμε κλειτοριδεκτομη στην χωρα μας. Ακομα ομως κι ετσι, το χαστουκι δεν παυει να ειναι μια βαναυση χειρονομια - η οποια δεν ειναι τελειως ξεχασμενη και παρελθουσα- που οπως καθε τετοια, προκαλει ντροπη και ταπεινωση. Και εδω ειναι το ζητημα μας: μαθαινουμε στα κοριτσια να ντρεπονται. Κλεισε τα ποδια, καλυψε το σωμα σου. Μην προκαλεις. Τις μαθαινουμε πως απαξ και γεννηθηκαν γυναικες, ειναι ηδη ενοχες για κατι. Ετσι λοιπον, τα κοριτσια γινονται γυναικες που ντρεπονται να πουν τι θελουν. Που ξερουν να σωπαινουν. Που δυσκολευονται να μιλησουν ανοιχτα γι αυτα που σκεφτονται και που εν τελει, μαθαινουν να αναγουν το ψεμα και την προσποιηση σε υψηλη τεχνη.ST48410 έγραψε: 18 Φεβ 2020, 15:26Πότε και που συμβαίνουν αυτά; Στην επαρχία του '60 ή σήμερα; Έχεις εσύ στο περιβάλλον σου νέες γυναίκες που σου έχουν διηγηθεί κάτι τέτοιο πρόσφατα; Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί αυτή η επιχειρηματολογία; Να πεισθούμε ότι κάνουμε κάτι που δεν κάνουμε και να αισθανθούμε ντροπή και να αλλάξουμε συμπεριφορά;blackpaint έγραψε: 18 Φεβ 2020, 15:12 The first is the still fairly common though increasingly abandoned custom one
researcher (Thompson n.d.) has called the menstrual slap: a mother (or in some cases a
grandmother), upon being informed by her daughter that she has her first period, slaps her
daughterís face. This practice has been portrayed in several commercial films (e.g., Kurysí
[1977] Diabolo Menthe, and Goldwynís [1999] A Walk on the Moon) and I have found close
to a dozen references to it on the Internet. It is alternatively held to be of Greek, Turkish, Jewish, Lithuanian, Slavic or Eastern European origin
Χίλια στραβά μπορεί να έχουμε ως κοινωνία, αλλά είναι κάποια πράγματα τα αφήσαμε στο παρελθόν. Σε τι ωφελεί να κατηγορούμε τον σύγχρονο Έλληνα για πράγματα που αλλού είναι τρισχειρότερα;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- blackpaint
οκ, τωρα μπορεις να δηλωνεις ΚΑΙ εθνολογος/λαογραφος. Ευγε.hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2020, 18:20Ρώτησα σήμερα αρκετές γυναίκες στο μαγαζί και καμμιά δεν το έχει ακουστά ούτε καν από την γιαγιά της.ST48410 έγραψε: 18 Φεβ 2020, 17:25Ας πουν και οι υπόλοιπες συμφορουμίτισες να βγάλουμε μια άκρη. Εσύ έχεις ακούσει προσωπικά από νέα κοπέλα κάτι τέτοιο; Εγώ όχι.
- hellegennes
Εύγε-ξεύγε, εγώ πρώτη φορά εδώ το ακούω αυτό το πράγμα και από ό,τι φαίνεται, το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη κοινωνία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
βλεπω ξεπερασαμε το οτι δεν υπηρξε χαστουκι.blackpaint έγραψε: 18 Φεβ 2020, 18:09το χαστουκι δεν ειναι ταπεινωση, ειναι τιμηΑσέβαστος έγραψε: 18 Φεβ 2020, 17:27φυσικα και δεν με διεψευσε. period shaming ειπες. πουθενα δεν ειδαμε κατι τετοιο. η γκερ ειπε οτι η μανα της της το ειπε, οχι οτι το εκανε. και οτι ακομη κι αν το εκανε, δεν θα ηταν κατι ντροπιαστικο, αλλα τιτλος τιμης, οτι πλεον εγινε γυναικα.blackpaint έγραψε: 18 Φεβ 2020, 17:20
Μ αρεσει να σε βλεπω σε τακτικη υποχωρηση. Η μαρτυρια της Γκεργκ σε διαψευσε. Στον επομενο τονο, ε ενταξει, δεν ειναι αληθινο χαστουκι, πιο πολυ σα χαδι ειναι. Τι εγινε, νοιωθεις εκπληξη που καποια πραγματα του γυναικειου χωρου δεν σου ειναι γνωστα; Και που εισαι ακομα.
αλλιως αμα ειναι να αρχισω να γκρινιαζω για τη βασιλισσα της αγγλιας, που χαστουκιζει οποιον χριζει ιπποτη, οτι τον ντροπιαζει, τον ξεφτιλιζει τον ανθρωπο, να τονε δερνει γυναικα, και μαλιστα γρια, που ακουστηκε.![]()
συνεχισε την υποχωρηση, σε καλο δρομο εισαι
παμε ομως να μιλησουμε για το ανυπαρκτο, ταπεινωτικο χαστουκι. αυτο που η ιδια η γκερ που το ανεφερε ειπε οτι δεν ηταν ταπεινωτικο, αλλα χαδι.
να μην ξεχασουμε να κατηγορησουμε τους παλιους προπονητες αρσης βαρων, που χαστουκιζαν τον αθλητη πριν παει να σηκωσει. ειμαι σιγουρος οτι εμενε τραυμα στην ευαισθητη ψυχουλα του γομαριου. δεν ξερω τι πρεπει να κανουμε και με τα φιλικα χτυπηματα στην πλατη, μηπως και αυτα ειναι βιαιοπραγια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
σαν αμαρτία
Τύπισσα, ακομα αναβιωνουν, υπό την μορφή κάποιων χρηστών εδω στο φορουμGherschaagk έγραψε: 17 Φεβ 2020, 15:12Αν νομίζεις πως πριν τις σερβιέτες οι γυναίκες λέρωναν τα πάντα στον διάβα τους είσαι βαθιά νυχτωμένος.paul25 έγραψε: 17 Φεβ 2020, 15:05Μα συνεχιζει να ειναι ετσι, ας υποθεσουμε οτι δεν ειχαν εφευρεθει οι σερβιετες και οτιδηποτε αλλο στη θεση τους θα ηταν ελειμματικο, καποιες θα περιοδευαν και θα γινοταν εμφανες στο ρουχο τους,αν σηκωνοταν απο καθισμα ΜΜΜ θα πηγαινες να κατσεις οταν θα εντοπιζες οτι ειναι λερωμενη η θα σου δημιουργουνταν μια φυσικη αποστροφη;Gherschaagk έγραψε: 17 Φεβ 2020, 14:35 Ε καλά τώρα, τα γνωστά. Η γυναίκα που περιοδεύει είναι βρώμικη.
Παλιότερα υπήρχαν τα μουνόπανα πάντως.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Έτσι μπράβο, ρίξε νερό στον μύλο του μισ/ανθέλληνα Μαυρομπογιά!Gherschaagk έγραψε: 18 Φεβ 2020, 15:45 Δεν έχω ιδέα, το ξέρω σαν έθιμο. Και η μητέρα μου μου το είχε πει αλλά ήμουν σε φάση σοκ. Ποιο χαστούκι και ποιο γλυκό;
Είμαι σίγουρα μεγαλύτερος από σένα, πάντα είχα στενή επαφή με επαρχία και ποτέ - μέχρι χτες - δεν είχα ακούσει για χαστούκι στο κορίτσι με έμμηνα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Να το ξαναγράψω.Nandros έγραψε: 18 Φεβ 2020, 20:11Έτσι μπράβο, ρίξε νερό στον μύλο του μισ/ανθέλληνα Μαυρομπογιά!Gherschaagk έγραψε: 18 Φεβ 2020, 15:45 Δεν έχω ιδέα, το ξέρω σαν έθιμο. Και η μητέρα μου μου το είχε πει αλλά ήμουν σε φάση σοκ. Ποιο χαστούκι και ποιο γλυκό;
Είμαι σίγουρα μεγαλύτερος από σένα, πάντα είχα στενή επαφή με επαρχία και ποτέ - μέχρι χτες - δεν είχα ακούσει για χαστούκι στο κορίτσι με έμμηνα.
.
Το ξέρω αλλά όχι όπως το λέει ο μαυρομπόγιας. Καμία σχέση με χαστούκια και ντροπές. Το κάνανε για να θυμούνται πως άλλοι πόνοι, της γέννας συγκεκριμένα, είναι χειρότεροι. Όχι για να ντρέπονται που έγιναν γυναίκες.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Σε ποιο μέρος της Ελλάδας είχαν τέτοιο έθιμο;Gherschaagk έγραψε: 18 Φεβ 2020, 21:13Να το ξαναγράψω.Nandros έγραψε: 18 Φεβ 2020, 20:11Έτσι μπράβο, ρίξε νερό στον μύλο του μισ/ανθέλληνα Μαυρομπογιά!Gherschaagk έγραψε: 18 Φεβ 2020, 15:45 Δεν έχω ιδέα, το ξέρω σαν έθιμο. Και η μητέρα μου μου το είχε πει αλλά ήμουν σε φάση σοκ. Ποιο χαστούκι και ποιο γλυκό;
Το ξέρω αλλά όχι όπως το λέει ο μαυρομπόγιας. Καμία σχέση με χαστούκια και ντροπές. Το κάνανε για να θυμούνται πως άλλοι πόνοι, της γέννας συγκεκριμένα, είναι χειρότεροι. Όχι για να ντρέπονται που έγιναν γυναίκες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ξέρω μια Χαλκιδικιώτισσα και μια Σαλονικιά που τους το έκαναν.Nandros έγραψε: 18 Φεβ 2020, 21:42Σε ποιο μέρος της Ελλάδας είχαν τέτοιο έθιμο;Gherschaagk έγραψε: 18 Φεβ 2020, 21:13Να το ξαναγράψω.Nandros έγραψε: 18 Φεβ 2020, 20:11 Έτσι μπράβο, ρίξε νερό στον μύλο του μισ/ανθέλληνα Μαυρομπογιά!
.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
- hellegennes
Η αφήγηση του μαυρομπογιά, ότι μόλις μπαίνουν στην εφηβεία οι Ελληνοπούλες, οι μαμάδες τους τις χαστουκίζουν για να μάθουν ότι από εδώ και πέρα θα έχουν πόνο στην ζωή τους, είναι το ίδιο ρεαλιστική με την αφήγηση ότι οι μπαμπάδες των Ελληνόπουλων, μόλις μπαίνουν στην εφηβεία τους, τούς κλωτσάνε στ' αρχίδια, για να μάθουν ότι από εδώ και πέρα θα κερδίζουν με πόνο το ψωμί τους για την οικογένειά τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Δεν έχω ξανακούσει το έθιμο του χαστουκιού επί της πρώτης περιόδου.
Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι υπάρχει:
Αν σκεφτούμε όλες τον εαυτό μας από εκείνο το ξαφνικό και ακατανόητο χαστούκι που λέει η παράδοση ότι πρέπει να μας δώσει η μάνα μας μόλις αδιαθετήσουμε,
https://www.vice.com/gr/article/gy3avb/ ... s-periodoy
Στην Ελλάδα πάντως η λαϊκή παράδοση θέλει με την ομολογία-γνωστοποίηση της άφιξης της περιόδου σαν πρώτη αντίδραση τα χαστούκια σε «αμφότερες τις παρειές για να κοκκινίσουν», συμπεριφορά που προκαλούσε μεγαλύτερη αμηχανία και ανεξήγητη ενοχή στην «παιδίσκη» που είχε την ατυχία να «αδιαθετήσει» για πρώτη φορά.
https://tomov.gr/2015/08/02/emminos-rys ... es-votana/
Φώναξα τη γιαγιά μου στην τουαλέτα να της πω για το αίμα στο εσώρουχό μου. Όταν είδε το αίμα, ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ” Ήμουν στο εξοχικό της γιαγιάς μου, όταν ήρθε η πρώτη μου περίοδος.Φώναξα τη γιαγιά μου στην τουαλέτα να της πω για το αίμα στο εσώρουχό μου. Όταν είδε το αίμα, ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ. Μου έριξε σφαλιάρα, στην κυριολεξία. Ήμουν ήδη σοκαρισμένη από το αίμα και τις κηλίδες που είδα, αλλά μετά από αυτό, ήμουν τρομοκρατημένη! Νόμιζα ότι είχα κάνει κάτι κακό. Ένιωθα μεγάλη ντροπή. Τότε άρχισε να γελάει και μου είπε πώς έτσι είναι το εθιμοτυπικό. Όταν τα μικρά κορίτσια αδιαθετούν, πρέπει να χαστουκίζονται αμέσως, έτσι ώστε να τα μάγουλά τους να κοκκίνησουν και να έχουν πάντα την αίσθηση της ντροπής στη διάρκεια της ζωής τους. Πιστέυω, βέβαια, πως το τελευταίο είναι ο πραγμτικός λόγος που το κάνουν.
—Damla, Τουρκία
(Η τακτική του “χαστουκιού” συναντάται και άλλες χώρες, όπως στο Αφγανιστάν, στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα.)
https://www.singlewoman.gr/omorfi/ygeia/proti-periodos/
Αν σκεφτούμε όλες τον εαυτό μας από εκείνο το ξαφνικό και ακατανόητο χαστούκι που λέει η παράδοση ότι πρέπει να μας δώσει η μάνα μας μόλις αδιαθετήσουμε,
Στην Ελλάδα πάντως η λαϊκή παράδοση θέλει με την ομολογία-γνωστοποίηση της άφιξης της περιόδου σαν πρώτη αντίδραση τα χαστούκια σε «αμφότερες τις παρειές για να κοκκινίσουν», συμπεριφορά που προκαλούσε μεγαλύτερη αμηχανία και ανεξήγητη ενοχή στην «παιδίσκη» που είχε την ατυχία να «αδιαθετήσει» για πρώτη φορά.
Φώναξα τη γιαγιά μου στην τουαλέτα να της πω για το αίμα στο εσώρουχό μου. Όταν είδε το αίμα, ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ” Ήμουν στο εξοχικό της γιαγιάς μου, όταν ήρθε η πρώτη μου περίοδος.Φώναξα τη γιαγιά μου στην τουαλέτα να της πω για το αίμα στο εσώρουχό μου. Όταν είδε το αίμα, ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ. Μου έριξε σφαλιάρα, στην κυριολεξία. Ήμουν ήδη σοκαρισμένη από το αίμα και τις κηλίδες που είδα, αλλά μετά από αυτό, ήμουν τρομοκρατημένη! Νόμιζα ότι είχα κάνει κάτι κακό. Ένιωθα μεγάλη ντροπή. Τότε άρχισε να γελάει και μου είπε πώς έτσι είναι το εθιμοτυπικό. Όταν τα μικρά κορίτσια αδιαθετούν, πρέπει να χαστουκίζονται αμέσως, έτσι ώστε να τα μάγουλά τους να κοκκίνησουν και να έχουν πάντα την αίσθηση της ντροπής στη διάρκεια της ζωής τους. Πιστέυω, βέβαια, πως το τελευταίο είναι ο πραγμτικός λόγος που το κάνουν.
—Damla, Τουρκία
(Η τακτική του “χαστουκιού” συναντάται και άλλες χώρες, όπως στο Αφγανιστάν, στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα.)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- hellegennes
Όλες εγκυρότατες πηγές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- blackpaint
Ειναι κι αυτη μια ερμηνεια. Αλλου, διαβασα πως η αιτιολογηση ηταν πως η ζωη της γυναικας ειναι γεματη πονο. Αλλου, για να κοκκινησουν τα μαγουλα και να δειχνουν ομορφες. Οπως και να εχει, δεν παυει να ειναι ενα χαστουκι και σε μια στιγμη οπου το κοριτσι δεν περιμενει κατι τετοιο.Gherschaagk έγραψε: 18 Φεβ 2020, 21:13Να το ξαναγράψω.Nandros έγραψε: 18 Φεβ 2020, 20:11Έτσι μπράβο, ρίξε νερό στον μύλο του μισ/ανθέλληνα Μαυρομπογιά!Gherschaagk έγραψε: 18 Φεβ 2020, 15:45 Δεν έχω ιδέα, το ξέρω σαν έθιμο. Και η μητέρα μου μου το είχε πει αλλά ήμουν σε φάση σοκ. Ποιο χαστούκι και ποιο γλυκό;
.
- blackpaint
google menstrual slaps θα βρεις πολλα περισσοτερα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 18 Φεβ 2020, 21:53 Δεν έχω ξανακούσει το έθιμο του χαστουκιού επί της πρώτης περιόδου.
—Damla, Τουρκία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από omg kai 3 lol
-