ένσταση
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.
Re: Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Re: Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.
εντάξει, ψήθηκα...
μου έλεγε ο αδερφός μου για τα impact wrench και έλεγα εντάξει, υπερβολές και διαφημιστικό hype, έχω το θεόβαριο το Dewalt 18V ΝιΜΗ και με την κρούση δε με σταματάει τίποτα. (στην πραγματικότητα με σταμάτησε ένα δοκάρι μπετόν στο σπιτι φιλου που χάλασα 2 τρυπάνια και δεν κατάφερα τιποτα)
μου έλεγε ο αδερφός μου για τα impact wrench και έλεγα εντάξει, υπερβολές και διαφημιστικό hype, έχω το θεόβαριο το Dewalt 18V ΝιΜΗ και με την κρούση δε με σταματάει τίποτα. (στην πραγματικότητα με σταμάτησε ένα δοκάρι μπετόν στο σπιτι φιλου που χάλασα 2 τρυπάνια και δεν κατάφερα τιποτα)
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 02:05 Πήγα να μετρήσω την χωρητικότητα της μπαταρίας του δραπανοκατσάβιδου με τον Imax B6, όπως κάνω με όλες τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και το κύκλωμα που έχει δεν αφήνει, ούτε να την φορτίσω αφήνει.
Τι λες γι αυτό enaon;
enaon έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 02:33και τί βρηκε οτι ειναι, την βρήκε σωστά; Τι μπατατία ειναι, πόσα βολτ; Δεν έχω καταλάβει ακόμα άν εισαι σίγουρος οτι εχεις συνδεθεί στην έξοδο και όχι στο bms της.Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 02:26Ξεκίνησε κανονικά, έκανε ανίχνευση βρήκε τι μπαταρία είναι, άρχισε την αποφόρτιση και μετά από λίγο σταμάτησε. Αποφόρτιση με 0,5Α και με 1Α δοκίμασα.
Για φόρτιση ούτε που ξεκίναγε.
φόρτηση πάλι πώς θα κάνεις σε αυτές ρε μηχανικέ έτσι, τί νόημα έχει, όλη η τεχνολογία είναι στους φορτηστές τους. Η μακίτα φορτίζει την μπαταρία με 9αμπερε, σε 35 λεπτά την έχει έτοιμη, της στέλνει αέρα να την ψύχει κλπ, πώς θα τα κάνουμε εμείς αυτά να έχει νόημα, που θα βρείς 20βολτ 10 αμπ τροφοδοτικό;
οτι γίνεται γίνεται
αλλά πρέπει να βρεί ο Πολιτικός Μηχανικός τις σωστές εξόδους των στοιχείων και να κάνει φόρτιση εξισορρόπησης από τη balance port του Imax
Τι μπαταρία (χημεια) είναι και πόσα βολτ? ο Ιμαχ φορτίζει μέχρι 6 στοιχεία λιθίου μεχρι 50βαττ
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
να προσέχεις μη σου καρφωθεί κανένα στο μάτι όμως.Ασέβαστος έγραψε: 28 Ιουν 2018, 10:41 ....................
επισης, το πιεστικο καθαριζει ψαρια, ευκολα και γρηγορα (υπαρχουν και βιντεακια αν δε με πιστευεις) το προβλημα ειναι οτι οταν το κανεις, γεμιζεις λεπια μια ακτινα 10 μετρων γυρω σου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Καλά, κόψε κάτι...
Το impact είναι όντως πολύ καλή λύση. Η καστάνια όμως δεν είναι για τον καρπό, άλλο σου λέω πιο πάνω. Η καστάνια με το impact είναι εντελώς διαφορετικά πράματα μεταξύ τους, για άλλη χρήση το καθένα. Κανονικά χρειάζονται και τα δυο, ανάλογα με τη δουλειά που θες να κάνεις. Απλά, για δουλειές στο σπίτι η καστάνια χρειάζεται πιο συχνά απ' ό,τι ο παλμός.enaon έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 17:22 και το impact wrench είναι επανάσταση στα δράπανα, δεν υπάρχει λόγος καστάνιας, δεν κινδυνεύει ο καρπός, γενικά άλλο επίπεδο. Έχω και 18αρι οπότε δεν στα λέω γιατί θέλω τα 10.8 να είναι αρκετά, αλλά είναι αρκετά![]()
Και στο θέμα του βολτάζ, άλλο πράμα σου είπα. Τα 10.8 όντως φτάνουν και περισσεύουν για τις περισσότερες καθημερινές εργασίες. Με τα 18άρια όμως, απλά ξεχνάς το ρεύμα, δηλαδή τα χρησιμοποιείς κανονικά όπου θα χρησιμοποιούσες ένα δράπανο ρεύματος.
δεν καταλαβαίνω αν έχεις παίξει με 10.8 με νέα μοτέρ κλπ, σαν τα μιλγουακι που ανέβασε ο τσιλ ή τα μακιτα κλπ. Οπότε η απορία παραμένει, δεν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος μέσα στο σπίτι, και θα χρειαστεί πάνω απο 10.8.
Την καστάνια και το ιμπακτ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα συσχετίζεις, εκτός απο τον θόρυβο που οκ, μοιάζει λίγο. Η καστάνια ειναι για αρχάριους ή για να σου σπάει τα νεύρα, άχρηστο πράγμα γενικά, το πλαγιοκρουστικό είναι ακριβώς το αντίθετο, τέλειο για νέους και παλιούς. Δες αυτό το βιντεάκι για να καταλάβεις για τι δύναμη μιλάμε, και φαντάσου να το προσπαθείς αυτό με κάτι που δεν είναι ιμπακτ, και ας είναι ρεύματος. Αν δεν ήταν ιμπακτ, θα έπρεπε να βάλεις τόσο δύναμη στον καρπό σου, όση πρέπει για να μην γυρίσει το εργαλείο.
Spoiler
Αν μένεις σε μονοκατοικία ή έχεις εξοχικό, χρειάζεσαι και ένα πνευματικό κρουστικό που να δουλεύει καλέμι για μικροδουλειές.enaon έγραψε: 03 Ιούλ 2018, 21:55 δεν καταλαβαίνω αν έχεις παίξει με 10.8 με νέα μοτέρ κλπ, σαν τα μιλγουακι που ανέβασε ο τσιλ ή τα μακιτα κλπ. Οπότε η απορία παραμένει, δεν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος μέσα στο σπίτι, και θα χρειαστεί πάνω απο 10.8.
Αν πάρεις με μπαταρία, κάτι σαν αυτό:

οκ ναι, αν ένας απλός χρήστης κάνει μικροδουλειές με καλέμι, θέλει και κάθετο κρουστικό, δύο εργαλεία, αν και για μικροδουλειές σκαψίματος η σπατουλιέρα είναι πολύ καλύτερη απο το κρουστικό. Απλά αν δεν θες καλέμια για να σκάψεις τοίχους, ένα ιμπακτ 10.8 είναι υπεραρκετό ;)Μηχανικός έγραψε: 03 Ιούλ 2018, 22:16 Χρειάζεσαι και ένα πνευματικό κρουστικό που να δουλεύει καλέμι για μικροδουλειές.
Αν πάρεις με μπαταρία κάτι σαν αυτό:
το κρουστικό το κάθετο ειναι καλό να σκάβει, άλλα μόνο αυτό, τίποτε άλλο δεν κάνει καλύτερα απο το οριζόντιο κρουστικό.
- shrike
Ρε συ... πώς να το εξηγήσω καλύτερα γμτ; Η διαφορά impact και καστάνιας δεν είναι αυτό που λες (για αρχάριους, έμπειρους κλπ), ούτε είναι άχρηστη η καστάνια, λάθος κάνεις. Αν ήταν άχρηστη θα την είχαν καταργήσει, τόσο απλά. Η καστάνια χρειάζεται σε άλλες χρήσεις και ο παλμός σε άλλες, αυτό σου λέω. Ξαναδιάβασε, αν θες, αυτό που σου 'γραψα στο αρχικό μου ποστ και θα καταλάβεις: viewtopic.php?p=142243#p142243enaon έγραψε: 03 Ιούλ 2018, 21:55δεν καταλαβαίνω αν έχεις παίξει με 10.8 με νέα μοτέρ κλπ, σαν τα μιλγουακι που ανέβασε ο τσιλ ή τα μακιτα κλπ. Οπότε η απορία παραμένει, δεν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος μέσα στο σπίτι, και θα χρειαστεί πάνω απο 10.8.
Την καστάνια και το ιμπακτ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα συσχετίζεις, εκτός απο τον θόρυβο που οκ, μοιάζει λίγο. Η καστάνια ειναι για αρχάριους ή για να σου σπάει τα νεύρα, άχρηστο πράγμα γενικά, το πλαγιοκρουστικό είναι ακριβώς το αντίθετο, τέλειο για νέους και παλιούς. Δες αυτό το βιντεάκι για να καταλάβεις για τι δύναμη μιλάμε, και φαντάσου να το προσπαθείς αυτό με κάτι που δεν είναι ιμπακτ, και ας είναι ρεύματος. Αν δεν ήταν ιμπακτ, θα έπρεπε να βάλεις τόσο δύναμη στον καρπό σου, όση πρέπει για να μην γυρίσει το εργαλείο.
Spoiler
Συνοπτικά, τον παλμό τον θέλεις εκεί που χρειάζεσαι μεγαλύτερη στιγμιαία ροπή (αυτό κάνει, ανεβάζει την ροπή για μικρό χρονικό διάστημα), ενώ την καστάνια εκεί που θέλεις να κόβει ροπή. Δεν είναι για να μην σου στρίβει τον καρπό όπως λες, για να απελευθερώνει την περιιστροφή είναι, όταν πρέπει να το κάνει. Για παράδειγμα, βιδώνεις νοβοπανόβιδες σε ξύλο (ή μοριοσανίδες κλπ). Χωρίς την καστάνια, θα πρέπει να 'χεις συνεχώς το νου σου πότε να σταματάς, για να μην σου φεύγουν οι βίδες μέσα στο ξύλο. Ειδικά αν δουλεύεις με παλμό... Με την καστάνια όμως, κάνεις μια ρύθμιση στις πρώτες 2-3 βίδες και μετά βιδώνεις "τυφλά". Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις που βιδώνεις μέσα σε βύσματα (στον τοίχο), δεν θέλεις πολλή ροπή είτε για να μην γυρίσει το βύσμα πριν αρχίσει το καργάρισμα, είτε για να μην κόβονται οι βίδες. Ε, εκεί θέλεις καστάνια, όχι παλμό.
Πίστεψέ με, δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν και τα δυο συστήματα, ούτε και είναι για διαφορετικού είδους χρήστες. Για διαφορετικού είδους χρήσεις είναι. Κάτι ξέρω κι εγώ γμτ...
σρικε ξέρω τι ειναι η καστάνια, έχεις ιμπακτ εργαλειάκι και ποιο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 04 Ιούλ 2018, 09:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- shrike
Καλύτερη ερώτηση θα ήταν "ποιο δεν έχω"...
απο περιέργεια, έχεις κανένα 10.8 impact wrench?
- shrike
Στην προσωπική μου συλλογή, το DCF815 της DeWalt. Παλιό, μικρό αλλά διάολος.
Το είχα παρει σετάκι με δραπανοκατσάβιδο, ώστε να έχω και τις δυο επιλογές.
Όπως σου εξήγησα βέβαια, έχω δουλέψει πολλά κατά καιρούς...
οκ ίδια εικόνα έχουμε, παρόμοια και το ίδιο σέτ εχω, το δραπανοκατσάβιδο το έχω για το βράδυ, για να μην κάνει φασαρία, αλλιώς άχρηστο, πάντα βέβαια υποκειμενικά μιλώντας 
Spoiler
εμένα ειχαι και φακό μέσα και κουτάκι αλουμινένιο, και ο φακός και το κουτάκι είναι πιο χρήσιμα απο το δράπανο με την καστάνια, το παλμικό ειναι πολύ πιο δυνατό, απο σχεδιασμού. 
- shrike
Γι' αυτό που λες για τον φακό και τη χρησιμότητά του, θα έχεις δει ότι όλα τα μοντέλα έχουν πλέον λεντάκι για καλύτερο φωτισμό του χώρου.
Τα περισσότερα νέα κομμάτια έχουν και χρονοκαθυστέρηση (συνήθως 20''), για να παραμένουν συνεχώς αναμένα όση ώρα δουλεύεις και να μην κάνουν σαν φωτορυθμικά. Κάποια πιο "βαριά" μοντέλα έχουν και θέση "φακού", με πολλαπλάσια ένταση του led και χρονοκαθυστέρηση 20 λεπτών, για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν κανονικό (και μάλιστα αρκετά δυνατό) φακό.
Τα περισσότερα νέα κομμάτια έχουν και χρονοκαθυστέρηση (συνήθως 20''), για να παραμένουν συνεχώς αναμένα όση ώρα δουλεύεις και να μην κάνουν σαν φωτορυθμικά. Κάποια πιο "βαριά" μοντέλα έχουν και θέση "φακού", με πολλαπλάσια ένταση του led και χρονοκαθυστέρηση 20 λεπτών, για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν κανονικό (και μάλιστα αρκετά δυνατό) φακό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 1298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
-
- 5 Απαντήσεις